Skocz do zawartości

Zdjęcie

Enterprise

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
49 odpowiedzi w tym temacie

#1 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 24.08.2003 - |11:27|

[/QUOTE]Niejaki Sabudda- na starym forum napisał(a)

[QUOTE]hmm niedawno zaczolem ogladac Enterprisa...jestem przy 16 odcinku 1 serii i naprawde sie wciagnolem ;) fajowy[QUOTE]

A ja doszedłem do 10 i narazie to postacie wydają mi się jakieś mało wyraźne tzn we szystkich serialach byłe wyraźne profile postaci, a tu poza T'puu i Archerem to jakoś wszyscy giną w tle. Poza tym problemy w odcinkach są typowo trekowe i właściwie to co odróżnia Ent od innych to brak przewagi technologicznej nad większością statków jakie napotykają

BTW przydałoby się, żeby ktoś wrzucał na Dobrawę sezon 3 jak się pojawi, zwłaszcza werje FOV, bo do takiej są dobre napisy a jak miałem inne wersje to się strasznie manęczylem, żebyby je dopasowywać. Ja mogę upoadnąć to FOVy, które mam z 1 i 2 sezonu.
  • 0

#2 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 24.08.2003 - |18:21|

BTW przydałoby się, żeby ktoś wrzucał na Dobrawę sezon 3 jak się pojawi, zwłaszcza werje FOV, bo do takiej są dobre napisy a jak miałem inne wersje to się strasznie manęczylem, żebyby je dopasowywać. Ja mogę upoadnąć to FOVy, które mam z 1 i 2 sezonu.

Wydaje mi sie, ze wazniejsza jest jakosc filmow, a napisy zawsze mozna dopasowac. Z reguly za pomoca sub-edita udaje mi sie to w kilka minut.
  • 0
There is always a bigger fish.

#3 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 24.08.2003 - |19:20|

Wydaje mi sie, ze wazniejsza jest jakosc filmow, a napisy zawsze mozna dopasowac. Z reguly za pomoca sub-edita udaje mi sie to w kilka minut

.

Enterprise w FOV to całkiem dobra jakośc nie wiem czy nie jedna z lepszych, a co do napisów to samo przesunięcie nie robi problemu gorzej jeżeli ścieżka dźwiękowa jest np za szybka
  • 0

#4 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 24.08.2003 - |22:33|

Enterprise w FOV to całkiem dobra jakośc nie wiem czy nie jedna z lepszych

Nie mowie ze nie. Chodzilo mi o to aby kryterium decydujacym o wyborze byla jakosc, a nie zgodnosc z napisami

a co do napisów to samo przesunięcie nie robi problemu gorzej jeżeli ścieżka dźwiękowa jest np za szybka

Chyba nie uzywales subedita. W tym programie to banalne. Problemy pojawiaja sie, jezeli wersja, do ktorej dopasowyjemy ma np dodatkowe sceny albo dodatkowe ciecia. Niestety czesto sa roznice miedzy wersjami DVD-rip i TV-rip. Ale to juz inna bajka (na inne forum).
  • 0

#5 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 25.08.2003 - |01:01|

Enterprise jest spox napisalem na jego temat caly swoj wywod jak juz calego obejrzalem :D na starym forum to niechce mi sie znowu sie produkowac :P a tak btw to luuudzie co to za problem sobie przesunac napisy pare sekund nawet te kilka razy na 45 minut nie przesadzajmy dobra

Mam nadzieje ze w wiadomym miejscu bedzie entek w FOV bo ja mialem caly 2 sezon w mpg 440 MB i jakosc jakto mpg z TV ripowany
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#6 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 25.08.2003 - |07:16|

Mam nadzieje ze w wiadomym miejscu bedzie entek w FOV bo ja mialem caly 2 sezon w mpg 440 MB i jakosc jakto mpg z TV ripowany

No ja mam ten drugi po części w FOV, a po częsci w sfm, ale jeszcze nie ogłądałem i nie wiem, które lepsze
  • 0

#7 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 25.08.2003 - |07:32|

ja mam same mpegi ~460MB albo takie po ~230MB i mi to nie przeszkadza - jaki serial taka jakość jego ..:D
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#8 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.08.2003 - |11:10|

A ja doszedłem do 10 i narazie to postacie wydają mi się jakieś mało wyraźne tzn we szystkich serialach byłe wyraźne profile postaci, a tu poza T'puu i Archerem to jakoś wszyscy giną w tle. Poza tym problemy w odcinkach są typowo trekowe i właściwie to co odróżnia Ent od innych to brak przewagi technologicznej nad większością statków jakie napotykają
[...]

Ja na razie doszedłem do 22 odcinka pierwszego sezonu i jestem zupełnie odmiennego zdania. Pisałem juz o tym na starym forum, że uważam ten serial za najlepszy ze wszystkich StarTreków własnie ze względu na bardziej normalne, naturaln i realistyczne postacie. Z tych innych seriali ogladałem różne pojedyncze odcinki i nie wciągnęły mnie, bo nie podobały mi się sztuczne, wyidealizowane postacie. Może dlatego, że Entek dziejesię bliżej naszych czasów postacie bardziej przypominają nas samych. Popełniaja błędy, czasami sa bezmyślni, po prostu bardziej ludzcy.
  • 0

#9 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 25.08.2003 - |11:28|

Entek jest nudny... oglądam go tylko dlatego ,ze jestem zapalonym trekerem. Nie ma w tym serialu jakiegoś trwałego, normalnego wątku - no może poza wojna temporalną która wg mnie jest świetnym wątkiem ale wykorzystywanie go co 10-15 odcinków jest wg mie głupotą. Jakby częsciej był wykorzystywany ten wątek to serial o wiele bardziej by był ciekawszy. Oczywiscie nie twierdze, że jest totalnie nudny mi w nim sie podoba (oprócz T'Pol) ukazanie kwadrantu alfa ,dzikiego, nieznanego...i to jest fajne w tym serialu.

Acha tak gwoli scisłości. Wg zapaleńców Trekerów ten serial nie jest zaliczany do kanonu ST - on tylko się dzieje w świecie ST. Nie jest nawet firmowany nazwiskiem Rodenberry ....
  • 0

Dołączona grafika

#10 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.08.2003 - |11:47|

Być może właśnie o to chodzi, że serial nie był kierowany do starych, zapalonych trekerów, ale był obliczony na przyciągnięcie nowych fanów do tego światka.
Z moich obserwacji wynika, że większość fanów "starych" serii krytykuje entka, ale ma on równocześnie wielu fanów wśród tych co (tak jak ja) nigdy nie przepadali za StarTrekiem. Muszę przyznać, że oglądanie Entka wzbudziło moje zainteresowanie innymi serialami, które znam dość pobierznie, i filmami, których widziałem tylko część.
  • 0

#11 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 25.08.2003 - |12:12|

Acha tak gwoli scisłości. Wg zapaleńców Trekerów ten serial nie jest zaliczany do kanonu ST - on tylko się dzieje w świecie ST. Nie jest nawet firmowany nazwiskiem Rodenberry ....

Hi hi, ale podobno 3 sezon będzie się nazywać już Star Trek Enterprise

A co do wojny temprolanej, to trochę pzypomina mi to wciskanie co jakiś czas wąrku palacza i intrygi w serialu X files, tyle, że tam robiono to częściej.
  • 0

#12 antek

antek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 25.08.2003 - |20:23|

Moim skromnym zdaniem jest to opowieść o najlepszej załodze Gwiezdnej Floty.
Jest to mój ulubiony serial.
Jeśli ktoś ma namiary był bym wdzieńczny.
  • 0

#13 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 25.08.2003 - |20:30|

no co ty najlepsza byłą załoga z Kirkiem i Spockiem (choć nie jestem ich fanem). Ja dam szansę Entkowi bo mam nadzieję ,ze się rozkręci tak jak każdy serial trekowy.
  • 0

Dołączona grafika

#14 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.08.2003 - |09:55|

no co ty najlepsza byłą załoga z Kirkiem i Spockiem (choć nie jestem ich fanem). Ja dam szansę Entkowi bo mam nadzieję ,ze się rozkręci tak jak każdy serial trekowy.

Najlepszy był Voyager,tam był dopiero klimat pani kapitan,pewne urozmaicenie w Startrek,wszedzie dowodził facet a pani sie spisywała nawet lepiej.Janeway miała wiele fajowych misji,a najlepiej sie sprawdził w serialu Hologram-Lekarz,pamietam jeden odcinek jak miał uszkodzony system i myslał,że jest prawdziwym człowiekiem,a potem doznał szoku i chciał wpuscić sobie virusa.Do tego kucharz i ta jego dziwna mordka.....
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#15 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 30.08.2003 - |10:30|

Dla mnie najlepsza seria bylo ST-TNG. Voyager to uklon w strone feministek. Serial by mi sie podobal, gdyby nie kapitan Janeway i niektore wstawki z nia (np rola guwernantki w holodeku). No, moze gdyby zmienili odtworczynie glownej roli... natomiast kapitan Sisco byl Murzynem zeby uniknac zarzutow, ze ST jest rasistowski. Tu rowniez glowna postac mi nie pasowala. TOS-nie bardzo mialem okazje obejrzec.
Jean-Luc Pickard - najlepszy kapitan gwiezdnej floty. W tej serii brakowalo mi tylko Spocka.
  • 0

#16 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 04.09.2003 - |22:35|

... a wie może ktoś kiedy startrek będzie do ściągnięcia...
  • 0

#17 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 05.09.2003 - |01:42|

Ja w przeciwieństwie do innych zgodzę się z tobą kolego. Dlaczego, pisałem już parę razy na tym i na starym forum.
  • 0

#18 heban

heban

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 05.09.2003 - |07:26|

A moze wiecie kiedy bedzie 3 sezon Enterprice.
  • 0

#19 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 05.09.2003 - |07:32|

A moze wiecie kiedy bedzie 3 sezon Enterprice.

teraz jakoś początek września

update:
09.10 - The Xindi
09.17 - Anomaly
09.24 - Extinction

Użytkownik mmisiek edytował ten post 05.09.2003 - |07:35|

• 0

Dołączona grafika

#20 Domin

Domin

Curator of The Feeding Grounds

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.09.2003 - |11:26|

Entek bedzie na flagowcu jak bedzie miejsce na niego....Mam dostep do wszystkich odcinkow wersje FoV (wiekszosc ripowana z pdtv, wiec jakos prawie jak dvdrip) wiec wrzucenie calosci to kwestia parunastu godzin, ale dyski jak mmisiek pisal z gumy nie sa wiec nie weim.....moze kolejna zrzutka :blink:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych