Skocz do zawartości

Zdjęcie

Timeline (2003)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 11.06.2004 - |18:11|

Własnie zakończyłem oglądanie filmu pt Linia czasu. Leżał juz jakis czas u mnie na dysku i jakos tak sie złożyło, że go zawsze omijałem ale przyszeł i jego czas .... i żałuję tylko, że wczesniej nie oglądałem go bo film jest ciekawy (jak dla mnie).

Film zaczyna się od tajemniczego znalezienia rannego cżłowieka na pustyni. Niestety umiera on a lekarze stwierdzają jakby został "rozłożony na komórki" a potem nieprawidłowo złożony. Okazuje sie jednak, że był on podróżnikiem w czasie ....

Film bez jakis fajerwerków czy super aktorów, ot przecietny film ale za to jaki - fabuła czyli głowny wątek, to dwa moje ulubione tematy: podróze w czasie i czasy sredniowiecza, walki rycerstwa i sceny batalistyczne.

Coś o twórcach i aktorach.
Pierwsze co sie rzuca w oczy w napisach końcowych to, że film bazuje na noweli Michaela Crichtona twórcy takich filmów jak Park Jurajski, 13 Wojownik, czy też serialu Ostry Dyżur. Reżyserem zaś jest dosyć znana postać w Hollywood, Richard Donner, reżyser np wszystkich czterech częsci Zabójczej Broni. Głowną rolę męska gra aktor Paul Walker, bardziej znany jako Brian O'Connor czyli policjalt który scigał Vana Disela we filmie "Szybcy i wściekli".Takze na ekranie można zobaczyć brata Kieffera Sutherlanda.

Polecam film, ma on swój klimat.

Oczywiście standardowo podaję link do strony o filmie w bazie IMDB
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#2 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 11.06.2004 - |18:50|

Własnie zakończyłem oglądanie filmu pt Linia czasu.

Witam,

Od razu na początku dzięki za przypomnienie. Mianowicie mam książkę pod tym samym tytułem i pamiętam, że nie mogłem się od niej oderwać. Więc czekałem z niecierpliwością na film (zwłaszcza, gdy się dowiedziałem, że będą kręcić). Jednak producenci nie zadbali o należytą kampanię tego filmu, bo moim zdaniem nie był chyba za mocno reklamowany (przynajmniej ja nic nie widziałem).

Podsumowując: Książka była wg mnie świetna, mam nadzięję, że film też jest nieczego sobie. :)
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#3 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 11.06.2004 - |19:19|

Film oglądałem spory kawałek czasu temu :) Jedyne co w nim jest z przymrużeniem oka to ta kula,dzięki której pzremieścili się w czasie.Skąd to znamy??? Misja w Czasie :D Obejrzałem film chyba tylko dla Paula Walkera,ale nie był głupi.Dosuć ciekawie zrobiony,aczkolwiek średniowiecze się już przejadło.Polecam na deszczowe dni :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#4 Remigiusz23

Remigiusz23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 18.06.2004 - |12:46|

Witam

Obejrzałem ten film i szczerze mowiac to nie wzruszył mnie za bardzo ^_^ , tak jak to napisal Cholek, czytajac od ksiazki nie mogłem sie oderwac, ale niestety film mnie troszke rozczarował :unsure:

pozdrawiam
Remik <_<
  • 0

#5 occultus

occultus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoLONDek Zdrój

Napisano 18.06.2004 - |16:39|

Ja tego typu filmy lubie oglądać gdy mam "efekt dnia wczorajszego" lub jak kto woli "efekt wczorajszej nocy" ;)
Po prostu kłade się na łóżeczku, tak przyjemnie mi się takie coś ogląda..po prawici Coca-cola po lewicy jakaś paczuszka Chipsów. Film ma taki idealny lekki klimacik, na którym można się spokojnie "odmóżdzyć"
Polecam :)
  • 0

#6 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.06.2004 - |13:00|

zgadzam sie z przedmowca. lekki film bez wielkich emocji. taki do obejrzenia "na spokojnie"
  • 0

#7 Sławko

Sławko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 22.07.2004 - |14:00|

Baja na kółkach. Mowa o filmie "linia czasu" nie polecam chyba , że ktos ma za duzo czasu
  • 0

#8 artrus

artrus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 10.08.2004 - |13:42|

Baja na kółkach. Mowa o filmie "linia czasu" nie polecam chyba , że ktos ma za duzo czasu

Przylaczam sie do opinii Sławko. Od siebie dodam, ze film nie przyciaga soba, ani fabula, ktora jest strasznie przewidywalna, a ani jakas widowiskowa gra aktorska, czy juz w ostatecznosci efektami. Jak dla mnie jest to bardzo przecietne kino. I tak jak Sławko napisal ogladac wtedy, gdy ma sie nadmiar czasu.
  • 0

#9 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 11.08.2004 - |14:20|

dla tych ktorym film się nie podobał polecam książkę Michaela Crichtona "Linia Czasu", bo książka jest znakomita, a ja jakoże czytałem książkę wcześniej od filmu to muszę stwierdzić że film jest trochę gorszy od książki, moim skromnym zdaniem producentom filmu nie udało się w pełni oddać wszystkiego co znajduje się w książce, bo przecież książka jest książką a w filmie nie wszystko da się wytłumaczyć albo jakoś przejrzyście pokazać, bo gdyby tak się dało to film musiałby trwać z kilkanaście godzin (czyli czas czytania książki :) )
  • 0

#10 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 17.09.2004 - |12:43|

Film mi sie podobal , lubie filmo z rycerstwem!! chyba jakies 500 lat za pozno sie urodzilem!!
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#11 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 27.11.2004 - |15:29|

A ja dopiero dziś film ten obejrzałem.
Za to rozumiem dlaczego się nie wszystkim podobał.
Mam wrażenie że ktoś chciał połączyć delikatność baśni rycerskiej, heroizm walczących o wolność, miłość od pierwszego wejrzenia i technotriller a'la "Robocop".
No i wyszło coś takiego jak z tej maszyny po 10-tej podróży.
Niby wszystko trzyma się kupy, ale żyć toto nie chce samo.

Niekoniecznie polecam
Pozdrawiam

Użytkownik gmerek edytował ten post 27.11.2004 - |15:30|

• 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#12 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 27.11.2004 - |16:28|

Śmieszą mnie tylko dwie rzeczy: marker, który potrzebny był do powrotu do przyszłości oraz sposób rozkładania człowieka na atomy. Nad tymi rzeczami możnaby jeszcze popracować, bo wydają się mało realne.

Nie wiem czy to w filmie było dokładnie wyjaśnone, ale wydaje mi się że w książce nie było mowy o cofaniu się w czasie, w książce była mowa o światach równoległych których jest nieskończenie wiele i że w każdym jest inny czas, ale równocześnie te światy są ze sobą jakoś połączone tzn. wydarzenie w jednym świecie ma wpływ na inny świat (np. szkło od okularów profesora zalezione w grocie). Dlatego ta maszy, ona nie służy do podrózy w czasie, ona zgodnie z książką) miała służyć do przesyłania rzeczy na odległość, a tak ibohaterom się złozylo że przesłali człowieka w inny świat. No ale oczywiście moja pamięć może być zawodna bo czytałem tą książkę jakiś czas temu więc mogę się mylić ;)
  • 0

#13 Kitana

Kitana

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoThorne (Doncaster)

Napisano 22.04.2005 - |18:38|

Tiaaaa, film ok (książki nie czytałam, nawet nie wiedziałam że takowa była, może gdzieś znajdę :) ) Zabawna sprawa z tymi 'markerami', jak usłyszałam to słowo w filmie to odrazu skojarzyło mi się z flamastrem.. :) hmmm trochę to dziwne, wiem...
  • 0

“ Remember, the Force will be with you. Always."

#14 Martouf

Martouf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 24.05.2005 - |20:25|

Ja dorwałem książke w tamtym roku... jak ją kończyłem znalazłem na dc całkiem nowy film pod tym samym tytułem i tak mogłem na świeżo porównać oba twory :) . Dość sporo się różniły, na szczęście fabuły mocno nie przekręcili :) A ksążke polecam gorąco.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych