Odcinek 024 - S02E02 - Condor
Napisano 13.01.2008 - |15:35|
Napisano 20.02.2008 - |23:11|
202
Odcinek bomba jak dla mnie, całe to zamieszanie z prezydentem i chaosem w okół tego jakoś nie porwało mnie ale jak zwykle pan Hawkins w akcji
Hawkins teraz dysponuje ważnymi informacjami, ciekawy motyw z projektem "Boxcar" (lub coś w tym stylu już nie pamiętam) + pojawienie się Ravenwood, robi się ciekawie
Damn... aż kusi aby ściągnąć 3 odcinek ale jednak poczekam, wtedy nie trzeba będzie czekać 2 tygodnie
9+/10
Pozdrawiam
Napisano 22.02.2008 - |13:50|
Nie oglądałem tych które wyciekły ale mam je na dysku, dziś zamierzam obejrzeć pierwsze dwa epy i mam pytanie, czy serwowane przez CBS czymś się różnią i warto się w nie zaopatrzyć, czy bez problemu można oglądać te od miecha krążące po sieci???Tak smutno jak widzę, że nikt nie komentuje odcinka więc pomyślałem sobie a co mi tam!
. Wiem, że już w sieci od dawna są odcinki, które wyciekły. ale warto czekać.
Edit: Dzięki
Użytkownik Sharak edytował ten post 22.02.2008 - |15:00|
Napisano 22.02.2008 - |13:55|
Pierwsze 2 wyemitowane odcinki są w 100% identyczne z tymi, które wypłynęły miesiąc temu.Nie oglądałem tych które wyciekły ale mam je na dysku, dziś zamierzam obejrzeć pierwsze dwa epy i mam pytanie, czy serwowane przez CBS czymś się różnią i warto się w nie zaopatrzyć, czy bez problemu można oglądać te od miecha krążące po sieci???
Napisano 05.03.2008 - |23:15|
naprawde dużo sie działo
rozwiały sie watpliwosci co do nowego kompana Howkinsa bo po 1 odcinku nie bylo jasne czy na 100% to bedzie ten dobry
troche naciagana pobłażliwosc "władzy" w stosunku do żony Howkinsa i tego ze wszedzie ma dostep i wszystko moze załatwic a cudowne znalezienie krótkofalówki śmiechu warte
teraz tylko ogladac odc 3 i co bedzie robił revenwood w miescie ;]
ps
co sie stało z córka Howkinsa w 1 sezonie bo teraz widac tylko jego i jego żone a pamiec mnie zawodzi czy w 1 sezonie było powiedziane gdzie podziała sie jego córka??
Napisano 06.03.2008 - |17:12|
Napisano 15.03.2008 - |21:23|
PLUSY:
+ podręcznik do nowej historii - mała rzecz a cieszy. Byłem zaskoczony, że tak szybko po atakach nuklearnych, kiedy nawet nie pa odbudowanego państwa machina propagandowa rozpoczyna swoje żniwa, i to w umsyłach dzieci i młodzieży.
+ cała akcja z przybyciem prezydenta, lawirowanie między rządowymi agentami Hawkinsa i jego żony - dramat, wyścig z czasem, napięcie to mi się podobało
+ deklaracja o konwencji konstytucyjnej,przemowa prezydenta pionka (bo mózgiem nowego rządu to on napewno nie jest) i nowe informacje o sytuacji w kraju (Niebieska Linia strzeżona przez ONZ? Gdyby miało dojść do konfliktu stary rząd kontra nowy rząd to niebieskie hełmy nie byłyby w stanie powstrzymać obu stron)
+ Hawkins zdobywa super ważne informacje, które jeśli zostną rozgryzione i rozpowszechnione mogą stać się nową "bombą" dla Ameryki, tym razem bombą informacyjną
MINUSY:
- chyba zbyt łatwo Parker się ułatwił, w koncu faktycznie było 3 niebylejakich żołnierzy w tym samochodzi zaś Parker uwolnił się w niewyjasniony sposób. Zapewne Green coś mu przekazał, ale widz nie dowiedział się co to było.
- Jake zbyt łatwo zaufał temu dziennikarzynie. Kilkanaście minut go znał i już dzieli się z nim super informacjami. W tych nowych czasach obrońcy starego porządku powinni być bardziej ostrożni
- aż się prosiło, aby ktokolwiek zadał pytania prezydentowi na temat jego rządu, na temat tego że nie posiada legitymacji społecznej, na temat tego co wypisuje się w podręczniku do historii, na temat projektu nowego państwa. Czyżby Jericho było zamieszkane przez 100% zwolenników "Nowego Ładu"?? Nie wydaje mi się
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »