Skocz do zawartości

Zdjęcie

Graphic Novel

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 26.05.2007 - |11:36|

Zauwazyłem, że nie dużo ludzi ogląda, a raczej czyta, komiksy na stronie NBC.com, mimo że naprawde sporo rzeczy można się z tych komiksów dowiedziec, poznać co się działo przez 5 lat w świecie Future Hiro (między odcinkiem 19 a 20). Temat załozyłem, abyśmy pisali co myslicie o tych komiksach, jakie fakty mozna wysnuc, teorie itd. Przydatny topic.

http://www.nbc.com/Heroes/novels/ -> strona, gdzie możecie znalezc Graphic Novel. Ostatni odcinek to 34, ale radze przeczytac od początku, choć to może się okazac nudne.

Ostatni komiks to Smierc Hanny Gitelman Part 2. Nie będę wam streszczał, obejrzyjcie sobie sami ;) Moim zdaniem Hana może się okazac naprawde silnym Heroesem, w szczegolnosci w erze komputerów i internetu.

Użytkownik MorFeuS edytował ten post 26.05.2007 - |11:36|

• 0

#2 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 27.05.2007 - |06:59|

O ile żyje - bo tego nie możemy być pewni
jej świadomość mogła się gdzieś... uploadować? ;)
ogolnie graphic novel sie nawet nawet czyta i mozna sie dowiedziec kilku cikawych rzeczy, ale wkurza mnie ta reklama Nissan Vera na pierwszej stronie :/
  • 0
You are what you believe yourself to be

#3 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 27.05.2007 - |07:04|

fajnie by bylo je takze przetlumaczyc co wy na to? wiem ze wiecej jest roboty nad tym moze bym sie nawet pokusil ale nie mam wiedzy jezykowej

jesli ktos by pomogl to wspolnie moze cos sie zrobi
:)
co wy na to?
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#4 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 27.05.2007 - |08:53|

niezly pomysl ! popieram.
moze znajdzie sie ktos chetny?
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#5 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 27.05.2007 - |09:21|

jakby ktos to potlumaczym moze bym sie jakos tym zajal
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#6 blaine

blaine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.05.2007 - |09:27|

ja moge zajac sie tlumaczeniem. chociaz oczywiscie kazda pomoc mile widziana. ;)
  • 0

#7 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 27.05.2007 - |09:38|

super jutro zagadam z kolesiem i zalatwie moze opracowanie graficzne nie powinno byc raczej problemow
  • 0

#8 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 27.05.2007 - |10:50|

ja moge zrobic - oczywiscie, tylko jesli trzeba :) - taka typowa korekte redakcyjna (ortografia, skladnia).
no to mamy zespol ... :)
  • 0

#9 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 27.05.2007 - |12:30|

tłumaczenie to nigdy nie jest problem, jakby co tez moge pomoc ;)
gorzen ze zlozeniem wszystkiego do kupy
  • 0

#10 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 27.05.2007 - |12:33|

kurcze fakt :) bedzie ok :)

wszystko pdf wiec nie bedzie problemow
  • 0

#11 blaine

blaine

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.05.2007 - |16:21|

ja mam pelno wolnego czasu, wiec dla mnie siedzenie nad tlumaczeniami, itp nie stanowi zadnego problemu.
tak wiec skoro jest sporo chetnych osob to ja moge powoli zaczac robic takie beta-wersje tlumaczen. a jak juz ustalimy konkretnie co i jak to wtedy dopieszcze je odpowiednio. ;)
co do wklepania tekstow w dymki to nie jest to problemem, gorzej z tekstami ktore sa bezposrednio na rysunkach. tu juz trzeba kogos kto odpowiednio sie na grafice zna. chyba ze olewamy te i tlumaczymy tylko dialogi. ;)

edit: pierwsze dwie czesci juz przetlumaczone. ;)

Użytkownik blaine edytował ten post 27.05.2007 - |18:24|

• 0

#12 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 27.05.2007 - |22:50|

one maja po kilka stron tylko?
troszke krociutke
ale jutro pogadam z kolesiem grafikiem
cos poradzi ma talent
  • 0

#13 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 28.05.2007 - |01:36|

Ja mogę pomóc z tłumaczeniem tekstu ;) Angielski mam na wysokim poziomie, ale:

fajnie by bylo je takze przetlumaczyc co wy na to? wiem ze wiecej jest roboty nad tym moze bym sie nawet pokusil ale nie mam wiedzy jezykowej

jesli ktos by pomogl to wspolnie moze cos sie zrobi
smile.gif
co wy na to?

Będę działac pod innym pseudonime, bo kurcze boje się, że policja mnie złapie za nielagalnie tłumaczenie tekstu.

Aha i może wrócmy do tematu:D? Ta śmierć Hany nie jest pewna, ale ona by się raczej spailiła. Pozatym na końcu ona mówia, że śmierc to nie jest koniec, czy coś w tym stylu. I widzimy ja wsrod tych cyfrowych fal, czy jak to tam nazwac, jakby wśrodku komputera Micah była. Aha a co najważniejsze to to, że DL trafił do szpitala, bo ludzi zaczynali juz zadawać pytania, gdzie się podział DL.
  • 0

#14 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 28.05.2007 - |12:29|

skoro jest tyle osob chetnych do tlumaczenia, to moze bysmy sie podzielili chapterami np. ta i ta osoba od tego do tego, nie?

a co do obecnych chapterow to pewnie kolejne ujrzymy jak serial znow zagosci na antenie, a szkoda... w graphic novel mogliby w sumie wprowadzic nowych bohaterow
  • 0

#15 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 28.05.2007 - |14:08|

a co do obecnych chapterow to pewnie kolejne ujrzymy jak serial znow zagosci na antenie, a szkoda... w graphic novel mogliby w sumie wprowadzic nowych bohaterow

Grahpic novel będzie pojawiał się co tydzień bez zadnych przerw :) Przynajmniej tak planowała stacja NBC, wiec pewnie tak bedzie.
  • 0

#16 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 28.05.2007 - |15:44|

co do opracowania graficznego juz mam zalatwione wiec jak bedzie tlumaczenie mozna zaczac sie bawic graficznie :)

wiec prosze tlumaczenia ostatecznie do mnie a ja dalej sie zabawie tym
  • 0

#17 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 28.05.2007 - |17:24|

Pancor proponowal zeby sie podzielic chapterami, zeby sie ni powtarzac - wez to jakos zorganizuj :)
w razie watpliwosci proponuje pomoc stylistyczna w tlumaczeniach. troszke sie na tym znam, chociaz raczej po francusku :)
  • 0

#18 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 28.05.2007 - |18:22|

no to juz jestesmy coraz blizej niz dalej heheheheh

proponuje tak

strona graficzna - Thrawn1972 / hehe czyli moja skromna osoba/

strona tekstowa - pancor; blaine, MorFeuS;

prosze o kontakt mam juz sciagniete wszystkie czesci; dogadamy sie co do podzielenia sie praca, moj gg to 2670817 :)
  • 0

#19 niepco

niepco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoWyspy Południowe

Napisano 28.05.2007 - |18:48|

Sciagnałem sobie 34 odcinki komiksu i mam pytanie. Czesc 3 i kolejne maja pierwszą strone wiekszą a pozostałe mniejsze. Czy u Was jest podobnie?
  • 0

#20 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 30.05.2007 - |00:43|

Graphic Novel #35 - IT TAKES A VILLAGE PART ONE
Główna postać: Haitian

Nooo, dosyć ciekawy odcinek. Dowiadujemy się, jaką moc posiadał ojciec Haitańczyka. Ale co to jest?
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Swoja drogą, czy zauważyliście, że Haitańczyk ma dwie moce? Potrafi wyczyścić pamięc oraz powstrzymać moce. W sumie obie te cechy bazują na mózgu, więc może on bez dotykania sprawić, że mózg mutanta się zmienia i nie może uzywać mocy?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych