Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 056 - S03E12 - Jolinar's Memories

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (44 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (6 głosów [13.95%])

Procent z głosów: 13.95%

2. 9.5 (8 głosów [18.60%])

Procent z głosów: 18.60%

3. 9 (14 głosów [32.56%])

Procent z głosów: 32.56%

4. 8.5 (5 głosów [11.63%])

Procent z głosów: 11.63%

5. 8 (8 głosów [18.60%])

Procent z głosów: 18.60%

6. 7.5 (1 głosów [2.33%])

Procent z głosów: 2.33%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [2.33%])

Procent z głosów: 2.33%

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 17.07.2004 - |15:30|

STRESZCZENIE WKRÓTCE
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 02.01.2006 - |12:23|

Tok'ra przybywają z informacją że Jacob wraz z symbiontem Selmakiem zostali złapani przez Sokar-a. Są trzymani na księżycu Netu, który został uformowany w mityczne piekło. Ponieważ Sokar planuje atak na Władców Systemu, Tok'ra chcą wydostać Selmak-a. Kluczem jest Carter, ponieważ Jolinar, którą nosiła Sam, była jedynym uciekinierem z Netu. Na planecie wszystko idzie zgodnie z planem, do momentu, gdy pojawia się stary nieprzyjaciel...

Świetny odcinek. Wspaniałe scenerie, wartka akcja. No i nareszcie coś więcej o Sokarze.
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#3 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.05.2006 - |19:44|

Odcinek jest trochę przynudzający, ale mimo wszystko podoba mi się.
Plusy:
-dowiadujemy się czegoś o relacjach Jolinar - Martouf
-zbroje Jaffa Sokara, bardzo oryginalne. Brawo za pomysł
-coś więcej o Sokarze
-powrót Apophisa!!!!
Właściewie nie potrafię wyodrębnić konkretnych minusów tego odcinka, ale daję 7.5 bo ciężko mi się go oglądało i dopiero pod koniec zaczęłam czuć napięcie. Kontynuacja o wiele lepsza jest :)
  • 0

#4 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 16.05.2006 - |10:31|

w sumie zgadzam sie z toba, Wraith (zawsze trzeba sie zgadzac ze starszymi :) ) druga czesc jest o wiele interesujaca i szybciej czas mija - ten odcinek to tak jakby wstep do wlasciwej historii, do akcji....
ja daje 8,5 bo ogolnie, drugi sezon mi sie podoba.
no i Martouf rulez :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#5 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 02.06.2006 - |00:44|

No to się nazywa dobry odcinek, po raz pierwszy widzimy na własne oczy Sokara i jego piekielny świat. Poza tym kolejny odcinek z Tok'ra no i nie zapominajmy o zakończeniu : pojawienie się ożywionego przez Sokora Apophisa( co to dużo mówić - koleś jest niezniszczalny :P )
  • 0

#6 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 02.06.2006 - |14:21|

Odcinek świetny. Kapitalna sceneria piekła, te krzyki w tle, można się rzeczywiście przerazić. Jednak do pełnego obrazu piekła nie pasuje mi jedno: Ci wartościowi zesłańcy typu Tok'Ra są torturowani - ok, ale co z pozostałymi? Zsyłają ich tam i już? Koniec? Coprawda nie jest to życie usłane różami ale sama atmosfera nie sprawia chyba zbytniego cierpienia - można się przyzwyczaić.

Na plus:
-Sokar, chyba pierwszy Goa'uld, który rzeczywiście robi wrażenie i może być przerażający
-powrót Apophis'a, zastanawiałem się kto to może być jak zdejmował maskę, na to nie wpadłem, wielkie zaskoczenie
-atrakcyjny poprzedni nosiciel Jolinar'a ;]
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#7 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 26.06.2006 - |12:09|

Czy ten Apophis jest nieśmiertelny czy jak? Ileż razy można walczyć z tym samym przeciwnikeim? :/ Elektryzująca końcówka, nie ma co :)

Fantastyczne widoki, najprawdziwszego piekła :) no i wygląd przybocznych Sokara, coś genialnego. Zauważcie że u niego na planecie, to jednak cywilizacja jest, nie wiem jak on tam rządzi, ale z pewnością ludziom się powodzi. Widok planety Sokara jest imponujący.

Teal'c lata gdzieś w kosmosie, niczym Luke Skywalker, Jacka nie opuszcza humor nawet w piekle :) a Carter jak zwykle najprawdopodobniej wszystkich uratuje, czyli SG-1 jakich lubie.
  • 0

#8 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 05.08.2006 - |07:47|

wysmienity odncinek. sporo akcji, dramatyzmu, do tego nosicielka Jolinar, zbroje przybocznych Sokara, Apofis no i sam Sokar...jaki milusi jest:)
9
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#9 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 17.08.2006 - |12:39|

A mi się jedno nie podobało. Sokar miał miec nosiciela Unasa przecież. Pamiętacie gębę, która się pojawiła na przesłonie w pomieszczeniu wrót, no i późniejsze domysły członków SGC. Oczywiście Sokar jest przerażający.. Chyba nawet bardzoej niz Unas.. NO ale miał być UNAS.. Jak widzicie czepiam sie na siłę ;) Heh.
Jak usłyszałem głos ściągającego maske pierwszego przybocznego, to od razu poznałem kto tam jest. Wiecie.. Oglądałem ten odcinek ostatni rok temu i juz niewiele pamiętałem. Nadal ten moment budzi emocje:)

Aha no i śpiewka Jacka: "To hell whit us" hehe :D
  • 0

#10 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.10.2006 - |09:12|

Muszę się zgodzić z osobami, które pisały że jest to taki wstęp do następnego odcinka i czasem trochę przynudzał. Ale atmosfera piekła bardzo fajna a na plus jeszcze u mnie działało to że oglądałem ten odcinek (jak i zresztą następny) w nocy w ciemnym pokoju ze słuchawkami na uszach. Daję ocenę 8.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#11 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 14.01.2007 - |13:47|

Sokar moze mial kiedys wczesniej za nosiciela Unasa i posiadal sluzacych goauldow w ciele unasa, czemu nie? Ale skoro wiadomo, ze ludzie lepiej sie do tego nadaja, glupio by bylo Wladcy systemu sie upierac z unasowym nosicielem, skoro moze sobie pozwolic na ludzi.
smieszne dla mnie byly troche stroje tych czerwonych "diablikow", takie niby skrzydelka... kojarzylo mi sie z Diablo 1 :D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#12 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 16.02.2007 - |00:05|

Tytuł brzmiał obiecująco, podobnie jak pierwsze sceny odcinka. Potem jednak wszystko siadło. No, może nie "siadło", ale ep zapowiadał się znacznie lepiej ;)

Nie podobała mi się końcówka - mam już Apophisa dosyć... ;)

Dałem 8.
  • 0

#13 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 17.02.2007 - |13:54|

Beeeh, to się przyzwyczaj, bo szybko się go nie pozbędziemy :P To nasz główny boss.
  • 0

#14 sunkmanitu

sunkmanitu

Starszy szeregowy

• Email
  • 143 postów

Napisano 23.03.2007 - |12:39|

Tytuł brzmiał obiecująco, podobnie jak pierwsze sceny odcinka. Potem jednak wszystko siadło.

Oj siadło... Mi się nie podobał klimat, Sokar też nic specjalnego, motyw z więzieniem na księżycu ciekawy, ale już racjonalne wytłumaczenie, że można tam było oddychać nie istnieje. Ogólnie odcinek nie zachwycał mimo dużych inspiracji. Jedyny plus to powrót Apophisa w niezłym stylu - 4/10
  • 0

#15 Rodzynus

Rodzynus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 07.02.2008 - |08:36|

Rzeczywiście odcinek trochę nudny ale tak na prawdę trzeba by oceniać go razem z następnym bo to jest tylko pierwsza z dwóch części. No i Sokar wg. mnie najciekawszy Goa'uld przed pojawieniem się Baal'a (nie liczę Anubisa bo to już inna bajka :D). A co do piekła ... rzeczywiście wyszło im poza tym brakiem logiki w istnieniu życia w takiej atmosferze o czym pisał sunkmanitu.
  • 0

#16 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 18.02.2008 - |16:14|

Nie trzeba było być jasnowidzem żeby przewidzieć powrót Apofisa, ale cóż, napiszę to.... spodziewałem się że wróci ;) Nie żebym był z tego powodu zachwycony, bo miałem nadzieję że nie będzie to wieczny wróg, ale jak zobaczyłem jego mordę to mi się pyszczek uśmiechnął :lol: Tym razem wejście miał dobre.
Mnie odcinek nawet chwilę nie nudził, dobry był.
Wygląd Sokara mnie nie zawiódł, ale jego żołnierze i ich stroje, hmm.... wyglądali jakby ich z cyrku wypuścił, nawet nie śmiesznie, dla mnie żenująco.
I brawo za końcówkę. Do tej pory SG było przewidywalne, zawsze happy end. Gdy tak patrzyłem jak Martouf hakuje włącznik pierścieni, to już widziałem jak w momencie wyważenia drzwi SG-1 i Tok'ra przenoszą się przez pierścienie na statek, którym idealnie na czas podlatuje Teal'c. A tu proszę, zaskoczenie :D
  • 0
Bursztyn & Perła

#17 maciekpoland

maciekpoland

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 10.04.2009 - |00:40|

Wedlug mnie jeden z lepszych odcinkow 3 serii jakie obejrzalem. lubie takie klimaty ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych