Odcinek 03 - S01E03 - Hide and Seek
Napisano 17.07.2004 - |13:06|
Grupa z Ziemi dalej eksploruje bazę Atlantis, w trakcie tych działań zostaje uwolniona mroczna istota, która wysysa resztki energii zasilającej miasto. Eksperymenty doktora McKay'a z technologią pradawnych nie toczą się tak jak, on by sobie tego życzył. (szersze informacje nie są dostępne)
Zdjęcia: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19.
Napisano 24.07.2004 - |18:04|
Przenosne pole siłowe Fajny wynalazek szczegolnie ze nic Ci się nie może stać jak sobie spadniesz czy ktoś cie uderzy. Dobre na "mecze" piłkarskie
Footbol i popcorn żenada naprawde nie mieli co wymyśleć. generalnie no comment
Badania wstąpieniaCiekawy wątek. Jeśli go "pociągną" bedzie coś ciekwego :> Generalnie fajna "pułapka na myszy" i badania Pradawnych. Ten kawałek mi sie podobał chce kontyuacji
Scena z przenośnym polem siłowym fajnie jak McKay miał zostać przy tej pułapce na tą "Energie" jak nagle ładnie się wycofał a gdy użądzenie spadło odrazu zaczął zjadać batonika.
"EnergiaFajnie zrobiona szczególnie od środka. Troche przypomina Anubisa a może nawet bardziej niż troche zdecydowanie jest tu jakieś powiązanie mam nadzieje, że zostanei wykorzystane.
Reasumując
Odcinek słaby daje 6 ale tylko dlatego, że licze na wątek o "energii" gdyby nie to to dałbym 5.
Hmmm w sumie to jakby tego nie było to odcinek byłby o niczym tylko o Footbolu i Hokeju :/
Myśle, że następny odcinek będzie lepszy szczególnie, że fajnie zapowiada się reklama :>
PEACE
Napisano 24.07.2004 - |18:22|
Dalsze zarysowanie postaci bohaterów, kilka uwag co do ludzi Teyli, ciekawy wątek postaci energetycznej i badań Pradawnych, NIETYPOWE zakończenie. Jak dla mnie bardzo udany stand-alone. 7 na 10.
Napisano 25.07.2004 - |08:06|
Podobał mi sie motyw z tarcza osobista i drugie juz nawiazanie do SW...
Fajne, rozluzniajace sytuacje teksty
No i Rodney urasta do rangi mojej ulubionej postaci...
Czy ten serial ma czołówke wogole ??
Mam dobre serce 9/10
Napisano 25.07.2004 - |09:30|
Fajny odcinek...
Czy ten serial ma czołówke wogole ??
LOL wycięło intro ciekawe dla czego, nic trzeba czekać na wersje HDTV która lada dzień się pojawi. A dla tych co nie chcą czekać tak długo….
http://gwrota.com/me...s/sga-intro.wmv
Zapraszam do działu
http://www.gwrota.com/media
Napisano 25.07.2004 - |09:40|
Ocena 7/10
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 25.07.2004 - |10:51|
Humor -Teksty McKaya mnie powaliły Coraz bardziej lubię gościa.
Czołówka - e, nie podoba mi się Nie na miarę serialu
Fabuła - wbew temu co niektórzy napisali uważam, że wciągająca i ciekawa. Fajny był motyw z przenośnym polem siłowym
Ogólnie - 8/10 (żeby następnym odcinkom dawać - mam nadzieję - jeszcze wyższe noty :hyhy: )
Napisano 25.07.2004 - |11:26|
Napisano 25.07.2004 - |12:00|
nie dziala.... nie dzila.... wywala mi jakas strone z krzakami... czy moglys to spakowac or sth ??
Użytkownik JaXa edytował ten post 25.07.2004 - |12:01|
Napisano 25.07.2004 - |13:37|
Niemasz zainstalowanego WMP 9 pewnie dlatego ci wywala ja mam tylko kodeci do niego zainstalowane i tez mi wywala krzaczki. Wystraczy że weżmiesz na link zapisz element doecelowy.. lub jakim kolwiek programem do sciagania na dysku zapiszesz i zainstalujesz se kodeki to bedzie działać.nie dziala.... nie dzila.... wywala mi jakas strone z krzakami... czy moglys to spakowac or sth ??
Co do samego odcinka to ja tylko jedno chce mam do zażucenia ale niewiem czy tu się ciebiac SG-A czy SG-1 bo 8x03 i 1x03 miały ten sam miejwięcej watek Obca bezcielesna forma energi kreci się po bazie. Ale wróćmy do Atlantis Odcinek był świetny. Pole siłowe super ale to jak mu potem odpadło naprawde fajnie smieszny moment. Najbardziej podobało mi sie jednak na końcu jak wszedł w te czarne pole energi ładnie to zrobili ale mi się wydaje żę jak był w tym to pole powino go chyab wtedy cały czas ostaczac więc powinien być cały zielony a jak było widac cielone pole tylko z poczatku w niektórych miejscach. Co do powietrze te w sumie mozliwe że samo użądzenie też wytwarza tlen lub go uczyszcza.
Co do scen oglądania futbolu to naserio zenada shepard mógł zabrac jeden przedmiot osobisty i musiał wziaść akurat mecz futbolu A ten telewizor na którym ogladali co to jest Pradawni mielie kablówkę czy co ???? że coś tekie mieli
Napisano 25.07.2004 - |15:57|
Napisano 25.07.2004 - |17:19|
Najpierw może kilka dobrych punktów:
- personal shield - każdy powinien to mieć
- humor, było kilka przyjemnych momentów
- sama mroczna istota, wydaje się, że to jakieś stworzenie, które stało się energią na dużo przed tym jak Pradawni doszli do takiego poziomu ewolucji, jej studiowanie dopiero pozwoliło im na taki krok ewolucyjny. Z tego wynika, że jednak przed nimi też ktoś był
Teraz minusy:
- w sumie to najbardziej raziła mnie sama gra aktorów, jakoś to było takie sztywne, bez polotu, no może oprócz Sheppard'a i MacKay'a, ale trzeba być chyba wyrozumiałem, w końcu to dopiero sam początek, o takich rzeczach to chyba wypada mówić dopiero gdzieś po połowie sezonu, czyli mają jeszcze 7 odcinków na poprawę
Ogólnie mówiąc nie jest źle, widać np jeszcze nieufność wobec ludzi Tayla'i, ale to akurat wydaje się jak najbardziej na miejscu. Cały odcinek przedstawia się dość dobrze, gdyby nie aktorstwo dałbym więcej a tak tylko 6.5
Napisano 25.07.2004 - |19:25|
Napisano 25.07.2004 - |22:18|
Napisano 26.07.2004 - |23:18|
Ciekawe czy to prtzypadek, że te dwa odcinki swiata SG były do siebie tak podobne? Po co twórcom to było (rózne wariacje na temat ciemnej istoty).
Ale humor w tym odcinku bardzo mi się podobał, oby tak dalej (chodź pewnie przy Upiorach trudno będzie żartować - do tego zdolny pewnie byłby tylko Generał Brygady O. ;-))))))
Dałem odcinkowi 8.5 (a co mi tam zaszaleje) za humor i na zachęte...
o poranku..."
Cytat z filmu "Apocalypse Now"
Napisano 27.07.2004 - |07:52|
Nie będę się tu rozwodził nad + i - bo prawie wszystko już zostało powiedziane.
Jednakże mam pewne spostrzeżenie otóż cała ta bajeczka,że ascendencja to wyższa forma pradawnych to według mnie wielka bujda co po ostatnim odcinku można stwierdzić na pewno.
Wydaje mi się,że po prostu pradawni znaleźli sami sposób bardziej techniczny(np gen lub coś takiego) żeby się przekształcić w tą formę.
Istota z tego odcinka jest na to dowodem a całe te moce i czary mary mogą wynikać z tego,że pradawni przechodząc w ten stan byli jednak bardziej rozwinięci umysłowo a te sztuczki to może być tylko skutek tego, na co pozwala im ta forma oraz tego iż mają w pełni świadomość i wiedza co się dzieje.
Po 3 widzieliśmy bardzo dobrze,że te istoty muszą jeść a żywią się niestety energią coś jak Wirth wiec dla mnie jest jasne,że pradawni też muszą jeść, co prowadzi do oczywistego pytania, czym się żywią??
:] :] :]
Napisano 27.07.2004 - |11:24|
Pozdrawiam.
Napisano 27.07.2004 - |12:15|
Zauważcie jeszcze jeden fakt, że zawsze przy przemianie jest ktoś inny drugi ascendent
oma desala była przy danielu,
daniel był jak proponował jakowi przejscie
Wszystko nie wygląda tak pięknie
myślę że było tak że cześć pradawnych przy pomocy jakiegoś uładzenia się ascendenteła
I teraz wystarczy tylko obecność jednego innego ascendenta żeby móc kogoś przemienić
A reguły to pic na wódę po prostu uważam że jest tak iż żeby coś zrobić taki ascendent potrzebuje do tego mniej lub więcej energii z skąd się ją bierze sami się domyślcie wiec pradawni nie ingerują bo gdyby to zrobili musieli by zużyć energie
Myślę że jest tak iż znaleźli sposób na jej pozyskiwanie ale tylko w takiej ilości która wystarcza do życia + kilka sztuczek z widmami i przechodzeniem przez ściany natomiast żeby zrobić coś więcej wydaje mi się ze musieli by z kogoś lub czegoś wyssać energie po prostu dlatego cześć pradawnych się nie zgodziła na ascendencje zatopiła miasto i powróciła na ziemie
Ciekawe czy fabuła pójdzie w tym kierunku
Co myślicie o moich spostrzeżeniach ???
A możecie się przenieść z dyskusją na temat pradawnych i ich ascendacji do odpowiedzniego topicu ? Trochę ułatwi to dyskusję .
Użytkownik Obi edytował ten post 27.07.2004 - |13:13|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych