Skocz do zawartości

Zdjęcie

Flash Gordon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.08.2007 - |15:38|

No i po pilocie...

osobiście jestem zawiedziony.. jak na pilota to mogli wiecej Mungo pokazać.. muzyki chyba w ogóle w tym serialu nie ma - a przynajmniej poza biegiem na początku jej nie zauważyłem...

postacie sa ok... im, nic nie mogę zarzucić... (z wyglądu)

a co do reszty to się jeszcze zobaczy.. choć sprawa z zegarkiem i wszechencyklopedia jest dla mnie zbyt naiwna.. wolałem jednak znudzonego imperatora...

Użytkownik johnass edytował ten post 02.06.2010 - |21:21|

#2 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 11.08.2007 - |16:26|

Slabo wyszlo. Jak na serial bez supermocy trzeba bylo rzucic wiecej akcji czy gadzetow (tych dzialajacych :P ).
Dobrze by bylo jakby takze pokazali ze istnieja jakas opozycja wobec wladcy Mongo co by dalo jakies sensowna nadzieje na to ze Gordonowi uda sie uratowac ojca.
Historia milosna w serialu takze slabo przedstawiona, niedosc ze w oklepany sposob wpletli ja w serial to nie pokazali zadnych emocji miedzy bohaterami (ani smiesznych docinkow ani dramatycznej zazdrosci)..

Ocena: 4/10.
  • 0

#3 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 11.08.2007 - |22:50|

Nic nowego nie napisze....Pilot mnie nie zachwycil.Zobaczymy co dalej nam zaserwuja ale watpie by cos z tego konkretnego powstalo. Wlaczylem,zobaczylem,ziewalem,przewijalem,wylaczylem :) 3/10
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#4 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 14.08.2007 - |18:50|

Z żalem stwierdzam, że Flash Gordon jest słaby, żeby nie powiedzieć, że wręcz katastrofalny. Słabiutka fabuła, drewniane aktorstwo, zdecydowanie źle dobrani aktorzy. Obejrzę jeszcze następny odcinek, ale ciemność widzę, ciemność...

2/10
  • 0

#5 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 21.08.2007 - |12:32|

1x02 jest ciut lepiej, ale nadal źle.. mało akcji, mało Mungo...

Poza tym chyba zmienili datę emisji z piątku, na poniedziałek :/

#6 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 21.08.2007 - |13:38|

Poza tym chyba zmienili datę emisji z piątku, na poniedziałek :/

Serial jest nadal emitowany w piątki, po prostu żadna grupa nie zrobiła ripu po pierwszej emisji. Wczoraj była powtórka i jest.

PS
Serialu nie komentuję, bo nie oglądam go na razie, jak będzie tak dalej słabo po porstu sobie podaruję jak Painkiller Jane ;)
  • 0
Master of possimpible ;)

#7 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 24.08.2007 - |17:29|

Szczerze mówiąc nie strawiłem pierwszego odcinka.
Jakoś nie powalił mnie na kolana pomyśł, aktorzy i wogóle sens tego serialu.
Może w następnych odcinkach będzie lepiej to spróbuje powalczyc jeszcze raz
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#8 HePi

HePi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.08.2007 - |09:01|

Oj cieniutko, raczej skończy się po pierwszym sezonie. Skoro kasuje się takie seriale jak The Dresden Files to Flash Gordon nie ma większych szans.
  • 0

#9 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 26.08.2007 - |21:43|

Po długim namyśle ( kiepskie recki ) stwierdziłem że skoro juz go mam na dysku, to można obejrzeć .
Sam nie wiedziałem czego sie spodziewać , bo w zasadzie najgłośniejszy remake ostatnich lat BSG tez na samym początku zebrał kiepskie recki i w zasadzie pierwszy odcinek jakim było "33" wciągnął ludzi .
Jednak , tu , dla mnie będzie inaczej .
Może dla tego ze w pierwszych kilku minutach stwierdziłem że dali poważnie ciała z aktorem , którego wybrali na Flasha . No i w odróżnieniu od pierwowzoru , tu jest biegaczem - maratończykiem .
Mungo - sam nie wiem co myśleć , niby , po tej krótkie roli, wydaje się że aktor ok, ale wciąż przed oczami , mam "obcego" wzorowanego na chińczyka .
No i ostatnie , pewnie najważniejsze - muzyka . Queen , nagrywając soundrack, odwalił kawał niesamowitej roboty i stworzył coś , co z filmem tworzy całość . W nowym Flashu , jakiś podkład jest , z naciskiem na jakiś .
Może , jakby producenci pomyśleli i stworzyli coś , wpadającego w ucho i pamięć , jak to było przy filmie kinowym , to reszta błędów była by wybaczona ( a przynajmniej by się przymknęło oko na nie ) . A tak, coś mi sie zdaje że , zawieszą go max , po 5-6 odcinkach .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#10 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 28.09.2007 - |16:03|

Co się wogóle porobiło z tym serialem, kolejny odcinek wogóle się nie pokazał, nie mówiąc o napisach.
Co jest grane??????????????
  • 0

#11 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.09.2007 - |16:53|

Co się wogóle porobiło z tym serialem, kolejny odcinek wogóle się nie pokazał

odcinku ukazują się na scenie regularnie (tak jak emisja)

nie mówiąc o napisach.

no nie mówmy... nie mówmy :P

a co do serialu, nadal oglądam, już z przyzwyczajenia, bo serial jest po prostu słaby (choć się trochę rozkręcił) no i muzyka zaczyna być zauważalna. Ale nie polecam go, za dużo Ziemi, za mało Mungo, słaby aktorzy (wyglądem nas chceli wziąść na wygląd panienek?) no i muzyka, choć w niektórych odcinkach znośna, raczej nie pasuje to tego serialu, szczególnie nie po filmie...

a po jednym z odcinków, na końcu z napisami byli Queenie ze swoim Flashem - aż się łezka w oku zakręcila...

#12 baka

baka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 30.09.2007 - |13:03|

czy flash dodstał cancela na tłumaczenie - bo juz na hataku go nie widze ?
  • 0

#13 Skinwalker

Skinwalker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 01.10.2007 - |19:12|

Nie obejrzałem całego pierwszego odcinka bo nie dałem rady, jest tak monotonny i nudny, że wole sobie obejrzeć jakąś telenowele.
Nie polecam.
  • 0
"Jeżeli nie możesz sprawić by działało dobrze - spraw chociaż by dobrze wyglądało",
Bill Gates

#14 gemGreg

gemGreg

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 07.10.2007 - |22:40|

Pierwsze odcinki mi się nie podobały miałem przestać oglądać, ale teraz jest coraz lepiej. Ostatnie odcinki są już całkiem ciekawe.
  • 0

#15 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.12.2007 - |20:34|

Widziałem dziś reklamę w TV (na TVNie, u babci, jak tam chwilę byłem :P) i reklama nowej stacji N i serialu Flash Gordon...

Niby nic, ale przez całą zapowiedź leciał Queen i ich Flash.. aż mi się to spodobało, ale potem sobie przypomniałem, że ten serial jest SŁABY... i że wkręcając tą muzykę oszukują potencjalnego widza.. i się zezłościłem...

#16 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 14.12.2007 - |23:46|

Pierwsze odcinki mi się nie podobały miałem przestać oglądać, ale teraz jest coraz lepiej. Ostatnie odcinki są już całkiem ciekawe.

No niewiem . Wymiekłem po odcinku z daktylami ( czy jakoś tak - "ludzie ptaki").

Niby nic, ale przez całą zapowiedź leciał Queen i ich Flash.. aż mi się to spodobało, ale potem sobie przypomniałem, że ten serial jest SŁABY... i że wkręcając tą muzykę oszukują potencjalnego widza.. i się zezłościłem...

Ale tak tez idą zapowiedzi w orginale - z muzyką Queen . Wiec , TVN nieświadomie powtaża .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#17 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 15.12.2007 - |10:39|

Widziałem dziś reklamę w TV (na TVNie, u babci, jak tam chwilę byłem :P) i reklama nowej stacji N i serialu Flash Gordon...

No proszę nawet na TVNie reklamują Sci Fi Channel. Ciekawe czy informują że już praktycznie wszystko na tym kanale leci w oryginale. Lektor poszedł chlać ;).
Na Sci Fi Channel też praktycznie w każdej przerwie dają tą zapowiedź.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#18 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 25.11.2011 - |17:21|

Od 5 grudnia serial "Flash Gordon" będziemy mogli oglądać w bardziej dostępnej tv niż dotychczas. Otóż emisją serialu zajmie się TELE 5. I będzie go wyświetlać od poniedziałku do piątku o 16:55.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych