Skocz do zawartości

Odcinek 054 - S03E10 - Dirt Nap

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka Dirt Nap (32 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (1 głosów [4.00%])

Procent z głosów: 4.00%

2. 9,5 (2 głosów [8.00%])

Procent z głosów: 8.00%

3. 9 (3 głosów [12.00%])

Procent z głosów: 12.00%

4. 8,5 (3 głosów [12.00%])

Procent z głosów: 12.00%

5. 8 (2 głosów [8.00%])

6. 7,5 (2 głosów [8.00%])

7. 7 (6 głosów [24.00%])

Procent z głosów: 24.00%

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 6 (2 głosów [8.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (2 głosów [8.00%])

12. 4,5 (1 głosów [4.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [4.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Gość_martha_*

Gość_martha_*
  • Gość

Napisano 22.01.2008 - |13:57|

Ocena odcinka "Dirt Nap"

przepraszam za zwłokę, ale w natłoku zajęć zapomniałam że dzisiaj wtorek i nowy odcinek :huh:

Użytkownik martha edytował ten post 04.02.2008 - |20:20|

• 0

#2 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 22.01.2008 - |13:59|

Ostatnie odcinki kończą się zawsze pytaniem: "Co jest w tym pudełku/walizce/kartonie/torbie?" - widać nie mają pomysłów na przyciągnięcie widza do kolejnego odcinka.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#3 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.01.2008 - |14:36|

Odcinek calkiem nienajgorszy choc znow mase w nim nielogicznosci. Przede wszytskim jak to sie dzieje ze Greatschen po zabiciu generala i kilku policjantow ciagle otwarcie dziala. Po drugie mogliby zatrudnic konsultanta w sprawach inzynierskich. Nikt mnie nie pzrekona, ze taki stalowy kolek mogl utrzymac taki ceizar.

Akcja w wiezienu jednak dosc atrakcyjna. Walka wewnetrzna, Bellick prawie wygrywa i w koncu zemsta. Mickael bierze na swoje sumienie pierwszego czlowieka zabitego przez siebie.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#4 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 22.01.2008 - |17:57|

odcinek ruszył fabułe troche do przodu jednak jak zwykle w 3 sezonie bez rewelacji
jednak mimo wszystko lepszy od poprzedniego
problem z Samym rozwiazany takze juz teraz z górki można uciekac
tylko znowu z 2 osób do ucieczki zrobiło sie juz 6 osób a wyglada na to ze jednak bedzie 7...
i na koniec odcinka znowu tani chwyt czyli czekajcie kochani widzowie przez tydzień tylko po to zeby sie dowiedziec co jest w walizce... szkoda gadac...

Użytkownik unnamed edytował ten post 23.01.2008 - |18:26|

• 0

#5 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.01.2008 - |18:01|

i na koniec odcinka znowu tani chwyt czyli czekajcie kochani widzowie przez tydzień tylko po to zeby sie dowiedziec co jest w walizce... szkoda gadac...

Nie tydzien, lecz dwa. Napewno tez zobaczymy cos wiecej niz zawartosc walizeczki.
  • 0
Genesis

#6 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 22.01.2008 - |18:27|

trochę lepiej niż zwykle, odcinek pochwalę za to że Mahone zaczyna wracać do starej formy i że w końcu wydarzyło się coś co może popchnie fabułę do przodu.o
Trochę mnie irytuje cały czas powiększający się skład drużyny d ucieczki. Chyba chcą zrobić team na podobę pierwszego sezonu.
Motyw z przelaniem kasy na konto Maricruz i rzekome pochwycenie jej przez ludzi Słodkiej Czarnej to kolejny nonsens i chory wymysł na przedłużenie odcinka. Cisza po śmierci generała też kuje w oczy.
  • 0
Bursztyn & Perła

#7 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 22.01.2008 - |18:56|

Motyw z przelaniem kasy na konto Maricruz i rzekome pochwycenie jej przez ludzi Słodkiej Czarnej to kolejny nonsens i chory wymysł na przedłużenie odcinka.

To akurat wydawalo mi sie dosc prawdopodobne.
  • 0
Genesis

#8 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 22.01.2008 - |22:39|

To akurat wydawalo mi sie dosc prawdopodobne.

W sumie racja, w każdym sezonie ktoś manipulował Sucre za pomocą jego panienki, więc czemu i w tym scenarzyści mieli by z tego zabiegu zrezygnować. Było do przewidzenia, tylko że motyw zakochanego i bezradnego Portorykańczyka robi się już trochę oklepany w tym serialu :( Co chwila wykorzystują jego uczucia, trochę to już nudne
  • 0
Bursztyn & Perła

#9 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.01.2008 - |00:55|

Prawda. Odcinek mial wiele plusow ale i duzo minusow. Troche zaskoczyla mnie smierc Sammego. Poniewaz przed przerwa bedac na stronie prisonbreaka widzialem jakis trailer w ktorym byl Sammy i jakas znajoma do niego przyszla i on skladal jej kondolencie z powodu smierci Lechero podczas ucieczki i ze dopadnie tych ktorzy sa za to odpowiedzialni.. Dzisiaj Sammy zginal. Takze niewiem co ja wtedy widzialem.
  • 0

#10 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 23.01.2008 - |12:05|

Może zmienili z powodu strajku?
  • 0
http://magory.net - moja strona

#11 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.01.2008 - |13:49|

Może zmienili z powodu strajku?

Nie mogli. By zmienic potzrebny jest nowy scenariusz, a tego nie mzoe byc z powodu strajku.
  • 0
Genesis

#12 Oniell

Oniell

Szeregowy

• Email
  • 42 postów

Napisano 23.01.2008 - |17:52|

Odcinek w porzadku. Chyba jeden z najlepszych w tym sezonie. Ale napewno jest duzo minusów po pierwsze:

- Za długi wątek wiezenia. Ta ucieczka z Sony strasznie sie wlecze i scenarzysci (Imho) na siłe chcą wepchnąc caly czas nowe problemy i jezeli tak dlugo bedzie to trwalo to obejrzymy dobre 5 sezonów Prison Break. Oczywiscie nie jestem przeciwko temu ale wolalbym, aby zrobili 3, 4 max Sezony ale porzadnie jak 1 i 2.
:P

Drugi Post! :rolleyes:
  • 0
Profil użytkownika:

b ) użytkownik może w sygnaturze umieścić treść o długości 384 znaków w czcionce o wielkości maksymalnej 4.

#13 Eloise

Eloise

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 23.01.2008 - |18:36|

Odcinek taki sobie, ale w porównaniu z ostatnim ciekawszy, przynajmniej wreszcie coś się działo. Na plus można zaliczyć to że Mahone stanął na nogi i pokazał, że coś potrafi. Wkurza mnie, że znowu T-Bag z nimi ucieka-taka powtórka z pierwszego sezonu- on się zawsze wszędzie wślizgnie :P
Chyba pomyślę o studiach inżynierskich - nie przypuszczałam, że taki kawałek grubego drutu może zdziałać cuda, Michael ma czasem pomysły lepsze niż MacGyver ;)
A co do tej walizki, to może ma tam jakieś ekstra przynęty, w końcu podobno jest rybakiem :P I tak się prędko nie dowiemy, bo pewnie jest zamknięta zamkiem cyfrowym czy czymś w tym rodzaju, a przecież cudotwórca-inżynier w więzieniu siedzi więc kto ją otworzy ;)
  • 0

#14 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 24.01.2008 - |02:24|

jezeli tak dlugo bedzie to trwalo to obejrzymy dobre 5 sezonów Prison Break.

gdzieś czytałem że podjęto decyzję iż IIIS ma mieć tylko 13 odcinków i myślę że chyba na tym się skończy, nie mają już takiej oglądalności i stacja pewnie nie zainwestuje w kontynuację

Chyba pomyślę o studiach inżynierskich - nie przypuszczałam, że taki kawałek grubego drutu może zdziałać cuda

ja akurat studiuję ten kierunek, może nie chodzę na wszystkie wykłady, ale szczerze wątpię aby tego rodzaju klin zdołał utrzymać taką masę (jak już będę pewny dam znać)
  • 0
Bursztyn & Perła

#15 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 24.01.2008 - |02:55|

ja akurat studiuję ten kierunek, może nie chodzę na wszystkie wykłady, ale szczerze wątpię aby tego rodzaju klin zdołał utrzymać taką masę (jak już będę pewny dam znać)

Po pierwsze był to kołek a nie klin. Po drugie stal zbrojeniowa ma spora wytrzymałość. Trudno powiedzieć jakie było obciążenie. Sporo kamieni i co najmniej metr sześcienny ziemi. Prawdopodobnie co najmniej trzy tony w stanie chwiejnej równowagi. Być moż utrzymał by tyle, problem w tym, że nie jasne jest w jaki sposób był podparty. Jednym słowem jak reazlizowany był load transfer. .
  • 0
Genesis

#16 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 24.01.2008 - |03:07|

Po pierwsze był to kołek a nie klin.

tylko że w tym przypadku ten pręt robił za klin. Gdzieś tam wbity trzymał wszystko w kupie. Pręt osiągał dużą wytrzymałość bo w tym przypadku był ściskany, ale i tak wątpię żeby dał radę taki ciężar utrzymać.
Wracając do ciężaru, też jestem za obciążeniem rzędu ton, a przyjmując takie założenie kolejnym błędem w odcinku była scena, kiedy Mahone i rybak sami dźwigają szalunek do czasu aż młody go zabezpieczy.

Użytkownik Sharak edytował ten post 24.01.2008 - |09:16|

• 0
Bursztyn & Perła

#17 Zdzisiu

Zdzisiu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 24.01.2008 - |09:27|

Uważam, że trochę przeginacie ze swoim krytycznym spojrzeniem na ten odcinek. Fakt, że poprzednie dwie części były kiepskie, ale to nie znaczy, że twórcy serialu nie potrafią zrobić czegoś równie dobrego jak kiedyś. Odcinek ten moim zdaniem był bardzo fajny, w końcu poczułem to co kiedyś podczas oglądania 1 czy 2 serii. Z piaskiem też świetny pomysł mieli i z klinem. W końcu Michael popisał się swoją inteligencją wymyślając klin.

Co do wagi takiej ilości piasku i kamieni, to nie sądzę aby było tego więcej niż tona, półtorej. Chłopaki przecież nie trzymali też tego na swoich barkach w całości. Podpierali konstrukcję która przecież miałą stworzone dźwignie przejmujące większość ciężaru na siebie.

Odcinek oceniam na 9, w końcu się ruszyło. Motyw z walizką też ciekawy, w końcu czekam na kolejny odcinek.

Trochę mniej sarkazmu koledzy i koleżanki, dajcie szansę serialowi i spróbujcie spojrzeć na niego ze świeżym spojrzeniem.
  • 0

#18 Gość_martha_*

Gość_martha_*
  • Gość

Napisano 24.01.2008 - |13:29|

gdzieś czytałem że podjęto decyzję iż IIIS ma mieć tylko 13 odcinków i myślę że chyba na tym się skończy, nie mają już takiej oglądalności i stacja pewnie nie zainwestuje w kontynuację

A ta decyzja to chyba był wynik tego strajku, hmm? Przynajmniej tak ja uważam :)
  • 0

#19 Oniell

Oniell

Szeregowy

• Email
  • 42 postów

Napisano 24.01.2008 - |16:58|

Tak. To może byc wina strajku, ale czytalem ze wlasnie zostala zawarta ugoda ze scenarzystami, kiedy szukalem na temat Lostu czy zdaza zrobic dalsze odcinki bo chyba jest 8.

No a co do tych 13 odc. na 3 Sezon to nie moglby to byc koniec Prison Break. Przeciez juz byl 10 to w trzy odcinki wyjda i bedzie "Wielka Zemsta pana Scofield'a" ? :blink:

Jezeli ta informacja jest prawdziwa, uwazam, ze zrobia cos w stylu Heroes. Skonczyli po 12 odcinkach, bo scenariuszy nie bylo i teraz czekaja na
powrot Scenarzystow...
<_<

Użytkownik Oniell edytował ten post 24.01.2008 - |16:59|

• 0
Profil użytkownika:

b ) użytkownik może w sygnaturze umieścić treść o długości 384 znaków w czcionce o wielkości maksymalnej 4.

#20 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.01.2008 - |22:04|

mnie zastanawia jak to Michael zrobił, że najpierw to ledwo we dwójkę utrzymali i musiał wsadzić klin, a potem go po prostu wyjął i przez pół godziny lewitowało...

a poza tym z odcinka na odcinek utwierdzam się w przekonaniu że dla przeciętnego więźnia Sona w porównaniu do Fox River to są wczasy: ładna pogoda, zero stresów, zero klawiszy, gry i zabawy, wizyty kiedy chcą, wszystko tam mają (piłki, jedzenie, pistolety, pełen przekrój dragów, aceton! itd itp). A miało to być piekło na ziemi...

Użytkownik Me Myself and I edytował ten post 25.01.2008 - |00:43|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych