Odcinek 034 - S02E11 Powerless
Napisano 27.11.2007 - |14:23|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 04.12.2007 - |05:00|
czy ci nasi herosi to jacys ulomni sa, czy jak?
Hiro niezle urzadzil Adama, nie ma co - na takie cos bym nie wpadl
to ze wirus nie zostanie uwolniony bylo oczywiste, ale co w tym wypadku stalo sie z Caithlin? wyparowala?
jak widac Sylar znow bedzie tym wielkim zlym, elle sie nawraca... ogolnie bez rewelacji odcinek
zdziwilbym sie gdyby nathan umarl
Napisano 04.12.2007 - |10:36|
Hero jednak nie jest taki glupi by szarzowac na petera, tylko elekryki sie nie spodziewał.
Zauwazyl ktos ze Hiro zmienił miejsce pojawienia sie w stosunku do poprzedniego odcinka??
Wczesniej byl chyba za nimi i szarzowal na Petera, teraz przed nimi i polecial prosto na adama. A peter zamiast niebieskiego swiatelka skorzystal z telekinezy.
Napisano 04.12.2007 - |11:15|
Jak potężny będzie Sylar po tym jak powrócą jego moce.
Ocena odcinka 10/10
Napisano 04.12.2007 - |11:41|
Zauwazyl ktos ze Hiro zmienił miejsce pojawienia sie w stosunku do poprzedniego odcinka??
Nie, nie zmienił...
A tak a propos Adama.
Miejsce w którym go Hiro umieścił wskazuje na to, że jeszcze będziemy mogli o nim usłyszeć.
Wystarczy mu tylko trochę poczekać...
Jakieś 30-40 lat
Użytkownik psjodko edytował ten post 04.12.2007 - |11:45|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 04.12.2007 - |12:33|
Napisano 04.12.2007 - |13:44|
W oczy mi wpadla walka Petera i Adama przed sforsowaniem "sejfu".Kiczowata.A szczegolnei deptanie glowy przez Petera.Adam zachowuje sie jakby pierwszy raz w zyciu trzymal miecz.Wali po nogach,a straznicy padaja jak muchy ;/
i Wielka szkoda ze znowu Sylar.
Nie, nie zmienił...
A tak a propos Adama.
Miejsce w którym go Hiro umieścił wskazuje na to, że jeszcze będziemy mogli o nim usłyszeć.
Wystarczy mu tylko trochę poczekać...
Jakieś 30-40 lat
powinien tam umrzec.tlenu mu starczy na 1-2 h?bez tlenu umiera mozg,a on jest sila Herosow.ale jak zwykle,zalezne wszystko od scenarzystow i nie musi to byc racjonalne rozwiazanie .
Użytkownik inkablack edytował ten post 04.12.2007 - |14:34|
Napisano 04.12.2007 - |17:04|
1. Chyba nasi Herosi chca być sławni na cały świat, skoro ciągle chcą iśc, że tak powiem: 'gone public'. No sorry, niech utworzą Justice League, przeciez mają oni Petera, a to juz wystarczy. Co oni myśla, że zwykli ludzie zamkną taka poteżną firme?
2. Two Heroes will fall. No teraz pytanie czy to ma oznaczac dosłownie, czy tylko w przenośni. Bo jeżeli w przenośni to nie powiedziane jest, że Nikki i Nathan umarli. Bo, jeżeli to tylko taka przenosnia to: Maya upadła, zgineła, ale przywrocili ją do zyćia. A drugi Heroes to mógł być Adam - w końcu się znalazł w grobie. Ale wg mnie Nikki i Nathan nie żyja.
3. Zamkniecie Adama było poprostu super! odnajdą go tylko wtedy, gdy będe robić ekskumacje zwłok tego typa. No, chyba, że Molly go znajdzie
4. Uważam, że Adam był potrzebny firmie:) Adam powiedział Peterowi, że gdyby znaleźli sposob na jego zabicie, to by to zrobili. Juz z kilka razy jakas postac powtórzyła, że strzał w głowe zabije kazdego, nawet Petera i Adama (dzisiaj to Angela powiedziała). A więc gdyby naprawde chcieli zabić adama to by to zrobili, ale go potrzebowali. Może krwi?
5. Ciekawe co ten złoty klucz utwiera, po którego siegał Adam ?
6. Fajna była walka Petera i Matta Matt chciał mu rozkazać, ale chyba się nie spodziewał, że Peter uzyje tej samej broni
Jak na końcówke sezonu to spodziewałem się czegoś lepszego. ekhm, przepraszam, nie sezonu, ale jak mamy nazwac 11 odcinków przed, być może, 10 miesieczna przerwa?
Odcinek 7/10, nawet ostatnio wypowiedz Angeli Petrelli odnośnie Puszki Pandory nie była tak emocjunajca.
PS
Nie umrze. Zanim mózg mu umrze, to komórki się odrodzą, później znowu mozg będzie umierał i znowu odżyja:D Tak będzie w kółko, męczarnia za męczarnia.powinien tam umrzec.tlenu mu starczy na 1-2 h?bez tlenu umiera mozg,a on jest sila Herosow.ale jak zwykle,zalezne wszystko od scenarzystow i nie musi to byc racjonalne rozwiazanie .
Użytkownik MorFeuS edytował ten post 04.12.2007 - |17:07|
Napisano 04.12.2007 - |17:16|
W sumie logiczne ze strzal w glowe go zabije. Kiedy w głowie petera czy chirliderki byl jakis przedmiot to byli martwi. Strzał w glowe jesli kula nie wyleci z drugiej strony tez powinien byc skuteczny, a rozwalenie mozgu powinno całkowicie uniemożliwic jego regeneracje.4. Uważam, że Adam był potrzebny firmie:) Adam powiedział Peterowi, że gdyby znaleźli sposob na jego zabicie, to by to zrobili. Juz z kilka razy jakas postac powtórzyła, że strzał w głowe zabije kazdego, nawet Petera i Adama (dzisiaj to Angela powiedziała). A więc gdyby naprawde chcieli zabić adama to by to zrobili, ale go potrzebowali. Może krwi?
Napisano 04.12.2007 - |17:19|
Zabójstwo Nathana - świetny motyw, obawiam się tylko że krew Claire może zbyt zuniwersalizować Heoresów przez co Nathana wskrzeszą a co za tym idzie pewnie Niki też, czyli wszyscy żyją
Adam pogrzebany żywcem - lepiej nie dało się tego wymyślić, kompletny paradoks bo na co komu nieśmiertelność 6 stóp pod ziemią
Elle się nawraca i chyba Bob nie będzie bardzo dumny ( warto również wspomnieć nazwisko które było na pustym pudełku po aktach - Elle Bishop )
Oczywiście świetne otwarcie Vol.III - jedz szpinak a będziesz silny jak Sylar
Z minusów to...generalnie na odwal się potraktowano watek Niki, spokojnie można to było pominąć albo inaczej rozwiązać choć wiem że musieli jakieś zmiany w stosunku do oryginału wprowadzić. No i raczej wątpię że przeżyła - w zwiastunie było "2 heroes will fall" czyli Niki z Nathanem.
Reasumując bardzo fajnie, kolejne zagadki do rozwiązania ( np. kto jest zabójcą Nathana??) i niezłe efekty - 9/10
ps. po swoim powrocie Peter pewnie spotka sie z Claire i też powie jej o śmierć Nathana( było nie było ojciec), po przypadku Noah mamy tylko relax take it easy
Użytkownik Doomsday edytował ten post 04.12.2007 - |17:36|
Napisano 04.12.2007 - |17:31|
To nie koniec sezonu tylko end of volume II można to różnie interpretować mam nadzieje że Herosi powrócą 1.3.2008
Co do odcinka super walka Petera z Mattem.
Mam nadzieje że to już koniec Adama nie lubiłem go za bardzo, będzie on tam leżał i leżał aż ktoś go odkopie bo umrzeć nie może. Oby tylko Peter go nie odkopywał żeby uleczyć Nathana.
Nadal się zastanawiam co oni chcą zrobić z Maya bo jak ona użyje mocy to wszyscy wokoło padają jak muchy , chyba że nauczy się zabijać pojedynczo.
Szkoda Nikki myślę że nie żyje i to na dobre, a co do Nathan świetna przemowa i mam nadzieje że go ożywią, a swoją drogą wyobrażam sobie wściekłość Petera na firmę teraz to on będzie chciał ich wszystkich zabić.
No i oczywiście wątek Sylara lubię tę postać i ciesze się że wrócił.
Podsumowując Volume II początek wolny ale potem z odcinka na odcinek lepiej no i grande finalle super, a co nas czeka w Volume III:
a) Peter razem z Mattem rządni zemsty na firmie.
Sylar w pełni sprawny
c) Co teraz z Hiro ? pomścił ojca więc jest bezrobotny
d) Co z Elle czy zmieni stronę na dobrą ?
e) Co dalej z Claire, HRG i latającym kolesiem ?
f) Suresch zapewne zajmie się opracowaniem szczepionki wyłączającej moce bez zabijania, bo będzie chciał pomóc Mayi i zatrzymać Sylara
Volume III będzie niezwykle ciekawy i mam nadzieje że powstanie wcześniej nisz później
Napisano 04.12.2007 - |20:02|
Nie chodzi mi czy logiczne czy nie, ale o to, dlaczego firma przytrzymała go przy zyciu? Tzn. to, że okłamał Petera w sprawie bycia nieśmiertelnym w 100% to wiadomo, ale pytanie brzmi, dlaczego firma nie zabiła Adama? Wg. mnie jego krew być może pewnego czasu byłaby bardzo potrzebna.W sumie logiczne ze strzal w glowe go zabije. Kiedy w głowie petera czy chirliderki byl jakis przedmiot to byli martwi. Strzał w glowe jesli kula nie wyleci z drugiej strony tez powinien byc skuteczny, a rozwalenie mozgu powinno całkowicie uniemożliwic jego regeneracje.
Przeczytaj to co napisałem wcześniej. Bo w takich serialach czesto się zdarza, że to co mówią narratorzy mija się z prawdą i się okazuje, że to przenośnia. Jezeli chcecie wiedziec toNo i raczej wątpię że przeżyła - w zwiastunie było "2 heroes will fall" czyli Niki z Nathanem.
Co do krwi, to nie tylko krew cheerleaderki przyrwaca do zycia, ale i Petera i Adama. Nathana nie przywróca do życia, bo Peter o tym nie wie, że jego krew może WSKRZESZAC. Pewnie Angela Petrelli wie, ale nie zrobi tego, gdyź sama chciała ukryć firme przed światem. Nie zdziwiłbym się, że to Angela Petrelli nasłała zabojce na jego syna.
Pisałem wyżej - dlaczego każdy uwaza, że tylko krew adama może uleczac Oo? Peter też moze...Oby tylko Peter go nie odkopywał żeby uleczyć Nathana.
Sorry, ale jak jest 10 miesieczna przerwa miedzy jedna czescia sezonu, a druga czescia sezonu to mozna to raczej nazwac dwoma roznymi sezonami. Ale tez mam nadzieje, ze scenarzysci wroca do pracy.To nie koniec sezonu tylko end of volume II można to różnie interpretować mam nadzieje że Herosi powrócą 1.3.2008
Na czym to bazujesz? Jak dla mnie może być denny i będzie powtórka z I sezonu - bleh, powinni zabić Sylara w pierwszym sezonie.Volume III będzie niezwykle ciekawy i mam nadzieje że powstanie wcześniej nisz później
Użytkownik MorFeuS edytował ten post 04.12.2007 - |20:11|
Napisano 04.12.2007 - |20:03|
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.
Napisano 04.12.2007 - |20:12|
w niebowziety ^^
Co do miesca "spoczynku" Adama to uwazam za totalny bezsens bo chlopak jest niesmiertelny
wiec wystarczy ze przez rok bedzie lekko drapal pokrywe a kolejne 2 lata wygrzebywal
ziemie z pod siebe aby wyjsc. Do zrobienia nie w 3 lata a w niecala dobe ;]
Smierc Niki bezsensowna jak by chcieli ja na sile zabic.
Watek z dodatkowymi bohaterami w tym sezonie to totalny niewypal niewnoszacy nic w serialu
a kradnacy cenne minuty.
Widac teraz ze nikt nie palnowal 11 odcinkow tylko w tym sezonie.
A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.
Napisano 04.12.2007 - |20:50|
Ej no, Mohinder nie porzuci chyba Matta?!Koniec Vol 2 prawdopodobnie dał nam "nową rodzinkę" Suresh + Maya + Molly. Bardzo prawdopodobne, że coś z tym wątkiem zrobią, bo Suresh był taki samotny
Brak tlenu powinien go jednak zabić, gdyż organizm nie będzie miał energii do regeneracji.Co do miesca "spoczynku" Adama to uwazam za totalny bezsens bo chlopak jest niesmiertelny
Ale mimo to mam nadzieję, że ktoś go odkopie .
Wątek jej i całej jej rodzinki był na siłę, zwykła strata czasu, a oni chcą ją jeszcze wskrzeszać !Smierc Niki bezsensowna jak by chcieli ja na sile zabic.
I pewnie dlatego wyszło jak wyszło, choć nie za bardzo jestem co do tego przekonany, skoro volume 2 i tak miał mieć 11 odcinków. Więc wygląda na to, że to jednak scenarzyści skopali sprawę.Widac teraz ze nikt nie palnowal 11 odcinkow tylko w tym sezonie.
Co do zabójstwa (oby nie! Gość jest jedną z najciekawszych postaci) Nathana, to przyjrzyjcie się bliżej scence, gdzie widać ulatniającego się assasyna. Najlepiej klatka po klatce.
Recognise those glasses?
Napisano 04.12.2007 - |21:13|
Pisałem wyżej - dlaczego każdy uwaza, że tylko krew adama może uleczac Oo? Peter też moze...
Wiem o tym że jego krew też może ale on o tym niewie, a jak krew Adama leczy widział na przykładzie Nathana, więc nie bedzie sie zastanawiał czyja krew jeszcze leczy
Sorry, ale jak jest 10 miesieczna przerwa miedzy jedna czescia sezonu, a druga czescia sezonu to mozna to raczej nazwac dwoma roznymi sezonami. Ale tez mam nadzieje, ze scenarzysci wroca do pracy.
Nadal nie wiadomo ile będzie trwała przerwa
Na czym to bazujesz? Jak dla mnie może być denny i będzie powtórka z I sezonu - bleh, powinni zabić Sylara w pierwszym sezonie.
Każdy ma inny gust, ja lubie Sylara a że volume III może być super bazuje na tym że znów zobaczymy Sylara w pełni sił, Petera umiejącego panowac nad mocami(bynajmniej niektórymi), Matta który rozwinął swoją zdolność i innych ciekawych bohaterów
Napisano 04.12.2007 - |21:44|
zapomnialem o tym wczesniej napisac, a tez to zauwazylem...Recognise those glasses?
szczerze mam nadzieje, ze Nikki odejdzie - Jessica moze wrocic, o wile bardziej ja lubilem
Nathan jest w porzadku o ile nie ma patetycznych gadek, serial zaczyna sie rozwijac bo bohaterowie zaczynaja panowac nad swoimi mocami - tylko czekac az np. Claire moze bedzie w stanie w jakis sposob leczyc innych? mam nadzieje, ze Matt rozwinie dalej swoja moc
i teraz skoro Sylar juz wrocil musi dojs do prawdziwej walki meiodzy dwoma 'bogami' Peterem i Sylarem (chociaz to powinna byc masakra w wykonaniu Petera - stop time i finish)... strasznie mnie irytuje w serialu to ze bohaterowie nie wykorzystuja potencjalnych mozliwosci swoich mocy (np. Hiro, Peter)
Napisano 04.12.2007 - |22:10|
Co do miesca "spoczynku" Adama to uwazam za totalny bezsens bo chlopak jest niesmiertelny
wiec wystarczy ze przez rok bedzie lekko drapal pokrywe a kolejne 2 lata wygrzebywal
ziemie z pod siebe aby wyjsc. Do zrobienia nie w 3 lata a w niecala dobe ;]
Nie widzę szans na przedrapanie się przez tą kamienną płytę w 50lat... (choćby z każdym drapnięciem łamał wszystkie paznokcie)
Teraz w nocy będzie Adam ludzi straszył
Może powstaną jakieś legendy:D
"Jeśli przyjdziesz na cmentarz samotnie o północy to będziesz czuł czyjąś obecność Czasem usłyszysz jęki z zaświatów i przerażające drapanie:D"
Użytkownik michal_zxc edytował ten post 04.12.2007 - |22:12|
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Napisano 04.12.2007 - |22:11|
czemu [beeep] peter nie zatrzymal czasu gdy padly strzaly
czy ci nasi herosi to jacys ulomni sa, czy jak?
To, że potrafi zatrzymywać czas nie oznacza, że ma super refleks.
Wczesniej byl chyba za nimi i szarzowal na Petera, teraz przed nimi i polecial prosto na adama. A peter zamiast niebieskiego swiatelka skorzystal z telekinezy.
Tak jest za każdym razem. Sceny, które pojawiły się w poprzednim odcinku są trochę inny niż odcinek wcześniej.
[...]z kim rozmawiała matka Pettera po tym jak został zamordowany[...]
Zapewne z Bobem.
Adam pogrzebany żywcem - lepiej nie dało się tego wymyślić, kompletny paradoks bo na co komu nieśmiertelność 6 stóp pod ziemią
Ja bym kolesia w beczce z cementem zatopił i zatopił gdzieś na środku oceanu albo do wulkanu wrzucił ]:->
Koniec Vol 2 prawdopodobnie dał nam "nową rodzinkę" Suresh + Maya + Molly. Bardzo prawdopodobne, że coś z tym wątkiem zrobią, bo Suresh był taki samotny
Nie był samotny, miał przecież Matta
A co do zabójstwa Nathana to myślę, że zrobił to Noah. W końcu musiał dać firmie coś w zamian za nietykalność dla swojej rodziny, i teraz będzie ich chłopcem na posyłki.
Napisano 04.12.2007 - |23:09|
Dlaczego mogli wskrzesić Noah? Przecież miał dziurę w głowie, a to podobno jedyny sposób na zabicie 'nieśmiertelnych'. No chyba, że krew podana osobie bez tej umiejętności ma mocniejsze działanie co byłoby paranoją...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych