Odcinek 042 - S04E13 - The Great Leap Forward
Napisano 08.07.2007 - |11:58|
Napisano 17.09.2007 - |12:48|
Napisano 17.09.2007 - |17:54|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 19.09.2007 - |17:46|
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 19.09.2007 - |22:36|
Niezły pomysł z zarażaniem promicyną. I wszystkiemu winny brat Shawna - trochę go szkoda...
No i pytanko na koniec: czy Tom weźmie zastrzyk czy nie? IMHO tak i niech wróci Alana i będzie git
A teraz pewnie kilka miesięcy przerwy
Napisano 25.09.2007 - |01:07|
I popieram przedmowce - Alana mogla by wrocic
p.s. ta laska ponoc biegle wlada Angielskim, Hiszpańskim, Włoskim, Francuskim i Niemieckim ^^
You're not afraid of the dark, are you?
Napisano 27.09.2007 - |21:03|
dałbym 10 gdyby nie 1 duże ALE
Shawn zabija brachola... no proszę ! litości ! porażka jakich mało - oprócz tego, że jest Collier, który może 1 chlaśnięciem cofnąć komuś zdolność to chociażby mogli użyć tego shitu do tymczasowego blokowania efektów promycyny
a teraz czekamy na kolejne ;>
Napisano 28.09.2007 - |00:41|
Może nie zauważyłeś ale Colier był więziony przez naznaczonych.odcinek rewelacja
dałbym 10 gdyby nie 1 duże ALE
Shawn zabija brachola... no proszę ! litości ! porażka jakich mało - oprócz tego, że jest Collier, który może 1 chlaśnięciem cofnąć komuś zdolność to chociażby mogli użyć tego shitu do tymczasowego blokowania efektów promycyny
a teraz czekamy na kolejne ;>
Odcinek super. 10/10. Tymczasem pozostaje czekanie do następnej serii i oglądanie innych seriali
Napisano 28.09.2007 - |08:38|
może nie zauważyłeś, ale Shawn przez 95% wszystkich odcinqw wykazywał dość dużą inteligencję ;> ...więc raczej by próbował uwolnić Colliera, a nie w tej samej minucie co załamany brat mu się żali odbiera mu życieMoże nie zauważyłeś ale Colier był więziony przez naznaczonych.
możnaby się uprzeć i zwalić winę na chwilową niepoczytalność z powodu śmierci matki, no ale wg mnie i tak to pozostaje rażącym błędem scenarzystów
aloha !
Napisano 28.09.2007 - |21:40|
Ocena: 9,5
PLUSY:
+ plus za początkową akcję z ratowaniem Toma. Bardzo sugestywnie i dynamicznie to nam pokazano a i efekt w postaci odzyskania Toma jak najbardziej zadowalający
+ świetny pomysł z Dannym i jego niezwykłą umiejętnością. Aż chce się powiedzieć ma facet za swoje, tak mocno zazdościł bratu i innym tego, że mają zdolności, tak bardzo jej porządał, że teraz kiedy wreszcie ją zdobył, to niechcący zabija ponad 9 tysiecy ludzi, w tym i matkę. Cóż za ironia losu! Bardzo dobrze przedstawiony wątek
+ przemiana Izy i jej przejście na dobrą stronę mocy, okupione własnym życiem. Któż by tego się spodziewał? Nawet chip w głowie nie pozwolił Izie zmienić zdania, dzieki czemu uratowała zycie Collierowi, zabiła jedną z Naznaczonych i pomogła ucieć Baldwinowi
+ fraza "Miasto Obiecane" w tym odcinku nabrało inne znaczenie. Nie jest to już pewien mały gragment Seattle rządzony przez 4400, teraz to już całe miasto w którym spełnia się marzenie Colliera. Mieszkancy mimochodem stali się częścią ruchu 4400, i teraz chcąć nie chcąć muszą współpracować z Collierem i jego ludźmi. Otwiera się zupełnie nowy etap w historii 4400 (zaóno ruchu ludzi jak i serialu)
MINUSY:
- wydaje mi się, że Shawn po stracie matki powinien mieć większą motywację do tego, aby uratować brata. Zdecydowanie zbyt szybko poddał się i zgodził na pomoc w doprowadzeniu do śmierci Danny'ego
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 03.10.2007 - |10:53|
A jeszcze jeden minus ze tyle trzeba czekac na 5 sezon
Dla mnie 10/10
Napisano 04.10.2007 - |11:11|
Jedyny minus to jak wspominal ktos wyzej to smierc brata Shawna, liczylem ze Shawn poszuka Colliera zeby zabral bratu zdolnosc a nie ze go bez sensownie zabije (chyba ze wytlumaczyc przygnebieniem po smierci matki i 9000 ludzi).
Colier mógłby się na to nie zgodzić swoją drogą. Chce przecież, żeby promicynę wzięli wszyscy.
Napisano 04.10.2007 - |12:02|
You're not afraid of the dark, are you?
Napisano 07.10.2007 - |02:13|
Podobał mi się strasznie motyw Kyle'a, Toma i Shawna, przytulających się nad grobem mamy i Danny'ego. To miało taki symboliczny wymiar, że nie mogę się doczekać 5 sezonu xD
Napisano 20.10.2007 - |02:39|
Serial zaczal byc ostatnio sredni. Nie za bardzo ciekawi mnie co bedzie dalej. A to chyba oznacza ze autorom koncza sie pomysly.
Szkoda tez, ze umarla ta czarna dziewuszka z mocami. Polubilem ją.
W kazdym razie, sezon mial wg mnie tendencje znizkowa. Nie zachwycal. Szkoda.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych