Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 025 - S02E02 Lizard

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (54 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (3 głosów [6.00%])

Procent z głosów: 6.00%

2. 9.5 (6 głosów [12.00%])

Procent z głosów: 12.00%

3. 9 (15 głosów [30.00%])

Procent z głosów: 30.00%

4. 8.5 (8 głosów [16.00%])

Procent z głosów: 16.00%

5. 8 (10 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

6. 7.5 (4 głosów [8.00%])

Procent z głosów: 8.00%

7. 7 (1 głosów [2.00%])

Procent z głosów: 2.00%

8. 6.5 (1 głosów [2.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (1 głosów [2.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (1 głosów [2.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 25.09.2007 - |10:46|

Lizard

::. GRUPA TARDIS .::

#2 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 02.10.2007 - |13:25|

Bardzo dobra kontynuacja poprzedniego odcinka 9\10

+ Powrót haitańczyka
+ Sceny z Peterem ( nieźle załatwił tych kolesi )
+ przesłuchanie p. Petrelli ( wyłaź z mojej głowy )
+ Claire i jej pielęgnacja stóp
+ Tak jak większość przewidywała Hiro odwali całą robotę za kenseia
+ Przeklęta Maya
+ zagadka tajemniczych obrazów Isaka

- wolne tempo tych 2 pierwszych odcinków mam nadzieje że to się zmieni
  • 0

#3 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 02.10.2007 - |13:53|

Dobry odcinek, 8/10
Plusy:
+Hiro jak zwykle błyszczy najjaśniej, było go dużo no i jak zwykle jest wplątany w ciekawą historię (chociaż miałem nadzieję to on będzie tym mitycznym Kenasai, ale chyba inną wersją wybrali scenarzyści)
+Parkman wreszcie działa i wykorzystuje swój dar
+dobra akcja, dużo się działo i niezła akcja Petera

Minusy:
-w sumie tylko jeden, Peter dał się zaszantażować jak @#$%^ i to takim tanim chwytem, jak dla mnie głupota

A bliźniacy widać że żyć bez siebie nie mogą, dosłownie i w przenośni i to jest chyba największa (oprócz tego killera o zabójczym spojrzeniu) zagadka tej serii, czy ich umiejętność jest klątwą czy jednak się przyda do jakichś celów.
  • 0

#4 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 02.10.2007 - |17:13|

Muszę przyznać, że Moc May'i oraz Alejandro jest świetna! W szczegolnosci ten motyw, który polega na 'wessaniu' tej klatwy w siebie:D Świetna rzec! I tak, zgodzę się z tym, że Peter dał się zaszantażowac. Ale z drugiej strony, tam było jego całe zycie w tym pudełku, i zamiast myślec jak użyc mocy telekinezy żeby to odeprac, pewnie się zgodził. Zapanowały nad nim uczucia i nie myślał racjonalnie.

esteśmy po drugim odcinku i jakby to można powiedziec: moce się powtarzaja. Tak przynajmniej można wywnioskować z mocy Kensiego i Claire... ale zaraz, zaraz.

Czy samo leczenie jest to to samo co odradzajace się komórki (niby to sami, ale róznica mała jest)? Jak dotej pory myślieliśmy, że Claire się poprostu leczy, ale potrzebuje do tego ciała (np. jak musiala przyłozyć skore z klatki piersiowej, aby ta się mogła połaczyc). A teraz widzimy, że ona się odradza tak jak jaszczurka. Za to może własnie Kensei ma taka zwykła moc, że jak np odetnie mu się dłon, to pozostanie kikut jeżeli szybko reki się nie przyłozy.

Albo jednak moce się moga powtarzac i w sumie jestem do tego bardziej skłonny.

mój quote z tematu o pierwszym idcinku. Jak myślicie, czy moc Kensei jest taka sama co Claire czy podobna, ale bazująca na innych zasadach? Tak samo moc Nathana i Westa: Nathan lata bo lata, a West lata, gdyż zaporzył sobie umiejetnosci od ptaka (Animal Man). Ta teoria o NAthanie i Wescie bedzie działac, jeżeli się okaze, że West to Animal Man.

Użytkownik MorFeuS edytował ten post 02.10.2007 - |17:20|

• 0

#5 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.10.2007 - |17:42|

WoW, po 201 mialem watpliwosci co do tego w jakim kierunku poszli scenarzysci i czy beda mnie wstanie jeszzce zaskoczyc. Po 202 ich juz nie mam.

Swietny odcinek z masa nowych konkretnych juz informacji o fabule drugiego sezonu.
Najbardziej mnie zaskoczyc Kensai z jego moca regeneracji, tego sie kompletnie nie spodziewalem.
Motyw palca Claire tez niezly, az z przerazenia/wyimaginowanego bolu krzyknelem na caly glos "auł" ;).

Ocena: 9/10

Morfeusz: Kensei nie moze miec umiejetnosci szybkiego "gojenia" sie (bo chyba to masz na mysli - gojenie a regeneracja to zupelnie inne rzeczy) poniewaz w przypadku gojenia zostaje blizna. W przypadku Kensei widzimy ze nie ma blizny a i efekty tez sa niepodobne do efektow "gojenia sie" rany.
  • 0

#6 Tishi

Tishi

Starszy szeregowy

• Email
  • 120 postów
  • MiastoWanaty k. Cz-wy

Napisano 02.10.2007 - |17:49|

Drugi odcienk nowego sezonu i to w dodatku bardzo dobry jak poprzedni. Trochę więcej informacji na temat May'a i jej brata.
Ciekaw jest kiedy wróci Piterowi pamięć i przypomni sobie co robił i gdzie był po wybuchu. Widać, że potrafi panować nad mocami nie tak jak to było w pierszym sezonie, żę w większości to były tylko przypadki niż świadome wykożystywanie mocy.
Świętna scena jak Clair odcina sobie palca a później modli się aby odrósł co w rzeczywistości się stąło (ciekawe co by zrobila jak by nie odrósł :lol: ), koleś który potrafi latać wszystko zobaczył i ciekawe jak to się rozegra w następnym tygodniu.

Ogólna ocena odcinka 9,5 :P
  • 0

#7 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 02.10.2007 - |17:50|

Aha, ty to fajnie:D Nie wiedziałem, że moje rany się regeneruja w stylu Claire:D bo ja nie mam blizn po gojeniu sie :)

Użytkownik MorFeuS edytował ten post 02.10.2007 - |17:51|

• 0

#8 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.10.2007 - |18:07|

Morfeus: A kiedys miales przecieta skore? Bo wiesz jak sobie zadrasniesz palec i krewka poleci to tak naprawde skory nie przebiles tylko naskorek ktory bardzo szybko "odrasta". Gdy juz przetniesz skore wlasciwa to ta sie nie regeneruje a zrasta co w zaleznosci od wielkosci ran pozostawia po sobie blizne.

Użytkownik Modes edytował ten post 02.10.2007 - |18:08|

• 0

#9 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 02.10.2007 - |19:00|

Odcinek znacznie ciekawszy niż poprzedni, moje obawy co do Heroes zostały rozwiane :) 8/10
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#10 filip@o5

filip@o5

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 02.10.2007 - |19:08|

Minusy:
-w sumie tylko jeden, Peter dał się zaszantażować jak @#$%^ i to takim tanim chwytem, jak dla mnie głupota
A bliźniacy widać że żyć bez siebie nie mogą, dosłownie i w przenośni i to jest chyba największa (oprócz tego killera o zabójczym spojrzeniu) zagadka tej serii, czy ich umiejętność jest klątwą czy jednak się przyda do jakichś celów.

Nie zgadzam się, nei wiemy co Peter zrobi, być może powie "No deal" albo co innego, ale pewni być nei możemy, a nawet gdyby to nie wiem czy ta szkatułka nie jest dla neigo ważniejsza, bo moim zdaniem utrata pamięci jest porównywalna z utratą wzroku- nic nei wiesz. Zobaczymy w nast. tygodniu.
  • 0

#11 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 02.10.2007 - |21:05|

Modes sry wprowadziłem sam siebie w bład, bo szybko pisałem, gdyż się spieszyłem na siłownie:D Tak, oczywiscie masz racje, ale bardziej chodziło mi o duplikacje komórek u Claire, które mogą się zduplikowac bez oryginalnej częsci ciała, a regeneracje u Kensiego, czyli zwykłe szybkie gojenie się.

Ale tak jak pisałem wcześniej, jestem bardziej sklonny do tego, ze Claire i Kensei maja te sama moc.
  • 0

#12 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 02.10.2007 - |23:26|

No i Heroes wraca na dobre, stare tory 9/10

Claire szaleje, tak sobie palucha obciąć, afe i aua :P No i pewnie będzie miała chłopaka :lol:
Mohinder jako podwójny agent - na razie dobrze mu to wychodzi, ale pewnie go wykryją.
Peter powoli na nowo odkrywa swoje moce - może być ciekawie .
  • 0

#13 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 03.10.2007 - |16:29|

Jak chcesz juz być w połowie sezonu!! Jak juz bym chciał mieć jakąs fajną akcje, coś ala w X-menie :< Wiem, że ten serial nie polega tylko na tym, żeby się okładać, ale sprawdzanie swoich umiejętnosci przez Claire już się robi nudne, a Peter też mnie denerwuje, bo nie widziałem jeszcze takiej akcji, w ktorej pokazał by swoje skille (widziałem trailer do 3 episodu
Spoiler

• 0

#14 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 03.10.2007 - |22:00|

Bardzo dobry odcinek, dużo się działo, a chaotyczność znana z poprzedniego odcinka jużtak nie raziła.

Ocena: 9

PLUSY:

+ przesłuchanie pani Petrelli i jej niespodziewana odpowiedź Parkmanowi
+ powrót Haitańczyka do gry :)
+ Peter obrońca molestowanej panienki :) Świetna akcja człowieka bez pamięci
+ tak jak się można było spodziewać, ja również tak przewiedziałem, a mianowicie Hiro udający Kenseia i tworzący legendę, która będzie trwać przez najbliższe 310 lat. Choć ostatnia scena W Japonii z samoregenerującym się Anglikiem może zburzyć ten obraz. Wcześniej wydawało mi się, że to Hiro będzie tym Kenseiem, tym legendarnym, walecznym i tajemniczym wojowniku, a teraz zaś nie jestem już taki pewny tego. Możliwe, że razem będą tworzyć legendę Kenseia i jego giermka.
+ całkiem ciekawa sceny z udziałem rodzeństwa latynosów. Ich podróż trwa i trwa, trupem się ścieli, ale determinacja w dostaniu się do USA nie opada. Ciekaw jestem kogo ze znanych hirołsów spotkaja Maya i Alejandro

MINUSY:

- Claire i jej iracjonlane zachowanie. Czy ona musi robić wszystko na opak? Co to jest? Burza hormonów? PO tym co przeżyła w 1 sezonie, co widziała, co słyszała i co wie, jakie niebezpieczeństwo jej grozi, dziewczyna bardzo łagodnie podchodzi do bezpieczeństwa. I tak, w jednym tylko odcinku wzbudza duże zainteresowanie całej klasy i zadaje niewygodne pytania dotyczące genetyki, choć nie powinna. Potem pozwala sobie okraść samochód, a nawet gorzej, gdyz sama zachęca ludzi do "pożyczenia" tego samochodu, skoro nawet nie zamyka drzwi. W pracy ojca na głos i swobodnie mówi o swoich zdolnościach, aby potem wieczorem nie zasłaniajac okien i nie zamykając drzwi bierze do rąk nożyczki i obcina sobie palec dla zwyłkej ciekawości (i to tez jest głupie, bo Claire juz wielokrotnie się przekonywała, że wszystko jej odrasta, i nie da rady jej zabić, wiec po co była ta próba z palcem?!)
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#15 Zorak

Zorak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 04.10.2007 - |08:32|

odcinek dobry, nawet bardzo
najbardziej jednak ciekawi mnie, co działo się z Peterem przez ostatnie miesiące- nie dość, że zyskał nowe moce (zwróciliście uwagę na więzy na rękach- nie zostały zerwane, przeniknęły przez niego- dematerializacja?? nie było chyba tego w pierwszym sezonie??) , to na dodatek może z nich teraz korzystać spontanicznie (wcześniej chyba musiał pomyśleć o posiadaczu daru, od którego go pożyczył)
Mya narzędziem walki z "tym, który widzi"?? ("to co nosisz w sobie mogłoby zabić diabła" - mniej więcej;p)
  • 0

#16 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 04.10.2007 - |08:58|

nie dość, że zyskał nowe moce

Narazie nie widzielismy zadnych nowych mocy, ta ktora opisujesz to moc "tego czarnego" co mogl przechodzic przez sciany.
  • 0

#17 Zorgo

Zorgo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 04.10.2007 - |08:58|

zwróciliście uwagę na więzy na rękach- nie zostały zerwane, przeniknęły przez niego- dematerializacja?? nie było chyba tego w pierwszym sezonie??

Phasing - moc D.L.'a z pierwszego sezony, spotkali się w ostatnim odcinku więc zapewne przejął jego moc.
  • 0

#18 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 04.10.2007 - |09:17|

Bo Peter jest rozsądny i działa asekuracyjnie. Jaką miał pewność, że w pudełku są jakiekolwiek dane o nim? Zdobyłby pudełko i znalazłby ciasteczka i odpowiedź na temat jego tożsamości poszłaby... Inna sprawa, że chyba ta siostrzyczka mu się spodobała :]

PS Czy Peter nie mógł przejąć czytania w pamięci od tego policjanta?
  • 0
VeeDee

#19 PrometeuszQ

PrometeuszQ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoLesko

Napisano 04.10.2007 - |17:39|

PS Czy Peter nie mógł przejąć czytania w pamięci od tego policjanta?

Właśnie z tym słyszeniem jest trochę dziwnie. Piter przejmuje wszystkie moce. Kiedyś jak Parkman go przesłuchiwał nawet doszło do "spięcia" pamiętacie ten pisk. Niby coś tam było z próbą czytania w myślach ale o ile dobrze kojarzę Piter nigdy później już nie wykorzystał tej mocy. Swoją drogą wkurza mnie fakt iż Piter jest jakby "lewy" jeśli chodzi o umiejętność władania swoimi mocami. Sylar gdy przejmie jakąś moc niemalże od razu potrafi nią władać. Pamiętacie walkę końcową Pitera i Sylara? Myślałem że to będzie COŚ. Zawiodłem się. Piter ograniczył się jedynie do odepchnięcia Sylara mocą i późniejszym okładaniem go pięściami. Zgroza. Mam nadzieję iż w tym sezonie będzie to wszystko inaczej wyglądać. Niech Piter zrozumie jaką ma moc i niech faktycznie stanie się "potężnym" mutantem.
Pozdrawiam
Prometeusz8502
  • 0

#20 DNL

DNL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 04.10.2007 - |19:14|

Świetny odcinek, ogólnie cały powrót Haitańczyka fajnie zaaranżowany (Aż tak jakoś fajnie mi się zrobiłem, jak zobaczyłem uśmiech Benneta rozmawiającego przez telefon, od razu wiedziałem kogo zobaczył :)). Bardzo się cieszę, że do ekipy dołączył Holt McCallany, dobrze go wspominam po Okręcie (Below). Serial coraz lepiej się rozkręca, oby tak dalej :)

Użytkownik DNL edytował ten post 04.10.2007 - |19:27|

• 0
24. Rzeczy ulegają zniszczeniu, wprost-proporcjonalnie do swej wartości.
25. Wszystkie sprawy szlag trafia jednocześnie.
26. Zawsze, kiedy wydaje ci się, że będzie dobrze - kompletnie się mylisz.
27. Zawsze, kiedy wydaje ci się, że będzie źle też się mylisz - będzie jeszcze gorzej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych