Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Gathering (2002)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 10.07.2004 - |23:01|

Niezly film z gatunku "Stygmaty" Wart jak dla mnie obejrzenia. Opowiada o ludziach, ktorzy w przeciagu 2000 lat byli obecni przy najbardziej tragicznych wydarzeniach w dziejach ludzkosci. Jesli ktos nie widzial filmu "Stygmaty" rowniez polecam.

dodane:
Fakt. Po prostu obawialem sie, ze napisze zbyt duzo i zepsuje ewentualnym ogladajacym przyjemnosc ogladania filmu dlatego napisalem tylko malą wzmianke na jego temat. Widze, ze robertus juz mnie wyreczyl i dal szersze info. Nastepnym razem zastosuje sie do podobnego wzoru.

Użytkownik Delphi edytował ten post 11.07.2004 - |17:56|

• 0

#2 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 10.07.2004 - |23:31|

Jeśli się zakłada topic, to chyba można wymagać trochę więcej informacji dt. smego filmu, jak i twoich odczuć, prawda? <_<

mirc: dodam jeszcze ze jakies zasady obowiazuja PREFIX

Użytkownik mirc edytował ten post 11.07.2004 - |00:08|

• 0

#3 robertus

robertus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 11.07.2004 - |14:26|

Oto info na temat tego filmu z WP.pl
W ruinach starego kościoła z I w.n.e., przypadkowo odkryto niesamowite rzeźby i malowidła przedstawiające Ukrzyżowanie z zupełnie innej perspektywy. Zamiast figury Jezusa Chrystusa, wyrzeźbiono kilkanaście postaci, które przyglądały się tamtym wydarzeniom.

Co dziwniejsze, te same osoby widywano przez ostatnich 2000 lat zawsze tam, gdzie działo się coś złego. Teraz pojawiają się znowu. Widzi je tylko młoda Amerykanka - Cassie. Czy jest możliwe, że byłby to zwiastun kolejnej tragedii czy raczej Cassie padła ofiarą halucynacji?

i link do stronki: http://www.zgromadzenie.pl/

Mnie ten film sie bardzo podobał chociaż myślałem że będzie trochę bardziej "straszniejszy" :hyhy:
ale i tak polecam naprawde warto obejrzeć.
  • 0

#4 hathor

hathor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów
  • MiastoTarnobrzeg

Napisano 13.07.2004 - |16:52|

No to ja będę szczera... :D Powiem, iż ten film nie podobał mi się i nawet przy nim zasnęłam -_- . Uważam, że ,,Stygmaty'' są dużo lepsze... Czy ktos widział reklamę tego filmu, a cały film?? Ja widziałam i to wygląda tak, że w zapowiedzi filmu jest coś czego nie ma w filmie. <_< Krótko: Nie polecam. :ph34r:
  • 0
Grzechem jest nie grzeszyć...

#5 wybuh

wybuh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 13.07.2004 - |22:00|

Ostatnimi czasy niema jakos dobrych filmów s-f no tak powiecie a co "Pojutrze" owszem fajnie wyglądał zamarznięty NY noi tyle.... Armagedon dał mi więcej "dreszczyku emocji", a co do Zgromadzenia dawno nie było filmu w "TEJ" tematyce i moim zdaniem był całkiem całkiem, i nie ma go co porównywać do Stygmatów... Całkiem inaczej go odbieram niż Zgromadzenie. Obojętność którą opisuje mamy nacodzień tylko sie rozejrzyjcie.....................
  • 0

#6 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.07.2004 - |14:25|

Film całkiem ciekawy, bardzo oryginalny pomysł, ale rezyser nie potrafił wykorzystać mozliwości...
I finał taki, że zakończenie zna się już po 4 minucie. Gdyby nie to, byłby całkiem, całkiem...
Ale Christina Ricci niestety wypadła mało przekonująco jako "świadek"...
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#7 Remigiusz23

Remigiusz23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 28.08.2004 - |17:50|

Pytania typu czy jest fajny czy też nie, czy warto obejrzeć czy tez sobie podarowac...nie maja sensu...są różne gusta...co dla mnie jest fajne..dla innych jest strata czasu...Natomiast ja osobiscie polecam!

pzdr -_-
  • 0

#8 rafip

rafip

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 04.09.2004 - |18:20|

No to ja będę szczera...  Powiem, iż ten film nie podobał mi się i nawet przy nim zasnęłam  . Uważam, że ,,Stygmaty'' są dużo lepsze... Czy ktos widział reklamę tego filmu, a cały film?? Ja widziałam i to wygląda tak, że w zapowiedzi filmu jest coś czego nie ma w filmie.  Krótko: Nie polecam. 

No ja musze powiedziec... tez usnalem :) no co zrobie ale film mnie nie przekonal i nie wciagnal. Co dziwne bo nie pamietam juz kiedy usnalem na filnie o tej tematyce. No ale widocznie nie trafil w moj gust. Co dziwne moja partnerka obejrzala caly podczas gdy ja przysypialem :P . Coz moge powiedziec dla mnie nudnawy.

Pozdrawiam
  • 0
"Miej odwagę być mądrym..."

#9 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 07.09.2004 - |22:15|

Jak można porównywać "Stygmaty" do "Zgromadzenia"...

To zupełnie nie na miejscu. Widziałem "Zgromadzenie" dość niedawno. Oboje, z moją Piękną, doszliśmy jednogłośnie do wniosku, że film ten zawiódł nasze oczekiwania... Tyle się o nim słyszało, a wyszedł strasznie banalny film....

Tak gdzieś w połowie rzeczywiście prawie zasnęliśmy... (a przez chwilek kilka zajmowaliśmy się zupełnie czym innym :hyhy: , zresztą przyjemniejszym :D)...

A o filmie - coż - dziwnie mi się on skojarzył z taką jedną produkcją s-f klasy B lub nawet C sprzed wielu lat. Tam też chodziło o kogoś, kto pojawiał się przy każdym katakliźmie - tylko, że byli to ludzie z przyszłości :D

Oceniam w skali do 10 na:
5/10

Na marginesie - "Stygmaty" mają:
10/10
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#10 300FraYda

300FraYda

Starszy szeregowy

• VIP
  • 92 postów
  • MiastoKrAkÓw

Napisano 08.09.2004 - |17:31|

Wiadomo że temat jezusa w kinematografi światoej jest oklepany ale wciąż zdarzają się filmy typu Pasja, czy nawet zgromadzenie.
Sam film jest OK fabuła mogła by być lepsza ale przyjemnie się oglądało. Ma swój klimat mimo iż nie dam oceny na 10 to polecam ten film.
Pozdrawiam :clap:
  • 0
^>> Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze << ^

<<<<Jeśli Szukasz Mnie Na eMule>>>>

#11 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 17.09.2004 - |12:38|

Widzialem ten film jest NUDNY ,film ten zawiódł moje oczekiwaniawole z recenzji mysalem ze bedzie ciekawey na marne poszlo sciaganie go przez 7 dni juz Stygmaty sa leprze:rolleyes:
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#12 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 17.09.2004 - |14:21|

Widzialem ten film jest NUDNY ,film ten zawiódł moje oczekiwaniawole z recenzji mysalem ze bedzie ciekawey na marne poszlo sciaganie go przez 7 dni juz Stygmaty sa leprze:rolleyes:

Fajnie, tak pisać bez żadnych znaków przestankowych. Może wszystko razem napiszesz???

Co do filmu może powiesz nam czego oczekiwałeś??? Dlaczego film zawiódł Twoje oczekiwania???
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#13 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 17.09.2004 - |20:47|

"Zgromadzenie"
Przy pierwszym podejściu zasnąłem po 20 minutach - może to wina późnej pory rozpoczęcia seansu (ok 23:30), ale nie sądzę.
Przy drugim podejściu - wczesnym popołudniem dnia następnego, spanie brało mnie po ok. 1 godzinie oglądania.
Film jednak dokończyłem. Moja ocena jest łatwa do przewidzenia.
Nudno, sennie, przewidywalnie, czasem troszkę śmiesznie -to są określenia, które najlepiej oddają moje wrażenia po zapoznaniu się z tym filmem.
Porównywanie do "Stygmatów" jest naprawdę nie na miejscu.

A o filmie - coż - dziwnie mi się on skojarzył z taką jedną produkcją s-f klasy B lub nawet C sprzed wielu lat. Tam też chodziło o kogoś, kto pojawiał się przy każdym katakliźmie - tylko, że byli to ludzie z przyszłości biggrin.gif

Mam podobne skojarzenia jak Katharn. :blink:
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych