Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 018 - S01E18 - Arena

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jak oceniasz ten odcinek?? (8 użytkowników oddało głos)

Jak oceniasz ten odcinek??

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (1 głosów [12.50%])

Procent z głosów: 12.50%

3. 8 (1 głosów [12.50%])

4. 7 (2 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

5. 6 (3 głosów [37.50%])

Procent z głosów: 37.50%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (1 głosów [12.50%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 ppaatt1

ppaatt1

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 286 postów
  • MiastoŻary

Napisano 22.09.2007 - |13:44|

Dołączona grafika

19. 1x18 19.01.1967 - Arena

Krótki opis:
Nieznany statek zaatakował jedną z ziemskich kolonii, Kirk postanawia złapać przestępce, podczas pościgu obaj w pewnym momencie zostają zatrzymani przez jakąś dziwną rase. Nazywają siebie Metronami i każą obydwóm kapitanom stanąć do pojedynku na śmierć i życie!

P.s
Przepraszam ,że wstawiam opis tak póżno ale zaczeła się szkoła i ciężko znaleść czas. Ale i tak będe dalej oglądał i opisywał odcinki

Użytkownik ppaatt1 edytował ten post 25.11.2007 - |23:35|

• 0

#2 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 22.09.2007 - |15:14|

Odcinek potwornie beznadziejny!!! Pod każdym względem :]

PS Pomału się zbliżamy do odcinka, star trekowej perełki :]

Użytkownik VeeDee edytował ten post 22.09.2007 - |15:17|

• 0
VeeDee

#3 ppaatt1

ppaatt1

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 286 postów
  • MiastoŻary

Napisano 22.09.2007 - |16:53|

Mam małe pytanie czy póżniej będzie kontynuowany wątek Mentosów lub tych krokodyli??
  • 0

#4 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 22.09.2007 - |16:57|

Mam małe pytanie czy póżniej będzie kontynuowany wątek Mentosów lub tych krokodyli??

Na szczęście dwa razy "nie" ;)
  • 0
VeeDee

#5 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 25.11.2007 - |19:37|

Ależ chyba tak-ale nie w tym serialu. Tak mi się coś przypomina w każdym razie.

Ha ha, ten odcinek był po prostu mega-wypasiony, Oscar za charakteryzację :lol: Matko, robienie SF kiedyś to była udręka. A teraz siedzą takie małe gnidy przed ekranem i się z tego nabijają ;)

Odcinek mnie trzymał w napięciu, dopóki nie teleportowano Kirka (brakowało tylko nieśmiertelnego dźwięku "tąg" ;) ) na ta asteroide (czy planetę-cholera to wie). Bo wtedy to sobie przypomniałem, że już to widziałem, to jest końcówkę, kilka lat temu i że wiem, jak to się skończy. Ech, cały suspens poszedł się huśtać... Bywa.

podobał mi sie motyw ataku na kolonię, pościg i element niepewności. Zachwyciłem sie, kiedy sie oakzłąo,ze jestem tak genialny i przenikliwy jak kpt. Kirk, kiedy w mig domyśliłem sie, czemu zaatakowano kolonie i wysłano sygnał. Ach, mogę zapisać sie do Akadmeii GF :P
Natomiast dalszy przebieg zdarzeń był raczej nudny-jak dla mnie maniakalne używanie jakichś super-kosmitów, których technologia jest iście magiczna zaczyna mnie denerwować. To już drugi raz pod rząd. Te "mentosy" są denerwujące. Gorn natomiast... no cóż, ruchy koleś miał niesporsze "wydaje mi sie, że jestem od niego szybszy", Ej, no co ty, James, stary druhu? Jak żeś na to wpadł? Może po tym, że gościu zamach robił trzy sekundy?
Paranoja. Typek w tym kostiumie po prostu nic nie widział. Współczuje mu i reszcie ekipie realizatorskiej. Sceny z jego udziałem to musiała być mordęga. I ten ciuch-z jakiegoś musicalu chyba ;)

Ciężko ocenić taki odcinek, gdyż to kolejna ofiara sowich czasów. Trzeba było mieć dowagę, by taki syf ludziom pokazać :F Teraz wiadomo, dlaczego kino SF przez długie lata było spostrzegane jako kretyńskie. W końcu jednak technika uwolniła wyobraźnię twórców i dzisiaj mogą opisywać to, co chcą (i w większości wypadków nagle okazuje się, że nie maja co pokazać, ale mniejsza z tym). Pomijając wykonanie techniczne i zostawiając samą jeno opowieść, oceniam rzecz na 6.5, odcinek nie był pasjonujący, ale zaciekawił mnie na początku.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#6 Jamjumetley

Jamjumetley

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 25.11.2007 - |23:21|

A mi odcinek bardzo sie podobał! Walka Kirka z Gornem - toż to klasyka! Owszem - może trochę śmieszna, niezgrabne ruchy jaszczura, ale co tam!

Może mi się wydaje, ale oryginalnie Gorn chyba nie mrugał... Chyba to dodali.

Jedna rzecz nie dawała mi spokoju - nie chce mi się wierzyć, że załoga nie zorientowała się wcześniej, że kolonia została zniszczona. Nawet po otrzymaniu zaproszenia powinni wiedzieć, że coś jest nie tak... Mają przecież czujniki. Poza tym - przy ataku dowódca bazy wysłałby chyba jakiś sygnał...

A propos - METRONI - kolejna już rasa mówiąca o ludziach jak o barbarzyńcach, podczas gdy sama organizuje pojedynki na życie i śmierć...
  • 0
Spock: I made an error in my computations.
McCoy: Oh? This could be an historic occasion.

#7 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 26.11.2007 - |00:37|

Przecież nie zrąbałem odcinka-dostał 6,5 to solidna trója z plusem. Postanowiłem być w ocenach surowy i tyle, za darmo siódemki nie wstawię.

Mruganie-tak,w stawili, chwała im za to :)
A MENTOSY są kolejnymi patałachami, którzy wygadują komunały, banały i zachowują się jak ostatnie wały. Ale akurat ten pojedynek to ich misunderstanding innych ras raczej. Ale tka an marginesie-jakie prawo maja do oceny gatunki innych gatunków, do wtrącania sie, skoro z definicji sa one inne i ich zasady i prawa raczej ich nie dotyczą? Od początków Treka wyższe, tak zwane, rasy popełniają ten sam, ludzki błąd-bo to ludzie chcą, by ktoś ich poprowadził za rączkę, ocenił, naprowadził, zganił potępił lub pochwalił. Jeszcze żaden potężny kosmita nie powiedział, że mamy podążać swoją drogą. To tak, jakby żaden z nich nie miał mózgu.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#8 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 27.11.2007 - |14:51|

Ale tka an marginesie-jakie prawo maja do oceny gatunki innych gatunków, do wtrącania sie, skoro z definicji sa one inne i ich zasady i prawa raczej ich nie dotyczą?

Też mnie to wkurza :mellow:
Odcinek na 7. Oczywiście jak większość bardzo przewidywalny, no ale co Kirk miał zginąć w walce na tej planecie? Co do wyglądu obcego - no nie wiem czy dało się go lepiej zrobić 40 lat temu :P
  • 0

#9 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 27.11.2007 - |16:34|

Ale to tez wpływa na ocenę. Nie można udawać, że czegoś takiego nie było. Ja śmiałem się na ten widok, to wpłynęło na moje postrzeganie i muszę to także wziąć pod uwagę.
  • 0
Winchell Chung

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych