"Science Fiction zmienia życie: Gwiezdne Wrota"
Rozpoczęty przez
pixey
, 06.10.2007 - |16:31|
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06.10.2007 - |16:31|
Dzisiaj (właściwie w tej chwili), od godz. 17.00, na kanale TV4 jest program pt. "Science Fiction zmienia życie: Gwiezdne Wrota".Niestety nie mogę obejrzeć tego programu, a czekałam na niego z utęsknieniem cały tydzień...
Jeżeli ktoś będzie posiadał nagranie tego programu lub znajdzie go gdzieś w odmętach sieci, berdzo proszę o jakąś wiadomość, podanie linka czy udostępnienie go, np. na Torrentach itp. . Byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam...
Jeżeli ktoś będzie posiadał nagranie tego programu lub znajdzie go gdzieś w odmętach sieci, berdzo proszę o jakąś wiadomość, podanie linka czy udostępnienie go, np. na Torrentach itp. . Byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam...
WACKO!!
Napisano 06.10.2007 - |19:14|
Widziałem. Przeskakując po kanałach byłem zaskoczony trafiając na to
Sam fakt puszczenia takiego czegoś w Polsce jest warty odnotowania. (ciekawe dlaczego to puścili? nie mieli co wrzucić do programu )
Program był w miarę... choć mi się nie podobała jego forma.
To co mnie zaskoczyło:
- stargate jest ulubionym serialem astronautów,
- raz w tygodniu aktualny odcinek stargate był (może wciąż jest) emitowany prosto do kabin astronautów na misji,
- stargate i star trek wielu zachęcił do zostania astronautą.
To co mi nie pasowało:
- podany był przykład astronautki, która chciała polecieć w kosmos po oglądnięciu stargate'a. Problem w tym, że zaczęła latać już w 1993 roku
- eksperyment z jakaś babą, co pokazywała, że pod piramidą owoce dłużej pozostają świeże. Sama pod nią śpi... ale jakoś nie wypiękniała
Sam fakt puszczenia takiego czegoś w Polsce jest warty odnotowania. (ciekawe dlaczego to puścili? nie mieli co wrzucić do programu )
Program był w miarę... choć mi się nie podobała jego forma.
To co mnie zaskoczyło:
- stargate jest ulubionym serialem astronautów,
- raz w tygodniu aktualny odcinek stargate był (może wciąż jest) emitowany prosto do kabin astronautów na misji,
- stargate i star trek wielu zachęcił do zostania astronautą.
To co mi nie pasowało:
- podany był przykład astronautki, która chciała polecieć w kosmos po oglądnięciu stargate'a. Problem w tym, że zaczęła latać już w 1993 roku
- eksperyment z jakaś babą, co pokazywała, że pod piramidą owoce dłużej pozostają świeże. Sama pod nią śpi... ale jakoś nie wypiękniała
Użytkownik VeeDee edytował ten post 06.10.2007 - |19:19|
VeeDee
Napisano 06.10.2007 - |20:22|
Mnie nie pasował ten lektor koleś nazwał Sam zamiast "karter" to powiedział "Kejter" i zamiast Abydos coś w rodzaju Abbada oraz dosyć śmiesznie nazywał wężyki.
Co do samego programu fajnie że takie coś puścili w Polsce chwała im za to.
Co do samego programu fajnie że takie coś puścili w Polsce chwała im za to.
Napisano 06.10.2007 - |20:43|
Program jak i inne z tej serii(star trek, matrix...) wyprodukował kanał Discovery, więc często jest powtarzany na nim lub Science, na tv4 powtórka leci w poniedziałek o 21.00.
Napisano 07.10.2007 - |11:21|
Całe szczęście...Na tv4 powtórka leci w poniedziałek o 21.00.
Ale z tego co przeczytałam, to widzę, że chyba niewiele straciłam.
WACKO!!
Napisano 07.10.2007 - |13:14|
Wierz mi, że niewiele straciłeś. Fani S-F nie mają tam czego szukać, bo to program bardziej o wiedzy ezoterycznej niż o science fiction. Piramidki konserwujące owoce fajna rzecz ale to nie ma nic wspólnego z filmem czy serialem. Pewnie lobby ezoteryczne współfinansowało ten program i zażądali takiego scenariusza. Sam sposób prowadzenia narracji w filmie jest strasznie ciężki i pozbawiony konkretów. Takie gadanie jak i w sejmie można obejrzeć. Nic z niego nie wynika. Program produkował kanał Discovery, ale jak od pewnego czasu widać poziom edukacyjny ich programów systematycznie spada i w tym momencie jest chyba poniżej dna. Tak samo denny był odcinek o Star Trek, gdzie najciekawszym niusem było to, że zwykła solniczka udawała w serialu TOS urządzenie medyczne.
Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 07.10.2007 - |13:15|
- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych