Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 024 - S02E02 - Condor

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 13.01.2008 - |15:35|

S02E02 - Condor
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 20.02.2008 - |23:11|

Tak smutno jak widzę, że nikt nie komentuje odcinka więc pomyślałem sobie a co mi tam! :P. Wiem, że już w sieci od dawna są odcinki, które wyciekły. ale warto czekać.

202

Odcinek bomba jak dla mnie, całe to zamieszanie z prezydentem i chaosem w okół tego jakoś nie porwało mnie ale jak zwykle pan Hawkins w akcji :rolleyes:, kurcze najlepsza postać w serialu i do tego świetnie grana, aż żałuje że nie miałem nigdzie wcześniej okazji oglądać tego aktora.
Hawkins teraz dysponuje ważnymi informacjami, ciekawy motyw z projektem "Boxcar" (lub coś w tym stylu już nie pamiętam) + pojawienie się Ravenwood, robi się ciekawie :P. Zostało jeszcze 5 odcinków i raczej prawdopodobne jest to, że zakończą już całą historię bo jakoś chyba wyniki oglądalności nie są optymistyczne więc zapewne reszta odcinków na podobnym poziomie więc można być dobrej myśli.

Damn... aż kusi aby ściągnąć 3 odcinek ale jednak poczekam, wtedy nie trzeba będzie czekać 2 tygodnie :mellow:.

9+/10

Pozdrawiam
  • 0

#3 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 22.02.2008 - |13:50|

Tak smutno jak widzę, że nikt nie komentuje odcinka więc pomyślałem sobie a co mi tam! :P. Wiem, że już w sieci od dawna są odcinki, które wyciekły. ale warto czekać.

Nie oglądałem tych które wyciekły ale mam je na dysku, dziś zamierzam obejrzeć pierwsze dwa epy i mam pytanie, czy serwowane przez CBS czymś się różnią i warto się w nie zaopatrzyć, czy bez problemu można oglądać te od miecha krążące po sieci???

Edit: Dzięki

Użytkownik Sharak edytował ten post 22.02.2008 - |15:00|

• 0
Bursztyn & Perła

#4 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 22.02.2008 - |13:55|

Nie oglądałem tych które wyciekły ale mam je na dysku, dziś zamierzam obejrzeć pierwsze dwa epy i mam pytanie, czy serwowane przez CBS czymś się różnią i warto się w nie zaopatrzyć, czy bez problemu można oglądać te od miecha krążące po sieci???

Pierwsze 2 wyemitowane odcinki są w 100% identyczne z tymi, które wypłynęły miesiąc temu.
  • 0
Master of possimpible ;)

#5 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 05.03.2008 - |23:15|

odcinek ciekawy
naprawde dużo sie działo
rozwiały sie watpliwosci co do nowego kompana Howkinsa bo po 1 odcinku nie bylo jasne czy na 100% to bedzie ten dobry
troche naciagana pobłażliwosc "władzy" w stosunku do żony Howkinsa i tego ze wszedzie ma dostep i wszystko moze załatwic a cudowne znalezienie krótkofalówki śmiechu warte
teraz tylko ogladac odc 3 i co bedzie robił revenwood w miescie ;]

ps
co sie stało z córka Howkinsa w 1 sezonie bo teraz widac tylko jego i jego żone a pamiec mnie zawodzi czy w 1 sezonie było powiedziane gdzie podziała sie jego córka??
  • 0

#6 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.03.2008 - |17:12|

Odcinek trzymający w napięciu. Aż szkoda że to raczej ostatni sezon tego serialu, bo wątek dotyczący "odbudowy" kraju przez ten nowy rząd można by spokojnie pociągnąć dłużej.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#7 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 15.03.2008 - |21:23|

Extra odcinek, poziom z poprzedniego odcinka utrzymany:)

PLUSY:

+ podręcznik do nowej historii - mała rzecz a cieszy. Byłem zaskoczony, że tak szybko po atakach nuklearnych, kiedy nawet nie pa odbudowanego państwa machina propagandowa rozpoczyna swoje żniwa, i to w umsyłach dzieci i młodzieży.
+ cała akcja z przybyciem prezydenta, lawirowanie między rządowymi agentami Hawkinsa i jego żony - dramat, wyścig z czasem, napięcie to mi się podobało
+ deklaracja o konwencji konstytucyjnej,przemowa prezydenta pionka (bo mózgiem nowego rządu to on napewno nie jest) i nowe informacje o sytuacji w kraju (Niebieska Linia strzeżona przez ONZ? Gdyby miało dojść do konfliktu stary rząd kontra nowy rząd to niebieskie hełmy nie byłyby w stanie powstrzymać obu stron)
+ Hawkins zdobywa super ważne informacje, które jeśli zostną rozgryzione i rozpowszechnione mogą stać się nową "bombą" dla Ameryki, tym razem bombą informacyjną

MINUSY:

- chyba zbyt łatwo Parker się ułatwił, w koncu faktycznie było 3 niebylejakich żołnierzy w tym samochodzi zaś Parker uwolnił się w niewyjasniony sposób. Zapewne Green coś mu przekazał, ale widz nie dowiedział się co to było.
- Jake zbyt łatwo zaufał temu dziennikarzynie. Kilkanaście minut go znał i już dzieli się z nim super informacjami. W tych nowych czasach obrońcy starego porządku powinni być bardziej ostrożni
- aż się prosiło, aby ktokolwiek zadał pytania prezydentowi na temat jego rządu, na temat tego że nie posiada legitymacji społecznej, na temat tego co wypisuje się w podręczniku do historii, na temat projektu nowego państwa. Czyżby Jericho było zamieszkane przez 100% zwolenników "Nowego Ładu"?? Nie wydaje mi się :huh:
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych