Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy trzeba oglądać wszystkie części?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 ppaatt1

ppaatt1

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 286 postów
  • MiastoŻary

Napisano 22.08.2007 - |17:07|

Postanowiłem sobie oglądnąć całą serie Star Trek, ale dręczy mnie jedna rzecz: Czy trzeba oglądnąć The Animated Series po TOS`ie ?? Bo ja jakoś nie przepadam za bajkami, już i tak zmusiłem siebie do TOS`a mimo, że jest z 60 lat.
  • 0

#2 daHaka

daHaka

Szeregowy

• Email
  • 19 postów
  • MiastoKutno

Napisano 31.08.2007 - |17:21|

dziwne, że nikt nie odpowiada. uważam, że nikt cię nie będzie zmuszał do oglądania wszystkiego. ja od niedawna głębiej się zainteresowałem światem Star Trek, bo głównie kojarzyłem ten serial ze starymi filmami o tym tytule z dzieciństwa no i jakimiś paroma odcinkami róznych seriali kiedy były wTV. Teraz oglądam TNG, Voyagera i Enterprise można powiedzieć na raz.
  • 0

#3 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 31.08.2007 - |19:09|

poza tym z tego co wiem TAS nie jest kanoniczny(z góry przepraszam wszystkich fanów ST jeśli palnąłem głupstwo);
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#4 student

student

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 01.09.2007 - |00:33|

hey, już Ci odpisuje :D. Napiszę jak ja oglądałem:
1. "The Cage" - pierwszy pilot
2. cały TOS zaczynając na "The Man Trap" a kończąc na "Turnabout Intruder". Odradzam oglądanie "Spock's Brain" :) - debilny odcinek
3. kilka odcinków TAS - raczej mało ciekawe, poza jednym: "Yesteryear" (drugi odcinek pierwszego sezonu - tylko jego polecam!!)
4. Filmy od I do VI (czyli od TMP do The Undiscovered Country)
5. Star Trek TNG sezony od 1 do 5.
6. Sezon 1 DS9
7. Sezon 6 i 7 TNG
8. Star Trek: Generations
9. Sezon 2-4 DS9
10. Star Trek: First Contact
11. Sezony 5-7 DS9
12. Star Trek: Inssurection
13. cały Voyager (gdzieś w międzyczasie ST:Nemesis)

obecnie zamierzam obejrzeć ST:ENT

a generalnie jestem cholernie smutny, bo właśnie skończyłem oglądać Farscape: Peacekeepers Wars i zdałem sobie sprawę, że to już KONIEC!!! Ten kto dał Farkowi cancel musiał mieć głowę z DRENU!!!! (sorry za off-top)
  • 0

#5 SteFan

SteFan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoSt-ce

Napisano 01.09.2007 - |12:42|

Witam
Ja podobnie jak ty postanowiłem oglądać Star-Treka i nie zamierzam opuścić TAS.
Wczesniej widziałem kilka odcinków TNG, DS9 i Voyagera w tv ale to dosłownie kilka odc.

Ja to zmierzam oglądać w takiej kolejności w jakiej się to dzieje czyli:

1.Wszystkie filmy (już obejrzałem)
2.Enterprise (już obejrzałem wszystkie sezony nawet ciekawe)
3.TOS (aktualnie jestem na sezonie 2 i bardzo mi sie podoba, no i teraz wiem ze dużo odc w ENT jest wzorowanych na TOSie)
-------------------------------Do tego jeszcze nie doszedłem-------------------------
4.TAS
5.TNG
6.Voyager
7.DS9
  • 0
Dołączona grafika Dołączona grafika

#6 ppaatt1

ppaatt1

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 286 postów
  • MiastoŻary

Napisano 01.09.2007 - |14:42|

Ja próbuje oglądać kanonicznie, aby mi nic nie umkło.
Co do TOS`ato było kilka odcinków fajnych i kilka głupich :D ale na razie jestem na 1 sezonie. A co do innych seriali z serii to oglądałem tylko kilka odcinków z każdego po trochu. Filmów nie widziałem, ale mam jeszcze czas na nie.
  • 0

#7 Biken

Biken

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 19.09.2007 - |13:51|

Niektóre serie warto oglądać po kolei. Ja najpierw oglądałem TNG jeszcze w TVP potem dociągłem do końca na Sky i zacząłem DS9, długa przerwa , dokończyłem DS9. Miedzyczasie obejzalem TOS na Wizji 1 żeby wiedzieć co z czego. Już mam z górki.... cały voyager i oczekiwanie na ENT.
Enterprise oglądałem do 2 sezonu na bierząco gdy zainteresowałem się SG-1 ;)
Niedawno dokończyłem ENTka i finisz. Filmy kinowe mozna oglądać po kolei wg numerów.
Niekoniecznie po TOS i przed TNG bo wątki są dokładnie objaśnione dla "niekumatych".
Mniej też rażą w oczy wszelkie "buraki"
  • 0

#8 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.09.2007 - |22:36|

Witam :)

Kazda z Waszych wypowiedzi zawiera drobne bledy w kolejnosci zalecanego ogladania (a wiec zgodnie z oznaczeniami daty gwiezdnej).
Tutaj jest bardzo dobrze opisana kolejnosc odcinkow, nie bede przeklejak bo jest dluga: http://forum.gatewor...d.php?p=7013740

Milego lookania :] Ja juz Treka mam dawno za soba ale caly czas wracam sobie do najlepszych odcinkow i sezonow :)
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych