Skocz do zawartości

Zdjęcie

National Treasure: Book of Secrets (2007)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.01.2008 - |15:56|

Przedwczoraj miałem okazję obejrzeć w kinie National Treasure 2.Co nowego ? Otóż Ben Gates tym razem szuka legendarnej księgi tajemnic w której znajduje się wskazówka do odkrycia tzw. Złotej Komnaty (Złotego Miasta).Film skierowany raczej do amerykanów,gdyż inne nacje nic ciekawego z tego filmu nie wyniosą.Typowa bajka o sekretach U.S.A. w której nie brakuje wartkiej akcji i wielu zabawnych incydentów.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#2 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 10.01.2008 - |18:43|

owzem, bylam, widzialam - taka bajeczka dla doroslych, troche smieszne, troche straszne, troche akcji, oglada sie przyjemnie oczywiscie pod warunkiem, ze odpuscimy sobie calkowicie prawdopodobienstwo i logicznosc zdarzen.
najsympatyczniejsza postacia jest prezydent USA :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#3 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.01.2008 - |21:20|

najsympatyczniejsza postacia jest prezydent USA :)

To fakt :) Takiego wyluzowanego i niezwykle wyrozumiałego ameryka chyba nigdy nie miała i mieć nie będzie.No chyba,że ktoś taki będzie jak wspomniany fanem zagadek itp bajerów ;P
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#4 inkablack

inkablack

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 13.01.2008 - |03:14|

to prawda.kiepski film.denerwujace jest ze skarby znajduja w usa.mogliby akcje przeniesc w bardziej odludne miejsce.najbardziej mi sie podobalo jak koles sztabke zlota pcha do plecaka.zwykla sztabka wazy 15 kilo:> a tamta na oko wyglada 2-3 razy wieksza,a on ja jedna reka upycha do plecaka:>

Użytkownik inkablack edytował ten post 13.01.2008 - |03:15|

• 0

#5 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 13.01.2008 - |10:41|

Dla mnie już 1 część była nieoglądalna - naiwna, infantylna, naciągana, zagadki rozwiązywane tak "z rękawa", kiepska gra aktorów (szczególnie tej blondyny - tragedia!). Mimo ze to kino akcji, to naziewałem się niemiłosiernie. Więc 2 część to ja sobie wogóle podaruje, bo podejrzewam że bedzie jeszcze gorsza.
  • 0

#6 ganima

ganima

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 13.01.2008 - |18:45|

Dla mnie już 1 część była nieoglądalna - naiwna, infantylna, naciągana, zagadki rozwiązywane tak "z rękawa"

Druga część też nie jest jakimś intelektualnym wyzwaniem. Film ogląda się przyjemnie. Coś w stylu Indiana Jones tylko w znacznie gorszym wydaniu-brak logiki, efektów specjalnych, muzyka też nie powala na kolana. Ale chwilami film jest zabawny. Można obejrzeć.
  • 0

#7 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 16.01.2008 - |19:38|

Wartka akcja, fajne ujęcia, zwłaszcza samochodowe. To, że absolutnie pozbawiona sensu fabuła nawet nie drażni. Po części pierwszej jest to nawet dość oczywiste. Rozbawiła mnie tylko ta walka o dobre imię rodziny i jej miejsce w historii.
Jakoś mniej mogę w to uwierzyć niż w znalezienie złotego miasta ;)
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#8 Lich

Lich

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 24.01.2008 - |12:36|

Znowu to samo odkryli tony złota i nie wzięli sobie z tego prawie nic, to po co szukali, dla zabawy? Równie dobrze mogli by kupić sto krzyżówek panoramicznych. ALe tak po zatym ok, ciekawe teorie spiskowe wplecione w akcje plus humor co daje bardzo ciekawy film. Czekam juz na część trzecia (tylko czy sa jeszcze na swiecie jakies inne skarby do odkrycia)
  • 0

#9 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 24.01.2008 - |14:51|

Byłem widzialem typowe kino familijne jak zwykle Ameryka ponad wszystko. Ale miło sie ogladało
  • 0

#10 pixey

pixey

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoLBN/ Krk

Napisano 24.01.2008 - |15:35|

Jedyne co mi się podobało w tym filmie to akcje z samochodami... i to by było tyle... :|
No może jeszcze sytuacje z tym "asystentem" Gates'a...
  • 0
WACKO!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych