Skocz do zawartości

Zdjęcie

Halo Hans!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 20.11.2007 - |14:21|

Nowy serial historyczny, produkcji Polsatu! Serial będzie emitowany od 1 grudnia w każda sobotę o 22.30( Po Show "jak oni Śpiewają") a powtórki we wtorek o 20.00!!!

Halo Hans" jest pierwszym polskim sitcomem historycznym, który nawiązuje do "Stawki większej niż życie". Nie jest to jednak kontynuacja ani parodia kultowego serialu. "Halo Hans" opowiada o dziwnych i szalonych przypadkach Hansa Klopssa, uwikłanego w szereg najróżniejszych intryg: miłosnych, politycznych i obyczajowych. Jak na prawdziwego bohatera przystało nie szczędzi on wysiłków by pomóc bojownikom podziemia, światowej koalicji antyfaszystowskiej, Rządowi RP na uchodźstwie oraz, albo przede wszystkim pięknym kobietom odwiedzającym Generalną Gubernię w tajnych misjach.

Punktem wyjścia tego serialu jest śmierć sławnego agenta, o pseudonimie J-23 na froncie wschodnim. Rosyjska agentka przywozi tę straszną nowinę do okupowanej Polski i wraz z rezydentem wywiadu sowieckiego (Cezary Żak) w jednym z miast Generalnej Guberni ogłaszają casting na kolejne wcielenie Hansa Klossa. Armia Krajowa nie może przegapić takiej gratki. Podstawia swojego człowieka - oficera AK, udającego oficera AL, co ma mu pomóc przeniknąć do sowieckiego wywiadu, który umieszcza go w Wermachcie, aby przeniknął do Abwehry. I to on zostaje nowym wcieleniem Hansa Klossa. J-24, czyli Hans Klopss is born!

Nowe wcielenie Hansa Klossa długo pozostawało najlepiej strzeżoną tajemnicą polskiego show businessu. Super agentem... został Bartek Kasprzykowski - wschodząca gwiazda polskiego kina. Partnerują mu znani ze znakomitych ról komediowych: Tamara Arciuch, Piotr Pręgowski, Cezary Żak, Artur Barciś, Grzegorz Wons, Katarzyna Galica, Dorota Chotecka oraz m.in. Małgorzata Socha i Bogdan Kalus. Gościnnie wystąpili: Marek Barbasiewicz, Jarosław Boberek, Piotr Zelt oraz Magda Femme, a także w roli wysokiego rangą oficera SS osobiście... reżyser tego sitcomu, Wojciech Adamczyk. Producentem serialu "Halo Hans" jest Studio A, znane z takich przebojów telewizyjnych, jak: "Ranczo", "Kasia i Tomek", "Camera Cafe" oraz "Miodowe lata".
  • 0

#2 Gianni

Gianni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoWolne Miasto Gdańsk

Napisano 29.11.2007 - |09:27|

Widzialem reklamy tego serialu i mialem wrazenie, ze ma on cos wspolnego z Allo, Allo!
Jak wam sie wydaje?
  • 0

#3 Simon Phoenix

Simon Phoenix

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 29.11.2007 - |10:48|

Widzialem reklamy tego serialu i mialem wrazenie, ze ma on cos wspolnego z Allo, Allo!
Jak wam sie wydaje?

Trochę to tak wyglądało. Zobaczymy, ale myślę że to będzie taki nieudany klon Allo Allo.

Użytkownik Simon Phoenix edytował ten post 29.11.2007 - |11:54|

• 0
Ludzi należy albo zjednywać sobie pieszczotą, albo niszczyć, bo za drobne krzywdy będą się mścili, a doznawszy wielkich nie będą już w stanie.

Niccolo Machiavelli

#4 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 29.11.2007 - |19:59|

Jak tylko obejrzałem zapowiedz to od razu mi sie z Allo, Allo skojarzyło. Żak to zapewne ma być "Rene". Ogólnie pewnie wyjdzie kiszka. Lepiej by jeszcze raz Allo, allo puścili :lol:
  • 0

#5 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 29.11.2007 - |22:00|

Potwierdzam, że wzorowali się na Allo! Allo!. (ten serial jest nie do przebicia)

Dlatego spodziewam się, że wyjdzie z tego marna podróbka Allo, Allo ;(
  • 0
VeeDee

#6 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 30.11.2007 - |07:12|

Również uważam, że wygląda jak podróbka "Allo, Allo" - ale mam nadzieję, że jednak serial będzie fajny. Już jest precedens - że polska wersja serialu jest lepsza od oryginalnej ("Niania") .
  • 0

#7 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 30.11.2007 - |07:59|

"Niania" lepsza od oryginału? o_O Jak dla mnie to kwas.
Po "Halo, Hans" też wiele się nie spodziewam, ale zobaczę jeden, może dwa odcinki.
  • 0

#8 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.12.2007 - |23:20|

Ja rzuciłem okiem na chwilę i od razu zmieniłem kanał. Jednak oryginały są fajniejsze
  • 0

#9 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 01.12.2007 - |23:35|

Allo Allo to to nie jest ale po pierwszym odcinku mogę powiedzieć że jest całkiem, całkiem trzeba dać temu serialowi szansę a nie zmieniać od razu kanału, zresztą Camera Cafe czy Kasia i Tomek też nie były od początku rewelacyjne.
...
Co do Nani to orginał imho o wiele lepszy nikt z polskich odpowiedników nie wygrywa z orginałami no może urodą.
  • 0

#10 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 04.12.2007 - |00:44|

Allo Allo to to nie jest ale po pierwszym odcinku mogę powiedzieć że jest całkiem, całkiem trzeba dać temu serialowi szansę a nie zmieniać od razu kanału, zresztą Camera Cafe czy Kasia i Tomek też nie były od początku rewelacyjne.
...
Co do Nani to orginał imho o wiele lepszy nikt z polskich odpowiedników nie wygrywa z orginałami no może urodą.

żadnego z powyższych seriali nie oglądałem. Po prostu takie produkcie do mnie nie trafiają. Jedyna rzecz jaką lubię oglądać w PL TV jest W11/detektywi choć jest to straszny tasiemiec bez fabuły to lubię oglądać swoje okolice :D
  • 0

#11 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 09.12.2007 - |19:45|

Po obejrzeniu dwóch odcinków nie wiem komu mógłbym polecić ten serial. Kaszanka! Dla scenarzysty nalezy zakazać wykonywania zawodu, a kogoś kto śmiał porównać to coś do "Allo, allo" powiesić.
  • 0

#12 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.02.2008 - |01:32|

Wytrzymalem 5 minut tylko. Jak dal mnie chyba jeden z wiekszych gniotow POLSATow. A porownanie do ALLO ALLO jest obraza, bo swietny serial. ktory od poczatku do kocna ogladalem 2 razy :) Wracajac do tematu: nic nie smieszy, nie da sie na to patrzec, nuda :)
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#13 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 27.03.2008 - |22:30|

totalna klapa jak wiekszosc polskich seriali ktore ostatnio wchodza na antene w szczegolnosci przerobki serriali zagranicznych jak by juz nie umeli wymyslec czegos nowego, wiec dlatego z polskich serali ogladam stare jak alternatywy 4 czy zmiennicy
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#14 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.03.2008 - |13:51|

Obejrzałem kilka pierwszych odcinków i powiem krótko: syf kiła i mogiła ten serial.jeśli chce ktoś obejrzeć dobry polski serial komediowy to polecam "Ranczo"!!
  • 0

#15 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 29.03.2008 - |22:33|

Niektore odcinki sa fajne, np. o sobowtórach Hitlera :)
A Ranczo - sorry, ale zupelnie nie czuje klimatu tego serialu i nie wiem co ludzie w tym widza.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych