Stargate SG-1 na AXN SciFi
Napisano 18.11.2007 - |07:43|
SG-1 na początek ( sam ich o to atakowałem )
Seriale typu Lexx, Hercules, Władca Zwirząt, Dobro Kontra Zło, Władca Zwierząt od razu bym wywalił...
Co o tym sądzicie...
Pozdrawiam !
Napisano 18.11.2007 - |11:34|
Z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem się że do ramówki AXN SciFi zostanie dołączonych pare nowych seriali.
Seriale typu Lexx, Hercules, Władca Zwirząt, Dobro Kontra Zło, Władca Zwierząt od razu bym wywalił...
Co o tym sądzicie...
Pozdrawiam !
"Z nieoficjalnych źródeł" czyli skąd tak dokładniej, bo za bardzo nie chce mi się w to wierzyć, przynajmniej teraz, kiedy na nasz rynek wkracza kanał SciFi Channel (co prawda tylko na platformie N, ale zawsze będzie ).
Uważam, że jeśli gdzieś mieliby to dawać, to chyba prędzej właśnie pojawi się na SciFi Channel, bo to w końcu produkcja tego kanału i on ma prawa do niego, chociaż z drugiej strony Sony Pictures Television jest właścicielem całego pakietu AXN a oni mają MGM więc może jednak coś w tym być .
W każdym razie gdybyś podała jakieś bliższe szczegóły na temat tego 'nieoficjalnego źródła', to można by było jakoś lepiej tę informację sklasyfikować .
A tak w ogóle to dzięki za info, nawet, jeśli miałoby się okazać nieprawdziwym .
Napisano 18.11.2007 - |18:12|
Napisano 18.11.2007 - |20:46|
Dodam jeszcze do tego kompletu serial " Miracle " który rówież pojawi sie w AXN SciFi od Grudnia ...
Pozdrawiam !
@Klorel
Poczytaj PW...
Użytkownik Adrena edytował ten post 18.11.2007 - |20:51|
Napisano 20.11.2007 - |15:34|
Lexxa za żadne skarby bym nie wywalał. Jak dla mnie totalnie odjechany serial. Są odcinki, które oglądam już po kilka razy.Seriale typu Lexx, Hercules, Władca Zwirząt, Dobro Kontra Zło, Władca Zwierząt od razu bym wywalił...
Napisano 21.11.2007 - |15:33|
http://www.axnscifi.pl/Series2/1235
Użytkownik satman edytował ten post 21.11.2007 - |15:35|
Napisano 21.11.2007 - |16:08|
Jak tak dalej pójdzie to może w końcu się znajdzie w naszym kraju jakiś wydawca który po tych wszystkich serialach SF wyda jakiś na dvd.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 21.11.2007 - |17:40|
Napisano 22.11.2007 - |09:22|
I szanse na wydanie DVD poważnie wzrosły
Napisano 22.11.2007 - |16:41|
Napisano 22.11.2007 - |16:48|
TVN - SG-1 to już historia.Najpierw bylo na TVN.. dwa sezony potem na HBO a teraz na jakims kanale ktory nie istnieje.
AXN SCI FI - kanał jest w Polsce od jakiegoś półtora roku [jak mnie pamięć nie myli]. Emitowali choćby 4 sezony ST TNG teraz jadą z Earth FC.
I niebawem dołączą SG-1.
HBO - wciąż leci, aktualnie powtarzają sezon 9 i zapewne w 2008 puszczą 10.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 23.11.2007 - |12:06|
Nawet tutaj na forum była dyskusja ponad rok temu właśnie o AXN Sci Fi, bo wtedy ten kanał u nas startował więc dziwne że nie słyszałeś o nim.Na to wychodzi ze Sg-1 nigdy nie bedzie puszczany w normalnej telewizji. Bo ja np pierwszy raz slysze o AXN scifi. I nie mam tego kanalu a mam pelny pakiet. Mam AXN normalny. Najpierw bylo na TVN.. dwa sezony potem na HBO a teraz na jakims kanale ktory nie istnieje.
Dostępny jest głównie przez wszystkie 3 platformy cyfrowe. W kablówkach zapewne trudniej o ten kanał, zazwyczaj jest tam tylko główny AXN.
Swoją drogą ciekawe czy słyszałeś o tym że 1 grudnia startuje Sci Fi Channel Polska .
Napisano 29.11.2007 - |16:43|
Kol. @satman podał Linka AXN SciFi popatrzcie ( i klikajcie ) serial nie emitowany w Polskim AXN SciFi ma już Ocenę 4.4 na 5 możliwych.
Pozdrawiam !
Napisano 29.11.2007 - |20:53|
- po pierwsze HBO, HBO 2 (na nim ogladam 9x SG-1), Cinemax, Cinemax 2, AXN, AXN Crime, AXN SciFi w polsce naleza do jednej rodziny i jesli jeden z kanalow ma prawa do czegos to moze skakac po antenach w ramach rodzinki (pamietacie np. 4400 - gdzie najpierw byl wyswietlany a gdzie jest wyswietlany teraz*)
- po drugie start SciFi Channel w Polsce zmusil "rodzinke" do rozruszania AXN SciFi (dopalka w postaci Jerycha czy wlasnie SG-1) bo nowy kanal to bezposredni rywal AXN SciFi ktore produkcjami z dolnej polki (Wladca Zwierzat - Panie, zlituj!) mieszanymi z super gwozdziami (ST: TNG) mogl sie miotac a teraz musi sie wziac ostro do roboty bo ankieta, w ktorej glosowalismy na ulubiony serial i wybieralismy BSG (notabene tylko pilot) mozna bylo tylko wku... fanow - gdyby procz SG-1 kupili BSG SciFi Channel moglby sie schowac**
* - prosze darujmy sobie watek beznadziejnej telewizji publicznej
** - kupili od Universala*** (SciFi Channel) prawa do Lost Room, Triangle (o ile dobrze pamietam), Dresden Files, Threshold (tak, bo Threshold wraz z ST:E przeszedl do Universala bo wylozyli kase na pakupki od CBS gniota Bragi i smieci po UPN ktorych nie chcialo powstajace WB choc teraz juz nie wiem jak ta stacja sie nazywa)
*** - SciFi Network to syn kompanii Unversal
W SKROCIE, bo troche dlugi wywod: TAKA BYLA KOLEJ RZECZY i niech sie wezmie AXN SciFi do roboty bo SciFi Channel w chwili gdy podpisze umowe z kims innym niz "n-ka" spokojnie przegoni ich ogladalnoscia. Wejscie SciFi Channel to cos na co czekalismy - wreszcie zacznie sie prawdziwa walka o widza "scifi tv-series'ów" ;D
Nic tylko sie cieszyc!
PS do Adminow Gwrota.com: Moim zdaniem news o SG-1 na AXN SciFi powinien sie znalezc na stronie glownej zeby podnosci ogladalnosc emisji, ale to moje zdanie a ja znam sie na mediach a nie na rzeczywistosci ludzi, ktrzy tworza cos w sieci z pasji w wolnym czasie i rozumiem, ze ostatnio (walki z engine) mozecie nie miec czasu. I tak trzymam kciuki za rozwoj naszego Imperium Hatako-Gwroto
PS2: Wnioslbym o wrozenie z fusow kiedy SG-A w PL TV ale to jzu inne suforum
Update:
- wymieniajac transfuzje z SciFi Channel (North America) do AXN (family PL) nie wymienilem wszystkiego - np. Janki Paracetamol
- tak sobie przypomnialem ze franczyzodawca do Stargate jest (od momentu przejscia na DVD slim cases ;D) niejakie SONY a zatem if (sony_pictures_entertainment_channel_europe==AXN) then Atlantis(AXN_pl)=true;
- dobranoc
Użytkownik maciej edytował ten post 29.11.2007 - |21:23|
Napisano 29.11.2007 - |21:03|
Napisano 29.11.2007 - |23:29|
Witam,Z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem się że do ramówki AXN SciFi zostanie dołączonych pare nowych seriali.
Co o tym sądzicie...
Pozdrawiam !
Moim skromnym zdaniem powinno się znaleźć na AXN SciFi coś tkiego jak Star Trek: Voyager, Star Trek: Deep Space Nine, BSG oraz Babylon 5
Pozdrawim
Napisano 30.11.2007 - |10:19|
Zobaczymy jak to będzie, ale na pewno wejście nowych kanałów (bo nie należy zapominać o Universal Channel, który co prawda nie będzie emitował sci fi, ale też będzie konkurencją dla głównego AXN) spowoduje że jeśli idzie o seriale zrobi się ciekawie w Polsce.
eidt: Działa już strona Sci Fi Channel, jest tam już program stacji.
Na Nce można złapać testowe nadawanie Sci Fi i Universal. Format obrazu to niestety 4:3, ale za to jakość obrazu naprawdę bardzo dobra (AXNy przy tym to pikseloza). Możliwość wyboru polskiej lub oryginalnej wersji językowej i napisów (ale aktualnie się nie wyświetlają). Logo Sci Fi w lewej górnej części ekranu. Co prawda to szczegół, ale liczyłem że będzie jak w USA w prawym dolnym rogu.
Użytkownik Pawel edytował ten post 30.11.2007 - |17:49|
Napisano 01.12.2007 - |13:54|
Napisano 02.12.2007 - |22:25|
Napisano 03.12.2007 - |23:11|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych