Skocz do zawartości

Zdjęcie

Arche. Czyste zło (2002)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 11.06.2004 - |22:54|

We wtorek na C+ jest premiera polskiego filmu SF z 2002r. Tytul jak w temacie. Z reklamy wynika, ze jest o starozytnym artefakcie umozliwiajacym podroz w czasie. Widzial ktos ten film ?

Użytkownik Delphi edytował ten post 11.06.2004 - |22:55|

• 0

#2 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 12.06.2004 - |11:13|

Widzial ktos ten film ?

Tak , widziałem. Jestem pełny podziwu dla ludzi robioących opis dla filmu - niestety nie ma w nim podruży w czasie :) .
Film jest raczej warty obejżenia , wykonanie jest filmu jest proste (po prostu była to praca magisterska kilku ludzi ) , ale na szczeście pokazuje że mamy zdolnych ludzi (tylko funduszy brak).
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 12.06.2004 - |11:36|

Film jest o starożytnej kostce,którą zaeziono w kościele.Jej przestawienie powoduje zmiany w czasie i trafia się"rzekomo" do innego wymiaru ;) Fakt faktem polskie kino SCI-FI nie istnieje :| Wielka szkoda :|
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#4 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 10.07.2004 - |15:19|

Dopiero dzisiaj udalo mi sie obejrzec film. Wybitne dzielo to faktycznie nie jest, ale na skromny budzet jakim pewnie dysponowali tworcy jest wart obejrzenia. Dosc ciekawy pomysl i przerwie pomiedzy kolejnymi odcinkami SG1 mozna obejrzec. W sumie polecam jako ciekawy przerywnik rodzimej produkcji.
  • 0

#5 lord pinek

lord pinek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 19.04.2005 - |19:45|

Zgadzam się, że warto zaliczyć ten film. Szkoda że kaski było mało ale na półce mam ten film jako nielicznego przedstawiciela polskiego kina SF.
  • 0

#6 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 01.09.2005 - |18:34|

Oglądałem. I cieszę się, że Polacy nie gęsi, i swój język mają :). To ważne, choć na pewnio nie jest ta technicznie dobre jak produkcje z USA. Mimo tej wady - ciekawe widowisko.

Użytkownik jack edytował ten post 01.09.2005 - |18:34|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#7 nomad

nomad

Szeregowy

• Email
  • 38 postów

Napisano 21.10.2005 - |17:37|

No coż, mimo wszystko jestem pełen podziwu dla tolerancyjności kolegów. Oglądałem ten "film" (a może raczej długą etiudę) i...... to nawet nie chodzi o efekty specjalne, ale o fabułę, aktorów, zaangażowanie i o ten drobniutki element tajemnicy, który przyciąga ludzi do kina... Jakby to powiedziec (parafrazujac).... "dialogi, niedobre, bardzo niedobre... no i wstaje i wychodze z kina". Ten film nie jest tym czym powinniśmy się chwalić... Jest tragiczny... (jak na film pełnometrażowy)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych