Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 057 - S03E13 - The Devil You Know

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (45 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (11 głosów [26.83%])

Procent z głosów: 26.83%

2. 9.5 (12 głosów [29.27%])

Procent z głosów: 29.27%

3. 9 (11 głosów [26.83%])

Procent z głosów: 26.83%

4. 8.5 (5 głosów [12.20%])

Procent z głosów: 12.20%

5. 8 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. 7.5 (1 głosów [2.44%])

Procent z głosów: 2.44%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (1 głosów [2.44%])

Procent z głosów: 2.44%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 17.07.2004 - |15:37|

STRESZCZENIE WKRÓTCE
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 bura4

bura4

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 31.10.2005 - |00:34|

Jak dla mnie bomba, jeden z moich ulubionych (no ale ja mam słabość do Martouf'a lol). Na ta gadke o Enyac to i ja bym sie nabrala :)

Oooops... miało być Entac.
  • 0

#3 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 02.01.2006 - |12:31|

Apofis, który został ożywiony i zesłany na Netu wzbudza bunt więźniów. Jednocześnie przesłuchuje członków SG-1 i Tok'ra by wydobyć informacje mające mu posłużyć jako karta przetargowa w rozmowach z Sokar-em. Tymczasem Tok'ra planują zniszczyć Netu licząc że bliskość flagowego statku Sokar-a...

Dobre, bardzo dobre :clap:
Ale z Sokar-a to brzydal :wacko:
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#4 michalgrucha

michalgrucha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoSłupca

Napisano 10.05.2006 - |10:36|

Dobry odcinek!!
Tylko jedno pytanie: Czy ten Apofis nie może zginąć??? On ma chyba za dużo szczęścia!!
  • 0

#5 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 16.05.2006 - |10:36|

w sumie tez sie zgadzam:, spotkanie z apofisem jest zaskakujace - jak on moze zyc, skoro umarl?? no, jego nosiciel umarl, zestarzal sie nawet przed smiercia (wlosy mu posiwialy..) a goauld apofis byl torturowany i mial jakies tam nienaprawialne uszkodzenia. a tu prosze, zeski i zdrowy - tylko skad te pol twarzy mu zjadlo?? skoro wyzdrowial, nie mogl sobie tego tez naprawic?? dziwne.. no ale niech mu bedzie, moze taka moda akurat panowala .. :hyhy:
odcinek dobry. drugi i trzeci sezon w ogole dobre sa.

i pytanko nieco offtopiczne:

- to kiedy beda te streszczenia??
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#6 dzigiel

dzigiel

Szeregowy

• Email
  • 41 postów
  • MiastoWęgorzewo

Napisano 31.05.2006 - |18:45|

Dwa ostatnie ocinki sa swietne. Nareszcie jakies ozywienie po lekkim powiewie nudy. Cieszy powrot Apofisa:) Zastanawialem sie kiedy znowu sie pojawi. Ciekawo czy Sokar zginal czy tez zdolal uciec??

Moja ocena to 8 dla dwoch odcinkow.
  • 0

#7 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 02.06.2006 - |00:50|

A myślałem, że poprzedni odcinek był dobry heh kontynuacja jest wg mnie jeszcze bardziej ciekawsza niż część pierwsza. No i oczywiście Apophis nie mógł zginąć :hyhy: On to chyba ma więcej niż dziewięć żyć. Ciekawi mnie tez co sie stało z Sokarem ale pewnie jakos przeżył w końcu to by było zbyt proste by go wykończyli tak szybko i w taki sposób. 9,5/10
  • 0

#8 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 02.06.2006 - |15:07|

Mi bardziej podobała sie pierwsza część. Ta była trochę za dużo przegadana i te wspomnienia kompletnie bez sensu.

Sokar zrobił na mnie jeszcze większe wrażenie i mam nadzieję, że jeszcze się pojawi, bo zdecydowanie bardziej pasuje na czarny charakter niż Apophis. Apophis jest jakiś taki... miękki. A Sokar, to majestat groza, ten jego uśmiech po wypowiedzeniu: Zabić go!........Powoli... ;] - to jest dopiero wróg ;)

Te ciągłe ucieczki i odradzania się Apophisa pomału męczą.

Ogólnie 9.
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#9 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.06.2006 - |13:16|

Apophis przeżył, bo Sokar włożył go do sarkofagu, żeby mógł go torturować (jak miło). A pół twarzy nie miał, pewnie po jakichś wymyślnych torturach. Kurczowo trzyma się życia, nie ma co. Niemalże zawsze w krytycznych momentach udaje mu się uciec. I tym razem znalazł się na planecie Sokara, ciekawe co się stanie dalej? Obejmie rzady nad wojskami Sokara? Powróciłby wtedy na swoją utraconą pozycje :)

Sokar raczej nie żyje, bo to Apophis się przeniósł za pomocą pierścieni na planete Sokara, a nie widze innej możliwości żeby Sokar się uratował. A szkoda, bo byla to bardzo dobra postać, jeden z nielicznych Goauldów których naprawde polubiłem ;) Taki przerażający i straszny...

SG-1 po raz enty wracają z samobójczej misji :clap: :P :P
  • 0

#10 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 05.08.2006 - |07:56|

kontynuacja jeszcze lepsza od poprzednika. swietny Sokar. nie wierze za bardzo, ze zginal. to by bylo za proste i fabula SG duzo by na tym stracila.
9,5
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#11 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 17.08.2006 - |12:25|

Dobry odcinek!!
Tylko jedno pytanie: Czy ten Apofis nie może zginąć??? On ma chyba za dużo szczęścia!!

Heh nie wiem czy nawzwał bym szczesciem wieczne tortury, a w razie smierci ponwne ozywienie i znowu tortury.. Hmm..
Co do Sokara.. Jak się dokładnie przyjrzeć, to na planete ze statku leci promień i takie dwa błyski płynęły po nim. Czyli sam Apophis nie uciekł. Chyba.

Odcinek fajny:)
  • 0

#12 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.10.2006 - |09:16|

Heh nie wiem czy nawzwał bym szczesciem wieczne tortury, a w razie smierci ponwne ozywienie i znowu tortury.. Hmm..

Zawsze można liczyć na to że wpadnie SG1 zrobi zamieszanie i można się wykaraskać z tego wszystkiego ;).

Odcinek lepszy od poprzedniego więc i moja ocena to 9.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#13 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 30.10.2006 - |16:32|

w sumie to goauldom w tym serialu sarkofag czesciej sluzy jako czesc narzedzi tortur (zeby ozywiac umarlego wieznia) niz do leczenia :D Sokar z Apofisem, Baal z O'Neillem...
nic dziwnego, ze Tauri nie ma sarkofagu - na ziemi torturowanie jest zabronione.. :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#14 Aya'ka

Aya'ka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoLublin City ^^

Napisano 19.01.2007 - |00:42|

Ode mnie należy się 9. :clap: Oczywiście niesposób oceniać bez Jolinar's Memories... Oba odcinki tworzą niesamowitą całość, w końcu coś, za czym przez kilka odcinków zaczynałam tęsknić :)

Wieeeelki plus za:
-Martoufa (No co, mam do gościa słabość :D )
-humor O'Neilla (a co z tego, że on tak zawsze... ;) )
-Apophisa (powoli zaczynam tworzyć listę kiedy i w jakich okolicznościach znów odżywa, to będzie druga lista obok tej, z kobietami klejącymi się do Daniela i vice-versa :D )
-niesamowitą scenerię i dopracowanie efektów w postaci krzyków i wrzasków piekielnych (fajnie się słucha na słuchawkach by night ;) )
-i w ogóle za wszystko...

Użytkownik Aya'ka edytował ten post 19.01.2007 - |00:45|

• 0
O´Neill plays golf in the Gateroom.
Hammond: "Colonel O´Neill what the hell are you doing?!?"
O´Neill: "In the middle of my backswing?!?!?!!"

#15 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 16.02.2007 - |21:27|

Myślałem, że będzie lepiej. Odcinek w połowie genialny, ale co z tego, skoro druga połowa była przegadana o jakichś pierdołach? Te wspomnienia pokazywane po kolei też bez sensu - nie wystarczyłoby jednych pokazać? Trochę się na tym wynudziłem :) Reszta naprawdę świetna - Apophis u Sokara, akcja Teal'ca... - kapitalne sceny, a i ile przy tym emocji było :)

Hehe, martwi mnie tylko śmierć Sokara - to mógł być najlepszy villain tego serialu. Szkoda, że tak szybko skończył... Choć może jednak się uratował... :)

8,5 ode mnie ^^

Użytkownik kefir edytował ten post 16.02.2007 - |21:28|

• 0

#16 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 17.02.2007 - |13:56|

Nie bój żaby-tak wszyscy płakali po Sokarze, że potem na bazie tej postaci (image, zachowanie etc) powstał pewien pan o Strasznym Głosie ;) I został okrzyknięty z miejsca najlepszym villianem, przy którym Apophis to popierdółka a Sokar to uczeń podstawówki z w piaskownicy ;)
  • 0

#17 sunkmanitu

sunkmanitu

Starszy szeregowy

• Email
  • 143 postów

Napisano 23.03.2007 - |12:43|

lekkie poderwanie się do góry z pikującego w dół poziomu, ale przy potencjale jaki miał odcinek, to jednak nic specjalnego - 6/10
  • 0

#18 ppaatt1

ppaatt1

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 286 postów
  • MiastoŻary

Napisano 22.09.2007 - |18:54|

Fajny był moment wbicia mieczyka Apophis w przybocznych Sokara. Świetnie zrobiony odcinek.
  • 0

#19 Rodzynus

Rodzynus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 08.02.2008 - |13:00|

Faktycznie odcinek dobry aczkolwiek mogłby być lepszy. Puls dla Daniela za dobrą akcje przy odzyskaniu urządzenia komunikacyjnego, to się nazywa poświecenie w sprawie :D.
  • 0

#20 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 18.02.2008 - |17:25|

Ciekawo czy Sokar zginal czy tez zdolal uciec??

Przyzwyczajony do wiecznych powrotów Apofisa jestem pełen nadziei że zobaczę jeszcze Sokara, bo to jest dopiero władca :o Świetny, jaki gniew, wygląd, majestat. Aż boli że nam tego popierdułkę Apofisa znów serwują. Choć muszę przyznać że po tym powrocie "z ognia" prezentował się lepiej.

Co do Sokara.. Jak się dokładnie przyjrzeć, to na planete ze statku leci promień i takie dwa błyski płynęły po nim. Czyli sam Apophis nie uciekł. Chyba.

Gdybym miał obstawiać ucieczkę Sokara to myślę że tak jak Apofis z orbity Ziemi, liczę że miał wrota na statku.

Odcinek świetny, nawet wspomnienia nie przeszkadzały, niezły plan obalonego władcy i dobra decyzja rady Tok'ra. Nie jestem pewien, ale chyba pierwszy ep w którym nie widzimy Hammonda i bazy SGC.
  • 0
Bursztyn & Perła

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych