Halo Hans!
Napisano 20.11.2007 - |14:21|
Halo Hans" jest pierwszym polskim sitcomem historycznym, który nawiązuje do "Stawki większej niż życie". Nie jest to jednak kontynuacja ani parodia kultowego serialu. "Halo Hans" opowiada o dziwnych i szalonych przypadkach Hansa Klopssa, uwikłanego w szereg najróżniejszych intryg: miłosnych, politycznych i obyczajowych. Jak na prawdziwego bohatera przystało nie szczędzi on wysiłków by pomóc bojownikom podziemia, światowej koalicji antyfaszystowskiej, Rządowi RP na uchodźstwie oraz, albo przede wszystkim pięknym kobietom odwiedzającym Generalną Gubernię w tajnych misjach.
Punktem wyjścia tego serialu jest śmierć sławnego agenta, o pseudonimie J-23 na froncie wschodnim. Rosyjska agentka przywozi tę straszną nowinę do okupowanej Polski i wraz z rezydentem wywiadu sowieckiego (Cezary Żak) w jednym z miast Generalnej Guberni ogłaszają casting na kolejne wcielenie Hansa Klossa. Armia Krajowa nie może przegapić takiej gratki. Podstawia swojego człowieka - oficera AK, udającego oficera AL, co ma mu pomóc przeniknąć do sowieckiego wywiadu, który umieszcza go w Wermachcie, aby przeniknął do Abwehry. I to on zostaje nowym wcieleniem Hansa Klossa. J-24, czyli Hans Klopss is born!
Nowe wcielenie Hansa Klossa długo pozostawało najlepiej strzeżoną tajemnicą polskiego show businessu. Super agentem... został Bartek Kasprzykowski - wschodząca gwiazda polskiego kina. Partnerują mu znani ze znakomitych ról komediowych: Tamara Arciuch, Piotr Pręgowski, Cezary Żak, Artur Barciś, Grzegorz Wons, Katarzyna Galica, Dorota Chotecka oraz m.in. Małgorzata Socha i Bogdan Kalus. Gościnnie wystąpili: Marek Barbasiewicz, Jarosław Boberek, Piotr Zelt oraz Magda Femme, a także w roli wysokiego rangą oficera SS osobiście... reżyser tego sitcomu, Wojciech Adamczyk. Producentem serialu "Halo Hans" jest Studio A, znane z takich przebojów telewizyjnych, jak: "Ranczo", "Kasia i Tomek", "Camera Cafe" oraz "Miodowe lata".
Napisano 29.11.2007 - |09:27|
Jak wam sie wydaje?
Napisano 29.11.2007 - |10:48|
Trochę to tak wyglądało. Zobaczymy, ale myślę że to będzie taki nieudany klon Allo Allo.Widzialem reklamy tego serialu i mialem wrazenie, ze ma on cos wspolnego z Allo, Allo!
Jak wam sie wydaje?
Użytkownik Simon Phoenix edytował ten post 29.11.2007 - |11:54|
Niccolo Machiavelli
Napisano 29.11.2007 - |19:59|
Napisano 29.11.2007 - |22:00|
Dlatego spodziewam się, że wyjdzie z tego marna podróbka Allo, Allo ;(
Napisano 30.11.2007 - |07:59|
Po "Halo, Hans" też wiele się nie spodziewam, ale zobaczę jeden, może dwa odcinki.
Napisano 01.12.2007 - |23:20|
Napisano 01.12.2007 - |23:35|
...
Co do Nani to orginał imho o wiele lepszy nikt z polskich odpowiedników nie wygrywa z orginałami no może urodą.
Napisano 04.12.2007 - |00:44|
żadnego z powyższych seriali nie oglądałem. Po prostu takie produkcie do mnie nie trafiają. Jedyna rzecz jaką lubię oglądać w PL TV jest W11/detektywi choć jest to straszny tasiemiec bez fabuły to lubię oglądać swoje okoliceAllo Allo to to nie jest ale po pierwszym odcinku mogę powiedzieć że jest całkiem, całkiem trzeba dać temu serialowi szansę a nie zmieniać od razu kanału, zresztą Camera Cafe czy Kasia i Tomek też nie były od początku rewelacyjne.
...
Co do Nani to orginał imho o wiele lepszy nikt z polskich odpowiedników nie wygrywa z orginałami no może urodą.
Napisano 09.12.2007 - |19:45|
Napisano 28.02.2008 - |01:32|
Napisano 27.03.2008 - |22:30|
Napisano 28.03.2008 - |13:51|
Napisano 29.03.2008 - |22:33|
A Ranczo - sorry, ale zupelnie nie czuje klimatu tego serialu i nie wiem co ludzie w tym widza.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »