Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 050 - S03E06 - Point of View

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (57 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (16 głosów [29.63%])

Procent z głosów: 29.63%

2. 9.5 (11 głosów [20.37%])

Procent z głosów: 20.37%

3. 9 (8 głosów [14.81%])

Procent z głosów: 14.81%

4. 8.5 (9 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

5. 8 (7 głosów [12.96%])

Procent z głosów: 12.96%

6. 7.5 (1 głosów [1.85%])

Procent z głosów: 1.85%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

8. 6.5 (1 głosów [1.85%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (1 głosów [1.85%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 17.07.2004 - |15:22|

STRESZCZENIE WKRÓTCE
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 12.09.2004 - |20:45|

Jak komentować to tylko dobre odcinki,a takim właśnie jest Poin Of View :) Uwielbiam odcinki tego typu :) Nieoczekiwane przejście ze świata równoległego Carter i Kowalskiego,których świat się wali :) Carter zakochana w Jack'u?Tak,ale w innym świecie :) Odcinek pokazuje jak światy równoległe mogą być podobne do rzeczywistego,a może my nie żyjemy w rzeczywistym a w jakimś duplikacie innego świata?Jedyna wada tego odcinka?Ostatni raz widzieliśmy Kowalskiego w pełnej krasie.

Nota?Dałbym 20.00 jaką dostaje na codzień Małysz,ale dzisiaj tylko 10 :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#3 didaskalius

didaskalius

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPajęczno

Napisano 03.08.2005 - |21:47|

Zdecydowanie zgadzam sie z poprzednim postem - to byl bardzo dobry odcinek ;) Epizody w ktorych pokazuje sie alternatywna rzeczywistosc bywaja momentami "ciezkie" w odbiorze - tym razem tak nie bylo. Spojny pomysl na cala historie ze szczegolnym smaczkiem zwiazku Sam i Jacka w rownoleglym swiecie. I po raz kolejny scenarzysci pokazuja jak duzy potencjal w watkach dramatycznych maja obie postaci - ze wskazaniem na Carter, ktora powtorze po raz kolejny jest dla mnie postacia wiodaca w calym serialu ;) Niebanalny odcinek z niebanalnym zakonczeniem... ciekawe co pomyslala major Carter widzac ostatnia scene Jacka i jej odpowiedniczki. Ocena 9,5 ale tylko dlatego ze jeszcze nie wiem na co trafie w kolejnych epizodach :rolleyes:

Użytkownik didaskalius edytował ten post 03.08.2005 - |21:48|

• 0
www.trek.pl - GWYNBLEIDD - Security Team Member
Dołączona grafika

#4 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 30.09.2005 - |14:42|

Alteratywna rzeczywistość. No i Sam w innej postaci - to jest fajne. Przynajmniej można zobaczyć ją jako innego człowieka i trochę "bezkarnie" uwypuklić relacje między nią a Jackiem. Rzeczywiście - odcinek bardzo ciekawy i trzymający w napięciu.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#5 darth_MiRa

darth_MiRa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 30.09.2005 - |17:23|

Alternatywna rzeczywistość daje trochę do myślenia,a sam odcinek dosyć ciekawy.
  • 0

#6 niko2003

niko2003

Szeregowy

• Email
  • 23 postów

Napisano 04.11.2005 - |23:46|

Ten odcinek trzymał mnie w napięciu. Myślałem, że i ten świat czeka przegrana, jednak Asgard zrobił swoje. I nauka z poprzedniego odcinka dotycząca naqa przydała się !
  • 0

#7 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 27.12.2005 - |20:02|

W zasadzie nie mam się do czego przyczepić... No chyba że do tego, że był za krótki <_<

Zaskakujący, ciekawa fabuła, nieźle wpleciony wątek związku Sam i Jacka. Po prostu bomba...
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#8 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 27.12.2005 - |20:12|

Ba przecież o to chodziło, żeby trochę sobie pozwolić na swobodę działania :) ALe z drugiej strony jest to rzeczywiście niezła akcja i rozwiązanie całkiem ciekawe.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#9 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 30.05.2006 - |16:36|

Po raz kolejny mamy do czynienia z rzeczywistościami alternatywnymi. Odcinek ciekawie rozwiązany, cały czas trzymający w napięciu. Sam i Jack razem :P szkoda ,że tylko w innej rzeczywistośći. Sceny gdzie wystepują obydwie Sam są po prostu genialne a jak zaczną gadać tym swoim naukowym językiem :D Coż więcej pisać :jeden z lepszych jak narazie odcinków 3 sezonu obok ,,Fair Game'' .Oby tak dalej :) 9/10
  • 0

#10 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.06.2006 - |19:57|

Alternatywna rzeczywistość, czarne dziury, podróżowanie w czasie - uwielbiam tego typu odcinki. Scenarzyci po raz kolejny nie zawiedli (choć nie do końca, o czym później) i stworzyli spójny odcinek, zgodny z wszystkimi prawami których się nauczyliśmy z poprzednich odcinków. Świetny tekst Teal'ca: "Która rzeczywistość jest tak naprawdę prawdziwa?" Odpowiedź: Wszystkie :) Ale o alternatywnej rzeczywistości niech się wypowiadają naukowcy.

Dwie Samanthy naraz? No i jak tu nie pokochać tego odcinka. Śmiem twierdzić że ta druga ma nieco więcej sexapilu niż "nasza" Sam :hyhy: Po raz drugi spotykamy się ze światami równoległymi i po raz drugi Sam i Jack są małżeństwem, coś jednak musi w tym być :D No i oczywiście wielki pocałunek na koniec, pewnie wszystkie 13stki oszalały po tej scenie :P

Zaskoczyła mnie postawa załogi SG-1, która będąc w bazie w świecie alternatywnym, tak beztrosko traktowała linnych ludzi. Nawet nie mrugneli okiem kiedy zabito gen. Hammonda, no tak, wkońcu "czym tu sie przejmować, przecież to nie nasz to i może zginąć", jakże to prawdziwie amerykańskie.

Wielkim błędem było wyłaczenie lustra, który utrzymywał połaczenie z drugim światem. W ten sposób trzeba było na nowo go szukać. Z tego co wiem liczba światów alternatywnych jest nieskończona, także praktycznie niemożliwe jest "trafienie" w rzeczywistość, z której pochodzisz. Daniel raz był blisko (jak zobaczył kapitan Carter), ale przecież mógłby tak szukać ze 100 lat i nie udałoby mu sie odnaleźć tej właściwej rzeczywistości. Ba! Wątpie nawet czy udało by mu się znaleźć po raz drugi świat, choć odrobine podobny do naszego, przecież istnieje nieskończona liczba wariacji światów równoległych. W tym wypadku scenarzyści poszli chyba na łatwize :) osobiście nie mam im tego za złe :) Podsumowując: odcinek pierwsza klasa.
  • 0

#11 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 04.08.2006 - |10:09|

tak, odcinek bardzo dobry. Sam razy dwa:) to mi sie podobalo...mielismy male porownanie fryzur:P osobiscie jednak podobala mi sie Sam z krotkimi wlosami, choc dlugowlosa Carter...rowniez mniami:) szkoda, ze scenarzysci nie pociagneli tego pomyslu z dwiema Sam troszke dluzej. jestem ciekaw, co by sie dzialo...odcinek na 9.5
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#12 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 17.08.2006 - |12:49|

hmm.. To urządzenie (pilot) ułatwiało w zasadzie szukanie odpowiedniego świata.. Daniel przesuwał paluchami tylko po jednym sektorze wyświeltlacza, więc zawęźił pole poszukiwań:)
Hehe w pierwszym świecie alternatywnym Teal'c miał taką fajną kitę jak samuraj.. tutay miał bródkę - Apophis zresztą też.. Hehe nieźle ;)
  • 0

#13 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 30.10.2006 - |16:15|

swietny odcinek. i polubilam naprawde Kawalskiego. :) za to Sam z innego wymiaru miala fatalna fryzure :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#14 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 11.02.2007 - |19:37|

Fajny odcinek - taki trochę o niczym, ale oglądało się bardzo dobrze ;) Daję 8,5.

Miałem nadzieję, że tamten Kawalsky zostanie u naszych, bo to naprawdę fajna postać. No niestety, nie został, ale mam wrażenie, że pojawi się w serialu jeszcze nie raz ;) Alternatywna Sam miała fatalną fryzurę, za to Teal'c dobrze wyglądał z bródką ;)

Co do wyłączenia lustra - faktycznie bezsens, trafienie na swój świat byłoby naprawdę niemożliwe. Pójście twórców na łatwiznę - lustro powinno zostać włączone i tyle. Chociaż nieźle się uśmiałem, gdy Daniel 'skakał po kanałach' i za którymś razem trafił na plażę ^^

Użytkownik kefir edytował ten post 11.02.2007 - |19:37|

• 0

#15 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 11.02.2007 - |19:41|

ech tobie to dobrze, dopiero wszystko odkrywasz... a mi sie serial konczy i co ja biedna zrobie???
ach zeby tak miec to lustro kwantowe i przejsc do wymiaru, gdzie bedzie 11ty sezon SG-1....

ech tobie to dobrze, dopiero wszystko odkrywasz... a mi sie serial konczy i co ja biedna zrobie???
ach zeby tak miec to lustro kwantowe i przejsc do wymiaru, gdzie bedzie 11ty sezon SG-1....
  • 0

#16 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 11.02.2007 - |22:16|

elam, zawsze można poprawić sobie humor za pomocą praktycznie zastosowanej Polskiej Zawiści :D Można chłopakowi takie spoilery puścić, że odbierzemy mu przyjemność z oglądania SG-1 :D skoro my cierpimy, to on też moze! :P
  • 0

#17 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 11.02.2007 - |22:56|

- dobre :D
tylko trzeba mu privy wysylac, bo nas modzi zbanuja :D
  • 0

#18 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 11.02.2007 - |22:58|

Ej no, bez jaj, bo przestanę tu zaglądać ;)
  • 0

#19 sunkmanitu

sunkmanitu

Starszy szeregowy

• Email
  • 143 postów

Napisano 14.03.2007 - |12:41|

świetny odcinek, już widzę, że jednak twórcy serialu cały czas się rozwijają i jest po prostu coraz lepiej, zarówno jeśli chodzi o budowanie napięcia, jak i wybór tematów - 8.5/10
  • 0

#20 ppaatt1

ppaatt1

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 286 postów
  • MiastoŻary

Napisano 01.09.2007 - |14:38|

Super było spotkanie dwóch Teal'ców :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych