Skocz do zawartości

Zdjęcie

Paul Wang

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 06.06.2004 - |18:15|

Zakladam temat z dwuch waznych powodow:

1.Zycie

Czy uwazacie ze Paul odkupil swe winy?

Czy sadzicie ze sierżant major Bouches uslyszal Paula "Hurraaa"
i sadziecie ze to pradziwy okzyk bojowy marins? :-(

2.Smierc

Analizowalem klatka po klatce udezenie statku pijaw w konterer z Paulem
i stwierdzam ze Paul zginol ma 99,9% :(

Ale mozna by bylo go sklonowac.
A moze macie jakies przemyslenia/dowody ze on jednak przezyl....
  • 0

A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.

#2 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 06.06.2004 - |19:22|

Analizowalem klatka po klatce udezenie statku pijaw w konterer z Paulem
i stwierdzam ze Paul zginol ma 99,9%

Nie , Paul zginał na 100% . Niebyło szansy by przeżył . Co innego dziewczyny , one mogły przeżyć wejscie w atmosferę .
Co do klonowania - niewiem , a nawet jesli został zachowany materiał genetyczny Paula , to będzie on inną osobą , ponieważ nieznamy sposobu aby zapisać osobowość i pamięć ludzi.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 06.06.2004 - |19:30|

Nie , Paul zginał na 100%...

No normalnie ja nie wiem czy wy ślepi jesteście czy co :P – Przecież Pol trafił myśliwiec Pijaw zanim ten rąbnął o kontener – oczywiście było pokazane jak „fala’ uderzeniowa i odłamki uderzają w kontener, ale przecież ten nie jest z papieru. Sam oglądałem to kilkukrotnie - daje mu 50% szans że przeżył.

Co do dziewczyn to one na pewno przeżyły – wylądowały na palniecie chodź penie w kiepskim stanie…

Czy uwazacie ze Paul odkupil swe winy?

Tu nie o odkupienie win chodzi ale o wiare w zwycięstwo ...
  • 0

#4 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 06.06.2004 - |22:55|

No normalnie ja nie wiem czy wy ślepi jesteście czy co  – Przecież Pol trafił myśliwiec Pijaw zanim ten rąbnął o kontener – oczywiście było pokazane jak „fala’ uderzeniowa i odłamki uderzają w kontener, ale przecież ten nie jest z papieru. Sam oglądałem to kilkukrotnie - daje mu 50% szans że przeżył.

Tak , wiem . Ale starczy że przebije się 1odłąmek przez poszycie "przedziału" , a Paul nie miał na sobie kombinezonu (skafandru) próżniowego .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 07.06.2004 - |04:54|

Przykro mi ale sie mylisz :(

Dołączona grafika

Kontener jest powyginany jak harmonia.
Widac nitypowe zakonczenia plaszczyzn.
Linia czerwona jest zalamana czyli czesc kontenera sie wygiela.
Plomienie sa przed jak i za statkiem czyli kontener nie wytrzymal i ogien go przeszyl...

Dołączona grafika
Po lewej widzimy nowy kolor ognia niebieskawy czyli sam plomienwybuchu mysliwca pijaw musial wejsc w interakcjie z czyms nowym...wybuchem konteneru
Rozmiary wybuchu sie byt znaczaco powiekszyly...wyglada jak by mialy twa centra wybuchu juz teraz...a moze nawet wiecej...
Widzymy wiele szczatkow ktorych wczesniej nie bylo ..to szczatki powybuchu kontenera...
Krawedzie sa teraz dosc prostolinijne w taki sposob nie mogl by plomien ulozyc sie aby czesc kontenera bylo widac czesc tylko plomienia...

Uwazam osobiscie ze zle zapamietales...
A co do odkupienia win to mialem na mysli jego osobe i wasze odczucia wzgledem jej.

Użytkownik quisatz edytował ten post 07.06.2004 - |05:21|

• 0

#6 artrus

artrus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 06.08.2004 - |11:43|

Jestem swiezo po ogladnieciu calej serii i jestem przekonany ze Paul Wang zginal w tym kontenerze.
Co wcale nie znaczy, ze nie moglby sie pojawic w kontynuacji. Zawsze mozna by bylo powiedziec ze jego kod genetyczny byl gdziesz przechowywany i zrobiloby sie z niego invitro :rolleyes: .
Aktor byly ten sam, ale postac ktora by gral bylaby zupelnie inna. Podobne zabiegi przeciez byly robione w Sliders'ach. Pytanie tylko czy nowy Paul bylby rownie interesujacy, co ten martwy.
  • 0

#7 Malok

Malok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 06.08.2004 - |14:36|

kod genetyczny np z paznokci jakie zostawili piszac sie na misje samobojcza
  • 0

#8 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 06.08.2004 - |15:01|

kod genetyczny np z paznokci jakie zostawili piszac sie na misje samobojcza

Jężeli już , to pełna regularna prubka , po ty by była jak najwieksza szansa wychodowania jednostki o wymaganych paramertach .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.08.2004 - |12:46|

Oglądałem SAABa na Polsacie. Ostatni odcinek zapamiętałem tak, że kontener został zniszczony przez impet szczątków myśliwca pijaw. Nie daję Paulowi wielu szans. Właściwie nie daję my żadnych. Zwłaszcza po obejrzeniu zdjęć. Dziewczyny jeszcze mają jakieś szanse.
Można by go sklonować, ale po co? Kim był Paul? Zwykłym trepem ze specjalizacją pilota. Takich jak on ginęły tysiące. Więc komu by się chciało go klonować? Po za tym nic by to nie zmieniło. Było by to tylko to samo opakowanie, a w środku siedzi ktoś inny. Klonowanie to nie jest sposób na nieśmiertelność.
Pytasz o odkupienie win. A ja pytam jakich win? Przecież Paul o ile się orientuję nikomu nic nie zawinił :P Jeśli masz na myśli to że na torturach zdradził przyjaciół, a potem się tego bardzo wstydził, to nikt go nie obwiniał. A ni o to że spiskował z replikantami, by jego „słabość” nie wyszła na jaw. Pewnie wszyscy się zastanawiali ile by sami wytrzymali.
Osobiście nie mam nadziei na kontynuacje, a nawet jej sobie nie wyobrażam. Minęło zbyt wiele czasu, aktorzy za bardzo się zmienili. To już nie było by to samo.
  • 0

#10 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 22.10.2004 - |01:16|

Do win zaliczam:
Zmalanie jego ducha przez Silikanta - przypminam ze silikant potrzebowal kilku godzina na to - Mcqeena nie dalo sie zlamac przez 2 dni - hyhy ale wiadomo Mcqeent to Mcqeen...
A najgorsze to ze prubujac zatuszowac to wykrad baterie z tanl'a i oklamal wszyskich a winna poszla na....

A co do zwyklosci Paula to nie byl on zwykly - byl czlonkiem nabardziej elitarnej z eskadr tak jak i Mcqeen.
  • 0

#11 GrAbArZ

GrAbArZ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 27.10.2004 - |10:41|

jesli mieli by z niego robić In-Vitro tudzież Tanka to jednak trza wziaść pod uwage ze urodzil by sie po 18 latach a nie z dnia na dzień, nie miał by wspomnień i tak jak Cooper byłby dzieckiem w ciele mężczyzny (tak jest w opisach Vansen "wie ze Hawks jest w niej zakochany ale nie wie jak poradzić sobie z 6cio letnim dzieckiem w ciele mężczyzny"). Nie daje Paulowi żadnych szans na przeżycie chociaż w fanficach często przeżyje po kraksie w różnych dziwacznych konfiguracjach jak np. hibernacja.
  • 0

#12 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 03.11.2004 - |17:47|

Sadze ze jezeli byla by kontynuacja to jako Nathana polkownika wydaje mi sie ze przekazanie z powroten ""naszyjnika" Nathanowi przez Tyriusa Casiusa M. bylo symboliczna scena przekazania paleczki :angry: :rolleyes:
  • 0

#13 GrAbArZ

GrAbArZ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 04.11.2004 - |18:24|

Sadze ze jezeli byla by kontynuacja to jako Nathana polkownika wydaje mi sie ze przekazanie z powroten ""naszyjnika" Nathanowi przez Tyriusa Casiusa M. bylo symboliczna scena przekazania paleczki :angry: :rolleyes:

taki OT: to nie był naszyjnik tylko coś w rodzaju indentyfikatora (dzisiejsze dog tags czyli nieśmiertelniki)
nikt do pułkownika MacQueena nie mówil po imieniu poza komandorem Rossem i jego byłą żoną wszyscy mówili jak już T.C. MacQueen bo poprostu MacQueen nie uzywal imienia
ortografia quisatz
  • 0

#14 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 25.11.2004 - |09:17|

Wow myslalem ze cos wprowadzisz do dyskusji chyba oczywistym jest ze to byl niesmiertelniki a co do jego imion to takze jest to oczywiste z koro same Dzikie Asy nie znamy ich ...ale ja znam i moge sobie na to pozwolic aby je uzyc. Tak wiec ..... :blink:
  • 0

#15 Virco

Virco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.06.2005 - |21:03|

okrzyku chyba jako takiego nie mieli jako "marines" raczej tylko haslo "zawsze wierni" co do pytan to chyba mu sie kiplo :/
co do winy... w wojsku zeznania pod przymusem nie sa zadnym dowodem.. gorzej z bateria za to pod pluton...
a odkupienie .. po co komu odkupienie, jak jest sie trupem?
to tak jak z nadawaniem odznaczen posmiertnych.. ma to znaczenie dla morale tych co przezyli a nie dla nieboszczyka
a wracajac do wybuchow.. sa one troche smieszne.. zwlaszcza ze w prozni takie kolorowe fajerwerki sa niemozliwe :hyhy:
ale czego sie nie robi dla widza ...:censored:
  • 0

#16 elbereth

elbereth

Kapral

• Email
  • 234 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.06.2005 - |22:49|

czemu nie sa mozliwe?
kolor płomienia zalezy od spalanej substancji a nie od tego czy jest to próżnia czy nie.
oczywiscie do podtrzymania płomienia potrzebny jest tlen ale jesli eksploduje statek to tlen na pewno jest obecny.
  • 0

#17 Virco

Virco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.06.2005 - |08:56|

to tak jak z gaszeniem pol nagftowych wybuchami... :)
albo cos co mozesz w domu zrobic (jednak lepiej poza domem jak ktos ma 2 lewe rece)
plomien w butelce + jajko (radze ugotowac :] ) na szyjce...
zaobserwujesz jak plomien przygasa po czym "flompt" i jajko jest w srodku
w kosmosie nie ma powietrza wiec roznica cisnien jest jeszcze wieksza..
a w momencie dekompresji cisnienie zewnetrzne na atmosfere w statku jest tak duze, ze czas reakcji (wybuchu) jest zbyt maly na tego typu fajerwerki...
musialby byc naprawde "duzy" statek zeby o jakich kolwiek fajerwerkach mowic :ph34r:
i nie hcodzi mi tu tylko o eksplozje wanga wogole o wszytskie filmowe eksplozje.. no ale bez efektow specjalnych filmy nie byly by popularne.. :clap:
heh bo kto powiedzial ze prawda jest interesujaca :censored:
  • 0

#18 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 06.01.2006 - |20:14|

Mozliwe ze nie zrozumieliscie moich intencji.
Pytajac o odkupienie wien pytam jaki macie nastawienie do Paula juz po wszyskim.

W ewentualnym II sezonie brak Paula byl by napewno zauwazalny - czegos by brakowalo - moze dopiero wtedy kilku z was by Paula docenilo.

Skolonanie Paula + Areotech moglo by stwozyc klona z dawna pamiecia - naciagane? - tak - ale wazne aby powrocil dawny Paul a nie zywytrup.
  • 0

#19 Nox

Nox

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 25.06.2006 - |20:44|

To jest raczej pewne, że zginął w tym wybuchu, jeżeli nawet obraz pozostawia pewien margines na watpliwosci to twarz pozostałej (napewno) przy życiu dwojki juz nie. Akcja ratunkowa dla dziewczyn mogła by zostac opuzniona, w koncu spadaja na planete z atmosferą pozwalajacą na przezycie ale co do Wanga to niestety fizyka nie jest taka łaskawa.
Konczac to dyskusje chce powiedziec: chciec znaczy moc, ale po co? Fabuła serialu opiera się na czterech osobach. Jest TC - dowódca the best of the best, West - wiadacy watek Kaylen, Vansen - urodzona wojowniczka z niezła historia, West - dzieciak wildman buntownik. A jaka jest tu rola pozosałej dwujki??
Wong przypuszczalnie przez przypadek dostał sie to czołowej piatki, watek tej postaci jest bardzo słaby, poznajemy ja stopniowo przypuszczam ze tylko dla tego ze nie wypada inaczej. Poza tym, że do eskadry trzeba 5 (prawie jak Budka - prawie robi ...) to gdyby ich nie było od poczatku to z powodzeniem watki tych bohaterów mozna by rozbić na kolejnych człąków z uzupelnien i tyle.
Po co zadawać sobie tyle trudu zeby go wskrzesic skoro w przypadku hipotetycznego sezonu 2 przy dobrym zarysowaniu akcji i nowych postaci nikt nie bedzie panietał jakiegos tam Wenga.
  • 0

#20 Plaski999

Plaski999

Kapral

• Użytkownik
  • 214 postów
  • MiastoOstrów Wlkp.

Napisano 31.07.2006 - |09:31|

2 sezonu i tak pewnie nie będzie :(, więc nie ma się co roztkliwiać ;)
Paul nie żyje, dziewczyny w domyśle też. planeta na którą spadały nie nadawała się do życia dla ludzi, bo to był ten księżyc na którym znaleźli pijawę płci żeńskiej, która broniła młodych. tak więc została tylko dwójka z 58-ej + McQueen
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych