Resident Evil: Extinction (2007)
Napisano 01.11.2007 - |12:29|
Kurde mam jakieś mieszane uczucia co do filmu, podobał mi się bardzo, ale jak już mówiłem za krótki, półtorej godziny filmu z niezłym budżetem to zbyt mało.
Oczywiście film kupię na DVD do kolekcji, ale trochę jestem nim rozczarowany. Może kolejne części będą lepsze, bo bez dwóch zdań powstaną kolejne, tymbardziej zakończenie mówi samo za siebie.
Napisano 01.11.2007 - |17:06|
Co oprócz zombie ten film ma wspólnego z grą ?
Praktycznie cała akcja dzieje się w dzień, tylko końcowe 10 minut w laboratoriach - zero wspólnego z grą;
Alice ma nadludzkie moce które później ma również końcowy "boss" - zero wspólnego z grą;
Ani razu nie drgnąłem a co mówić o przestraszeniu się - zero wspólnego z grą:
Zombie odgrywają małą role - zero wspólnego z grą;
Walka z "bossem" trwa 5 minut i jest płytka jak cholera - zero wspólnego z grą.
Nazwa filmu - jedyna rzecz wspólna z grą.
Ogólnie film ciekawy ale nie jest godzień nosić nazwe Resident Evil.
No i to zakończenie! Czy na prawde nie dało wymyśleć sie czegos innego niż widok tysiąca budzących się do życia klonów Alice...
Jeżeli będzie kolejna część i będzie kontynuacją tej to odrazu przewiduje tragedie. No bo co ciekawego może sie dziać w filmie kiedy mamy armie Alice przeciwko jakimś tam ludzikom z Umbrella Corporation. Musieli by wymyśleć zombie godzille żeby jakoś przeciwstawić się tej armi
Napisano 01.11.2007 - |21:28|
Jeżeli będzie kolejna część i będzie kontynuacją tej to odrazu przewiduje tragedie. No bo co ciekawego może sie dziać w filmie kiedy mamy armie Alice przeciwko jakimś tam ludzikom z Umbrella Corporation. Musieli by wymyśleć zombie godzille żeby jakoś przeciwstawić się tej armi
Tylko że te klony są nie udane, bo doktorek chciał odtworzyć idealną Alice jaką stworzono wcześniej, a że Milla dała im dyla więc Umbrella potrzebowała jej idealnego klona,a le nie chodziło o wygląd tylko o zmiany genetyczne czy coś takiego, w każdym bądź razie chodziło im o jej krew i dla tego experymentowali na jej klonach, więc większośc tych klonów nie dała by sobie rady w walce tak jak pokazały te testy i masa tych trupów w tym rowie. Poprostu Alice była tylko jedna i niepowtarzalna.
A na kolejną część czekam z niecierpliwością choć wiem że nie prędko ona powstanie, a czekam dla tego że Paul Anderson zakończył swoją trylogię i zostawił otwartą furtkę dla dalszych części. Teraz bardzo mnie ciekawi jedno kto zajmie się kontynuacjami, a może akurat będzie to ktoś kto będzie miał świerzsze podejście do tematu od Andersona.
Użytkownik waski edytował ten post 01.11.2007 - |21:29|
Napisano 01.11.2007 - |21:52|
Napisano 17.11.2007 - |19:51|
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 17.11.2007 - |20:29|
Choć ta część bardziej mi się "podobała" niż druga bo tamto już się działy dziwne rzeczy a tutaj taki klimat trochę z Mad Maxa.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 18.11.2007 - |20:11|
Ale znalazłam pare plusów:
+ psy były straszne, takie jak powinny byc!!!.... chociaż psy juz były w poprzedniej części, więć +-
+ ptaki tez były przerażające
a z minusów wymienie tylko jedem, bo jest OGROMNIASTY:
- uśmiercenie Carlosa Olivera (granego przez Odeda Fehra)!!!!! Zbrodnia!!!
Napisano 28.11.2007 - |20:33|
Mnie flaki juz od dawna nie kręcą - ile mozna ogladac rozmazujacych się na scianie mutantów?
Zdecydowanie preferuje kino, przy ktorym trzeba sie choc troche zastanowic, gdzie jest jakas tajemnica, a nie tylko rzeźnia.
Wiec w pojedynku nowych horrorow RE3 vs 1408 - zdecydowanie stawiam na ten drugi.
Napisano 28.11.2007 - |22:10|
U mnie tez wygrywa 1408. W sumie Nowy Resident to bardziej komedia niż horror jak dla mnieNo cóż ... jedni wolą klimat, a inni flaki.
Mnie flaki juz od dawna nie kręcą - ile mozna ogladac rozmazujacych się na scianie mutantów?
Zdecydowanie preferuje kino, przy ktorym trzeba sie choc troche zastanowic, gdzie jest jakas tajemnica, a nie tylko rzeźnia.
Wiec w pojedynku nowych horrorow RE3 vs 1408 - zdecydowanie stawiam na ten drugi.
Zapraszam do Lublina
Napisano 29.11.2007 - |14:58|
Napisano 02.12.2007 - |19:57|
widac ze poprostu zacznie sie robic z tego film nie taki jaki byl w pierwszej czesci coraz wiecej stawia sie na akcje i efekty a kolejna czesc napewno bedzie i napewno to bedzie wielka jatka. i niestety tak jak i ta czesc bedzie to film ktory sie obejzy i zapomni. poprostu latwy i nie zapadajacy w pamieci.
Napisano 02.12.2007 - |20:05|
szkoda. to mogl byc dobry film. moim zdaniem troche skopali potencjal
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 08.01.2008 - |23:04|
Uważam że jest to NAJLEPSZA część, a to ze mało związana z grą to inna sprawa.
Bardzo fajne połączenie RE z Mad Maxem i supermocami.
Osobiście jak najmniej zombi a jak najwięcej klimatów ala Fallout i super mocy (byle rozsądnie).
Jedyny minus to uśmiercenie niezapomnianego Farika z Sleeper Cell. Allach Akbar !!
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 08.01.2008 - |23:56|
Jeśli miałbym sie czegoś czepić, to momentami jednak zombiaki zdają się być zbyt sprawne fizycznie .
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 14.01.2008 - |13:52|
Napisano 14.01.2008 - |17:58|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych