SG-1 w Wikipedii
Napisano 30.05.2007 - |21:51|
Napisano 20.06.2007 - |12:15|
Napisano 20.06.2007 - |13:36|
Informacja powinna być treściwa i zwięzła bez rozwodzenia się niepotrzebnie nad kwestiami pobocznymi związanymi z serialem. Od tego są serwisy takie jak ten.
I tu jeszcze jedna kwestia. Trzeba tam umieścić linka do Orion Tok'ra i tego forum jako "oficjalnego" serwisu.
Forma artykułu na Wikipedii powinna też być fachowa a nie w stylu dziecka ze szkoły podstawowej, a tak właśnie wygląda to obecnie. To nie może mieć formy bajki tylko fachowego opisu.

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 22.06.2007 - |20:17|
cala ekipa musialaby byc, ludzie od postaci, planet, technologii itd
PS. po porownaniu naszego opisu na wiki z angielska wiki doznalem szoku :/
Napisano 24.06.2007 - |19:43|
Napisano 24.06.2007 - |19:59|
Tak jest z każdym hasłem. Angielska wikipedia jest po prostu największa.PS. po porownaniu naszego opisu na wiki z angielska wiki doznalem szoku :/
Jest ogromne, dlatego założyłem ten temat żeby znalazł się ktoś kto by choć trochę zrobił. Jak sam się za to wziąłem to nie wiedziałem od czego zacząć.Na gwrota.com cały czas próbuje coś walczyć z encyklopedią... i fakt jest taki że to jest po prostu ogromne i trudne do ogarnięcia.
Napisano 24.06.2007 - |20:48|
Napisano 02.07.2007 - |20:36|
Napisano 17.09.2007 - |00:48|
po porownaniu naszego opisu na wiki z angielska wiki doznalem szoku :/
miałam dokładnie taką samą reakcje. tam jest chyba więcej faktów, danych niż można zauważyć w serialu i filmie, przynajmniej nie za pierwszym razem obejrzenia. jedyne o czym to świadczy to o przepaści między naszą Polską, a krajami zachodnimi... ogólnie polska wersja wikipedi jest krótko mówiąc denna
Napisano 17.09.2007 - |05:26|
ogólnie polska wersja wikipedi jest krótko mówiąc denna
wręcz przeciwnie; jest jedną z lepszych wersji wiki, a to że SG nie jest dobrze opracowane to tylko winna mniejszej ilości fanów(co chyba jest zrozumiałe);
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 15.02.2008 - |16:37|
Napisano 16.02.2008 - |19:05|
Jeśli tak było faktycznie to prawdziwy ignorant Ci się trafił.poza tym ten administrator w dziedzinach nie podał nic o znaniu jakiegokolwiek sci-fi jak również nie miał pojęcia ze coś takiego jak serial stargate istnieje. twierdził że był tylko film.
Który skoro nie ma o czymś pojęcia to lepiej by się nie błaźnił i nie wypowiadał na taki temat.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 19.02.2008 - |16:01|
Napisano 20.02.2008 - |04:59|
Napisano 20.02.2008 - |10:00|

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 20.02.2008 - |10:33|
to tez próbowałem. pytałem innych adminów z wiki co o tym sadza to powiedzieli że skoro on uznał to za plagiat ( za to mnie zbanował mimo iż było moimi słowami ) to tak musi być i on nie może się mieszać w sprawy innych adminów (jak pradawni w sprawy niższych płaszczyzn egzyst.) tylko poradzić co zrobić. spytałem co mam zrobić to powiedział że poczekać aż ban minie i dopiero wtedy spróbować znowu. Spróbowałem i co znowu ban od tego samego admina co przedtem. tylko kilka osób zwykłych userów) którzy zdążyli zobaczyć co napisałem napisali że to był kawał dobrej roboty i że szkoda że usunęli moje teksty.tłumaczysz en hasło + dodajesz swoją wiedzę na ten temat.
wpadłem na pomysł stworzenia bloga-encyklopedii o stargate. mogę sie nawet Zająć sprawami organizacyjnymi itp. każdy by mi na meila przysyłał tekst do dodania ew. z edytowany artykuł a ja go bym dodawał. jak ktoś by bardzo dobre teksty dawał to by otrzymywał status współautora. co wy na to. kto się pisze. i kto wie na jakim portalu najlepiej coś takiego zrobić ( gdzie ma się dużo miejsca na zdjęcia itp).
Użytkownik adik182 edytował ten post 20.02.2008 - |15:49|
Napisano 20.02.2008 - |13:03|
Jak są chętne osoby bez problemowo ze mną można się kontaktować i zapraszam do współpracy.
Użytkownik SGTokar edytował ten post 20.02.2008 - |13:05|
Napisano 03.07.2008 - |16:34|
Napisano 03.07.2008 - |20:38|
A co to za kłopot postawić własne wiki? Silników jest kilka w tym Wikipedii. Sam mam taką jedną wiki.Można założyć Wikię o SG na www.wikia.com (Działa to tak jak Wikipedia)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »