Skocz do zawartości

Zdjęcie

Good Luck Chuck (2007)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 15.01.2008 - |17:37|

Komedia to chyba najtrudniejszy gatunek filmu , bo musi być śmieszny a przy tym nie nudny.

Powiem więc od razu Good Luck Chuck obronił się.

Jest to dobra komedia, która nie ma słabych momentów a humor nie jest ani wymuszany czy też na siłę.

Fabuła wygląda tak że w młodości na Chucka zostaje rzucona klątwa że dziewczyna z którą się kocha (sex) znajdzie miłość w kolejnych facecie.

P.S. W filmie dziewczynę gra ZJAWISKOWO PIĘKNA Jessica Alba :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#2 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 16.01.2008 - |05:55|

Ta komedia jest niesamowita, już dawno się tak dobrze nie bawiłem, a najlepsza scena była jak Jessica pośliznęła się i złamała przednie ząbki :lol:
  • 0

#3 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 16.01.2008 - |16:48|

Nie no film mistrzowski :) Kupa śmiechu zwłaszcza akcja,kiedy miał zaproponować tej nieprzeciętnej piękności ;) kontakt fizyczny :) Ha ha ha :) Nie no ta akcja z tą gorzałą wymiata.

Reba ! You slept with Reba !? Ha ha ha :)
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#4 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 18.01.2008 - |23:59|

Akcja z kieliszkami wymiata :lol:
dawno nie oglądałem tak dobrej tego typu komedii. Ostatnio puszczają same płyciaki z tego gatunku, oparte na wibratorach, grze w ciasteczko i wypadających szczękach.

EDIT:

W filmie dziewczynę gra ZJAWISKOWO PIĘKNA Jessica Alba

z tą zjawiskowością bym aż tak nie przesadzał

Użytkownik Sharak edytował ten post 26.01.2008 - |21:00|

• 0
Bursztyn & Perła

#5 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 14.02.2008 - |12:32|

Czy ja wiem... cz yto taka dobra komedia...
Owszem miło się ogląda, ale komedie zazwyczaj ogląda się miło :)

Film jest lekko głupawy, nie podoba mi się np. czemu ta panienka (Alba) wpada na wszelkie możliwe przeszkody i wywala się na zawołanie.
Z biegiem filmu już do tego przywykłem, ale początkowo mnie to irytowało. Czy nie mogła byc ona po prostu normalna dziewczyną?
To zrobili z niej jakąś pierdołę. A te jej wywrotki i "padaki" wcale nie były śmieszne. Śmieszne było by to, że ma pecha - ale nie że jest przygłupiastą pierdołą.
Może niektorych to bawi, ale dla mnie to humor na poziomie Strasznych Filmów (idzie ulicą i wali głową w słup - naprawdę śmiechu warte).

Niezbyt dobrym posunieciem jest również pokazanie Chucka w róznych momentach "łóżkowych" i róznych konfiguracjach z panienkami, natomiast z Albą nawet się mocniej nie poprzytulali. Ja rozumiem, że ona nie chce w filmie paradować nago... ale bez przesady ! Albo to kino dla ludzi dorosłych, albo Disney ! Tym bardziej że widoku nagich piersi i mocnych scenek nie brakowało. Z jednej więc strony "mocny erotyk", a drugiej "familiada" dla 10 latków.

Było troche scenek i tekstów na poziomie American Pie - tylko zamiast szarlotki mamy podgrzewane grejfruty :)
A końcowa scena, jak leca napisy... po prostu żałosna i niesmaczna.
Sceny z Albą znowu ugrzecznione do granic możliwości...

Pewnie celowo miałbyc taki kontrast... ale ja tego nie kupuję.
Wątek Alby jest mdły i nijaki. Zresztą ona sama też nie wygląda jakoś zjawiskowo, w innych filmach prezentowała się lepiej.
Lepsze są wątki facetów, bo wiadomo o co im chodzi i działają zgodnie z męską logiką.

Nie mówię że film jest zły... ale żeby mówić o nim "najlepsza komedia jaką od dawna widziałęm" to duża przesada.
Ni to komedia erotyczna, ni romantyczna. Raczej dla facetów i raczej dla tych w młodszym wieku, którzy śmieją się ze scen typu "krem na twarzy".

Użytkownik DanielP edytował ten post 14.02.2008 - |12:38|

• 0

#6 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 20.05.2008 - |01:24|

Zgodze się chyba jednak z DanielP, jakoś mnie nie powalił ten film. Może humoru nie miałem za dobrego czy cos, ale po prostu mało się śmiałem, a historia ogólnie taka średnia.
Jessici nie lubie, zwłaszcza że gra po prostu kiepsko, może raczej zwyczajnie jak każda ładna babka w filmie, tylko że ona nie jest w moim guście.
Pare ładnych pań się przewinęło co zaliczam na plus, reszta kiepska. Zwłaszcza motyw jak czak "ogłupiał" na punkcie Jessici i troche przesadzał z miłością, eh zmęczył mnie ten fragment i denerwował.

5/10, przeciętnie.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych