Skocz do zawartości

Zdjęcie

Błędy w serialu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 19.06.2004 - |21:10|

Jako że stworzyłem ten temat to ja pierwszy zaczne :)
W odcinku 3x08 For Whom The Bell Tolls można zobaczyć pewną niedorubkę.
W 00:37:58 widać jak Harper i Trance wbiegają do Maru... a zanimi czworo ludzi, którzy wzieli się niewiadomo skąd. Jeśli ktos wi niech da mi znać. W całym odcinku nie było o nich mowy, ani wcześniej.
Jak ktoś znajdzie inne błędy to niech napisze.

Użytkownik gildor4 edytował ten post 19.06.2004 - |21:13|

• 0
Zawsze po grudzie

#2 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.06.2004 - |08:09|

Heh, nie pamiętam w którym odcinku ale to chyba 3 sezon. Posługują się takim zgrabnum gadżecikiem do komunikacji. Naciska guziczek i ma transmisję wiadomości jako obraz 3D osoby.
Wszystko by było pieknie gdyby nie to, że ja mam taki zegarek do przypinania do szlufki. Identiko! :lol:
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#3 roberto

roberto

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 21.06.2004 - |10:16|

Wszystko by było pieknie gdyby nie to, że ja mam taki zegarek do przypinania do szlufki. Identiko! :lol:

Najwyrazniej ma nowszy model :D :D :D
  • 0

#4 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 21.06.2004 - |12:02|

Moze troche zepsuje wam zabawe, ale co mi tam :P.

tu jest link do bledow, niescislosci itp. rzeczy w Andromedzie (wszystko po angielsku):

http://www.tvtome.co...meda/goofs.html

Na tej stronie mozna zlalezc podobne listy do niemal kazdego opisanego tam serialu. Do tego Listy odcinkow, ich krotkie streszczenia wraz z lista goscinnie wystepujacych aktorow itp.

Użytkownik dzidzia edytował ten post 21.06.2004 - |12:03|

• 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#5 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 21.06.2004 - |18:42|

no to że jest kilka nieścisłosci w Andzi to ja wiem ale na razie nie poruszam tego tematu bo "męcze" teraz Entka, a wrogów nie bede sobie robic na dwóch frontach ....:)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#6 zalewa

zalewa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 01.09.2005 - |19:40|

Sezon 3, odcinek 1:

Gdzie podziały się siekacze/siepacze (te kości z boku ręki) u Tyra? Pod koniec odcinku widzimy, że Tyr masuje sobie rękę w miejscu gdzie one powinny być, ale nie zostaje wyjaśnione gdzie się podziały (być może wyjaśniają to w którymś z kolejnych odcinków sezonu, narazie oglądałem tylko 2).

Sezon 3, odcinek 2:

Pomijając fakt, że odcinek ten jest przepełniony kretyńskimi scenami (jak np. sceny składającej się wazy) na początku odcinku widzimy Maru wlatującą w strumień, ale potem W TYM SAMYM ODCINKU wejście do strumienia wygląda inaczej (nawet te, które otwiera Maru). Dlaczego? Po co w ogóle było to zmieniać?
Po za tym kim byli ci kumple Dylana? Czy też mieli po 300 lat?

Oglądałem dopiero 2 odcinki tego sezonu i już go nie lubię.
  • 0

#7 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 02.09.2005 - |12:16|

- Tyr stracił siekacze jak był u Głebi, nawet wspominał że ich nie ma

- W andromedzie wiele scen jest pokazywanych kilkakrotnie np atakowane Maru jest zawsze ukazane jedną sceną, jak wybuchy jakgdyby podrzucają cały okręt (wiadomo o co chodzi)....
  • 0

Dołączona grafika

#8 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 02.09.2005 - |12:42|

Sezon 3, odcinek 1:
...

Sezon 3, odcinek 2:
...

Oglądałem dopiero 2 odcinki tego sezonu i już go nie lubię.

Wyświetl post

Się nie dziw skoro oglądasz serial od środka, w dodatku od 3 sezonu serial stawał sie coraz gorszy. Dwa pierwsze sezony sa najlepsze z 5.
  • 0
Zawsze po grudzie

#9 zalewa

zalewa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 02.09.2005 - |14:54|

Się nie dziw skoro oglądasz serial od środka, w dodatku od 3 sezonu serial stawał sie coraz gorszy. Dwa pierwsze sezony sa najlepsze z 5.

Wyświetl post

W takich momentach ma się ochotę bluzgać.

Czy ja gdzieś napisałem żę oglądam serial od środka?
NIE! Oglądam go od początku i do teraz nie pamiętam żeby Tyr mówił coś o straconych siekaczach (być może to wina debilnych napisów) czy też co właściwie stało się ze strumieniem że nagle portal wygląda inaczej -.-
  • 0

#10 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 02.09.2005 - |16:08|

Mój błąd, przepraszam, nie wiem jak to sie stało ale przeczytałem serialu zamiast sezonu.
A co do Andzi ta jak mówisz że 3 sezon jest słaby to poczekaj do 5.
  • 0
Zawsze po grudzie

#11 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 03.09.2005 - |12:05|

W takich momentach ma się ochotę bluzgać.

Czy ja gdzieś napisałem żę oglądam serial od środka?
NIE! Oglądam go od początku i do teraz nie pamiętam żeby Tyr mówił coś o straconych siekaczach (być może to wina debilnych napisów) czy też co właściwie stało się ze strumieniem że nagle portal wygląda inaczej -.-

Wyświetl post

Oj kolego toś mnie wku**** na maxa. Jak sie nie podobaja napisy to nie ogladam z nimi serialu, troszke szacunku.

BTW To nie wina napisow tylko tłumaczenia lektora, wiele rzeczy należało sie domyślac.
  • 0

Dołączona grafika

#12 zalewa

zalewa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 05.09.2005 - |19:57|

(nie-błąd) W odcinku 03x05 załoga Bellerophona nosi mundury uderzająco podobne do tych ze StarTreka.

W odcinku 03x08 "From Who The Bell Tolls" na samym początku, gdy Maru leci w kosmosie wykorzystano klip z poprzedniego odcinka, gdy Maru leciała przez nebulę (mgławicę (?) ). Tym razem jednak ów klip pokazuje burzę na jakiejś planecie...

Dylan to [beeep] (zresztą nie raz to wychodzi) łapie robaka żrącego metal w.. metalowe pudełko.

Harper do wyłączania swojej muzyki używa bryloka-lampki.
  • 0

#13 zalewa

zalewa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 08.09.2005 - |23:08|

Odcinek 03x17
W 31 minucie 34 sekundzie ewidentnie widać, że człowiek z którym walczy Nietzscheanin to nie Kevin Sorbo, tylko jakiś kaskader, przypominający trochę Dustina Hoffmana. Czyżby słynny Hercules, wielki wojownik, nie potrafił obrywać jak należy?
  • 0

#14 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 12.02.2006 - |20:17|

Fakt wlatuje tam paru gości. Jakby wycieli scene z innego odcinka.

Ale oglądając ostatnio niektóre odcinki Andromedy z nudów :P znalzłem ciekawą rzecz.
W odcinku 1x20 dokładie od 6 min 43 sekundy widać jak Andromeda rozmawia z Becą.
I jest ukazane jak Beca kręci coś śrubokrętem przy starej płycie głownej od 486 :D
Wyraźnie widać 4 białe miejsca gdzie powinna znajdowac się pamięć operacyjna SIM :)

To wystarczająco daje do zrozumienia jakim złomem lata Beka ;)
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych