Skocz do zawartości

Zdjęcie

INFORMACJA TECHNICZNA PROSZĘ PRZECZYTAĆ

• Zamknięty Temat jest zamknięty
72 odpowiedzi w tym temacie

#1 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 26.06.2007 - |20:46|

Witam,
Zostaliśmy zmuszeni na szybką aktualizację skryptu forum.
Niestety nie jest on kompatybilny ze starym skinem dlatego przez jakiś czas forum będzie działało nazwijmy to w trybie domyślnym. :)
Nie chcemy Was odcinać od informacji dlatego umożliwiamy dalsze czytanie i postowanie :) Sukcesywnie będziemy dodawać nowe elementy, także cierpliwości.

Zauważyliście zapewne, że zniknęły Wasze avatary i zdjęcia (te starsze zostały). Niestety te nowe trzeba ponownie wgrać na serwer ponieważ nieodwracalnie zniknęły w czeluściach internetu ;)

Forum wkroczyło w fazę zmian w trochę przyspieszonym trybie :) ale na pewno z korzyścią dla wszystkich.

Pozdrawiam.
  • www.gwrota.com

#2 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 26.06.2007 - |20:54|

Mały ataczek hakerów. Ciekawe, czy tak dla jaj??

Użytkownik VeeDee edytował ten post 26.06.2007 - |21:08|

• 0
VeeDee

#3 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 26.06.2007 - |20:55|

na napisy24 nie bylo ataku
  • 0

#4 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 26.06.2007 - |20:57|

na napisy24 nie bylo ataku

a ten komunikat, że: dodałem 54 tysięcy coś tam napisów i że brakuje miejsca?
  • 0
VeeDee

#5 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 26.06.2007 - |21:05|

Po pierwsze bez off-topicków
Po drugie. Atak jak atak, ktoś wykorzystuje dziury w skryptach i tyle. Byliśmy zmuszeni na instalację najnowszej wersji bo zaczynało być to irytujące ;-)
  • www.gwrota.com

#6 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.06.2007 - |21:10|

za wszystkie straty serdecznie przeprawszam to moja wina(niewiedza pewnych faktow) spowodowala utrate awatarow i zdjec
niestety z powodu nie robienia zadnych backupow plikow wszystko co sie znalazlo spowrotem jest datowane na 2006 03 05

pozdro wasz operator

ps skin bedzie jak bedzie podobnie jak polski lang musicie przetrzymac ta nie ciekawa sytuacje
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#7 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 26.06.2007 - |21:13|

lepsze to, niz nic !
juz sie przestraszylam, ze wstretne Oraje zniszczyly moje ulubione forum :)

gratuluje szybkiego pozbierania sie i dzieki !
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#8 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.06.2007 - |21:13|

Grupa, która dopuściła się ataku już się tym chwali na swojej stronie http://fusi0n-group.info/hall . Ciężko mi się teraz połapać w nowym forum i tak tu jasno, że aż oczy bolą. Mam nadzieję, że nie narozrabiali, bo czytając ich wpisy na innych forach, które atakowali, to odgrażali się że admin miał szczęście, że mu wszystkiego nie pokasowali. Prócz tego nawsadzali parę wiązek niezadowolonym użytkownikom tamtejszego forum. Widać, że to dzieci neostraty, którym mama limitowała dostęp do neta i teraz się mszczą.

EDIT:

Czyli jednak coś tam popsuli na forum. Ludziom to się naprawdę nudzi i nic konstruktywnego nie potrafią zrobić. Skąd się biorą tacy kretyni.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 26.06.2007 - |21:18|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#9 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 26.06.2007 - |21:20|

Na szczęście to tylko utrata avatarów i zdjęc. NA szczescie to nie aż tak wielka strata. Obecny wygląd razi troche oczy, ale to przejściowe także ok. Dobrze, że wszystko jest na dobrej drodze.

Dziwi mnie tylko co takiego ludzi bawi w hackowaniu forów :( Ech ta nowa generacja wandali... nie mają siły wybijać szyb na przystankach koszami na śmieci to robią szkodę wirtualnie.
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#10 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 26.06.2007 - |21:27|

to może przy okazji, będzie ta nowa skórka, zbliżona do wyglądu strony gwrota.com... bo miało być rok temu :)

#11 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.06.2007 - |21:29|

Można jeszcze zrozumieć jeśli ktoś wykryje dziurę i pokaże adminowi w czym problem. Niech się tym chwali wśród innych hakierów. Po co jednak rozwalać całą stronę. Można wyśmiać i pokazać zrzut na wystawie niesławy, ale niszczenia nie rozumiem. Co to za debilne zachowanie? Sprawia to ludziom przyjemność. A ponoć ich zadaniem jest walka z lameridą. Wychodzi jednak na to, że to oni są lamerami i zachowują się jak rozwydrzone bachory.

Toudi ja lubiłem tamto, ciemne, forum. Czuję się jak by mi odebrali część życia. :-(

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 26.06.2007 - |21:38|

• 0
Dołączona grafika

Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

#12 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 26.06.2007 - |21:29|

Wazne ze posty nie zniknely (a pamietacie, mielismy juz i takie doswiadczenia pare lat temu). Trzymam kciuki, aby szybko wszystko wrocilo do normy. A tym chacherom zycze, zeby ich pogielo i samochod przejechal na pasach. :/

Pozdr.
  • 0
Dołączona grafika

#13 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 26.06.2007 - |21:32|

dokladnie tacy powinni np wejsc ok i powiedzie ludzie macie problem tu i tu sa bledy a nie usuwac czy cos niszzyc .
poprostu za malo po [beeep]e dostawali i teraz sie mszcza ale za co? za t ze maja maly iloraz inteligencji?
:)

najwazniejsze ze nic sie nie stalo i wszystko dziala to ze w innej szacie nic nie szkodzi :)
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#14 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.06.2007 - |21:43|

cala zabawa polegala na podmianie pliku index.php
co do straty plikow to ja je skasowalem przypadkiem
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#15 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 26.06.2007 - |21:48|

Nikt nic nie zniszczył. Utrata avatarów jak napisał mirc jest jego winą. Nic się wielkiego nie stało.
Zwlekaliśmy z aktualizacją skryptu i dostaliśmy za swoje :) Wszystko jest dobrze i nikomu się nic nie stało.
Generalnei nie nasza wina, że skrypt który kosztował 750zł nie potrafi zapewnić bezpieczeństwa ;)
  • www.gwrota.com

#16 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.06.2007 - |21:48|

Tak właśnie spojrzałem na liczbę osób odwiedzających, czyżby kolejna darmowa reklama.
W końcu co cię nie zabije to cię wzmocni.
Szybkiego powrotu do zdrowia.
Akcje odwetową szykujecie?- Nikt nie będzie zadzierał z Władcami Systemu- to tylko żart żeby mnie tu nikt nie pouczał o szerzeniu przemocy :)
  • 0

#17 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 26.06.2007 - |21:49|

Zarejestrowałem się na tych ich pseudo forum, żeby poczytać co piszą o swoim "wyczynie".

Można tam znaleźć takie informacje:

forum.gwrota.com
Data: dzisiaj
Godzina: ok .20
Autor/Autorzy: nickname & spox
Powód: hobby
Bonus: sie zobaczy :)

Nic nie zostało usunięte :)

Ja powiem tylko jedno. To co zrobili jest żałosne. Całe szczęście, że nic poważnego się nie stało. Byłaby olbrzymia strata.

Można im coś tam napisać od nas jako forumowiczów, ale czy jest sens? Do takich baranów i tak nic nie trafia.

Użytkownik baku edytował ten post 26.06.2007 - |21:51|

• 0

#18 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.06.2007 - |21:54|

Że podmieniono plik, to wiadomo. Niestety w przypadku tej "grupy" i ich "zabawy" na innym forum wyciekły z niego dane użytkowników. Zapewne nie oni sami tę bazę wykradli a "jedynie" na stronach hakerskich udostępnili exploity jak wykorzystać dziurę w kodzie forum aby do tej bazy się dobrać. Ktoś wszedł, zabrał bazę i zaczął wysyłać spam do użytkowników. Tacy święci to oni nie są. Poza tym odgrażali się innym forum, że jeszcze tu "niecenzuralne słowo" wrócą.

Tutaj na szczęście ekipa szybko zareagowała i może dziury będą połatane.

Powód: hobby

Niezłe hobby. Ja zacznę wchodzić sąsiadom do mieszkań i zostawiać psią kupę na dywanie.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 26.06.2007 - |21:58|

• 0
Dołączona grafika

*

#19 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 26.06.2007 - |22:00|

Grupa, która dopuściła się ataku już się tym chwali na swojej stronie http://fusi0n-group.info/hall . Ciężko mi się teraz połapać w nowym forum i tak tu

z tego co ja widze to jacys lamerzy, specjalizuja sie we "wlamach" do nieupdatowanych forum open-source. Kazdy baran potrafi zrobic to co oni.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#20 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.06.2007 - |22:14|

Tak wyglądał obrazek grupy użyty podczas włamania:

Dołączona grafika
Link prowadzi do fotosik.pl.

Pytanie zasadnicze. Czy jest to przypadkowy obrazek któregoś z użytkowników tego serwisu, czy też ci hakerzy są tacy denni, że obrazek należy do nich i w ten sposób pozostawiają po sobie ślady. Ze zrzutów na ich stronie można zobaczyć, że obrazek był stosowany kilka razy przy włamaniach, możliwe więc, że któryś lamer z grupy zostawia ślad jak ślimak za całą grupą.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 26.06.2007 - |22:17|

• 0
Dołączona grafika

*

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych