Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 046 - S03E02 - Seth

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (57 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (4 głosów [7.41%])

Procent z głosów: 7.41%

2. 9.5 (6 głosów [11.11%])

Procent z głosów: 11.11%

3. 9 (9 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

4. 8.5 (6 głosów [11.11%])

5. 8 (9 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

6. 7.5 (6 głosów [11.11%])

7. 7 (5 głosów [9.26%])

Procent z głosów: 9.26%

8. 6.5 (4 głosów [7.41%])

Procent z głosów: 7.41%

9. 6 (2 głosów [3.70%])

Procent z głosów: 3.70%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (2 głosów [3.70%])

Procent z głosów: 3.70%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [1.85%])

Procent z głosów: 1.85%

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 17.07.2004 - |15:21|

Jacob (ojciec Sam) prosi SG1 o pomoc w odnalezieniu starożytnego Goaulda o imieniu Seth, który ukrywa się na Ziemi od momentu zakopania wrót w Gizie. Na podstawie informacji znalezionych w Internecie przez Daniela drużyna dowiaduje się, że Seth ukrywając się na Ziemi cały czas otaczał się gronem wyznawców. SG1 udaje się namierzyć "kult Setha”, który ma swoją siedzibę w mocno uzbrojonym ośrodku w stanie Waszyngton. Obok budynku spotykają oddział ATF dowodzony przez Hamnera oraz zrozpaczonego ojca, który desperacko chce odzyskać syna z rąk Setha. O'Neill, Carter i Daniel postanawiają dostać się do środka jednak natychmiastowo ich obecność zauważono i zostają podani biologicznej substancji, której Seth używa na swoich wyznawcach by byli posłuszni.

- Carter ma brata w San Diego.
- Władców Systemu jest kilku, ogółem Goauldów jest tysiące

SGTokar
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 28.09.2005 - |18:55|

A niech mnie. Żeby taki gość siedział na Ziemi. Ciekawe, czy tylko on jeden :> . Niezle pomyślane. Wężyk ukrywal się przez wiele wieków, nie tylko miał wyznawców, ale jeszcze uciekał przed władcami. Ale SG1 nie była by sobą, gdyby nie żałatwiła tego problemu :D . 8.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#3 Platon

Platon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.10.2005 - |22:37|

Bardzo dobry odcinek, ogląda się całośc w napięciu, ale z drugiej strony szkoda, że tak szybko go wykończyli. Mógłby coś namieszać w serialu. No i Carter uczy się obsługiwać 'goa'uld device' ;) 9
  • 0
"Now tell me of home Lenier, I've been away far too long. - Pyromania is back." :D

#4 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 26.12.2005 - |11:24|

Bardzo fajny odcinek. Podobało mi się pokazanie relacji rodziny Carter.
Motyw Seth-a też kapitalnie zrobiony, z jednym ale...
Skoro Seth ukrywał się na Ziemi przed Władcami to skąd u niego dostęp do nowych technologii. O ile pierścienie to raczej stary wynalazek, to wydaje mi się, że ZAT-y są dosyć nowe... A nawet jeśli nie - to kto go zaopatrywał w ten sprzęt ??
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#5 zyrekt

zyrekt

Szeregowy

• Email
  • 42 postów

Napisano 07.01.2006 - |10:28|

hmm, bardzo fajnie sie zapowiadało. Lubie nawiązania do starożytnosci, do mitów, legend. Ale ogólnie - czułem niedosyt. Gdybym oglądal SG w TV, jeden odcinek na tydzień - czułbym niedosyt. Uważałbym że starciłem tydzień. Dlaczego - nie wiem... moze za mało było "obości" w tym odcinku (akcja dzieje sie na Ziemi)? może dlatego, iż uważam że na kogoś z conajmniej kilkusetletnim doświadczeniem w ukrywaniu sie na Ziemi, troche za łatwo Seth dał sie rozpracować? może...

Dam 4
  • 0

#6 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 07.01.2006 - |12:57|

... może dlatego, iż uważam że na kogoś z conajmniej kilkusetletnim doświadczeniem w ukrywaniu sie na Ziemi, troche za łatwo Seth dał sie rozpracować? może...

Nie wiadomo. Dopóki ktoś uważa sięza nie do odnalezienia, dopóty popełnia błędy. PrzecieżWężyki nie raz popełniali błędy. Z jednego powodu, o czym Tea'lc wiele razy mówił, swojej arogancji i głupiej pychy.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#7 dzigiel

dzigiel

Szeregowy

• Email
  • 41 postów
  • MiastoWęgorzewo

Napisano 15.02.2006 - |07:44|

Odcinek strasznie naciagany. Chociaz nie powiem, motyw Setesza moglby sie podobac... ale tylko wtedy, gdy bylby bardziej dopracowany.

Podobalo mi sie tylko to, ze Sam nauczyla sie uzywac reki gould'ow

Za caly odcinek daje 5
  • 0

#8 Qrpkk

Qrpkk

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 29.04.2006 - |22:29|

odcinek taki sobie... daje 6

urzekl mnie kawał Teal'ca :D

Użytkownik Qrpkk edytował ten post 29.04.2006 - |22:30|

• 0
Then did Tilius say to the people of the low plains: "Seek not the wickedness amongst your neighbors, lest it find purchase in your own house".
Book of ORIgin

#9 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 28.05.2006 - |17:34|

Dowcip Teal'ca wymiata, szczególnie jak zaczyna się z niego śmiać a wszyscy tacy zmieszani na niego patrzą, bomba :D

Też mnie dziwi nowa technologia jaką Seth dysponuje, już nawet nie Zaty, bo o ich istnieniu Teal'c wiedział, więc trochę lat mają, ale to pole ochrnonne, którego Teal'c nie znał.

Pomysł fajny, ale trochę za łatwo go znaleźli. Nie podobały mi się wątki ojca Toma i relacje w rodzinie Carter'ów. Trochę za dużo tych koneksji rodzinnych.

Ocena: 8.
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#10 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 28.05.2006 - |23:29|

Przeciętny odcinek.Motyw Setha baaardzo naciągany i nie do końca dopracowany.Choć pomysł nawet niezły Goa'uld szefem sekty :P Co do wątku rodzinnego mam wrażenie, że został upchnięty na siłę i zupełnie niepotrzebnie.Jak napisałem przeciętny odcinek ale za kawał Teal'ca :lol: ocene podniosłem o jeden poziom wyżej 7/10
  • 0

#11 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.06.2006 - |15:42|

Taki sobie odcinek. Popieram opinie napisaną wyżej, Seth zbyt łatwo się dał rozpracować, przecież ma pare tysięcy lat, powinien wiedzieć jak sie skutecznie ukrywać. Dzieki temu odcinkowi, magazyn broni w SGC troche się napełni :) parenaście Zatów, ręczne urządzenie Goauldów, możliwe ze zostało pare granatów, nieźle. Autorzy cwanie postąpili niszcząc pierścień transportacyjny, ludziom znacznie by ułatwił prace gdyby rozgryźli jak on funkconuje.

Na minus: wątek pseudo dramatyczny z zagubionym synem, oraz niezbyt sympatyczne zachowanie Jacka względem ATF
Na plus: JAFFA JOKES, coś genialnego :D a także sposób w jaki Sam załatwiła Setha :hyhy:

Użytkownik Badas edytował ten post 25.06.2006 - |15:43|

• 0

#12 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 15.08.2006 - |00:15|

Ciekawe czy Selmak by sie zasmial z tego dowcipu:P
  • 0

#13 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 05.09.2006 - |14:18|

Dowcip Teal'ca znakomity :D. A sam odcinek dosyć przeciętny. Niby fajnie Goa'uld na Ziemi szefuje sekcie i jednocześnie ukrywa się przed Władcami Galaktyki i Tok'ra. Jednak czegoś tutaj brakowało, a być może po prostu za łatwo został on pokonany. Moja ocena to 7.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#14 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 23.10.2006 - |21:47|

podsumowujac:

na +:
- przeslodka byla Carter "zakochana" w Setcie. te slodkie oczka...
- Seth tez niezly bunny :)
- dowcip Teal'ca
- zycie rodzinne Carter i ogolnie, problem relacji rodzice-dzieci;
- Carter opanowuje gould device
- pomysl, ze moze jakis goauld ukrywac sie na ziemi

na - :
- zbyt latwo daje sie rozpracowac i zlapac;
- nowosci technologiczne goauldow ma - skad? a ludzkich nie potrafi sobie zalatwic po cichu

jak dla mnie 6,5
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#15 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 11.02.2007 - |03:03|

Znowu zachwycam się jako jedyny? Dla mnie 9,5. Odcinek był IMO genialny, jedyne, co mi się w nim nie spodobało to zbyt szybka śmierć Setha. Liczyłem, że będzie się on jeszcze pojawiał. Też w sumie dziwne, że niedoświadczona w używaniu 'łapki' Carter pokonała go od razu. Był moment, gdy oboje w tym samym czasie wyciągnęli rączki przed siebie, a jednak to promień Sam był silniejszy. Dziwne... Poza tym, nie przyczepię się do niczego - odcinki na takim poziomie mogłyby być zawsze.

Rozbrajające były jeszcze dwa motywy:
- Teal'c mówi o Jaffa jokes, wszyscy się dziwnie przyglądają, Jack z sarkazmem pyta o te dowcipy, no i... Prawie spadłem z krzesła jak usłyszałem ten kawał i zobaczyłem śmiejącego się Teal'ca :D
- Carter patrząca na Setha tymi zaślepionymi, zakochanymi oczami ;)
  • 0

#16 sunkmanitu

sunkmanitu

Starszy szeregowy

• Email
  • 143 postów

Napisano 07.03.2007 - |16:49|

Znowu zachwycam się jako jedyny? Dla mnie 9,5. Odcinek był IMO genialny, [...] odcinki na takim poziomie mogłyby być zawsze.

To ma być genialny odcinek? Trochę za dużo wątków tu chcieli wcisnąć i wszystko potraktowali po łebkach i bezpłciowo, ogólnie wrażenie na 4, ale dam 5/10 za niektóre plusy
  • 0

#17 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 13.02.2008 - |16:59|

Znowu zachwycam się jako jedyny?

Dorzucam się, mi odcinek też się podobał.
Przede wszystkim lubię odcinki z udziałem Jacoba, świetny żart Teal'ca oraz poznajemy i zarazem żegnamy kolejnego Goa'ulda.
Do tego dodam że spodobał mi się pomysł na odcinek. Sporo w SG wrzucali z mitologii, wyjaśniali skąd się brali bogowie itp. Bardzo dobrze to wychodziło i się prezentowało. Teraz wrzucili motyw sekty i to że jeden z czczonych przez ziemian bogów jest Goa'uldem, brawo za ten zabieg

Użytkownik Sharak edytował ten post 13.02.2008 - |17:00|

• 0
Bursztyn & Perła

#18 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.06.2008 - |00:17|

Odcinek slabszy od poprzedniego. W sumie ciekawy motyw z Sethem ale ogolnie bylo dobrze. Dla mnie 7.5/10.

ps nie ma to jak KAWAŁY JAFFA :P
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych