Postanowiłem sobie oglądnąć całą serie Star Trek, ale dręczy mnie jedna rzecz: Czy trzeba oglądnąć The Animated Series po TOS`ie ?? Bo ja jakoś nie przepadam za bajkami, już i tak zmusiłem siebie do TOS`a mimo, że jest z 60 lat.
Czy trzeba oglądać wszystkie części?
Rozpoczęty przez
ppaatt1
, 22.08.2007 - |17:07|
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22.08.2007 - |17:07|
Napisano 31.08.2007 - |17:21|
dziwne, że nikt nie odpowiada. uważam, że nikt cię nie będzie zmuszał do oglądania wszystkiego. ja od niedawna głębiej się zainteresowałem światem Star Trek, bo głównie kojarzyłem ten serial ze starymi filmami o tym tytule z dzieciństwa no i jakimiś paroma odcinkami róznych seriali kiedy były wTV. Teraz oglądam TNG, Voyagera i Enterprise można powiedzieć na raz.
Napisano 31.08.2007 - |19:09|
poza tym z tego co wiem TAS nie jest kanoniczny(z góry przepraszam wszystkich fanów ST jeśli palnąłem głupstwo);
Najciemniej jest pod jabłonią.
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 01.09.2007 - |00:33|
hey, już Ci odpisuje
. Napiszę jak ja oglądałem:
1. "The Cage" - pierwszy pilot
2. cały TOS zaczynając na "The Man Trap" a kończąc na "Turnabout Intruder". Odradzam oglądanie "Spock's Brain"
- debilny odcinek
3. kilka odcinków TAS - raczej mało ciekawe, poza jednym: "Yesteryear" (drugi odcinek pierwszego sezonu - tylko jego polecam!!)
4. Filmy od I do VI (czyli od TMP do The Undiscovered Country)
5. Star Trek TNG sezony od 1 do 5.
6. Sezon 1 DS9
7. Sezon 6 i 7 TNG
8. Star Trek: Generations
9. Sezon 2-4 DS9
10. Star Trek: First Contact
11. Sezony 5-7 DS9
12. Star Trek: Inssurection
13. cały Voyager (gdzieś w międzyczasie ST:Nemesis)
obecnie zamierzam obejrzeć ST:ENT
a generalnie jestem cholernie smutny, bo właśnie skończyłem oglądać Farscape: Peacekeepers Wars i zdałem sobie sprawę, że to już KONIEC!!! Ten kto dał Farkowi cancel musiał mieć głowę z DRENU!!!! (sorry za off-top)
1. "The Cage" - pierwszy pilot
2. cały TOS zaczynając na "The Man Trap" a kończąc na "Turnabout Intruder". Odradzam oglądanie "Spock's Brain"
3. kilka odcinków TAS - raczej mało ciekawe, poza jednym: "Yesteryear" (drugi odcinek pierwszego sezonu - tylko jego polecam!!)
4. Filmy od I do VI (czyli od TMP do The Undiscovered Country)
5. Star Trek TNG sezony od 1 do 5.
6. Sezon 1 DS9
7. Sezon 6 i 7 TNG
8. Star Trek: Generations
9. Sezon 2-4 DS9
10. Star Trek: First Contact
11. Sezony 5-7 DS9
12. Star Trek: Inssurection
13. cały Voyager (gdzieś w międzyczasie ST:Nemesis)
obecnie zamierzam obejrzeć ST:ENT
a generalnie jestem cholernie smutny, bo właśnie skończyłem oglądać Farscape: Peacekeepers Wars i zdałem sobie sprawę, że to już KONIEC!!! Ten kto dał Farkowi cancel musiał mieć głowę z DRENU!!!! (sorry za off-top)
Napisano 01.09.2007 - |12:42|
Witam
Ja podobnie jak ty postanowiłem oglądać Star-Treka i nie zamierzam opuścić TAS.
Wczesniej widziałem kilka odcinków TNG, DS9 i Voyagera w tv ale to dosłownie kilka odc.
Ja to zmierzam oglądać w takiej kolejności w jakiej się to dzieje czyli:
1.Wszystkie filmy (już obejrzałem)
2.Enterprise (już obejrzałem wszystkie sezony nawet ciekawe)
3.TOS (aktualnie jestem na sezonie 2 i bardzo mi sie podoba, no i teraz wiem ze dużo odc w ENT jest wzorowanych na TOSie)
-------------------------------Do tego jeszcze nie doszedłem-------------------------
4.TAS
5.TNG
6.Voyager
7.DS9
Ja podobnie jak ty postanowiłem oglądać Star-Treka i nie zamierzam opuścić TAS.
Wczesniej widziałem kilka odcinków TNG, DS9 i Voyagera w tv ale to dosłownie kilka odc.
Ja to zmierzam oglądać w takiej kolejności w jakiej się to dzieje czyli:
1.Wszystkie filmy (już obejrzałem)
2.Enterprise (już obejrzałem wszystkie sezony nawet ciekawe)
3.TOS (aktualnie jestem na sezonie 2 i bardzo mi sie podoba, no i teraz wiem ze dużo odc w ENT jest wzorowanych na TOSie)
-------------------------------Do tego jeszcze nie doszedłem-------------------------
4.TAS
5.TNG
6.Voyager
7.DS9
Napisano 01.09.2007 - |14:42|
Ja próbuje oglądać kanonicznie, aby mi nic nie umkło.
Co do TOS`ato było kilka odcinków fajnych i kilka głupich
ale na razie jestem na 1 sezonie. A co do innych seriali z serii to oglądałem tylko kilka odcinków z każdego po trochu. Filmów nie widziałem, ale mam jeszcze czas na nie.
Co do TOS`ato było kilka odcinków fajnych i kilka głupich
Napisano 19.09.2007 - |13:51|
Niektóre serie warto oglądać po kolei. Ja najpierw oglądałem TNG jeszcze w TVP potem dociągłem do końca na Sky i zacząłem DS9, długa przerwa , dokończyłem DS9. Miedzyczasie obejzalem TOS na Wizji 1 żeby wiedzieć co z czego. Już mam z górki.... cały voyager i oczekiwanie na ENT.
Enterprise oglądałem do 2 sezonu na bierząco gdy zainteresowałem się SG-1
Niedawno dokończyłem ENTka i finisz. Filmy kinowe mozna oglądać po kolei wg numerów.
Niekoniecznie po TOS i przed TNG bo wątki są dokładnie objaśnione dla "niekumatych".
Mniej też rażą w oczy wszelkie "buraki"
Enterprise oglądałem do 2 sezonu na bierząco gdy zainteresowałem się SG-1
Niedawno dokończyłem ENTka i finisz. Filmy kinowe mozna oglądać po kolei wg numerów.
Niekoniecznie po TOS i przed TNG bo wątki są dokładnie objaśnione dla "niekumatych".
Mniej też rażą w oczy wszelkie "buraki"
Napisano 20.09.2007 - |22:36|
Witam 
Kazda z Waszych wypowiedzi zawiera drobne bledy w kolejnosci zalecanego ogladania (a wiec zgodnie z oznaczeniami daty gwiezdnej).
Tutaj jest bardzo dobrze opisana kolejnosc odcinkow, nie bede przeklejak bo jest dluga: http://forum.gatewor...d.php?p=7013740
Milego lookania :] Ja juz Treka mam dawno za soba ale caly czas wracam sobie do najlepszych odcinkow i sezonow
Kazda z Waszych wypowiedzi zawiera drobne bledy w kolejnosci zalecanego ogladania (a wiec zgodnie z oznaczeniami daty gwiezdnej).
Tutaj jest bardzo dobrze opisana kolejnosc odcinkow, nie bede przeklejak bo jest dluga: http://forum.gatewor...d.php?p=7013740
Milego lookania :] Ja juz Treka mam dawno za soba ale caly czas wracam sobie do najlepszych odcinkow i sezonow
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »