Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 059 - S03E15 - Pretense

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (39 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (5 głosów [13.16%])

Procent z głosów: 13.16%

2. 9.5 (12 głosów [31.58%])

Procent z głosów: 31.58%

3. 9 (6 głosów [15.79%])

Procent z głosów: 15.79%

4. 8.5 (8 głosów [21.05%])

Procent z głosów: 21.05%

5. 8 (2 głosów [5.26%])

Procent z głosów: 5.26%

6. 7.5 (1 głosów [2.63%])

Procent z głosów: 2.63%

7. 7 (2 głosów [5.26%])

Procent z głosów: 5.26%

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 6 (1 głosów [2.63%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [2.63%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 17.07.2004 - |15:37|

STRESZCZENIE WKRÓTCE
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 niko2003

niko2003

Szeregowy

• Email
  • 23 postów

Napisano 06.11.2005 - |11:18|

Wyśmienity odcinek. Tealc z Lea postąpili słusznie. W końcu Tollanie przekonali sie o swojej ignorancji.

Jeden odnośnik mi się nie podobał skorą można być przywołać Skaare i usunąć Kroela, to dlaczego tego niezrobili z Share. Niby probowała zgładzić Dr.Daniela, jednak wystarczyło postrzelic w nogę czy coś w tym rodzaju, troszke tutaj się nie postarali.
  • 0

#3 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 02.01.2006 - |12:44|

Na planecie Tollan rozbija się myśliwiec, w którym jest Skaara/Klorel. Do SGC przybywa wysłannik Tollan i informuje, że członkowie SG-1 zostali poproszeni przez Skaarę do reprezentowania go w procesie o prawo do jego ciała. Reprezentantem Klorela jest Zipacna. Podczas procesu Sam i Teal'c obserwują gwardię Zipacny, która majstruje przy działach obronnych Tollan. Jednak władze planety nie wierzą w oskarżenia, sądząc ze jest to próba wpłynięcia na wynik procesu

Ciekawy odcinek. Mamy powrót Tollan, Nox-ów. Poznajemy nowego Goa'uld-a oraz przekonujemy się o poziomie technologicznym Tollan (choć nadal nie chcą się dzielić technologią :( )

niko2003 - w momencie gdy zginęła Sha're ziemianie nie mieli pojęcia, że Tollanie mają tego typu urządzenia.
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#4 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 30.05.2006 - |21:45|

Bezapelayjnie najlepszy jak do tej pory odcinek 3 sezonu :clap: Po pierwsze po długiej nieobecności pojawia się Skaara, :D poza tym Noxowie i Tollanie oraz Goauldowie. Jak dla mnie to mieszanka wybuchowa. Po prostu idealny odcinek.Może, nie jestem do końca obiektywny heh bo dla mnie odcinki gdzie pojawia się Skaara mają duży plus za samą jego obecność ;).Dobrze, że wreszcie uwolnili Skaarę od Klorela. Bałem się ,że podobnie jak w przypadku Sha're twórcy postanowią zakończyć udział Skaary w serialu po prostu go uśmiercając. Na szczęście wyszło inaczej. I ta końcówka uścisk Jack i Skaary.No po prostu nie mam się czego czepić heh. Odcinek też pokazuje,że Tollanie uważali się za doskonałych a jednak nie sa tacy mądrzy jak im sie wydawało. Dobrze, że dostali nauczkę :hyhy: Ocena nie możę być inna niż +10/10 ^_^
  • 0

#5 dzigiel

dzigiel

Szeregowy

• Email
  • 41 postów
  • MiastoWęgorzewo

Napisano 02.06.2006 - |06:48|

Bardzo dobry odcinek. Chociaz ostatnio SG1 ma za duzego farta: pokonali Sokara, potem dali rade inwazji a teraz pokonali Klorela. Ale ogolnie ok. 9/10
  • 0

#6 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 02.06.2006 - |18:00|

Farta to oni mają już od 2.5 sezonu ;). Mi jakoś odcinek się nie podobał. Na plus zaliczam to, że pojawili się Tollanie, widok ich planety.
Po za tym to odcinek wydał mi się jakiś nudny. Nie przepadam ani za Skaara, ani za Nox'ami. Ta cała inwazja jakaś taka bezpłciowa, niby atakują, ale nic się nie dzieje.

Pozytywne jest też to, że został wyjaśniony wątek Skaary, któego nie darzę zbytnią symaptią.

Tylko 6.
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#7 dzigiel

dzigiel

Szeregowy

• Email
  • 41 postów
  • MiastoWęgorzewo

Napisano 03.06.2006 - |08:08|

Tollanie, widok ich planety.

A wlasnie. Dam sobie glowe uciac, ze widok placu Tollany juz gdzies byl wykorzystany, w jakims serialu!
  • 0

#8 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.06.2006 - |17:31|

Tollanie wykombinowali sobie własne Gwiezdne Wrota, no nieźle. Wg. mnie powinni należeć do sojuszu wraz z innymi kosmicznymi mózgami, mają przecież odpowiednią technologie. Na pewno by się mogli przyczynić do upadku Goauldów.

Jak mogli wybrać jako bezstronnego arbitra Noxa? Na dodatek Lya, która jest przyjaciółką Ziemian. No też mi bezstronność. Pozatym Tollanie strasznie nie mnie wkurzają. Dzięki takim działom na Ziemi, naszej planecie nie groziłby atak ze strony Goauldów, moglibyśy sobie strzec swojego zakątka galaktyki, znacznie by nam ułatwiło podróże i kontakty z innymi cywilizacjami, ale nie.... Tollane i te ich durnowane zasady.
  • 0

#9 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 07.08.2006 - |17:02|

dobry epizod. ciekawa ta triada. fajnie znowu zobaczyc Tollan, Noxow...do tego Skaara i lord jakis tam...brzydki jak nie wiem co:P
Teal'c saves the day:) tak dla odmiany
8.5
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#10 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 17.08.2006 - |15:56|

Ja tam Tollan rozumiem. Amerykańcy sa za głupi, zeby dostać superbroń :P
Odcinek fajny. Podobał mi sie przewód sądowy, a szczególnie spryt Lorda Zipacny. Szczwany lis z niego :)
Ja nie pamiętam, zeby Carter zżyła się aż tak ze Skaarą.. Po co się na końcu przytulali? :D
  • 0

#11 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 23.10.2006 - |19:12|

odcinek niezly. tylko w momencie jak Teal'c i Carter wychodza z budynku, schody= betonowe płyty. tollanie tacy zaawansowani, nie budowaliby z betonu. Beton... no mogli sie troche bardziej postarac :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#12 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 03.11.2006 - |10:13|

Świetny odcinek. Takie lubię, bałem się że będzie to takie nudne przedstawianie racji przed obcym bo obcym, ale jednak sądem. A tutaj jednak było naprawdę ciekawie i daję jak najbardziej 10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#13 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 10.11.2006 - |19:21|

Ja nie pamiętam, zeby Carter zżyła się aż tak ze Skaarą.. Po co się na końcu przytulali? :D

Moze to nie Carter ze Skaara, tylko wrecz na odwrot....
Carter dala Narnowi kota. I ten kot potem gdzies znikl. w tym odcinku jescze sie pojawia, ale w pozniejszym epizodzie z Tollanami ani sladu wspomnienia.
niedopatrzenie scenarzystow :)
a kot to przeciez wazna sprawa :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#14 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 17.02.2007 - |16:08|

Świetny odcinek :) Skaara, Goa'uldowie, Tollanie, Noxowie, akcja Teal'ca... :) Jeszcze mi tylko Asgardczyków brakowało ;)

Tollanie przekonali się wreszcie o swojej głupocie :)

Jeden problem - w odcinku z włączaniem Ziemi do listy planet chronionych, któryś z Goa'uldów powiedział, że według jakiegośtam traktatu, rasie ludzkiej nie można pozwolić dojść do poziomu technologicznego mogącego Goa'uldom zagrozić. Czyżby Tollanie nie byli ludźmi...? Jak dla mnie, duża nielogiczność.

Wracając do odcinka, ode mnie 9,5 :)
  • 0

#15 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 17.02.2007 - |18:34|

Tollanie nie sa częścią paktu Asgard-Goa'uld, do którego tyczy się ta klauzula. Swój poziom technologiczny osiągnęli sami i byli sobie w stanie sami zapewnić bezpieczeństwo.

Tollanie przekonali się wreszcie o swojej głupocie

Yyy... Trochę zaspoileruję-nie, nie przekonali się. Pozostali takimi samymi [beeep]mi, zapatrzonymi w samych siebie. Więcej już nie powiem, bo zepsuję zabawę :X

EDIT, uwaga do adminów: ta wasza cenzura na forum jest do kitu. Co złego jest w słowie "i diota"? Jak wygląda z cenzurą takiego słowa zdanie powyżej? Podpowiem: wygląda jak śmierdzący kupsztal. Nie wiadomo, co autor chciał powiedzieć. Bo równie dobrze mogło chodzić o "i diotami" co "dup kami" ,"ch**ami" etc. Bananami i samochodami, gwoli ścisłości, też. Rzadma wolności słowa! :/

Użytkownik Zarrow edytował ten post 17.02.2007 - |18:37|

• 0

#16 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 17.02.2007 - |19:00|

Tollanie nie sa częścią paktu Asgard-Goa'uld, do którego tyczy się ta klauzula. Swój poziom technologiczny osiągnęli sami i byli sobie w stanie sami zapewnić bezpieczeństwo.

W sumie, możesz mieć rację ;)

Yyy... Trochę zaspoileruję-nie, nie przekonali się. Pozostali takimi samymi [beeep]mi, zapatrzonymi w samych siebie. Więcej już nie powiem, bo zepsuję zabawę :X

A już myślałem, że coś się zmieni ;) No trudno, zobaczymy jak to będzie dalej ;)
  • 0

#17 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 17.02.2007 - |19:03|

W sumie, możesz mieć rację ;)

W sumie to mam rację :P Ale tak na 100%, bo to nie są domysły, tylko informacje.

A już myślałem, że coś się zmieni ;) No trudno, zobaczymy jak to będzie dalej ;)

A czy ja mówiłem, że sie nic nie zmieni? Oglądaj, oglądaj ;)
  • 0

#18 Rodzynus

Rodzynus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 07.02.2008 - |08:07|

Ten cały Lord Zapcna z tym kolczykiem wygląda jak oznakowana krowa :lol:
  • 0

#19 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 19.02.2008 - |14:48|

Tollanie wykombinowali sobie własne Gwiezdne Wrota, no nieźle

przy pomocy Noxów. Rozbroił mnie tekst Jacka o ich wrotach. Sam zachwycona, a on na to, że nasze są większe :lol:

Dobry odcinek, przede wszystkim spodobał mi się zjazd przedstawicieli tylu ras w jednym miejscu :) Super to wyszło. Tollanie trochę mało wdzięczni po uratowaniu tyłka, ale, pies ich tam
  • 0
Bursztyn & Perła

#20 jurkow

jurkow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.12.2008 - |23:23|

Jak dla mnie świetny odcinek - dobry scenariusz, ciekawe przedstawienie sprawy sądowej w międzygalaktycznym wydaniu :rolleyes: Każda strona ma swój punkt widzenia + intryga Gouldów + duzo ras w jednym, odcinku - Tollanie, Noxowie, Goauldowie, wzmianka o Tok'ra + no i oczywiście sarkastyczne humor O'Neilla( szczegolnie reakcja na głosowanie Gouldów w sprawie Skaara :lol: ) = wciągający odcinek. Oby następne trzymały podobny poziom... ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych