Skocz do zawartości

Zdjęcie

Remont działu Lost

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.06.2007 - |21:10|

Jako, że mamy teraz więcej luzu w związku z sezonem ogórkowym to i pojawiła sie jakiś czas temu jak dotąd tajna propozycja reorganizacji działów subforum Lost. Jednak ciężko jest nam zdecydować co jest potrzebne, a co nie. Mówią mi "twój dział, ty decyduj", dlatego żeby was nie zawieść wychodzę z tym do was. Jakie chcielibyście nowe działy. Prosiłbym jednak nie rozkręcać się z fantazją, bo nie mogą to być działy zbyt szczegółowe np. takie, w których powstałyby trzy tematy i koniec. Ja mam pewne idee, ale nie będę zdradzał narazie, żeby nie być sugestywnym. Weźcie też pod uwagę to, by nowe działy nie miały zbyt dużych konfliktów interesów między sobą tzn. żeby jak największy % tematów danego typu pasował tylko i wyłącznie do tego jednego działu.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#2 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 13.06.2007 - |06:45|

Może jakiś wątek z dywagacjami na temat 4 sezonu :huh:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#3 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 13.06.2007 - |07:56|

Chyba by pasowało rozdzielić Spoiler-Zone, na to, co dotyczy treści przyszłych odcinków, od oficjalnych info o obsadzie, czy retrosach. Bo na razie to był i jest jeden wielki śmietnik... A jak zaczną kręcić 4 sezon, to zacznie pojawiać się coraz więcej spojlerów i w szybkim czasie znów będziemy mieli 100 stron.
Lub - założyć już sezon 4 z oddzielną "Spoiler-Zone" i wątkiem na teorie/plotki/spekulacje/radosną "tfurczość"...

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 13.06.2007 - |07:56|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#4 Odnaleziony

Odnaleziony

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów
  • Miastoz wyspy...

Napisano 14.06.2007 - |17:40|

mogloby sie przydac cos w stylu "Lost - nasze refleksje co do serialu" lub inny temat, gdzie mozna swobodnie wymieniac sie pogladami na temat ciekawych spostrzezen typu: porownania z innymi produkcjami, nawiazania, inspiracje... Troche sie tego pojawialo jako off topic, a moze warto z tego zrobi cos osobnego?
  • 0

#5 Gość_martha_*

Gość_martha_*
  • Gość

Napisano 14.06.2007 - |19:17|

Chyba by pasowało rozdzielić Spoiler-Zone, na to, co dotyczy treści przyszłych odcinków, od oficjalnych info o obsadzie, czy retrosach. Bo na razie to był i jest jeden wielki śmietnik... A jak zaczną kręcić 4 sezon, to zacznie pojawiać się coraz więcej spojlerów i w szybkim czasie znów będziemy mieli 100 stron.
Lub - założyć już sezon 4 z oddzielną "Spoiler-Zone" i wątkiem na teorie/plotki/spekulacje/radosną "tfurczość"...

Jestem jak najbardziej "za" :) I najłatwiej utrzymac porządek będzie nam wtedy, jak będzie jeden temat na spoilery, a jeden temat na Wasze dyskuje i szalone pomysły i domysły ;P

mogloby sie przydac cos w stylu "Lost - nasze refleksje co do serialu" lub inny temat, gdzie mozna swobodnie wymieniac sie pogladami na temat ciekawych spostrzezen typu: porownania z innymi produkcjami, nawiazania, inspiracje... Troche sie tego pojawialo jako off topic, a moze warto z tego zrobi cos osobnego?

Hmm, zależy o czym będziecie dyskutować :) Bo jeżeli ma się znaleźć w tym temacie dyskusja na temat trailerów, spoilerów, odcinków, to sie to mija z celem. Jeżeli będzie fakt, tak jak mówisz, takie marginesowe raczej sprawy poruszane, to można by się jeszcze ewentulane zastanowić, ale...

chodzi o to, tak jak napisał Hans (...)Weźcie też pod uwagę to, by nowe działy nie miały zbyt dużych konfliktów interesów między sobą tzn. żeby jak największy % tematów danego typu pasował tylko i wyłącznie do tego jednego działu(...), żeby nie namnożyło sie zbednych tematów.

Użytkownik martha edytował ten post 14.06.2007 - |19:30|

• 0

#6 Mercenor

Mercenor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 17.06.2007 - |22:24|

Oto moja wizja forum:

1)Pozostawić podział na 1,2,3,4 itd. sezon, a tam podział na odcinki.
2)Zrobić dział na Spoilery (potwierdzone przecieki), trailer (tam by była dyskusja tylko na temat trailerów) i wolna dyskusja na temat następnych odcinków (bez spoilerów).
3)Zrobić osobny dział dla postaci; osobny dla rozbitków, osobny dla others, i może osobny dla postaci z retro.
4)Zrobić dział, temat gdzie można by się wypowiadać na temat muzyki, krajobrazów, błędów w serialu.
5)Dział tajemnice wyspy.
6)Dział geografia wyspy (bunkry, black rock itp.).
7)Dział poświęcony omawianiu retrospekcji i flasforwardów(!? Nie wiem, według mnie, średni pomysł).

Chyba to wszystko. Jak będę miał jakiś pomysł to napisze. B)
  • 0

#7 Misza89

Misza89

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoŁowicz

Napisano 19.06.2007 - |17:53|

Zgadzam sie z Mercenor mógłny tez być dział twórczość LOST czyli jakieś książki związne z tym komiksy i TLE mogłoby tam być.
  • 0

#8 Twarz

Twarz

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 20.06.2007 - |21:13|

Generalnie wielki dzial spoilery, tam tez pojedyncze tematy: Spoilery, Plotki, Trailery, Oficjalne informacje, Zdjecia promocyjne itp.. Tam tez wszelkie potwierdzenia cudzych smierci itp.. Zeby nie bylo tak jak przed finalem 3ciego sezonu, ze przeczytalem post jakiegos idioty z dokladnym spisem "kto umrze w finale" wyciagnietym ze spoilerow do zwyklego topicu... (a tak przy okazji, bylem chyba jedyny, ktory nie wiedzial o tym wielkim przecieku przed finalem...)
  • 0

#9 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 20.06.2007 - |21:37|

Ja znów uważam, że obecny kształt forum Lost jest optymalny. Wiadomo, że lepsze jest wrogiem dobrego, a mnożenie tematów, w których pojawi się po kilka postów jest bezcelowe. Sądzę, że wszystkie istotne kwestie mają już swoje miejsce. Czasem i tak już ciężko się połapać, w którym temacie należy umieścić posta.
  • 0

#10 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.06.2007 - |22:00|

Powtarzam. Nie chodzi o tematy tylko o działy. Podpowiem, że moja wizja pokrywa się już częściowo z tym co niektórzy tutaj już zaproponowali, wiec chyba miałoby to sens.
A jeśli chodzi o tematy, to też są pewne plany dotyczące szczególnie tych najczęściej odwiedzanych, ale to już jest ustalone, tylko musi mnie ochota najść.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 20.06.2007 - |22:02|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych