Odcinek 034 - S04E05 - Try the Pie
Napisano 07.07.2007 - |20:58|
Shannon Reese, cierpliwa i urodza pani po trzydziestce, będzie opowiadać Tomowi i jej sąsiadach, którzy wstrzykli sobie Promicynę. . Shannon ma zdolność do rozmywania stresu, poprzez wysłuchiwanie ich problemów. Pod koniec spotkania z Shannon, problemy zamieniają się w małe klejnoty. Tom wydaje się niezadowolony z faktu, że całe miasto, Evanston, zażyło promicynę.
Napisano 16.07.2007 - |13:34|
księgę moim zdaniem pozbawiła go dystansu i obiektywnego spojrzenia; na marginesie zauważę, że budowa nieba na ziemi zazwyczaj prowadziła do wojen, rzezi i generalnie masakry, co też mam nadzieję wydarzy się w serialu:D; Collier tez dał się przekonać(w końcu nie co dzień trafiają ci się książki nazywające cię mesjaszem:P) owej ideologii; ciekawy(jednak pozostający na marginesie tego epizodu) wątek wizji Mai i wyborów;
wszystko to skłania mnie do raczej optymistycznej oceny przyszłości serialu; IMHO jest coraz lepiej;
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 17.07.2007 - |23:28|
A już myślałem, że Tom zgodzi się wziąć promicynę - ale to by było za proste
4400 pod wodzą Coliera "nacierają" na Seatlle - oj będzie się działo.
Napisano 19.07.2007 - |12:29|
Poprzednie to typowe zapychacze typu "kolejny 4400 tygodnia"
A juz sadzilem, ze Tomowi wstrzykneli ta promicyne - bylo by ciekawie!
Troche szkoda ze to byl tylko "glupi jaś".
Wizje Mayi zapewne znowu mocno naciagane, albo wogole nieprawdziwe.
"Zło" ktore zawsze przewidywala okazywalo sie jednak zupelnie przeinaczone.
Skoro "wyśniła" ten ten facet zostanie prezydentem - to zapewne tak się NIE stanie
No ale zobaczymy.
Ciekawe kiedy bedzie cos o Alanie, bo przeciez juz prawie polowa sezonu!
Zanim sie obejrzymy to dobiegnie konca i znowu nic sie nie wyjasni.
Napisano 24.07.2007 - |16:49|
Ocena odcinka: 9/10.
Napisano 24.07.2007 - |20:45|
Ocena: 9
PLUSY:
+ klimat tego miasteczka, dziwna atmosfera z jaką spotyka się Tom i cała masa ciekawych zdolności mieszkańców Evanston - to wszystko duży plus tego odcinka
+ zawsze mi się podobały wizje Mai, zawsze też powodowały duże zamieszanie w fabule serialu - i to na plus. Całkiem możliwe, że Shawn nadal będzie kandydował i dostanie się do Rady Miasta, ale tym samym zogniskuje przeciwników 4400 wokół tego faceta, który atakował Shawna
+ dobry pomysł Jordana ze stworzeniem tego miasteczka, faktycznie trochę to przypominało małą Utopię, ale chyba sprawdzało się - ludzie wszakże żyli tam w zgodzie, pomagali sobie wykorzystując swoje moce i co najważniejsze nie musieli uciekać przed NTAC i rządem
MINUSY:
- Collier chyba przesadził z reakcją na widok Kyle'a i Izy. Środki ostrożności zdecydowanie na wyrost
- trochę szkoda, że Tom nie wziął tej promicyny (a może jednak wziął?). Gdyby tak, to na pewno skomplikowały by się relacje między głównymi bohaterami a sam Tom wpadłby w bardzo duży konflikt moralny
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 25.07.2007 - |10:22|
Mam takie samo zdanie, jednak z drugiej strony Tom jest ostatni na liście więc nie zdziwię się jak i promicyne zażyje jako jeden z ostatnich .- trochę szkoda, że Tom nie wziął tej promicyny (a może jednak wziął?). Gdyby tak, to na pewno skomplikowały by się relacje między głównymi bohaterami a sam Tom wpadłby w bardzo duży konflikt moralny
Napisano 25.07.2007 - |14:23|
Też potem tak pomyslałem, że zapewne w przedostatnim albo ostatnim odcinku sezonu Tom ją jednak weźmie, ale z własnej woli. No chyba, że przedtem okaże się, że ta cała lista to jedna wielka lipaMam takie samo zdanie, jednak z drugiej strony Tom jest ostatni na liście więc nie zdziwię się jak i promicyne zażyje jako jeden z ostatnich .
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych