Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 5 - dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 18.07.2007 - |13:58|

Niektórych może zdziwić temat o sezonie 5 w momencie kiedy sezon 4 nie miał jeszcze nawet swojej premiery, prawda jest jednak taka, że decyzja dotycząca tego czy sezon 5 będzie czy też nie, zapadnie w nidługo po premierze sezonu 4. Dlatego też wiedzieć, w którą stronę zmierza Sci-Fi Channel...
Decyzja o kolejnym sezonie zapadnie na bazie oglądalności końca sezonu 3 oraz paru (kilku) odcinków sezonu 4, spodziewana jest w październiku.
Warto jednak wiedzieć, że jeden z viceprezesów Sci-Fi David Howe wyraził ostatnio opinię, która stawia Stargate na miejscu flagowego produktu stacji, co za tym idzie rokowania wydają się dość dobre, zwłaszcza, że w planach jest 3 serial w świecie Stargate. Jego premiera jest lanaowana na jesień 2008, wiadomo mógłby zyskać gdyby partnerowało mu Stargate Altantis, przynajmniej na początku, ale oczywiście im dłużej tym lepiej.
Wszystko wskazuje też na to, że sezon 4 będzie miał swoją premierę na Sci-Fi w USA, a nie jak ma to miejsce w przypadku drugich połów sezonów w innych krajach, co wyraźnie obniża oglądalność Sci-Fi, ach ten Internet... Fakt ten może dodatkowo wpłynąć na pozytywną decyzję stacji, w końcu to będzie premiera, a nie odgrzewany kotlet, co zagwarantuje wyższą oglądalność :)
Sukces serialu Flash Gordon, który ma premierę 10 sierpnia 2007, też może pozytywnie wpłynąć na oglądalność Stargate Atlantis, gdyż najprawdopodobniej to on będzie emitowany przed Stargate Atlantis od 28 września 2007. Wcześniej jednak partnerem Flash'a, tzn do wrześniowej daty będzie Doctor Who oraz Painkiller Jane, ta druga pozycja może skutecznie znechęcić część potencjalnych widzów Gordon'a...

Pozostaje nam na razie czekać na wyniki oglądalności pierwszych odcinków sezonu 4 oraz decyzję stacji, wydaje się jednak, że Stargate Atlantis będzie miało przynajmniej 100 odcinków :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 31.08.2007 - |14:20|

Super, mam nadzieje, że wkońcu pokażą drugie miasto Pradawnych i najlepiej jak będzie nad nim ziemskie dowództwo na stałe.
  • 0

Dołączona grafika

#3 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 02.09.2007 - |20:18|

wydaje się jednak, że Stargate Atlantis będzie miało przynajmniej 100 odcinków :)

IMO to trochę zbyt wygórowane oczekiwania, ale osobiście nie miałbym nic przeciwko :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#4 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 02.09.2007 - |21:02|

Pozostaje nam na razie czekać na wyniki oglądalności pierwszych odcinków sezonu 4 oraz decyzję stacji, wydaje się jednak, że Stargate Atlantis będzie miało przynajmniej 100 odcinków :)

Sci fi Channel już się tak przyzwyczaił, żeby robić 20 odcinków na sezon i odcinek #100 będzie końcówką 5 sezonu =), nie dość, że cliffchanger, to jeszcze jubileuszowy odcinek :), będzie bomba, według mnie to taki koniec fabuły w SGA, tak jak SG-1 się kończyło już w 5/6 sezonie.
  • 0

Dołączona grafika

#5 pixey

pixey

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoLBN/ Krk

Napisano 03.09.2007 - |17:43|

Coś mi się nie chce wierzyć, że skończą na 5 sezonie. (Przecież Podobno Tori ma podpisany kontarakt na 6 sezonów?...)
Ale zawsze zostaje SG Universe... :P Tylko kiedy?
  • 0
WACKO!!

#6 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 05.09.2007 - |08:37|

Dla mnie to bombowa wiadomość :) Wszak nie wiadomo jeszcze co przyniesie sezon 4,ale po tym co pokazano w trzech pierwszych sezonach można śmiało chyba zaryzykować :) Oczywiście mam nadzieje,że jeśli nawet powstanie sezon 5 to zaszczyci nas nowym aktorem :) Świeża krew zawsze się przyda.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#7 DaBiDo

DaBiDo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.09.2007 - |17:47|

Ze świeża krwią sie zgadzam :)
Gdy zaczynałem oglądać 9 sezon SG-1 byłem świecie przekonany, że to nie wypali. Jednak pomyliłem się. Nowe postacie czyli głownie Vala i Cameron przekonały mnie do siebie.

Obecnie w SG-A odczuwam stratę Carson'a ;( i nie wiem, kto go zastąpi. Podoba sytuacja była z dr Janet Fraiser którą zastąpiła nijaka kobieta a następnie córka Landery, która nie odgrywała większej roli. I teraz mamy nijaką panią doktor, która mam nadzieje, że zostanie zastąpiona przez charakterystyczna postać.
Jednak najbardziej chciałbym jakiś odgrzewany kotlet w postaci Daniela i Vali w SG-A
  • 0

#8 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 29.09.2007 - |19:56|

I teraz mamy nijaką panią doktor, która mam nadzieje, że zostanie zastąpiona przez charakterystyczna postać.

mówisz o Keller?; daj jej szansę była dopiero w dwóch odcinkach, a postać, którą ta aktorka grała w
Firefly-u była całkiem niezła;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#9 elantra

elantra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 07.10.2007 - |21:55|

tak piąty sezon - oby był, wszystko się roztrzygnie podobno przy badaniu oglądalności pierwszych odcinków SG Universe czy dalej będzie SG istniało. Co do świeżej krwi w serialu to mogę Wam powiedzieć , że SGA 04/5 już się zaczyna.
  • 0
"tylko umarli znają koniec wojny"
Platon

#10 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 24.10.2007 - |18:17|

Mamy Sezon 5!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.scifi.com...c...=2&id=44970
  • 0

#11 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 24.10.2007 - |19:48|

To już druga miła moja omyłka w ciągu tego tygodnia ;) Oby tak dalej. Wiec jednak ktoś tam marzy o tym, by zrobić z SGA wielkie widowisko. Skasowali SG-1, przesunęli kasę, dali zielone światło. Oby teraz było lepiej i lepiej.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#12 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.10.2007 - |21:08|

Troche dziwne... jaką oglądalność miał ostatni odcinek 4 sezonu? - 0.8 - Zejdzie z anteny... na co wy liczycie... <lol>
  • 0

Dołączona grafika

#13 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 24.10.2007 - |22:06|

To raczej niemożliwe. Serial musiałby zrazić do siebie twardych fanów, tj.beton taki jak my. Wszyscy tu na tym forum narzekają na poziom Stargate, ale mimo to go oglądają i oglądać będą. Scenarzyści musieliby wszystko wywrócić bezsensu do góry nogami, ośmieszyć się i zacząć oszczędzać na efektach drastycznie, by stracić oglądalność poniżej rzędu 1 (czyli jakieś 1,2 miliona widzów). Poza tym nawet jeśli taka oglądalność by była, to będzie za późno i chociaż pierwsza połowa sezonu 5 zostanie wyemitowana, bo niedługo ruszy produkcja, będą koszty i machiny nie da się zatrzymać. Tak to już jest w tym świecie :P
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#14 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 24.10.2007 - |23:52|

Jak byście czytali newsy to byście wiedzieli że wyniki oglądalności w dniu premiery są nic nie warte z kilku powodów
1 Dużo ludzi ściąga sobie na dysk i ogląda w innym terminie {mam na myśli dystrybucje przez dekoder }
2 Odcinki można kupić z internetu
3 Bardzo mało ludzi ogląda w dniu premiery dany odcinek można go mieć za opłatą następnego dnia
Wiec już teraz na wyniki oglądalności nikt nie patrzy i był o tym artykuł nawet
Jak widać teraz patrzy się bardziej czy serial na siebie zarabia ale tego ile osób zakupiło serial na dekoder itunes ściągnęło nikt nam nie poda
Jeśli będzie 5 sezon to wynika z tego że jednak takie środki dystrybucji sie sprawdzają bo w takiej formie każdy może obejrzeć serial w dowolnych godzinach a nie w dniu emisji.
Tego ile osób zakupuje serial poprzez te kanały nam nie poda ale coś czuje że moglibyśmy być zaskoczeni :D
  • 0

#15 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.10.2007 - |14:54|

Nie interesuje się Stargate aż tak bardzo zeby czytać newsy ale skoro tak mówisz... no to świetnie... o ile coś lepszego z tym stargate zrobią bo serial zaczyna mnie (i pewnie nie tylko mnie) denerwować.
  • 0

Dołączona grafika

#16 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.02.2008 - |17:34|

Pojawiło się kilka nowych informacji odnośnie sezonu 5 --> http://www.gateworld...tisis_sea.shtml

Poznamy między innymi nową osobę dołączoną od strony wojskowej do ekspedycji na Atlantis będzie nim 28 letnia pani kapitan Alison Porter.
Być może będzie to niejakie kobiece "zastępstwo" w obsadzie serialu za sporadycznie pojawiając się w sezonie 5 Amandę Tapping.
Choć nie jest jeszcze potwierdzone jej dołączenie do regularnej obsady.

Resztę z spoilerami można sobie przeczytać samemu w linku który podałem.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#17 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 05.02.2008 - |18:01|

No to raktycznie wszystko stało się jasne:

MGM and SCI FI Channel today announced the cast changes for the fifth season of Stargate Atlantis!
Here are the highlights:

Actor Robert Picardo will join the cast as Richard Woolsey assumes command of the Atlantis expedition. Says the press release: "The team, led by Lt. Colonel Sheppard (Joe Flanigan), Dr. Rodney McKay (David Hewlett), Teyla (Rachel Luttrell), Ronon (Jason Momoa) and Dr. Jennifer Keller (Jewel Staite), must adjust to his unique leadership style."
Paul McGillion ("Carson Beckett") will return appear in five episodes. McGillion was made a full-fledged regular for Seasons Two and Three, before his character was killed off in the third season episode "Sunday." Beckett will return to life under still unexplained, no doubt very sci-fi circumstances in the upcoming two-part episode "The Kindred" (airing February 22 and 29 in the U.S.).
Michael Shanks ("Daniel Jackson") will guest star in an unspecified number of episodes. The release does indicate that it will be more than one.
Amanda Tapping ("Samantha Carter") will guest star in several episodes. A regular during Season Four, Tapping will depart the show for her new SCI FI series Sanctuary (story). She will guest star in "several" episodes of Atlantis Season Five, according to the network, beginning with the season premiere, "Search and Rescue."
The inclusion of Jewel Staite in the list above would seem to imply that she may be elevated from "recurring" to "regular" cast member status. This has not yet been confirmed, as it has not been uncommon in Season Four for Staite to be included in this way in press materials. Stay tuned.
Today's press release from the network makes no mention of the actor to play Captain Alison Porter. It is likely that the character will simply be an on-going guest -- or the character has not yet been cast.
Veteran actor Robert Picardo is most famous for his 7-year role as The Doctor in Star Trek: Voyager. He also played Coach Cutlip on The Wonder Years, and has made guest appearances on a host of network series, such as The West Wing, C.S.I.: New York, and The O.C.
Picardo has appeared in five episodes of Stargate Atlantis to date, as well as seven episodes of Stargate SG-1. He was most recently seen interfering with Colonel Carter's command in Season Four's "The Seer," and will return for the season finale, "The Last Man."
Richard Woolsey was first introduced late in SG-1's seventh season, as a scrupulous N.I.D. agent and ally of Senator Robert Kinsey ("Heroes, Part 2"). He turned on Kinsey and impressed himself to the S.G.C. in "Inauguration," and later left the N.I.D. to join the International Oversight Advisory -- the organization that oversees the Atlantis expedition.
Season Five of Stargate Atlantis goes before cameras later this month for a full, 20-episode season. The show is expected to premiere later in 2008 on SCI FI in the United States.

• 0
Master of possimpible ;)

#18 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.02.2008 - |14:26|

Kolejna osoba po Amandzie T. już nie pojawi się piątym sezonie SG-A a jest nią Torri Higginson.

Aktorka odrzuciła propozycję zagrania w sezonie 5 na podobnych zasadach jak w sezonie 4 - wobec czego nie pojawi się w nim.

Więcej --> http://www.gateworld...ason_five.shtml
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#19 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 10.02.2008 - |15:03|

Kolejna osoba po Amandzie T. już nie pojawi się piątym sezonie SG-A a jest nią Torri Higginson.

Aktorka odrzuciła propozycję zagrania w sezonie 5 na podobnych zasadach jak w sezonie 4 - wobec czego nie pojawi się w nim.

Więcej --> http://www.gateworld...ason_five.shtml

W sumie taneta, bo wątek z resztką Replikatorów pod dowództwem RepliWeir na pewno byłby dobry.
A tu się baba obraziła, że nie chcieli jej na całe 6 lat kontraktu i po 3 powiedzieli do wiedzienia :angry:
Trzeba jakąś akcję zrobić, zaspamować jej stronę albo coś, żeby ruszyła dupę do roboty ;)
  • 0
Master of possimpible ;)

#20 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 10.02.2008 - |15:09|

no ja sie bardzo ciesze, ze bedzie 5ty sezon, chociaz Woosley srednio mi tam pasuje... ale do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic.... cieszy fakt, ze Daniel Jackson bedzie sie pojawial. to, ze mniej bedzie Sam i Weir - hmm moze i dobrze, a moze nie.
zobaczymy, co wymysla, na razie mam nadzieje, ze ruszy sie sprawa z wraith w kolejnych odcinkach 4go sezonu. Jak dla mnie, SGA mogloby sie zakonczyc na 5 - 6 sezonach. Tzn, watki replikatorow i wraith jednak nie reprezentuja soba az tak duzego potencjalu, zeby ciagnac je dluzej niz 6 sezonow. Ale jesli scenarzysci wymysla cos innego, ciekawego.... czemu nie....

:D :D :D furlingi :D :D :D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych