Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 058 - S03E14 - Foothold

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (44 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (10 głosów [24.39%])

Procent z głosów: 24.39%

2. 9.5 (5 głosów [12.20%])

Procent z głosów: 12.20%

3. 9 (6 głosów [14.63%])

Procent z głosów: 14.63%

4. 8.5 (6 głosów [14.63%])

5. 8 (6 głosów [14.63%])

6. 7.5 (1 głosów [2.44%])

Procent z głosów: 2.44%

7. 7 (3 głosów [7.32%])

Procent z głosów: 7.32%

8. 6.5 (1 głosów [2.44%])

Procent z głosów: 2.44%

9. 6 (3 głosów [7.32%])

Procent z głosów: 7.32%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 17.07.2004 - |15:37|

STRESZCZENIE WKRÓTCE
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 02.01.2006 - |12:37|

Po powrocie z misji SG-1 dowiadują się że w bazie był wyciek toksycznych gazów. Podczas badań wszyscy zostają uspieni. Pierwszy budzi się Teal'c który widzi rozmowę gen Hammonda i dr Frasier z dwójką obcych. Udaje mu się obezwładnić strażnika i pomóc Carter w ucieczce. Samatha kontakutje się z Maybournem i informuje go o zagrożeniu...

Pomysł odcinka całkiem fajny, no i SGC zyskuje nową "zabawkę" :]
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#3 Bonastick

Bonastick

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 14.01.2006 - |01:51|

Odcinek faktycznie interesujacy. Do momentu, gdy general odbiera telefon z informacja o tym, ze Carter jest juz w drodze i dr. Fraiser mowiacej, ze czas na eksperymenty - sam nie bylem pewien, ktory kierunek rozumowania bedzie prawdziwy - obydwa wydywaly mi sie realne.
Natomiast bardzo rozbawila mnie scena, w ktorej lezacy na lozku Teal'c wstaje by ogluszyc zolnierza, a ten "ogluszony" poslusznie uklada sie na lozku jeszcze dodatkowo wciagajac na nie nogi, bo Teal'c go za slabo "zarzucil" :)
  • 0

#4 dzigiel

dzigiel

Szeregowy

• Email
  • 41 postów
  • MiastoWęgorzewo

Napisano 01.06.2006 - |16:28|

Fantatyczny odcinek. Zaskoczyl mnie bardzo pozytywnie. Wszystko bylo wrecz doskonale: poczynajac od otoczki, przez przykrywke inwazje az po wyglad obcych (IMO oczywiscie). Zdecydowanie najlepzy odcinek sezonu do teraz. Daje 10
  • 0

#5 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 04.06.2006 - |23:03|

Mi odcinek bardzo przypadł do gustu, do momentu telefonu,że Jack i Daniel wracają z Carter do bazy nie byłem pewien, kto tak naprawde ma rację. Po raz kolejny pojawia sie mój ,,ulubieniec'' Maybourne, choć w sumie w tym odcinku jako postać pozytywna(wyjątek potwierdzjący regułę :hyhy: ) 9/10

Użytkownik Skaara edytował ten post 04.06.2006 - |23:03|

• 0

#6 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.06.2006 - |16:40|

Całkiem niezły odcinek, na początku nie byłem pewien co jest prawdą, zwłaszcza kiedy Teal'c walnął jakiegoś chłopa, a tam krew - ludzka! Świetna postawa Carter, zawsze trzeźwo i logicznie myśląca. Równierz zachowanie Mayborna zaskakuje, jednak coś z człowieka w nim jest.

SGC zdobyło nową zabawke, dzięki której będą mogli przybierać kształty innych ludzi/potworów/goauldów. Ciekawe czy to wykorzystają, bo jak patrze na ten serial, to prawie żadnych zdobycznych technologii nie wykorzystują w swoich misjach. A powinni. Pozatym naukowcy zyskali kilka ciał obcych do badań, teraz w Area 51 bedzie kilkoro kosmitów :P

Fajnie że nie zostało wszystko do końca wyjaśnione. Można się domyślać, kim byli ci obcy, dlaczego wybrali Ziemie, jaką pozcję zajmują w galaktyce, itd..

Aha, no i scena w której Jack przywalił dr Fraiser... :lol:
  • 0

#7 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 06.08.2006 - |10:27|

tak, to bylo dobre:) ogolnie odcinek ciekawy. fakt, ciezko sie bylo polapac co jest prawda...az do eksperymentow dr Fraiser. troszek dziwne tylko, ze alieni tak szybko gineli...wystarczyla jedna kulka, no ale coz, nie ma co narzekac;)
9
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#8 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 17.08.2006 - |13:56|

Hmm Chyba Daniel bez okularów - tyle wystarczyło, żeby się połapać.. Bardzo rzadko bez nich się pojawia. Ale tak to bardoz dobry odcinek. No i ta scena autodestrukcji świetna, cieakwe co powiedział ten obcy tuż przed zniszczeniem siebie i swoich kompanów :)
  • 0

#9 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 30.10.2006 - |16:35|

a mi sie tak srednio podobalo. co to za alieny, jak sie w ogole dostali do bazy, skad przyszli ?? czego chcieli??
no i wygladali tak.. nie przekonali mnie.
za to akcja z Sam i Maybournem niezla. jak dla mnie, odcinek na 6/10.
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#10 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 03.11.2006 - |10:10|

Całkiem ciekawe ale zbyt szybko pokazano to urządzenie, które powodowało że ci obcy wyglądali tak jak ludzie. Tak wiec praktycznie po 10 minutach już było wiadomo że to obcy zaatakowali. A szkoda, bo potem była jeszcze ta rozmowa w której próbowano wmówić Carter że to przez wyciek tych toksyn mają jakiś zwidy. Niestety, kto zauważył ten urządzenie które było pokazane w pierwszych 10 minutach ten nie miał już tej niepewności. Szkoda, pomysł świetny niestety trochę "spaprany" więc daje tylko 8.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#11 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 16.02.2007 - |23:10|

Ech, dało się już odczuć wtórność (może dlatego, że za szybko oglądam), poza tym oldschoolowi kosmici wieszający ludzi na różowych glutach nie przemawiają do mnie ;) Na plus można dać współpracę Maybourne'a i Carter, no i parę innych scen, m. in. w samolocie, czy też Jack uderzający Fraiser ^^

Ale w sumie nie było źle. Dałem 7 ;)
  • 0

#12 salem70

salem70

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 17.07.2007 - |15:06|

Niestety ten odcinek odbiega troche od reszty, no chyba ze ma wprowadzic w nowy watek i cos wyjasnic a przyznam ze ogladam na biezaco i nie wiem co bedzie dalej :P jeszcze kupa sezonow przedemna :P Teraz uznaje za slaby ale co bedzie pozniej moze jak sie rozwinie akcja nabierze ten odcinek znaczenia ?
  • 0

#13 ppaatt1

ppaatt1

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 286 postów
  • MiastoŻary

Napisano 22.09.2007 - |19:03|

Będzie motyw tych kosmitów konntynuowany??
Według mnie twórcy chcieli z nich stworzyć 4 rase przymierza (jak oni się nazywali??). Szkoda ,że SG-1 nie miało okazji się z nimi sprzymierzyć. Mogli by być dobrymi pomocnikami w walce z Goauldami.
  • 0

#14 Rodzynus

Rodzynus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 07.02.2008 - |07:13|

Odcinek ciekawy jednak zdziwiła mnie głupota Maybourna (aż tak wielka) gdy powiedział, że bardziej go przekonuje wyciek chemikaliów niż inwazja. Cóż myślałem, że w bazie gdzie na co dzień ludzie maja styczność z obcymi cywilizacjami itp. lepiej zakładać inwazje i przeciwdziałać niż dopuścić do ataku na planetę. Po drugie jedna sprawa ... zauważyłem to już wcześniej nie tylko w tym odcinku ale też widzicie to, że jak ktoś z SG-1 zostaje postrzelony z Zat'a to tylko jest zraniony i od razu wstaje jedynie krzycząc z bólu, a jak SG-1 kogoś postrzeli to traci przytomność na długi czas? :P
  • 0

#15 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 19.02.2008 - |14:24|

Mi się chciało śmiać jak zaczął rozpinać jej koszulę z tekstem, że to nie dr Fraiser :lol:

a mi sie tak srednio podobalo. co to za alieny, jak sie w ogole dostali do bazy, skad przyszli ?? czego chcieli??
no i wygladali tak.. nie przekonali mnie.

Wygląd dziwny, ale co tam, mi nie przeszkadzał. A co do tego skąd się wzięli, to SG-6 poszła na ich planetę, zostali tam złapani, ich duplikaty przyszły na ziemię (dzięki zabawce podłączanej do skroni znali kody) i tak zaczęli opanowywać bazę.

Dobry odcinek ze względu na poznanie nowej rasy i jej możliwości. Nieźle wyglądali podwieszani pod sufitem duplikowani ludzie. No i Mayborne się spisał 8,5/10
  • 0
Bursztyn & Perła

#16 Moradin10

Moradin10

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.05.2014 - |17:08|

Jak się nazywali Ci obcy? I czy jeszcze wrócą?

• 0

Life coaching dla osób prywatnych oraz Coaching dla biznesu. Coaching dla Ciebie i Twojej firmy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych