Odcinek 046 - S03E02 - Fire/Water
Napisano 25.09.2007 - |13:17|
Napisano 25.09.2007 - |17:07|
Użytkownik garus edytował ten post 25.09.2007 - |17:08|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#4
Napisano 25.09.2007 - |18:16|
ogólnie chaos chaos i jeszcze raz chaos, nie widać tu za bardzo pomysłu, raczej takie próby zrobienia show kosztem fabuły i sensu... dzieciak załatwia wiaderko wódki w minutę a ludzie nie majaco pić i jeść, tłum chce zlinczować Wielkiego Złego a jak do nich wyszedł to jakoś zamilkli, Alex macha kijem i terroryzuje 3 osiłków, kanały pod więzieniem są większe niż miejskie skoro można tam zgubić pościg, motywy z Lincolnem i tą całą kobietką też dość zabawne i w ogóle cały ten spisek jest jak na razie totalnie bez sensu...
Napisano 25.09.2007 - |22:55|
z tego co pokazywali na zbliżeniach wyglądało to na jakąś niby tamę - tylko skąd mógł wiedzieć gdzie ona jest, bo pomijam fakt że dokładnie wiedział gdzie jest hydrofornia :|
Wiedział to z tą że szedł dokładnie za rurami i jeśli mi sie nie myli t w zeszłym odcinku albo jeszcze w tym odcinku była taka scena gdy dotyka tej rury i i pozniej bierze do ust i sprawdza czy to woda...... tak mi sie przynajmniej wydaję
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 25.09.2007 - |23:27|
Napisano 26.09.2007 - |09:10|
Torebka z alkoholem, a tu cały budynek się zatrząsł .
Niestety przewidywalność osiągnęła wartość 100%.
Ilość naciągniętych elementów i uproszczeń rośnie w tempie zastraszającym.
Powtórki emocji towarzyszących pierwszym trzynastu odcinkom Prison-a chyba juz nie uświadczymy. Pozostaje oglądanie dla zaspokojenia przyzwyczajenia, a szkoda.
Użytkownik baloo edytował ten post 26.09.2007 - |09:11|
Napisano 26.09.2007 - |09:30|
Jednak ciekawe co będzie dalej ....
Napisano 26.09.2007 - |11:37|
Ocena: 8,5
PLUSY:
+ 3 różne strony chcące dopaść Whistlera - to mi się podoba. Wcześniej myślałem, że Michael po znalezieniu Whistlera będzie przez pare odcików myslałe, jak wydostać tego faceta z tej dziury w ściekach, ale wyszło o wiele lepiej
+ tak jak ta "zła laska" powiedziała, Lincoln też umi uzyć mózgu Wytropił dziwczynę Whistlera, zdobył paczuszkę i przechytrzył złą organizację. Plus dla niego
+ a jednak "zły, wielki, czarny" nie jest szefem więzienia jak się mogło wydawać wcześniej. Kiedy trezba, to umi potulnie skulić uszy, i przez część odcinka nawet miał pietra
+ cieszę się, że Sucre wreszcie zakończył swój quest pod tytułem "uratować Maricruz". Za bardzo już zaczynał przypominać Michaela z Lost i jego słynne "dejtukmajsan". Teraz kiedy Sucre otrzeźwiał, i zrozumiał wreszcie, że szybko nie będzie razem ze swojią ukochaną, na pewno pomoże Lincolnowi. I dobrze, bo szkoda by było stracić Sucre z serialu
MINUSY:
- Michale to miał jednak cholerne szczeście, widział gdzie i jak idą te rury, zdobył w mig alkohol i jeszcze jakimś cudem palcami otworzył ten zawór (a jak , po co w więzieniu przykręcać coś kluczem
- bez przesady, Mahone biegał z Whistlerem po tym labiryncie i nikt mu nie przeszkodził? Ci 3 panowie którzy go ścigali mieli wyjatkowo słabą motywację, aby złapać Whistlerwa, bo po ich zachowaniu widać, że za bardzo się nie starali
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 26.09.2007 - |12:43|
- bez przesady, Mahone biegał z Whistlerem po tym labiryncie i nikt mu nie przeszkodził? Ci 3 panowie którzy go ścigali mieli wyjatkowo słabą motywację, aby złapać Whistlerwa, bo po ich zachowaniu widać, że za bardzo się nie starali
Można wytłumaczyć to zajściem z poprzedniego epizodu. Widzieli jak Mahone sprawnie załatwił tego osiłka na placu. We trzech na pewno dali by radę, ale ktoś zdrowo by oberwał. W takim wiezieniu lepiej nie być niepełnosprawnym, bo cię od razu "wydupczą".
Tu nie było już tak dobrze. Skąd Micheal mógł wiedzieć o tej wodzie, coraz mniej w jego działaniu inteligencji, sprytu i planu, coraz więcej niewiarygodnej i raczej niemożliwej intuicji.
Gdy idzie po raz pierwszy do Wistlera dotyka rury, po chwili zabiera rękę bo rura była zimno- tak to mniej więcej wyglądało.
Można trochę jak widać połatać ten odcinek, ale i tak wiadro bimbru powala realizmem.
Ciekawe czy ktoś jeszcze podejrzewa, że ta "zła" kobita w końcu zmieni front.
Napisano 26.09.2007 - |13:06|
W sumie na upartego można by było przyjąc taką linię obrony, ale dla mnie nadal ten fragment będzie minusem tego odcinka. Tak jak napisałem, ci panowie mieli chyba za małą motywację, aby złapać Whistlera, a powinni mieć większą, skoro zarówno słuchali szefa, który imj kazał złapać gościa ze ścieków, jak i na pewno liczyli na nagrodę w postaci wyjścia z więzienia. Przecież chwilę przed tym zdarzeniem, Whistler mówił, że jak tylko wyjdzie na dziedziniec, to wiezniowie rzucą się na niego. A tutaj ta trójka stała jak posągi i kompletnie nic nie zrobiła. W sumie to "wielki, czarny, zły" powinien dowiedzieć się o problemach na dole i posłac tam posiłki, celem przejęcia Whistlera od Mahone'a. No ale trudno tutaj wymagać zimnej kalkulacji i wielkiej inteligencji od najgorszych szumowin zamkniętych w najgorszym więzieniu w PanamieMożna wytłumaczyć to zajściem z poprzedniego epizodu. Widzieli jak Mahone sprawnie załatwił tego osiłka na placu. We trzech na pewno dali by radę, ale ktoś zdrowo by oberwał. W takim wiezieniu lepiej nie być niepełnosprawnym, bo cię od razu "wydupczą".
Nie wiejm na jakiej podstawie można by tak było sądzić Jak na razie (2 epizody) nie wiemy o niej w zasadzie nic, nie znamy jej motywacji do pracy na tym "stanowisku". Jak dla mnie jest ona szeregowym robotnikiem w tej złej, wszechwładnej i tajemniczej organizacji.Ciekawe czy ktoś jeszcze podejrzewa, że ta "zła" kobita w końcu zmieni front.
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 26.09.2007 - |13:09|
Genesis
Napisano 26.09.2007 - |15:09|
ogólnie chaos chaos i jeszcze raz chaos
I jeszcze przewidywalnośc, przewidywalnośc i jescze raz przewidywalnośc:/ 1 epa potraktowałem ulgowo ale po 2 spodziewałem się czegoś więcej. Tak wysokiego poziomu przewidywalności w PB nigdy nie było, a bez zaskakujących momentów PB jest niczym IMO. Po prostu nuuuuudy...
Użytkownik Vismund edytował ten post 26.09.2007 - |15:10|
Napisano 26.09.2007 - |20:35|
Wiedział to z tą że szedł dokładnie za rurami i jeśli mi sie nie myli t w zeszłym odcinku albo jeszcze w tym odcinku była taka scena gdy dotyka tej rury i i pozniej bierze do ust i sprawdza czy to woda...... tak mi sie przynajmniej wydaję
weź dowolną rurę u siebie w mieszkaniu do ręki i idź za nią dłużej niż 5 metrów... pomijajac fakt że to więzienie, nieznany teren i 10s do namysłu to i tak jest to średnio realistyczne
Napisano 26.09.2007 - |22:36|
Napisano 27.09.2007 - |13:10|
Napisano 27.09.2007 - |14:42|
Jak sie Wam tak nie podoba to po co oglądacie? Mozna sie owszem przyczepic szczegółów ale nie szukac dziury w całym. Jedyna rzecz jaka była tutaj nie halo to odkrecenie zardzewialych srob ręką. Reszta sie zgadza i jest wytłumaczalna.
Akurat nielogiczność mi najmniej przeszkadza i to nie jest problem tego serialu (1 seria tez była nielogiczna).
Napisano 27.09.2007 - |15:59|
To wytłumacz skąd się tam woda wzięła. Jak zakręcali wodę dla więzenia to raczej nie w samym więzieniu, spryciarzu? Dla ciebie to logiczne? To tak jakbym cię zamknął w pokoju i klucz zostawił w tym właśnie pokoju ;DJak sie Wam tak nie podoba to po co oglądacie? Mozna sie owszem przyczepic szczegółów ale nie szukac dziury w całym. Jedyna rzecz jaka była tutaj nie halo to odkrecenie zardzewialych srob ręką. Reszta sie zgadza i jest wytłumaczalna.
Użytkownik garus edytował ten post 27.09.2007 - |16:00|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#19
Napisano 27.09.2007 - |16:18|
Napisano 27.09.2007 - |16:39|
bo to, co się dzieje w sonie, przekracza granice mojego pojmowania ;P
jako i ta nowa zła baba.
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych