Skocz do zawartości

Odcinek 052 - S03E08 - Bang and Burn

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (53 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (9 głosów [21.43%])

Procent z głosów: 21.43%

2. 9,5 (6 głosów [14.29%])

Procent z głosów: 14.29%

3. 9 (8 głosów [19.05%])

Procent z głosów: 19.05%

4. 8,5 (5 głosów [11.90%])

Procent z głosów: 11.90%

5. 8 (6 głosów [14.29%])

Procent z głosów: 14.29%

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (2 głosów [4.76%])

Procent z głosów: 4.76%

8. 6,5 (1 głosów [2.38%])

Procent z głosów: 2.38%

9. 6 (1 głosów [2.38%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (1 głosów [2.38%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (1 głosów [2.38%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (1 głosów [2.38%])

19. 1 (1 głosów [2.38%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Gość_martha_*

Gość_martha_*
  • Gość

Napisano 13.11.2007 - |16:43|

Ocena odcinka 'Bang & Burn'

Użytkownik martha edytował ten post 13.11.2007 - |16:45|

• 0

#2 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.11.2007 - |16:57|

Odcinek bardzo dobry. Jednak firma nie jest taka glupia ze nie potrafi swojego czlowieka wyciagnac z mamra. Ladna byla akcja wydobycia Whistlera... Milo bylo znow zobaczyc tatuaze Scofielda... Ciekawe gdzie Scofielda przeniosa..Mahone zwnou trafi do Sony.. Wszystko dobrze 10 pkt.

Ojej!! Jaka szkoda. Teraz kiedy PB zaczol sie rozkrecac to sobie wymyslili ze kolejny odcinek za 62 dni.. szkoda.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 13.11.2007 - |17:01|

• 0

#3 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 13.11.2007 - |19:50|

Po tym odcinku nie mam złudzeń, to znów to samo. Przez chwilę myślałem, że może będą się mścić na firmie po ucieczce, ale nie. Uciekną pewnie w 24 odcinku...
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#4 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 13.11.2007 - |20:19|

Wysadzic i spalic tiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dwoma helikeptorami. Myslalem ze zrobia inwazje, walna napalmem a tu taka sciema:P
  • 0

#5 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.11.2007 - |22:22|

Jeden z bardziej widowiskowych odcinków.

Zapowiadało się jednak na początku, że z Sony nie pozostanie kamień na kamieniu. Mimo to aż dwa helikoptery w jednej scenie musiały trochę kosztować. ;) Jednak nadal pozostaje kilka nieścisłości. Scena gdy Świstak wisi a jego trzymający się Scofield - przelecieli się kawałek, i spadli w to samo miejsce? Jakim cudem? Powinni byli spaść gdzieś w okolice ziemi niczyjej (a wtedy korzystając z zamieszania mogliby uciec). Nie wiadomo też po co Lincowi te odgłosy wystrzałów i chatka. Bellick pojawił się jedynie w charakterze statysty. Jak Mahone wróci do Sony, to będzie żenada. Głupie zakończenie, jakby "urwane"...

A mimo wszystko to był dobry odcinek. Wartka akcja, Firma w końcu coś robi a Wielki Brat potrafi zabić człowieka... Tylko tyle czekania teraz, ech... 9/10
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#6 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.11.2007 - |22:41|

Jeden z bardziej widowiskowych odcinków.

Zapowiadało się jednak na początku, że z Sony nie pozostanie kamień na kamieniu. Mimo to aż dwa helikoptery w jednej scenie musiały trochę kosztować. ;) Jednak nadal pozostaje kilka nieścisłości. Scena gdy Świstak wisi a jego trzymający się Scofield - przelecieli się kawałek, i spadli w to samo miejsce? Jakim cudem? Powinni byli spaść gdzieś w okolice ziemi niczyjej (a wtedy korzystając z zamieszania mogliby uciec). Nie wiadomo też po co Lincowi te odgłosy wystrzałów i chatka. Bellick pojawił się jedynie w charakterze statysty. Jak Mahone wróci do Sony, to będzie żenada. Głupie zakończenie, jakby "urwane"...

A mimo wszystko to był dobry odcinek. Wartka akcja, Firma w końcu coś robi a Wielki Brat potrafi zabić człowieka... Tylko tyle czekania teraz, ech... 9/10

A ja wcale nie odnioslem tekiego wrazenia ze z Sony ma nie pozostac kamien na kamieniu, wiadomo ze nic takiego by nam nie zafundowali. Mowiac szczerze nie spodziewalem sie niczego. Co do spadniecia w to samo miejsce to helikopter nakierowal ich spowrotem na dach.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 13.11.2007 - |22:41|

• 0

#7 slav-wichur

slav-wichur

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 13.11.2007 - |22:58|

Jako że to mój pierwszy post - witam wszystkich. Taka ciekawostka/błąd z tego odcinka: pamiętacie drzwi do których kod znał tylko Lechero? Gdy Lechero idzie razem z Scofieldem i Whistlerem do podziemnego tunelu to otwiera je od prawej do lewej strony, zobaczcie jak się otwierają "te same drzwi" gdy oni wracają? :lol:
  • 0

#8 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 14.11.2007 - |22:46|

no odcinek nawet całkiem niezły
Dowiedzielismy sie o Wistlerze paru nowych rzeczy a raczej dowiedzielismy sie ze koles jest jednak dosyc mocno w cos zamieszany

dobra scena z tym ze Lincoln jednak sie czegoś nauczył ;]

Ciekawe co bedzie dalej gdzie trafi Scofield ale znajac życie to nie wywiozą go z Sony...

a i tytuł odcinka troche na wyrost... ;]
  • 0

#9 LosSerdelos

LosSerdelos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 15.11.2007 - |09:10|

Akcja odbicia - no coz - zenada - te dwa helikopterki mozna bylo raz dwa stracic ... zero jakiegos sabotazu , mgly wojennej :(

Najbardziej robawil mnie widok w sztabie akcji - gostek mocno looka w komputer , a obok stoi laptop z biosem :) no coz ... widac wszystko na wysokich obrotach :(

Czyzby teraz akcja byla rozbita na dwa wiezienia ? a moze Majkel trafi do tych ruin widocznych obok sony ?
  • 0

#10 fru

fru

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 15.11.2007 - |20:13|

dobry odcinek 9/10 jak dla mnie.. troche bez sensu był dla mnie atak 2 helikopterami na wszystkich straznikow w sonie i ta akcja "drabinowa" troche śmieszna.. :blink:
ps. wie ktoś jaki tytuł ma piosenka która leci na początku odcinka?!
pozdrawiam
  • 0

#11 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.11.2007 - |00:41|

Badziew, badziew i jeszcze raz badziew! Stado kolesi z M16 nie dało rady nawet jednemu stojącemu im nad głowami śmigłowcowi. Powinno sito z obu zostać! Gostek który oberwał i spadł ze śmigłowca powinien dostać 14 oskarów i angaż w narodowej epopei na planecie furlingów. Spuścili jakąś linkę do ciągania narciarzy wodnych ze śmigłowca zamiast drabinki, 2 facetów dyndało i dyndało aż spadli dokładnie w to samo miejsce.
10 postów w tym temacie, to najlepszy komentarz... Bang & Burn

Sophia, P R Z E B O S K A ! i to wszystko.
  • 0
Mam najstarszego warna na OT JUPPI!

#12 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.11.2007 - |16:48|

"Nie wiadomo też po co Lincowi te odgłosy wystrzałów i chatka."

to chyba akurat na plus ze nie wiadomo...
  • 0

#13 Meredith

Meredith

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 84 postów
  • Miastostolica Podbeskidzia xD

Napisano 18.11.2007 - |20:26|

teraz pewnie te odgłosy strzałów nie będą mu potrzebne, skoro Scolfielda przenoszą gdzie indziej,
hehe moze uda mu sie uciec podczas konwoju
  • 0

#14 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 19.11.2007 - |11:21|

Akcja ruszyła z kopyta, dużo się działo w tym odcinku, ale wszystko jakies takie bezcelowe. Nadal nie umię wczuć sie w klimat 3 sezonu.

Ocena: 7

PLUSY:

+ dodatkowy dom Whistlera i rzeczy oraz osoby które tam byłyt. Ta część odcinka mi się podobała, choć nie wiem do konca czemu
+ gra Whistlera, który w tym odcinku działał na szkodę Scofielda. Wiedząc o zbliżajacej się tajnej akcji myslał tylko o sobie, a co ciekawsze jeszcez chciał załatwić Scofielda. Bardzo interesująca zmiana charakteru. TYlko teraz mnie ciekawi co on w ogóle robił w tej Sonie? Czy był agentem Firmy podstawionym tam po to, aby patrzeć na działania Michaela z bliska?
+ spowiedź Mahone'a, kiedy to przeżywając ponarkotykowe spazmy mówi swojej byłej kolezance z pracy prawdę o jego uzaleznieniu, o zabójstwie po którym nie było mu żal człowieka i o popadnieciu w nałóg.

MINUSY:

- co to miało być z tą akcją Bang & Burn?? Te panamskie wiezienia to chyba jakaś kpina, a przeciez to wygląda na więzienie zarządzane przez wojsko, a nie umiało sobie poradzić z 2 prywatnymi helikopterami. A ta dziura w suficie i wujście na dach? Przeciez to nie powinno miec miejsca w więzieniu, gdzie podobno trafiają najgorsze szumowiny.A te wieżyczki to niby na co są? Jakoś nie widziałem, aby strażnicy w wieżyczkach zaczęli strelac do Scofielda i Whistlera, nie mówiąc już o helikopterach. A napastnicy sobie spokojnie latają nad więzieniam i wybijają strażników jak muchy :blink: Czy tą strażnicy czy statyści, którzy tylko swoim wyglądem mają odstraszać więźniów od ucieczki?
- znów jeden krok do przodu, po którym następują dwa kroki do tyłu. Gdy Scofield dostał dodatkowe 4 dni, a Lechero pokazał mu alternatywną drogę ucieczki, nagle plan ucieczki w ogóle bierze w łeb i akcja z 8 odcinków idzie w odstawkę, bo nagle jakiś żołnierzyk zdecydował się wyciągnąc Scofielda z więzienia.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#15 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 26.11.2007 - |10:22|

Wistler jest niezłą postacią. Bardzo pokręconą. Tylko dlaczego na przesłuchaniu partnerka Mahonego nie dała mu dragów. Pewnie miał by więcej do powiedzenia. Akcja ze śmigłowcami jak z kiepskiego filmu klasy B. Nie za bardzo dopieszczona. I tak się zastanawiam jak on wykopią ten tunel. Łyżeczkami?? trochę mało czasu mają. I młodego nie będzie gdzieś go przenoszą. Penie ucieknie z tego nowego więzienia i wróci do SONY po kolegów. A wszystko to w ciągu tygodnia.
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#16 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.11.2007 - |22:10|

A ja wcale nie odnioslem tekiego wrazenia ze z Sony ma nie pozostac kamien na kamieniu, wiadomo ze nic takiego by nam nie zafundowali. Mowiac szczerze nie spodziewalem sie niczego. Co do spadniecia w to samo miejsce to helikopter nakierowal ich spowrotem na dach.

Generał wyraził się jasno: "Wysadzić i spalić". To że skromnie poleciały tylko dwa helikoptery można zwalić na Gretchen (mmm, boska Gretchen! :D), która schrzaniła plan wydobycia Whistlera...
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#17 SkinDeeP

SkinDeeP

Szeregowy

• Email
  • 10 postów
  • MiastoGarwolin

Napisano 13.12.2007 - |20:12|

Witam wszystkich. Może nie wszyscy podzielają moje zdanie ale PB zszedł na psy. Ja wiem, że scenarzyści strajkują, ale myślę, że lepiej przerwać emisje BARDZO marnego serialu z powodów sił wyższych (strajk) niż na siłę emitować jakieś bardzo kiepskie show które zaczyna jakością przypominać "Na wspólnej". Każda osoba której podobał się pierwszy sezon będzie wyrozumiała (w końcu u nas co chwile ktoś strajkuje) i wolałaby poczekań nawet rok na wznowienie emisji, ale odcinków wysokiej jakości... tak sobie pomyślałem.
  • 0

#18 Gianni

Gianni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoWolne Miasto Gdańsk

Napisano 24.12.2007 - |01:32|

Niestety musze sie zgodzic z SkinDep. Serial ma sie coraz gorzej, ale wierze, ze jeszcze w tym sezonie nas pozytywnie zaskoczy :)
Skonczylem wlasnie ogladac wszystkie dotychczasowe8 odcinkow 3 sezon i teraz czekam na wznowienie PB 14 stycznia !
  • 0

#19 sTaHCu

sTaHCu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 15.03.2008 - |13:12|

Trochę spóźnione, nie wiem czy się jeszcze komuś przyda. Muzyka na początku odcinka to cover kawałka amerykańskiej grupy Blue Öyster Cult - (Don't Fear) the Reaper z 1976 roku. Jak się bardzo chce to wszystko można na google znaleźć ;)

Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych