Sezon 5 - dyskusja
Napisano 18.07.2007 - |13:58|
Decyzja o kolejnym sezonie zapadnie na bazie oglądalności końca sezonu 3 oraz paru (kilku) odcinków sezonu 4, spodziewana jest w październiku.
Warto jednak wiedzieć, że jeden z viceprezesów Sci-Fi David Howe wyraził ostatnio opinię, która stawia Stargate na miejscu flagowego produktu stacji, co za tym idzie rokowania wydają się dość dobre, zwłaszcza, że w planach jest 3 serial w świecie Stargate. Jego premiera jest lanaowana na jesień 2008, wiadomo mógłby zyskać gdyby partnerowało mu Stargate Altantis, przynajmniej na początku, ale oczywiście im dłużej tym lepiej.
Wszystko wskazuje też na to, że sezon 4 będzie miał swoją premierę na Sci-Fi w USA, a nie jak ma to miejsce w przypadku drugich połów sezonów w innych krajach, co wyraźnie obniża oglądalność Sci-Fi, ach ten Internet... Fakt ten może dodatkowo wpłynąć na pozytywną decyzję stacji, w końcu to będzie premiera, a nie odgrzewany kotlet, co zagwarantuje wyższą oglądalność
Sukces serialu Flash Gordon, który ma premierę 10 sierpnia 2007, też może pozytywnie wpłynąć na oglądalność Stargate Atlantis, gdyż najprawdopodobniej to on będzie emitowany przed Stargate Atlantis od 28 września 2007. Wcześniej jednak partnerem Flash'a, tzn do wrześniowej daty będzie Doctor Who oraz Painkiller Jane, ta druga pozycja może skutecznie znechęcić część potencjalnych widzów Gordon'a...
Pozostaje nam na razie czekać na wyniki oglądalności pierwszych odcinków sezonu 4 oraz decyzję stacji, wydaje się jednak, że Stargate Atlantis będzie miało przynajmniej 100 odcinków
Napisano 31.08.2007 - |14:20|
Napisano 02.09.2007 - |20:18|
IMO to trochę zbyt wygórowane oczekiwania, ale osobiście nie miałbym nic przeciwko .wydaje się jednak, że Stargate Atlantis będzie miało przynajmniej 100 odcinków
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 02.09.2007 - |21:02|
Pozostaje nam na razie czekać na wyniki oglądalności pierwszych odcinków sezonu 4 oraz decyzję stacji, wydaje się jednak, że Stargate Atlantis będzie miało przynajmniej 100 odcinków
Sci fi Channel już się tak przyzwyczaił, żeby robić 20 odcinków na sezon i odcinek #100 będzie końcówką 5 sezonu =), nie dość, że cliffchanger, to jeszcze jubileuszowy odcinek , będzie bomba, według mnie to taki koniec fabuły w SGA, tak jak SG-1 się kończyło już w 5/6 sezonie.
Napisano 03.09.2007 - |17:43|
Ale zawsze zostaje SG Universe... Tylko kiedy?
Napisano 05.09.2007 - |08:37|
Napisano 29.09.2007 - |17:47|
Gdy zaczynałem oglądać 9 sezon SG-1 byłem świecie przekonany, że to nie wypali. Jednak pomyliłem się. Nowe postacie czyli głownie Vala i Cameron przekonały mnie do siebie.
Obecnie w SG-A odczuwam stratę Carson'a ;( i nie wiem, kto go zastąpi. Podoba sytuacja była z dr Janet Fraiser którą zastąpiła nijaka kobieta a następnie córka Landery, która nie odgrywała większej roli. I teraz mamy nijaką panią doktor, która mam nadzieje, że zostanie zastąpiona przez charakterystyczna postać.
Jednak najbardziej chciałbym jakiś odgrzewany kotlet w postaci Daniela i Vali w SG-A
Napisano 29.09.2007 - |19:56|
I teraz mamy nijaką panią doktor, która mam nadzieje, że zostanie zastąpiona przez charakterystyczna postać.
mówisz o Keller?; daj jej szansę była dopiero w dwóch odcinkach, a postać, którą ta aktorka grała w
Firefly-u była całkiem niezła;
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 07.10.2007 - |21:55|
Platon
Napisano 24.10.2007 - |18:17|
Napisano 24.10.2007 - |19:48|
Winchell Chung
Napisano 24.10.2007 - |21:08|
Napisano 24.10.2007 - |22:06|
Winchell Chung
Napisano 24.10.2007 - |23:52|
1 Dużo ludzi ściąga sobie na dysk i ogląda w innym terminie {mam na myśli dystrybucje przez dekoder }
2 Odcinki można kupić z internetu
3 Bardzo mało ludzi ogląda w dniu premiery dany odcinek można go mieć za opłatą następnego dnia
Wiec już teraz na wyniki oglądalności nikt nie patrzy i był o tym artykuł nawet
Jak widać teraz patrzy się bardziej czy serial na siebie zarabia ale tego ile osób zakupiło serial na dekoder itunes ściągnęło nikt nam nie poda
Jeśli będzie 5 sezon to wynika z tego że jednak takie środki dystrybucji sie sprawdzają bo w takiej formie każdy może obejrzeć serial w dowolnych godzinach a nie w dniu emisji.
Tego ile osób zakupuje serial poprzez te kanały nam nie poda ale coś czuje że moglibyśmy być zaskoczeni
Napisano 25.10.2007 - |14:54|
Napisano 02.02.2008 - |17:34|
Poznamy między innymi nową osobę dołączoną od strony wojskowej do ekspedycji na Atlantis będzie nim 28 letnia pani kapitan Alison Porter.
Być może będzie to niejakie kobiece "zastępstwo" w obsadzie serialu za sporadycznie pojawiając się w sezonie 5 Amandę Tapping.
Choć nie jest jeszcze potwierdzone jej dołączenie do regularnej obsady.
Resztę z spoilerami można sobie przeczytać samemu w linku który podałem.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 05.02.2008 - |18:01|
MGM and SCI FI Channel today announced the cast changes for the fifth season of Stargate Atlantis!
Here are the highlights:
Actor Robert Picardo will join the cast as Richard Woolsey assumes command of the Atlantis expedition. Says the press release: "The team, led by Lt. Colonel Sheppard (Joe Flanigan), Dr. Rodney McKay (David Hewlett), Teyla (Rachel Luttrell), Ronon (Jason Momoa) and Dr. Jennifer Keller (Jewel Staite), must adjust to his unique leadership style."
Paul McGillion ("Carson Beckett") will return appear in five episodes. McGillion was made a full-fledged regular for Seasons Two and Three, before his character was killed off in the third season episode "Sunday." Beckett will return to life under still unexplained, no doubt very sci-fi circumstances in the upcoming two-part episode "The Kindred" (airing February 22 and 29 in the U.S.).
Michael Shanks ("Daniel Jackson") will guest star in an unspecified number of episodes. The release does indicate that it will be more than one.
Amanda Tapping ("Samantha Carter") will guest star in several episodes. A regular during Season Four, Tapping will depart the show for her new SCI FI series Sanctuary (story). She will guest star in "several" episodes of Atlantis Season Five, according to the network, beginning with the season premiere, "Search and Rescue."
The inclusion of Jewel Staite in the list above would seem to imply that she may be elevated from "recurring" to "regular" cast member status. This has not yet been confirmed, as it has not been uncommon in Season Four for Staite to be included in this way in press materials. Stay tuned.
Today's press release from the network makes no mention of the actor to play Captain Alison Porter. It is likely that the character will simply be an on-going guest -- or the character has not yet been cast.
Veteran actor Robert Picardo is most famous for his 7-year role as The Doctor in Star Trek: Voyager. He also played Coach Cutlip on The Wonder Years, and has made guest appearances on a host of network series, such as The West Wing, C.S.I.: New York, and The O.C.
Picardo has appeared in five episodes of Stargate Atlantis to date, as well as seven episodes of Stargate SG-1. He was most recently seen interfering with Colonel Carter's command in Season Four's "The Seer," and will return for the season finale, "The Last Man."
Richard Woolsey was first introduced late in SG-1's seventh season, as a scrupulous N.I.D. agent and ally of Senator Robert Kinsey ("Heroes, Part 2"). He turned on Kinsey and impressed himself to the S.G.C. in "Inauguration," and later left the N.I.D. to join the International Oversight Advisory -- the organization that oversees the Atlantis expedition.
Season Five of Stargate Atlantis goes before cameras later this month for a full, 20-episode season. The show is expected to premiere later in 2008 on SCI FI in the United States.
Napisano 10.02.2008 - |14:26|
Aktorka odrzuciła propozycję zagrania w sezonie 5 na podobnych zasadach jak w sezonie 4 - wobec czego nie pojawi się w nim.
Więcej --> http://www.gateworld...ason_five.shtml
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 10.02.2008 - |15:03|
W sumie taneta, bo wątek z resztką Replikatorów pod dowództwem RepliWeir na pewno byłby dobry.Kolejna osoba po Amandzie T. już nie pojawi się piątym sezonie SG-A a jest nią Torri Higginson.
Aktorka odrzuciła propozycję zagrania w sezonie 5 na podobnych zasadach jak w sezonie 4 - wobec czego nie pojawi się w nim.
Więcej --> http://www.gateworld...ason_five.shtml
A tu się baba obraziła, że nie chcieli jej na całe 6 lat kontraktu i po 3 powiedzieli do wiedzienia
Trzeba jakąś akcję zrobić, zaspamować jej stronę albo coś, żeby ruszyła dupę do roboty
Napisano 10.02.2008 - |15:09|
zobaczymy, co wymysla, na razie mam nadzieje, ze ruszy sie sprawa z wraith w kolejnych odcinkach 4go sezonu. Jak dla mnie, SGA mogloby sie zakonczyc na 5 - 6 sezonach. Tzn, watki replikatorow i wraith jednak nie reprezentuja soba az tak duzego potencjalu, zeby ciagnac je dluzej niz 6 sezonow. Ale jesli scenarzysci wymysla cos innego, ciekawego.... czemu nie....
furlingi
www.science-fiction.com.pl/forum