Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 026 - S02E04 - Oversight

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 13.01.2008 - |15:44|

S02E04 - Oversight
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.03.2008 - |14:01|

Jestem oszołomiony... jedyne co mogę napisać, to że scenarzyści naprawdę przyłożyli się do roboty...
A końcówka odcinka...
Przemyt, bomba, tajemniczy sojusznik, armia... RavenWood - oj coś przed końcem sezonu szykuje się nam ostra strzelanina...

#3 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 05.03.2008 - |23:39|

jestem po 2x04. jak zwykle trzyma poziom. moze nie ma zbyt duzo akcji, ale sa nowe fakty. pod koniec odcinka troche smutnawo, fajna nutka.
ogolem 9/10
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#4 Livo

Livo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 06.03.2008 - |19:38|

A czy ma ktoś może napisy do tego odcinka? Nigdzie nie mogę znaleźć. Jeśli nie polskie, to chociaż angielskie? Zawsze to łatwiej by się oglądało. Dzięki.
  • 0

#5 kylo100

kylo100

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoLublin

Napisano 07.03.2008 - |08:48|

Czekamy...
  • 0

#6 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 07.03.2008 - |18:48|

Odcinek rewelacyjny. Jeśli skończą ten serial to będzie koszmar
  • 0

#7 Livo

Livo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 07.03.2008 - |19:21|

Dodawajcie się do oczekujących na napisy w serwisie napis24.pl, gdyż tłumacz udostępni je dopiero kiedy licznik oczekujących dobije do 1000.

Starczy kliknąć na poniższy link:
http://napisy24.pl/t...ranslateId=2640
  • 0

#8 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.03.2008 - |02:29|

Kuu odcinek super, fabuła się nieźle rozkręca a tu tylko 3 odcinki zostały.

By tylko wersja pesymistyczna finału nie była taka iż wszyscy źli przyjadą do Jericha a Hockins wysadzi swoją atomówkę.

Bo innego sposobu finalnego załączenia serialu w 3 odcinkach nie widzę :/
  • 0

#9 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 08.03.2008 - |09:49|

odcinek rewelacja ! nie mogę się doczekać pozostałych 3 odcinków.

odcinek 9/5/10 a to za sprawą władania shotgunem przez siostrę Stanleya :P, jeszcze rozumiem jakby zabiła jednego typa, który wchodził do drzwi ale trochę naciąganie to wyglądało.

9,5/10 ! ! !
  • 0

#10 wonsky

wonsky

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 08.03.2008 - |18:16|

Jericho rozkręca się z odcinka na odcinek. Nie mogę zrozumieć jak może byc tak niska ogladalność tego serialu w Stanach... Wolą oklepane Lost niż jakiś serial "tchnący świeżością" ;)
BTW. Zna ktoś może wykonawcę i tytuł utworu pod koniec odcinka? Taki smutny kawałek...
  • 0
Dieu me garde de mes amis; mes ennemis je m'en charge
Kardynał Richelieu (1585 - 1642)

Dołączona grafika

#11 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 09.03.2008 - |10:37|

Bardzo fajny odcinek i wzruszający na sam koniec. Szkoda, ze prawdopodobnie pozostało tylko 3 odcinki do końca serialu. Niestety Amerykanie jakoś sie nie poznali na tym dla mnie jednym z lepszych seriali. Pozostaje czekać na następne odcinki i mieć nadzieje, ze może jednak coś sie odmieni i serial uzyska zgodę na następny nawet krotki sezon.
  • 0

#12 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 10.03.2008 - |20:44|

Co mogę powiedzieć, jest kapitalnie i mam nadzieję, że tak zostanie.
Zostały tylko 3 odcinki i jeżeli scenarzyści zgrabnie to skończą to Nobla powinni za to dostać. :P
Szczerze to cieszę się, że jest tylko 7 odcinków, bo gdyby była pełna seria to mielibyśmy te wszystkie obyczajowe, nudne wątki z 1 sezonu. A teraz? Sama akcja. ;D

PS. Dla zainteresowanych piosenka z konca odcinka to "Damien Rice - 9 crimes".
Bardzo fajna nuta. ;]
  • 0

#13 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 26.03.2008 - |19:41|

Świetny odcinek, kolejny już z rzędu :) Jericho w drugim sezonie nabrało jeszcze więcej wiatru w żagle i pruje do przodu na całego :) Oby tylko nie skasowali serialu:)

PLUSY:

+ kolejne, jeszcze bardziej ekscytujące informacje na temat ataków. Najbardziej zaskoczył mnie rok sporządzenie raportu na temat planowanego zamachu - 1993, czyli czasy administracji Billa Clintona. Czyżby już wtedy rząd, a dokładniej Departament Obrony zleciał prywatnej firmie J&R zaplanowanie masowej zagłady, a potem udział w przejęciu wpływów w nowym państwie? Brzmi to wręcz kosmicznie.
+ świetne zagranie ze strony Hawkinsa! Owszem, minus jest związany z tym, że kolejna osoba dowiedziała się prawdy o atakach, ale jak na razie tożsamość Hawkinsa jest bezpieczna
+ zaskoczyła mnie postawa Bonnie, która z honorem broniła świętej własnej ziemi przez intruzami, choć ze smutkiem trzeba stwierdzić, ze okupiła to krwią. Szkoda wielka że zginęła:( Teraz jestem pewien, że Stanley przejdzie zmianę i ze zwolennika New Order zmieni się w czołowego krytyka J&R oraz całej tej mafii, która buduje sobie nowe państwo na maerykańskiej ziemi.
+ plus dla Heather za wybranie "jasnej strony mocy" i pomoc udzieloną Hawkinsowi i Jake'owi
+ cały wątek z przemytem, a w zasadzie to z brakiem przemytu, gdyż chłopak działał tylko w zgodzie z prawami wolnego rynku, i przemytnikiem jest tylko w oczach J&R. Dale rodzi sobie coraz lepiej, w tym wieku i tak już dużo osiagnął, dobry z niego gość i szkoda by było, aby trafił do więzienia. Dzięki Jake'owi i majorowi na szczęście udało się do tego nie dopuścić

MINUSY:

- to co wyprawia J&R to jakiś absurd wręcz! To jest jakaś firma-państwo czy co?! I jakoś ludzie pozwalają na to, aby jedne z najcenniejszych, najbardziej wartościowych cnót dla Amerykanów, zapisanych w konstytucji, wyniesionych ze szkół i z tradycji - a mówię tu o prawie do własności, prawie do samoobrony, zasady federalizmu i wolnym rynku zostały tak gwałcone przez jakąś prywatną firmę? Ona rości sobie prawa do monopolu na coraz większych terenach, stając się de facto komórką nowego państwa. Nie chce mi się wierzyć, aby Amerykanie, którym kompletnie obce są tradycje centralizmu, etatyzmu i monopolu godzili się na takie, a nie inny obrót sprawy.

Użytkownik Halavar edytował ten post 08.04.2008 - |22:03|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#14 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 07.04.2008 - |12:49|

Super odcinek, szczegolnie koncowka.
Wiecej sie nie bede rozpisywal bo bym praktycznie powtorzyl post Halavara z ktorym sie w 100% zgadzam.

Ocena 10/10
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych