Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Pamięć Absolutna"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 13.01.2008 - |22:38|

Góra Cheyenne.17 Lipca 2004 roku.12 godzin po zadaniu Artesa.Jack O'neill przybył do SGC najszybciej jak mógł.W głowie miał pełno myśli i wpomnień.Jak dziś pamięta kiedy walczył o przetrwanie ludzkości,drugą ziemię i wydarzenia związane z Atlantydą.Jednak nie mógł pojąć jak nagle znalazł się na tych cholernych rybach.Gnał ile miał sił do Generała i zwołał wszystkich do sali odpraw.

-Dobra Jack mów o co chodzi(Hammond)
-Tylko szybko,bo muszę zbadać pewną ampułkę z PA345(Carter)
-Gdzie Daniel ?(Jack)
-Zaraz będzie,wraca właśnie z uniwersytetu(Carter)
-Uni...? Nieważne(Jack)
-Hello,Jack...co jest ? (Daniel)
-Co jest ? Houston mamy problem ! To jest ! (Jack)
-Wy nic nie pamiętacie ? (Jack)
-Niby co ? Nie było cię 2 tygodnie.Znudził Ci się urlop ? (Daniel)
-Mam w głowie pełno wspomnień o zniszczonej ziemi...jeszcze niedawno męczyłem się moją ostatnią whisky,a obudziłem na rybach ! (Jack)
-Może lepiej nie pij Jack :) (Igor)

I tak każdy spojrzał na Jack'a,który najwyraźniej poczuł się niezręcznie.Zwołał tu wszystkich,a wyszło że majaczy.

-Może rzeczywiście lekko nadużyłem alkoholu,przepraszam generale,ale te wspomnienia...może rzeczywiście Igor ma rację(Jack)
-Dobra skoro mamy to załatwione to ja lecę do pracowni(Carter)
-Skoro i ja tu jestem to skoczę po parę książek(Daniel)
-Trzymaj się Jack(Igor)

Wszyscy oprócz generała i Jack'a wyszli z sali odpraw.Hammond oczekiwał wyjaśnień ze strony Jack'a,aczkolwiek o nic go nie obwiniał.

-Słuchaj Jack,każdy ma chwilę słabości.Ja kiedyś tak się opiłem wina mojego teścia,że przez chwilę myślałem iż jestem Marty McFly i szukałem deloriana przed domem(Hammond)
-Tak generale,ale...zresztą nieważne(Jack)
-Wracaj lepiej na urlop Jack i wypoczywaj(Hammond)
-Rozkaz...(Jack)

Jack udał się w stronę swojej kancelarii.Kiedy wszedł i zamknął drzwi ukazał mu się...Artes.

-Kim ty jesteś....ochrona ! (Jack)
-To nie będzie konieczne (Artes)
-Idziesz ze mną(Artes)

Napisy początkowe....
  • 1
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#2 Megi

Megi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoCrosno

Napisano 21.11.2008 - |22:16|

Kiedy reszta? Ciekawe tylko na pocżatku(w "Okupacji") strasznie mi brakowało Jackowego sarkazmu ale jest już o wiele lepiej.....
  • 1

#3 igut214

igut214

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.04.2011 - |19:32|

Chyba nie będzie reszty, a tak świetnie się zapowiada :/
  • 0
"Tęsknię za lasem, uświadomił sobie Leiard. Tęsknię za życiem w spokoju. Za sercem i umysłem, których nie drąży zamęt. Za bezpieczeństwem" -- ("Kapłanka w bieli" - str. 363).

#4 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.07.2011 - |09:01|

Chyba nie będzie reszty, a tak świetnie się zapowiada :/

Będzie,będzie :) Niestety zaniedbałem cholernie ten temat. Kiedyś byłem w transie,pisałem jak najęty odcinek po odcinku co mnie strasznie rajcowało :) Niestety praca i podróże z nią związane zablokowało ten temat. Pogubiłem się strasznie w tych odcinkach. Muszę teraz przeczytać po kolei wszystkie od początku i wtedy będę mądrzejszy :) Na pewno dokończę,bo zostało mi naprawdę niewiele :)

Kiedyś to były czasy,kiedy się prześcigałem z Castor Krieg czy Sharal w pisaniu opowiadań :)

Niedługo wracam,obiecuje !
  • 2
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#5 igut214

igut214

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.07.2011 - |13:47|

Bardzo się cieszę ^^ Życzę czasu i wiele ciekawych pomysłów. Świetnie, że wróciłeś :). Tęskniliśmy ;)
Pozdrawiam - igut214
  • 1
"Tęsknię za lasem, uświadomił sobie Leiard. Tęsknię za życiem w spokoju. Za sercem i umysłem, których nie drąży zamęt. Za bezpieczeństwem" -- ("Kapłanka w bieli" - str. 363).

#6 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 29.01.2017 - |21:39|

Boże,to jeszcze tu jest xD Co ja wtedy miałem w głowie :-)

• 0

#7 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 20.03.2017 - |20:40|

W głowie co miałeś? ;)

To co ma każdy normalny facet po akcji, gdzie kumpel, widząc niedobory, ratuje sutuację i bez proszenia rwie się (na swój koszt) "po parę książek" - jak sam przytoczyłeś powyżej.

Wtedy człowiek na serio osiąga wyżyny pamięci absolut-nej, wybor-nej lub sobiesko-walecznej ...

Pozdrawiam :)

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych