Odcinek 030 - S04E01 - The Wrath Of Graham
Napisano 13.06.2007 - |01:28|
Akcja odcinka ma się dziać kilka miesięcy po wydarzeniach z trzeciego sezonu.
Shawn jest w szpitalu (jako pacjent).
Kyle pracuje w Centrum.
Graham ma zdolność pływania na wolę ludzi...
Napisano 18.06.2007 - |09:45|
- przede wszystkim tysiące nowych ludzi ze zdolnościami (z dzisiajszego odcinka - nie ma to jak być Bogiem, no nie do końca, bo Jordan wyrównał chłopaka, ale i tak mocne było),
- Diana szukająca siostry,
- sprawa Alany (wyjasniona - 1885),
- Shawn (obudzony),
- nowa szefowa NTAC - zdecydowanie pozytywne wrażenie,
- świetlana wyzja przyszłości na początku bardzo przyjemna jej koniec już nie...
Początek doby, może nawet i bardzo dobry, oby trzymał poziom ten sezon i nie było jakiś zbędnych wstawek, w końcu to tylko 13 odcinków rocznie.
Napisano 18.06.2007 - |09:57|
a mnie ciekawi czy Jordan zmienił, czy nie zmienił przyszłość?
i lekki spoiler... w zeszłym roku Iza była głównym wątkiem a w tym będzie Kyle... szkoda, bo Izę tak fajnie się czytało
Napisano 18.06.2007 - |13:55|
#5 Gość_jooboo_*
Napisano 18.06.2007 - |14:58|
Napisano 18.06.2007 - |15:31|
Nie przeszkadza mi pokazywanie mocy nowych ludzi, bo twórcy jak na razie mają niezłe pomysły na robienie szaraków wyjątkowymi
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#7
Napisano 19.06.2007 - |14:15|
Na plus tylko to że dowiedzielismy sie co sie stalo z Alana podróż w czasie do okolo 1885r.
Napisano 20.06.2007 - |17:33|
Zobaczymy co będzie dalej, dlatego wstrzymuję się z oceną.
Napisano 20.06.2007 - |19:22|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 20.06.2007 - |21:24|
Pozdrowienia
Napisano 20.06.2007 - |22:17|
Ocena: 9,5
PLUSY:
+ extra pomysł z tym tytułowym bohaterem odcinka i jego mocą. Powiew świeżości wśród serialowo-filmowych mocach, gdyż jakby niepatrzeć teleportacje, lewitacje, telekinezy, prekognicja itd się trochę juz przejadły. Tutaj scenarzyści nam zaserwowali bardzo ciekawą moc i jak słusznie przewidział Jordan bardzo groźną. Dla wielkiej sprawy jaką cgce wygrać Jordan nie ma miejsca na działalność jakiegość bożka w postaci Grahama
+ "mesjańska zazdrość" Strasznie spodobała mi się mina Jordana a potem jego działanie w momencie jak zobaczył co może zrobić przecietny 16-latek z prawie całym miastem. Przywódca ruchu pro-4400 ewidentnie się wkurzył i musiał uciszyć Grahama. Ładnie to pokazano i za to plus
+ wielki powrót dwóch synów martnotrawnycjh czyli Kyle'a i Shawna Po 3x13 myślałem, że jeden z nich odejdzie z serialu albo zrobi sobie dłuższą przerwę, a to by nie było fajne. Ciesze się, że obaj wracaja do akcji. O Dianę się nie martwiłęm, bo po pierwsze ona na pewno by wróciła, a po drugie nie zależało mi, aby wracała, bo średnio ją lubię A skoro już o powrotach, to szkoda, że nie wróciła piękna pani Alana MAreva Za to na pocieszenie nam widzom dano możliwość częściowego poznania prawdy o Alanie i roli jaką miała odebrać. Dobre i to
MINUSY:
- wielka szkoda że Diana opusciła Hiszpanię i nie podejmie się pracy dla Unii Europejskiej. Dzięki temu 4 sezon mógł by nabrać zupełnie innego wymiaru, bo jak na razie to cały czas wiedzieliśmy 4400 tylko z USA. Ten sam wkurzajacy amerykanocentryzm co w innym serialu "Heroes" - tyle możliwości można wykorzystać, poznawać ludzi z superzdolnościami z różnych stron świata a tu nic z tego, gdyż ludzie z przyszłości (bądź geny w Heroes) upodobały sobie Stany Zjednoczone
- chyba mały błąd logiczny zauważyłem w pierwszej rozmwie Kyle'a z ojcem. Kyle pyta się Toma o to, czy są jakieś wieści o Alanie a przecież nie powinien tego wiedzieć. Kiedy Kyle wyjechał z domu Alna jeszcze w nim była, a w ciagu ostatnich 3 miesięcy od jego wyjazdu ani Alana ani Tom nie kontaktowali się z Kyle'em
- nowa szefowa NTAC. Ja się pytam po co, na co i dlaczego nikt nic nikomu nie wyjaśnił?! Od tak po 3 miechach przychodzi nowa szefowa i to w dodatku jakiś żółtodziób. Owszem aktorka ładna dla oka, ale z fabularnego punktu widzenia jakoś się to gryzie trochę.
P.S. Mam nadzieję, że w tym roku "władcy forum" nie popełnia tego samego błędu co rok temu z tym serialem, czy też w tym roku z Jericho i Heroes. Mówie o subforum i osobnych tematach dla każdego odcinka Brakuje reszty tematów-odcinków z 4 sezonu, a jak rozumiem pozostałe trzy lecą w niepamięć?
Jakby co, to na wikipedii jest już rozpiska odcinków 4 sezonu The 4400:
http://en.wikipedia....#Season_4:_2007
Użytkownik Halavar edytował ten post 20.06.2007 - |22:20|
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 20.06.2007 - |22:36|
nie, nie lecą.. tylko nie mam kiedy do tego siąść i tego zrobić...Brakuje reszty tematów-odcinków z 4 sezonu, a jak rozumiem pozostałe trzy lecą w niepamięć?
A odcinki będą... spokojnie...
ps. znane jest więcej tytułów niż jest na wiki...
Użytkownik Toudi edytował ten post 20.06.2007 - |22:36|
Napisano 20.06.2007 - |23:37|
- Diana chyba juz do Hiszpani nie wroci, a szkoda fajnie bylo by pokazanie co sie w Europie dzieje
- Ciekawe co za laska rozmawiala na laweczce z Kaylem
- Coiler ma zdolnosc zabierania zdolnosci, ale tylko tym co zdobyli ja poprzez zastrzyk (to w ramach uwagi dla: jooboo)
- 1885, obraz ????
A i co do nastepnego odcinka:
Napisano 21.06.2007 - |15:59|
kurde mam nadzieje , że będzie lubie tego murzynka
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 21.06.2007 - |21:54|
Dlatego przezyłem dziś mił rozczarowanie. Odcinkeo glądało mi się b. dobrze. SPoro fajnych wątków. Tylko dialogi czasem rażą taką płytką skrótowością, że aż zęby bolą, ale ok.
Myślę, że sprawa 1885 roku nie jest zamknięta w pełni - obraz zawsze z muzeum może zniknąć bo Alana zostanie znów wciągnięta do akcji....
Ogólnie było OK, w tym szczególnie udał im się wątek zdolności do zaczadzenia ludziom umysłów przez jakiś swoisty fanatyzm religijny. Trudno nie mieć skojarzenia, że współczeście i w przeszłośći ludzie z taką naturalną zdolnością robili wiele zła "wyznawcom".... Tu był pokazany chłopak z ekstremalnie rozwiniętą taką zdolnoścoą. Ciekawa rzecz.
Dałem 9.5 boi wg mnie serial wrócł na dobre tory i z tegop co widzę chce wyjaśnić i omówić myśl przewodnią jaka przyświetlała twórcom. I dobrze bo przydałoby się sensowne i logiczne wyjaśnienie kto i kogo i dlaczego porywał do przyszłości, dlaczego ich przerabiał i co rzeczywiście się dzieje i działo czy będzie dziać. Wygląda, że serial idzie w tym kierunku i bardzo dobrze.
Użytkownik Gaj edytował ten post 21.06.2007 - |21:58|
Napisano 24.06.2007 - |19:52|
serial zaczyna jechać stęchlizną do kręcenia xxx sezonów
oby ten sezon był ostatnim bo nic rewolucyjnego to raczej nie wymyślą już....
Napisano 24.06.2007 - |22:18|
Użytkownik Toudi edytował ten post 24.06.2007 - |22:19|
Napisano 26.06.2007 - |22:48|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych