Skocz do zawartości

Zdjęcie

Powrót ST: The Original Series do TV

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#1 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 19.10.2007 - |13:15|

Dobra informacja The Original Series powraca do polskiej TV. Od 20 Października TV puls wprowadza nową ramówkę w której pojawi się właśnie OS będzie emitowany w każdą niedziele od 16:00 po 2 odcinki :D
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#2 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 20.10.2007 - |10:14|

Lipny dzień emisji, lipna godzina jak dla mnie. Szkoda bo chętnie bym obejrzał, szczególnie teraz kiedy na axn nie leci już TNG. Wiadomo może coś o powtórkach?
  • 0

#3 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 20.10.2007 - |11:01|

O!!!
To będzie pierwszy raz w historii telewizji, że włączę TV PULS!!!
A to ST łapie się w konwencję programową stacji??? Myślałam, że to raczej miejsce na co najwyżej detektywa w sutannie i dotyk anioła :)
Ale to miło! Ja sobie chętnie zobaczę a szczególnie odcinek o tribelkach - jest boski! :wub:
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#4 ppaatt1

ppaatt1

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 286 postów
  • MiastoŻary

Napisano 20.10.2007 - |15:56|

Fajnie że zaczną puszczać takie klasyki!
Mam nadzieje ,że przez to więcej osó będzie głosować oraz dyskutować o kolejnych odcnkach. Polecam!!
  • 0

#5 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.10.2007 - |20:30|

Ja właśnie miałem w zamiarze obejrzenie TOS, bo wresdzcie mi się skompletował, ale życie mi przeszkadza :).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#6 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.10.2007 - |12:08|

Od 20 Października TV puls wprowadza nową ramówkę w której pojawi się właśnie OS będzie emitowany w każdą niedziele od 16:00 po 2 odcinki

A dokładnie od Niedzieli 28.10.
I z tego co widzę to przynajmniej tej pierwszej niedzieli będą emitowane 3 odcinki.
Potem w soboty i niedziele po 2 odcinki od 16 godz.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#7 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 27.10.2007 - |17:29|

Podobno ma być to zremasterowana wersja, więc tym bardziej warto :)
  • 0

#8 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.10.2007 - |15:55|

Za kilka minut się zacznie :D
A dzisiaj w końcu pierwszy raz widziałem zapowiedź i wygląda faktycznie na odrestaurowana wersję - bardzo ładne kolorki i ostrość.
Szczególnie jak na serial z przed lat.

Ok czas usiąść wygodnie przed tv i .............. :D

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#9 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.10.2007 - |16:01|

Ale TOS nie został jeszcze zremasteryzowany w całości i do tego nie robią tego pokolei, wiec nawet jak mają remasterki, to zobaczycie ich najwyzej kilkanaście raz na jakiś czas (tyle ich teraz jest).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#10 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 28.10.2007 - |17:13|

Ale TOS nie został jeszcze zremasteryzowany w całości i do tego nie robią tego pokolei, wiec nawet jak mają remasterki, to zobaczycie ich najwyzej kilkanaście raz na jakiś czas (tyle ich teraz jest).

Pierwszy sezon już zrobili ;)

To co leci na PLUS raczej nie jest remasterowane, choć muszę przyznać, że wygląda ładnie.
  • 0
VeeDee

#11 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 28.10.2007 - |19:59|

Nie wiem czy TOS w Pulsie przyciągnie przed ekran kogoś poza maniakami Treka albo ogólnie sci-fi.
Mam jednak nadzieję, że nie przerwą nadawania gdzieś w połowie i dociągną go do końca, a później puszczą kolejne Treki (pomarzyć zawsze można B) )
  • 0

#12 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 28.10.2007 - |20:24|

Obraz faktycznie wyglądał ładnie, szkoda tylko, że nie uniknęli przerw w nadawaniu. W trzecim odcinku przez pewien czas było tylko czarne tło i logo kanału.
  • 0

#13 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.10.2007 - |20:56|

Nie wiem czy TOS w Pulsie przyciągnie przed ekran kogoś poza maniakami Treka albo ogólnie sci-fi.
Mam jednak nadzieję, że nie przerwą nadawania gdzieś w połowie i dociągną go do końca, a później puszczą kolejne Treki (pomarzyć zawsze można

No na pewno nie wielbicieli M jak m.... czy Tańców z [beeep]mi - itp osiągnięć polskiej kinematografii.
A ja sobie bardzo chętnie obejrzałem takie retro.
Kiedyś dawno temu widziałem jakieś 2 odcinki ale już nawet nie pamiętam które.
Więc teraz z przyjemnością sobie obejrzałem.

Co do innych Treków to mieliśmy niedawno na AXN SCI FI - Enterprise [cały] i TNG [4 sezony] więc można powiedzieć,że nawet sporo ST u nas leci. :D
Przydałoby się jeszcze gdzieś przypomnieć DS9 i Voyagera.

Obraz faktycznie wyglądał ładnie, szkoda tylko, że nie uniknęli przerw w nadawaniu. W trzecim odcinku przez pewien czas było tylko czarne tło i logo kanału.

Ano niestety nie uniknęli problemów technicznych szkoda tylko,że nie zdarzyło się to podczas reklam ech.... :angry:
Szkoda ,że nie powtarzają bo nagrałbym jeszcze raz ale już dobrze a tak to musi wystarczyć.

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.10.2007 - |21:11|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#14 subspace

subspace

Szeregowy

• Email
  • 7 postów

Napisano 29.10.2007 - |10:58|

Tez z przyjemnoscia sobie przypomnialem wczoraj te odcinki pierwszego Star Treka. Fakt, ze troche reklam bylo pomiedzy i ta wpadka raz w srodku trzeciego odcinka z czarnym ekranem, ale i tak przyjemnie sie ogladalo. Lubie klimat seriali s-f z tamtych lat ( Kosmos 1999, Planeta Malp- seria tv), zwlaszca, ze ten byl przelomowy i wiele zapoczatkowal w nurcie s-f. Obowiazkowo do zobaczenia dla kazdego prawdziwego fana fikcji naukowej ;)

PS: Jakosc obrazu jak na serial sprzed 40 lat, tez mnie zadziwila. Rowniez jestem ciekaw czy to jest wersja odnowiona jakas?
  • 0

#15 Biken

Biken

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 29.10.2007 - |14:30|

Odcinki są z serii remasterowanej na 100%. Wczoraj przez przypadek włączyłem PULS i taka niespodziewanka.
Co ciekawe te remasterowane puszczają za granicą w kinach a u nas lecą niekodowane w Tv - rewelacja.
Szkoda że tłumaczenie trochę koślawe ale mogło być gorzej.
  • 0

#16 subspace

subspace

Szeregowy

• Email
  • 7 postów

Napisano 29.10.2007 - |16:02|

Tlumaczenie i tak obleci jak na polska telewizje :P Powazniejszych kwiatkow nie wylapalem, choc zakulo mnie w uszy w czolowce serialu - "Kosmos, ostatnia granica" zamiast standardowego "ostateczna", do ktorego przez tyle lat Star Trekow przywyklismy ;)
Za to wg mnie glos lektora pasuje do klimatu. Mialem okazje obejrzec w sobote "My name is Earl" na TVP2 i tam smutny i dretwy glos lektora wogole psul caly humor w serialu, nie wspominajac juz, ze tlumaczenie pozostawialo wiele do zyczenia. Ale po Lincolnie "Pomywaczu", ktory moze pracowac wszedzie tylko nie na zmywaku w wiezieniu, juz mnie nic nie zaskoczy ( w oryginale bylo Linc the Sink, czyli Lincoln Zlew, ktory zlewa wszystko bo nie ma nic dostracenia) :blink:
  • 0

#17 bandy

bandy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 30.10.2007 - |01:32|

Mam prośbę, czy któraś z osób które nagrały pierwsze odcinki TOS (a wierzę, że takie osoby na pewno są) mogłaby gdzieś udostępnić te odcinki. Niestety na Pulsie nie ma powtórek i nie ma możliwości obejrzenia TOS jeśli ktoś nie załapał się w niedzielę. Byłbym bardzo wdzięczny za jakąś pomoc w tej sprawie.
  • 0

#18 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 30.10.2007 - |12:33|

Teraz tylko czekac az Puls wyswietli wszystkie części sagi Star Trek po kolei :)
  • 0

#19 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 03.11.2007 - |20:48|

Tlumaczenie i tak obleci jak na polska telewizje :P Powazniejszych kwiatkow nie wylapalem,

Dla mnie było słabiutkie i zrobione stylistycznie bardzo "koślawą polszczyzną", a kwiatków całkiem sporo. W porównaniu z tym, co swego czasu zaprezentowała Wizja TV, to niebo a ziemia. No, ale tam przekłąd robiła Paulina Braiter, która jest świetną tłumaczką fantastyki w ogóle, m.in. zmierzyła się (imo z powodzeniem) z dziełami Tolkiena. Szkoda, że Pulsowi nie udało się albo nie chcieli wykorzystać tego starego przekładu. Ale miło było kolejny raz zobaczyć treka we w miarę ogólnodostępnej stacji telewizyjnej i odświeżyć sobie znowu TOS-a.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#20 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 04.11.2007 - |11:08|

Można zmienić tytuł tematu ..