Skocz do zawartości

Zdjęcie

Petycja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#1 SG-FAN

SG-FAN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 25.07.2007 - |09:01|

Wiele razy na tym forum czytalem jak to by kto chcial zeby w polsce zostalo wydane na dvd stargate sg-1 ale jakos nikt w tym temacie nic nie robi!Ja pisze maile do dystrubutorow dvd w naszym piknym kraju ale w odpowiedzi dostaje ze zainteresownie tym serialem jest za male!Wiec moze tak zrobmy petycje i wyslijmy ja do wszystkich dystrybotorow!VChociaz z tego co wiem to MGM w Polsce przejol Sony wiec!
  • 0

#2 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 25.07.2007 - |09:32|

Jestem za :rolleyes:
  • 0

#3 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 25.07.2007 - |09:59|

Według dystrybutorów w Polsce niskie zainteresowanie jest każdym serialem :| Ale jak będzie taka petycja to ją poprę.
  • 0

#4 SG-FAN

SG-FAN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 25.07.2007 - |11:11|

No to skoro jest zainteresowanie(chociaz odpowiedzialo tylko 2 autorow!jestem zawiedziony!)to teraz ktos kto sie na tym zna niech zrobi taka petycje i wszyscy ktorzy sa zainteresowni ja podpisza!Nie wiem jak to sie robi w internecie wiec paleczke musi przejac ktos doswiadczony!FANI STARGATE ODEZWIJCIE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0

#5 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.07.2007 - |11:23|

Oczywiście, że za. Ale czy my wystarczymy? Tutaj nie wszyscy są fanami SG1 (niestety).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#6 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 25.07.2007 - |12:16|

Oczywiście, że za. Ale czy my wystarczymy? Tutaj nie wszyscy są fanami SG1 (niestety).

nawet jeśli nie są to mogliby sie solidaryzować z tymi, którzy byliby uszczęśliwieni takim wydawnictwem :rolleyes:
podpisanie petycji nic nie kosztuje :rolleyes: Przecież wydawane są seriale, które w naszym kraju nie miały powalającej oglądalności np "bez śladu" albo "bez skazy" [ciekawe, że oba są baz... :blink: ]
Petycja to dobry pomysł i powinni ja podpisac wszyscy, którzy są za rozwojem rynku. Duży katalog wydawniczy to zaleta ale dla niektórych widać kłopot
cóż za głupota
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#7 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 25.07.2007 - |12:54|

Może lepiej nie pisać petycji o wydanie serialu na DVD tylko np. wysłać petycje do TVN. Petycja dotyczyła by wznowienia emisji SG-1 w publicznej TV. Jeśli to by poskutkowało to już niewielka droga do wydania DVD.

W każdym bądź razie ja jestem za i złoże swój autograf. ;)
  • 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#8 SG-FAN

SG-FAN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 25.07.2007 - |13:47|

No to niech ktos teraz zalozy taka petycje (ta o wydanie serialu na dvd)!

Użytkownik SG-FAN edytował ten post 25.07.2007 - |13:47|

• 0

#9 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 25.07.2007 - |15:35|

Też jestem za popieram petycje w 100%
  • 0

#10 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.07.2007 - |16:48|

zeby w polsce zostalo wydane na dvd stargate sg-1 ale jakos nikt w tym temacie nic nie robi!J

Fani sobie sami robią wydania dvd zamiast czekać na miłosierdzie dystrybutorów. :P
Podczas gdy na świecie od kilku lat SG-1/A wychodzi na dvd.

Według dystrybutorów w Polsce niskie zainteresowanie jest każdym serialem :| Ale jak będzie taka petycja to ją poprę.

nawet jeśli nie są to mogliby sie solidaryzować z tymi, którzy byliby uszczęśliwieni takim wydawnictwem :rolleyes:
podpisanie petycji nic nie kosztuje..........................
Duży katalog wydawniczy to zaleta ale dla niektórych widać kłopot cóż za głupota

Zgadzam się i ja również jestem za tym,że fajnie było by mieć oryginalne polskie wydanie SG.
No i jak sama napisałaś niestety niektórzy mają kosmiczne problemy z logicznym ekonomicznym/biznesowym myśleniem.

Użytkownik biku1 edytował ten post 26.07.2007 - |15:52|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#11 salem70

salem70

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 25.07.2007 - |17:53|

1. Jestem oczywiscie za taka petycja !!
2. Czy sila takiej petycji zrobiona przez samych fanow nie jest za slaba? przeciez wyznacznikiem firm dystybucyjnych nie jest garstka fanow , a rzesze KUPUJACYCH, ile egzemplarzy tej kolekcji MY mozemy kupic ? 100 ? ( i tak wiekszosc bedzie czekac na pojawienie sie pozycji wiadomo gdzie by zassac :P)

Oczywiscie ta lekka nuta pesymizmu nie zwalnia nas od poczynan, a nuz sie uda? Hallowed are the patient :P
  • 0

#12 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 25.07.2007 - |18:12|

Jestem za jak najbardziej za.

. Czy sila takiej petycji zrobiona przez samych fanow nie jest za slaba? przeciez wyznacznikiem firm dystybucyjnych nie jest garstka fanow , a rzesze KUPUJACYCH, ile egzemplarzy tej kolekcji MY mozemy kupic ? 100 ? ( i tak wiekszosc bedzie czekac na pojawienie sie pozycji wiadomo gdzie by zassac )

Oj raczej nie biorąc pod uwage, że większość fanów już ma jakąś wersje swoich ulubionych seriali
  • 0

#13 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 25.07.2007 - |18:17|

Chyba tracicie czas.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#14 SG-FAN

SG-FAN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 26.07.2007 - |07:03|

Juz wiem jak umiescic petycje w internecie!Teraz pozostaje ja tylko napisac wiec jesli ma ktos jakies propozycje to niech napisze tutaj!Druga sprawa to to czy petycja bedzie tylko do jednego dystrybutora czy do wszystkich!
  • 0

#15 Lord_Yu

Lord_Yu

Szeregowy

• Email
  • 52 postów
  • MiastoTarnow

Napisano 26.07.2007 - |16:14|

Jesli juz wyjdzie wydanie na dvd, zapewne bez zadnych dodatkow, z marnym tlumaczeniem i lektorem :huh:

Lepiej juz kupic za granica, wyjdzie taniej a satysfakcja gwarantowana.
  • 0
W oczekiwaniu na SGA se number 4 :]
VRIP - SG1V

#16 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.07.2007 - |16:51|

Racjonalny człowiek spytałby po co robić tłumaczenie, kiedy takowe już istnieje? Ostatnio zdarzają się co raz częściej przypadki dołączania do płyt fansubów, więc co by stało na przeszkodzie w przypadku SG1? Do tego lektor z HBO. Dodatki oczywiście obowiązkowo dokładnie takie same jak w regionie 1 i wsio. I tu nie chodzi o satysfakcję. W Polsce wydaje się seriale, które nigdy nie widziały polskich nadajników telewizyjnych, a zupełnie pomija sie tytuły całkowicie oczywiste. Poza tym dla wielu koszta zagranicznych operacji bankowych oraz przesyłki są dużo większą przeszkodą niż koszt samego serialu. Niech i nawet będzie gorzej, ale u siebie.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 26.07.2007 - |16:55|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#17 SG-FAN

SG-FAN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 26.07.2007 - |17:08|

Brawo Hans Olo! PONAWIAM SWOJ APEL CO DO PETYCJI!!!!!!!!!JESLI KTOS MA JAKIS ZARYZ TRESCI TAKIEJ PETYCJI TO NIECH NAPISZE TU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0

#18 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.07.2007 - |18:05|

@SG-FAN nie ładnie tak "krzyczeć" ;)
W sumie to zawsze mnie zastanawiało zjawisko w którym to "nowe" osoby wychodzą z pełnymi zapału apelami, petycjami, deklaracjami itd [skądinąd słusznymi] o wydanie/zdobycie/dostanie itd swojego ulubionego serialu.
Szkoda tylko,że potem tan zapał maleje a w końcu kończy się tym,że osoba zdobywa ten serial tylko,że od osób poznanych w necie. B)
Niestety taka jest rzeczywistość a potem w sieci roi sie od różnorakich petycji i deklaracji.

Niemniej jednak zawsze dobrze ,że komuś się chce coś robić i działać w sferze męczenia naszych dystrybutorów. :) :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 26.07.2007 - |18:07|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#19 SG-FAN

SG-FAN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 26.07.2007 - |18:07|

biku1 mozesz byc spokojny!Moj zapal skonczy sie dopiero wtedy gdy sg-1 zostanie wydany w naszym pieknym kraju na dvd!
  • 0

#20 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.07.2007 - |18:10|

biku1 mozesz byc spokojny!Moj zapal skonczy sie dopiero wtedy gdy sg-1 zostanie wydany w naszym pieknym kraju na dvd!

No to życzę powodzenia i wytrwałości. :)
A nuż kto wie może kiedyś komuś sie uda.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych