Serialowa jesień w polskiej telewizji
Napisano 01.08.2007 - |07:41|
http://www.wirtualne...ydula_Betty.htm
Jeśli macie jakieś info o innych stacjach to dołączajcie tutaj:D
Napisano 03.08.2007 - |13:46|
Napisano 20.08.2007 - |21:05|
Na Polsacie Ekipa (reż. Agnieszka Holland!!!):"Jest to dynamiczny serial typu political fiction, opowiadający o członkach parlamentu oraz ich współpracownikach wmieszanych w różne afery. W roli premiera Henryka Nowasza, oskarżonego o współpracę z PRL-owską bezpieką, wystąpi Janusz Gajos. W serialu zagra także Andrzej Seweryn, Marcin Perchuć, Krzysztof Stroiński i wiele innych gwiazd. W czwartki na Polsacie, o godzinie 21. Poza tym kolejne odcinki już od 7 września będą przedpremierowo dołączane na DVD do Gazety Wyborczej."
Późną jesienią na TVP ma zagościć Determinator : "W mieście rządzonym przez mafię walki z skorumpowanymi elitami podejmuje dr Piotr Skotnicki (w tej roli Robert Gonera), anatomopatolog, któremu nie powiodło się w życiu, biorący leki antydepresyjne. Próbując zwalczyć układ, poważnie naraża się policji i mediom."
"Na kanale TV4 będziemy mogli oglądać serial "Regina". Choć tytuł niektórym mógłby nasunąć skojarzenia z kolejnym "wyciskaczem łez", produkcja ta jest połączeniem thrillera psychologicznego, sensacji i serialu obyczajowego, reklamowanym jako polskie "Miasteczko Twin Peaks". Akcja będzie rozgrywać się w niewielkiej miejscowości, której mieszkańcy żyją w zamkniętej, hermetycznej społeczności. Opowiadać będzie o rodzinnych dramatach i ludziach zaplątanych w sprzecznych emocjach. W serialu wystąpią m.in.: Dominika Ostałowska, Mirosław Baka, Kinga Preis, Halina Łabonarska i Olgierd Łukaszewicz."
"TVP2 zaprasza przed ekrany do oglądania nowego serialu sensacyjnego "Elixir". Osią fabularną jest próba wprowadzanie na rynek leku dla kobiet w ciąży, który wywołuje groźne skutki uboczne. Cała historia ma liczyć 7 odcinków, które pełne będą zwrotów akcji - postać z kryształu może nagle okazać się najbardziej parszywym draniem. W rolach głównych wystąpią: Tamara Arciuch, Anna Dereszowska i Piotr Grabowski."
Źródło:
http://www.popcorner...88,4398582.html
Użytkownik tukcio edytował ten post 20.08.2007 - |21:05|
Napisano 21.08.2007 - |09:34|
Napisano 22.08.2007 - |06:24|
co do polskich seriali ta Ekipa zapowiada sie naprawde ciekawie, a Tajemnica Twierdzy Szyfrów to bedzie cos co na prawde beda ogladac miliony w Polsce
Napisano 22.08.2007 - |06:52|
Napisano 22.08.2007 - |08:34|
Nic ciekawego oprocz Hous i My Name Is Earl tutaj nie widzę... cieniutko, zadnego fajans fikszyn? Nawet czegoś starszego? Oj niefajnie...
Napisano 22.08.2007 - |08:56|
Ekipa ma być wyidealizowaną wersja naszej polityki, bohaterowie maja byc szlahetnymi jednostkami, mogą miec co najwyżej problemy osobisteJa za Polskie seriale podziękuję, Ekipa - hmmm, a mnie to przypomina naszą rzeczywistość (zaglądacie w gazety codziennie ??? ).
...
czegoś takiego w gazetach nie zobaczysz
Ja absolutnie nie mam zamiaru marnować na to czasu - wolę kosmiczne "fikszyn" a nie takie
Napisano 22.08.2007 - |09:08|
Regina jako polskie "Miasteczko Twin Peaks" OMG szkoda komentować dawno się tak nie ubawiłem.
Z naszych produkcji to jedyne co chcę zobaczyć - "Tajemnicę Twierdzy Szyfrów" ale jak się okaże,że lipa to się szybko pożegnam.
A tak to te zagraniczne seriale + "The Dresden Files" na AXNie i pewnie jeszcze coś się znajdzie.
A przypomnę sobie "Eurekę" na C+.
Użytkownik biku1 edytował ten post 22.08.2007 - |09:16|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 22.08.2007 - |11:09|
Napisano 22.08.2007 - |17:12|
też na to się szykuję, niedawno przeczytałem ksiażkę, na podstawie które jest serial no i apetyt wzrósłTajemnica Twierdzy Szyfrów to bedzie cos co na prawde beda ogladac miliony w Polsce
Napisano 22.08.2007 - |18:15|
Napisano 22.08.2007 - |19:31|
Ciekaw jestem co na AXN bedzie bo ten kanal stanowi serialowe uzupelnienie , czyli czwego nie zobacze na kompie zobacze tam . Mam nadzieje ze pozytywnie mnie zaskacza
Napisano 23.08.2007 - |08:58|
A z polskich propozycji to standardowo nic nie obejrzę, bo mnie one nie interesują, choć muszę przyznać, zrobię wyjątek dla produkcji pana Wołoszńskiego, którego sobie bardzo cenię. Jego "Tajemnica..." zapowiada się bardzo interesująco
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 23.08.2007 - |09:03|
A wkrotce 3 sezon
Ciekawe tylko jak tytul przetlumaczą, pewnie "Byłem Zły, Chcę Być Dobry" albo "Jak Kuba Bogu Tak Bóg Kubie" (albo jeszcze lepiej: "Jak Earl Bogu Tak Bóg Earlowi")
hehe
Użytkownik acwo edytował ten post 23.08.2007 - |09:05|
Napisano 23.08.2007 - |09:21|
Akurat w tym przypadku raczej nie będzie typowo polskiego tłumaczenia .ja czeakm tylkona My Name Is Earl, chetnie obejrze sobie 2raz
A wkrotce 3 sezon
Ciekawe tylko jak tytul przetlumaczą, pewnie "Byłem Zły, Chcę Być Dobry" albo "Jak Kuba Bogu Tak Bóg Kubie" (albo jeszcze lepiej: "Jak Earl Bogu Tak Bóg Earlowi")
hehe
Zdaje się że w którejś informacji TVP było napisane "Mam na imię Earl" lub "Nazywam się Earl", nie pamiętam teraz dokładnie. Chociaż nigdy nie mów nigdy .
Co do Lost to od 6 września po dwa odcinki o 20:20, a drugi sezon Prison Break w Polsacie od 9 września o 20:00.
Tak trochę przy okazji napiszę że od 6 września do Cyfry+ ma wejść inny serialowy kanał (znany z Polsatu Cyfrowego) FoxLife. Szkoda że zapewne będzie to kolejna opcja dodatkowo, a już na pewno w pakiecie tematycznym tego kanału złodzieje z Cyfry nie dadzą .
Napisano 23.08.2007 - |10:00|
@Pawel można wiedzieć skąd ta informacja?Tak trochę przy okazji napiszę że od 6 września do Cyfry+ ma wejść inny serialowy kanał (znany z Polsatu Cyfrowego) FoxLife. Szkoda że zapewne będzie to kolejna opcja dodatkowo, a już na pewno w pakiecie tematycznym tego kanału złodzieje z Cyfry nie dadzą .
Bo pomijam te kwestie "techniczne"co piszesz ale samo to,że dołączą ten kanał to mnie bardzo cieszy.
Użytkownik biku1 edytował ten post 23.08.2007 - |10:00|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 23.08.2007 - |10:47|
Na Polsacie Ekipa (reż. Agnieszka Holland!!!):"Jest to dynamiczny serial typu political fiction, opowiadający o członkach parlamentu oraz ich współpracownikach wmieszanych w różne afery. W roli premiera Henryka Nowasza, oskarżonego o współpracę z PRL-owską bezpieką, wystąpi Janusz Gajos. W serialu zagra także Andrzej Seweryn, Marcin Perchuć, Krzysztof Stroiński i wiele innych gwiazd. W czwartki na Polsacie, o godzinie 21.
Od kiedy z tym startują? Bo gdzieś czytałam, że od 13 września
Jeśli to prawda, to ktoś, co układa ramówkę Polsatu jest wybitnie "yntelygentny"
Wystartować z polskim political fiction wtedy, gdy "Jedynka" puszcza 3 sezon Losta [od 6 września] - nic tylko pogratulować
Zresztą - chyba codzienne "doniesienia z Sejmu/rządu" są zdaje się o wiele ciekawsze od jakiegokolwiek serialu
"Tajemnica Twierdzy Szyfrów" - książka jest świetna, mam nadzieję, że serialu nie "skopali", bo po naszych "tfurcach" to różnych rzeczy można się spodziewać.
Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 23.08.2007 - |10:51|
Napisano 23.08.2007 - |15:29|
Ja w tym nie widzę nic dziwnego. Pokładają w tym serialu wielkie nadzieję i specjalnie dają go w czasie kiedy na innym programie też leci coś ciekawego.Od kiedy z tym startują? Bo gdzieś czytałam, że od 13 września
Jeśli to prawda, to ktoś, co układa ramówkę Polsatu jest wybitnie "yntelygentny"
Wystartować z polskim political fiction wtedy, gdy "Jedynka" puszcza 3 sezon Losta [od 6 września] - nic tylko pogratulować
To tak jak np. Prison Break, który emitowany jest w niedziele o 20:00 wtedy kiedy na innej stacji różni znani ludzie robią z siebie debili podczas tańca .
I jeszcze cytat dla @biku1:
źródło: media2.plPrawdopodobnie jeszcze w tym roku telewizyjna platforma Cyfra+ poszerzy swoją programową ofertę o dwa nowe programy telewizyjne - Dom z ogrodem, który ma być autorskim projektem Cyfry+ oraz o kanał FoxLife.
Według nieoficjalnych informacji, Canal+ Cyfrowy miał złożyć do Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji wniosek na udzielenie koncesji na przekaz kanału Dom z ogrodem.
Z kolei drugi kanał - FoxLife - na ofercie platformy Cyfry+ będzie dostępny od 9 września, jednak na razie nie wiadomo, do którego pakietu dołączy.
Użytkownik Pawel edytował ten post 23.08.2007 - |15:39|
Napisano 23.08.2007 - |16:02|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych