Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sequele

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#1 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 29.07.2007 - |13:44|

Na filmweb.pl znalazłem zapowiedzi kilku filmów,których chyba nikt się nie spodziewał,że ujrzą jeszcze raz światło dzienne.Fajnie,że powstaną lub są ich plany realizacji,ale czy kontynuacje są potrzebne ? Moim zdaniem tak,jeśli postać z filmu jest lubiana :D A oto co znalazłem :]

Gliniarz z Beverly Hills 4

Mortal Kombat 3 - Deavastation

Liberator 3

Shrek 4

Prawdziwe Kłamstwa 2

Obcy Kontra Predator 2 - Selekcja Naturalna

Terminator 4

Ponadto mówi się o nakręceniu Zabójczej Broni 5,Akademii Policyjnej 8,Powrocie do Przyszłości 4

Co do Liberatora i Gliniarza to ok :) Casey Ryback wymiatał i Axel Foley też :) Są to znane i myśle lubiane kreacje aktorskie,ale co do reszty to po jaką... ?

A co myślicie o Drużynie A i jej wersji kinowej ?

Drużyna A - Wersja Kinowa

Użytkownik johnass edytował ten post 28.05.2010 - |21:03|

• 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#2 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 29.07.2007 - |14:36|

o Shreku słyszałem jeszcze przed premierą 'trójki', że powstaną 'czwórka' i 'piątka' nawet
AvP było do przewidzenia, T4 był też zapowiadany po premierze T3, tyle, że Arni został gubernatorem...
reszte sequeli bym sobie odpuścił szczególnie takie kotlety jak Gliniarz czy Akademia, bo ostatnie części były już zwyczajnie nieświeże
  • 0
You are what you believe yourself to be

#3 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.08.2007 - |08:58|

A oto kolejna dawka sequel'i jaką znalazłem :)

Piątek 13 - 11 Część (Jason Voorhees

Punisher 2

Rambo 4

Asterix 3

Ponadto wyczytałem o planach Blade Runner 2 i Anakonda 2 :P
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#4 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 01.08.2007 - |12:50|

I zdaje sie, ze jest szykowany Spiderman 4, X-Men 4, Hulk 2 (o zgrozo !) i przede wszystkim... Indiana Jones 4 !
Niedlugo serie beda liczyly nie po kilka, ale kilkanascie czesci :D
Niestety odczuwam, ze kino robi sie coraz gorsze i poza wciaz lepszymi efektami nie oferuje nic ciekawego.
Sequel'e, Remake'i, odgrzewane kotlety (niby film inny, ale o tym samym co setka podobnych).
  • 0

#5 Blah

Blah

Plutonowy

• Użytkownik
  • 372 postów

Napisano 01.08.2007 - |17:32|

Anakonda 2 - ten crap byl juz w 2006:P
Co do innych pozycji to imo za pozno. Aktorzy sie zestarzeli i niezbyt pasuja do filmow akcji(a zwlaszcza seagal ktory ostatnio w takich kichach gra ze szkoda slow), a jak zamierzaja zmieniac odtworcow glownych rol to niech sobie od razu dadza spokoj.

PS Akademia policyjna to jak dla mnie skoncyzla sie na drugiej albo trzeciej czesci - reszty sie nie da ogladac
  • 0

#6 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 01.08.2007 - |20:53|

Rambo 4

John będzie z pewnością wymiatał. Trailer wymiata w każdym bądź razie:

"Zabijanie jest łatwe niczym oddychanie" :D I jeszcze Rita (mrrrau) z "Dexa".

A co do sequeli to różnie. Nie mam nic przeciwko nim o ile są dobre. Taki "Rocky Balboa" (choć pomysł wydawał się być idiotyczny) podobał mi się sto razy bardziej niż większość innych nowych filmów. Może dla młodych widzów przyzwyczajonych do dzisiejszego kina to nic specjalnego, ale dla mnie z sentymentem wspominającego pirackie czasy video takie rzeczy to podróż sentymentalna do czasów, kiedy potrafiono zrobić film z jajem, przekleństwami, krwią i gołymi d**mi :)

Choć oczywiście wszystko można skopcić. Kto widział kontynuację "Alternatyw 4" ten wie o czym mówię.
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#7 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 01.08.2007 - |20:57|

ale podawajcie sequele o ktorych moze ludzie nie wiedzą, a nie to o czym wszyscy wiedzą typu Indiana Jones 4 czy Asterix na Olimnpiadzie i John Rambo
np. ciekawym (aczkolwiek nie dla mnie) sequelem może być Ace Ventura 3 :/
  • 0

#8 Reyn

Reyn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 02.08.2007 - |10:39|

A widział ktoś już może Gatunek 4? W 'Nowej Fantastyce' czytałem, że jest niezły, ale nigdzie nie mogę znaleźć.
  • 0
All we have to decide, is what to do with the time, that is given to us. - Gandalf the Grey, Fellowship of the Ring, Lord of the Rings.

#9 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 02.08.2007 - |15:39|

A widział ktoś już może Gatunek 4? W 'Nowej Fantastyce' czytałem, że jest niezły, ale nigdzie nie mogę znaleźć.

trudno zeby ktos to juz widzial skoro jeszcze nie wyszło ;)
http://www.imdb.com/title/tt0844894/
  • 0

#10 Reyn

Reyn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 02.08.2007 - |21:15|

Fakt, wg Amazonu premiera DVD na początku września. W każdym razie recenzje ma bardzo dobrą (wg wikipedii w NF ukazała się pierwsza i chyba jedyna), a trailer też prezentuje się nieźle jak na produkcję direct to DVD.
  • 0
All we have to decide, is what to do with the time, that is given to us. - Gandalf the Grey, Fellowship of the Ring, Lord of the Rings.

#11 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 05.08.2007 - |15:07|

Kolega miał racje :]

Ace Ventura 3

Ponadto :] Hihihi :D

Obcy 5

Daredevil 2

Straszny Film 5

Krzyk 4

Epoka Lodowcowa 3

Mad Max 3

To już przestało być zabawne ?! To już jest po prostu żałosne...

Alone In The Dark 2

Park Jurajski 4

Z Archiwum X 2

Hellboy 2 - Złota Armia

American Pie 6

Mumia 3

Użytkownik MacGyver edytował ten post 05.08.2007 - |22:07|

• 0

#12 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 06.08.2007 - |08:51|

Co do Hellboy'a 2 i Mumii 3 to się nie zgodzę że to śmiechu warte,ja akurat na te dwa filmy czekam i spodziewam sie czegoś dobrego.
O Obcym 5 to już od dłuższego czasu chodzą słuch że powstanie,pożyjemy zobaczymy narazie doczekamy się Obcy&Alien 2 z tego co wiem.
A Mad Max 3 moim skromnym zdaniem to już od 20 lat jest do obejżenia :rolleyes: ,może ci chodziło o Maxa 4?
Słuszałem jakiś czas temu jakieś bzdury że powstanie
Co do reszty kolejnych części to jestem sceptyczny czy wogóle powstaną a jak powstaną to i tak będą galopującą żenadą nie nadającą sie do oglądania, jak większośc drugich i kolejnych części
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#13 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 06.08.2007 - |22:04|

Szukam,szaukam i wciąż znajduje :)

Hulk 2

Oszukać Przeznaczenie 4

Toy Story 3
  • 0

#14 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 08.08.2007 - |15:50|

Szczerze mowiac,nie wiem co myslec na ten temat. Ludzie zawsze mowia,, Jedynka byla super ,a reszta to takie tam''. Mysle,ze taka wypowiedz nie zgadza sie z dzielami typu : Liberator , Obcy ,Terminator.Co do pierwszego filmu- oba Liberatory byly bardzo dobre..Sam ,, Obcy'' byl fenomenalny,nie wspominajac juz o fantastycznej Weaver,ktora doslownie wychodzila z siebie.Dzis bardzo,ale to bardzo przypomina mi ja Torri Higginson. Nie chodzi tu o sfere wizualna ,ale tez i o gre aktorska .( SGA Atlantis).
Inaczej sie ma ,moim zdaniem sprawa z nastepnymi czesciami typu Hell Boy,Krzyk itp. To moze byc juz koszmar. ;)
A propos Obcy 5....... z tego co wiem,to Sigourney nie zgodziala sie na wystep ,twierzdac ,ze ma dosc w odgrywania roli Ellen Ripley :blink:
  • 0

#15 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.08.2007 - |10:07|

Pani Ripley w końcu chce mieć jakąś złotą jesień. Dzięki lotom kosmicznym przeżyła swoją rodzinę i kilka zarządów firmy, która tak zawzięcie chciała dorwać Obcego do badań. Niech sobie w końcu odpocznie. Czasem lepiej nie ruszać dobrych filmów. Wystarczy spojrzeć na to jaką kaszaną była 4 część Obcego. To był całkiem inny film, kręcony w całkiem inny, gorszy, sposób niż wcześniejsze części. Wątek Ripley reanimowany na siłę a sama postać tak zdyskredytowana, że niewarta współczucia, nawet gdyby zginęła. Raz ją zabili w pięknym stylu i tak powinno pozostać.

Nie wiem jak miałby wyglądać Powrót do przyszłości 4. Fox jest już dość stary i raczej nie zagra już nastolatka. Można osadzić go w tej samej roli jednak już po 20 latach jako statecznego ojca rodziny, który znów musi udać się w podróż w czasie. Problem tylko z profesorem. W filmach był już dość stary, więc obecnie raczej już by nie żył albo był stetryczałym dziadkiem. Bez niego to już nie będzie to samo. Można oczywiście w głównej roli obsadzić kogoś nowego, młodego, zamiast Foxa ale to już nie będzie ten sam film.

Tak było z American Pie 4. O ile trzy poprzednie części można było spokojnie obejrzeć, to już debilne wygłupy brata Stiflera, nowego pokolenia, były już żenujące. Film mogła jedynie uratować Arielle Kebbel :P. Aż się boję kolejnego występu tego kretyna.
Mortal Kombat 2 był totalną porażką, nie dorównuje części pierwszej. Powinno się wsadzić do pierdla tego, kto chce robić część trzecią.

Zazwyczaj jest tak, że pierwsza część jest najlepsza, bo jest najświeższa. Kolejne to najczęściej odgrzewany temat i wyszukiwanie na siłę pomysłów na fabułę. Zdarzają się oczywiście wyjątki. Osobiście uważam, że Obcy 2 i Predator 2 są lepsze od swoich protoplastów, ale każdy ma prawo do własnego zdania.

Jeżeli mamy już kręcić kolejne części, to należy to robić "na bieżąco" zanim temat stanie się "niemodny" a aktorzy za starzy. Nie wiem dlaczego ludzie podniecają się kolejną częścią Indiany Jonesa. Dla mnie wcześniejsze części nie są żadnym dziełem, są wręcz filmami dla 12-letniej widowni. W tamtych czasach taka była moda i powstawało wiele podobnych filmów, jak chociażby "Kopalnie króla Salomona" z Chamberlainem. Tradycję Indiany Jonesa, archeologa, którego ciągle ktoś chce zabić próbowała potem kontynuować Lara Croft, ale ona jest dobra do gry a nie do filmu. Wyszło z tego dno, a kolejna część była jeszcze bardziej żenująca niż poprzednia. Nie wiem co kierowało Spielbergiem, że postanowił podjąć, znów, temat Indiany. Może sentyment, może przekonanie, że młoda widownia będzie chciała oglądać przygody emeryta a stara widownia obejrzy film dlatego, że to INDIANA.

Ja na ten film na pewno nie pójdę. Jako archeologa wolę Daniela Jacksona. Biega z karabinem i chcą go zabić, ale na szczęście to nie Indiana Jones, to nowe pokolenie.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 09.08.2007 - |17:52|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#16 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 09.08.2007 - |15:17|

O wlasnie. Mysle ,ze Lucas bardzo pieknie i w racjonalny sposob ujal problematyke tegoz tematu.
  • 0

#17 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 04.09.2007 - |14:50|

Ostatnio głośno się mówi o 4 części Szybkich i wściekłych.Mało tego mówi się,iż zagrać w niej mają Vin Diesel i Paul Walker.

Szybcy & Wściekli 4

Kto oglądał pierwszą część,będzie wiedział o co cho :) Master Pain :P Betty :P

Kung Pow 2-Tonque Of Fury

Conan 3

Underworld 3
  • 0

#18 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.09.2007 - |09:42|

Niedługo rozpoczną się prace w Hong Kongu nad trzecią częścią pijanego mistrza. To już jest świetna nowina, a jeszcze lepsze w tym jest to że mistrza zagra Jackie Chan, a ucznia Tony Jaa, jak ktoś nie wie kto to jest to przypomnę że to gość który zagrał główną rolę w ong-Bak. Już nie mogę się doczekać na ten film, mimo że jeszcze nie zaczęli go kręcić.
Tych dwóch gości gwarantuje wybuchową mieszankę.
  • 0

#19 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 05.09.2007 - |12:20|

Niedługo rozpoczną się prace w Hong Kongu nad trzecią częścią pijanego mistrza.

To była druga część ? Szczerze widziałem tylko pierwszą.
  • 0

#20 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 05.09.2007 - |13:36|

Nie wiem jak miałby wyglądać Powrót do przyszłości 4. Fox jest już dość stary i raczej nie zagra już nastolatka.

Mchael J. Fox jest bardzo ciężko chory. :(
Ma zaawansowanego Parkinsona i nie jest już w stanie chodzić.
Nie wiem jak on to chce zagrać :(
Reaktywowanie "Powrotu do przyszłości" dla mnie nie ma żadnego sensu.

Użytkownik psjodko edytował ten post 05.09.2007 - |13:42|

::. GRUPA TARDIS .::

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych