Skocz do zawartości

Zdjęcie

NEO +

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
448 odpowiedzi w tym temacie

#1 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.09.2003 - |22:02|

Informacja dla wszystkich ze słabymi łączami.
Fragment artykułu ze strony http://www.telekomun...ocja_neostrada/

Promocja Neostrady. Test przez 30 dni i aktywacja za 1,07 z VAT!

Od września TELEKOMUNIKACJA POLSKA obniża miesięczną opłatę abonamentową za korzystanie z usługi Neostrada do 149 zł brutto! Dodatkowo Klienci, którzy zamówią Neostradę we wrześniu lub październiku będą mogli przez 30 dni testować usługę za symboliczną złotówkę. Po miesiącu Klient może zrezygnować z usługi nie ponosząc dodatkowych kosztów. Klienci, którzy zdecydują się nadal korzystać z Neostrady, mogą wybrać tańszą opcję abonamentową (149 zł brutto), jeśli podpiszą umowę na 12 miesięcy.

W promocji "Neostrada" testuj przez 30 dni. aktywacja usługi oraz opłata abonamentowa wyniesie 1,07 zł z VAT. W tym czasie można z niej zrezygnować, oddając modem, bez ponoszenia żadnych dodatkowych opłat. Opłaty abonamentowe za kolejne miesiące mogą wynosić:

149 zł z VAT przy umowie na 12 miesięcy
199 z VAT przy umowie bezterminowej.
Opłata za zestaw instalacyjny (199 zł z VAT) znajdzie się na pierwszej fakturze.

Sam do tej pory mam Chello. Zamówiłem jednak wczoraj neostradę i już dzisiaj na niej siedzę :D . Tak szybka realizacja jest mozliwa jesli złożycie zamówienie na infolinii (0800 102 102) i zgłosicie chęć odbioru w najbliższym Telepunkcie. Inaczej czeka się około 5 dni na kuriera. 30 dni testowania za złotówkę to atrakcyjna oferta.
Jak na razie jestem zadowolony. Polecam.
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#2 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 02.09.2003 - |22:09|

dal osob które nie mają stałego łcza to ciekawa oferta . Natomiast inni tak jak ja to raczej mogą zapomnieć - łaczę ACN 128 od 9 lipca tego roku , wiec mam jeszcze 10 miesiecy obowiązkowej umowy .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 02.09.2003 - |22:09|

A zauważyłeś, że cena za umowę bezterminową jest normalna (199 zł), a promocyjnie dostajesz tylko 12 miesięcy? Oszczędzasz w sumie 600 zł, jak dla mnie to nic. To mnie dziwi, bo powinno być odwrotnie (abonament na czas nieokreślony powinien być mniejszy niż za 12 miesięcy). Ktoś może mi to wytłumaczyć? Czy przypadkiem w umowie nie ma zapisu, że po 12 miesiącach klient MUSI podbisać umowę na czas nieokreślony? Wcale bym się nie zdziwił... <_<
  • 0

#4 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 02.09.2003 - |22:10|

Łałłł niezła sprawa muszę to sobie przekalkulować. Sam mam SDI ale skoro abonament jest taki sam a mogę zyskać na szybkości to właściwie są same plusy. Chyba się skuszę :D

Ps O kur... :ph34r: właśnie się dowiedziałem że w tym miesiącu jeszcze nie mogę mieć neostrady. Moja centrala jeszcze nie jest przystosowana :angry: :angry: :angry:

Użytkownik Ksyrax edytował ten post 02.09.2003 - |22:13|

• 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#5 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 02.09.2003 - |22:28|

A zauważyłeś, że cena za umowę bezterminową jest normalna (199 zł), a promocyjnie dostajesz tylko 12 miesięcy? Oszczędzasz w sumie 600 zł, jak dla mnie to nic. To mnie dziwi, bo powinno być odwrotnie (abonament na czas nieokreślony powinien być mniejszy niż za 12 miesięcy). Ktoś może mi to wytłumaczyć? Czy przypadkiem w umowie nie ma zapisu, że po 12 miesiącach klient MUSI podbisać umowę na czas nieokreślony? Wcale bym się nie zdziwił... <_<

Chodzi o to, ze jak podpisujesz umowe na czas nieokreslony, to przysluguje ci okreslony czas wypowiedzenie - chyba miesiac. Czyli nie pasuje ci - to np po 6 tygodniach masz spokoj. Natomiast takiej opcji nie ma przy umowie na czas okreslony - musisz wytrwac te 12 miesiecy. Cos za cos.
  • 0
There is always a bigger fish.

#6 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 02.09.2003 - |22:40|

Jest też mały kruczek w tej promocji.

Przy podpisaniu umowy na 12 miesięcy płaci się 149 zł abonamentu, ale dostaje się tylko 50MB na stronę.
Przy umowie na czas nieokreślony 199 zł abonamentu i 100MB na stronę.

Tak więc 50 zł mniej i 50 MB mniej.

Pzd :D
  • 0

#7 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 02.09.2003 - |22:41|

Chodzi o to, ze jak podpisujesz umowe na czas nieokreslony, to przysluguje ci okreslony czas wypowiedzenie - chyba miesiac. Czyli nie pasuje ci - to np po 6 tygodniach masz spokoj. Natomiast takiej opcji nie ma przy umowie na czas okreslony - musisz wytrwac te 12 miesiecy. Cos za cos.

Z tego co wiem jest dokladnie tak jak mowi jarmat - czylo podpisujac umowe na czas nieokreslony mozesz im podziekowac w kazdej chwili :) uprzedzajac ich troszke wczesniej - dlatego wyzszy abonament (zabezpieczaja sie <_< )
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#8 Magbet

Magbet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoMyslowice

Napisano 02.09.2003 - |23:52|

Albo TEPSie rura zmiękła, albo gdzieś jest hak (transfer), tak czy inaczej to to powinno kosztować max 100 zł nie więcej.
  • 0

#9 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 03.09.2003 - |00:39|

Z tymi umowami na czas określony i nieokreślony jest tak że TP się zabezpiecza bo nieraz musza modyfikowac twoja linie potem podpiąc cie i inne takie a jak odrazu zrezygnujesz to beda straty.
Trnasfer jest ładny taki jak w umowie nieraz nawet troche większy ale nigdy mi nie spadł poniżej 60 kb.
Tp prubje się ratowac bo coraz wiecej ludzi przechodzi do kablówki, sieci lokalnych itp.
I jeszcze netia ma jakieś tam oferty Tp chce ich zdusic w zarodku.
Mi się jeszcze udało wydusić od nich modem na rj45 :D łatwo sie dzieli ;)
  • 0
Sg1 - Far - B5 Rulezzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!

Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!

#10 karson

karson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 03.09.2003 - |02:26|

Na nasze POLSKIE warunki i tak jest to kosmiczna cena. Powiedzcie mi kogo z nasz szarych ludzi stac na to, aby placic 200 miesiecznie abonamentu za net?
Jest to przeciez 1/5 pensji przecietnego smiertelnika.
Dla porownania w Stanach za lacze 10MB miesieczna oplata wynosi 20$. Porownajcie teraz ich zarobki a nasze i predkosc oferowanego lacza.
Przez te wlasnie ceny u Nas sa sami "Lanowcy", ktorzy korzystaja z dobrodziejstwa routerow rozdzielajacych lacze i wtedy rzeczywiscie cena wychodzi np przy 5 osobach po 40 zeta, ale szybkosc lacza spada do okolo 11KB/s.
Panowie z TPSA powinni to sobie wziac do serca.
  • 0

#11 Raael

Raael

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 03.09.2003 - |03:15|

Mimo ze sam mam Neo +,az sie boje jak dostane rachunek. Usluge podlaczylem w czercu i do tej pory ani widu ani slychu o platnosciach.Konsultujac to z info-linia dowiaduje sie ze to normalne ?? ale jak juz dojdzie, to ciekawe jak tepsa zareaguje na problem z placeniem ??! W sumie jednego dnia usluge zamowilo 4 moich kolesi i juz sypia reklamacje w sprawie platnosci :D
Jednak Neo sama w sobie jest warta swojej ceny, jak dotej pory byla tylko jedna awaria ( ok 6h ) a transwer caly czas w granicach 63-65. I jezeli "potentat" nie da ciala na "wykonczeniu" to bede chwalic ich pod niebiosa
  • 0

#12 karson

karson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 03.09.2003 - |05:15|

Jednak Neo sama w sobie jest warta swojej ceny, jak dotej pory byla tylko jedna awaria ( ok 6h ) a transwer caly czas w granicach 63-65. I jezeli "potentat" nie da ciala na "wykonczeniu" to bede chwalic ich pod niebiosa

Jesli dobrze pamietam ( a tak jest ) to jak wchodzilo SDI to rzeczywiscie na tamte czasy net chodzil pieknie, ale to co zaczelo sie dziac pod koniec 2002 i poczatek 2003 to byl koszmar. Czasem nawet stronki nie moglem otworzyc. Reklamacje nie dawaly ic TPSA nic nie robilo, dopiero bodajrze w marcu , TPSA mialo tyle reklamacji, ze zaczeli sie bronic mowiac, ze to wina nowych routerow ktore zakupili i rzeczywiscie za luty zwrocono koszt abonamentu i za polowe marca rowniez.
Hehe najsmieszniejsze jest to, ze mnostwo ludzi nie mialo pojecia o tym, ze TPSA zwraca kase i nie dostali nic.
Mam nadzieje, ze sytuacja sie nie powtorzy i NEO+ bedzie tak chodzilo jak dotad. Pozyjemy zobaczymy.
  • 0

#13 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 03.09.2003 - |07:31|

Sam do tej pory mam Chello. Zamówiłem jednak wczoraj neostradę i już dzisiaj na niej siedzę :D . Tak szybka realizacja jest mozliwa jesli złożycie zamówienie na infolinii (0800 102 102) i zgłosicie chęć odbioru w najbliższym Telepunkcie. Inaczej czeka się około 5 dni na kuriera. 30 dni testowania za złotówkę to atrakcyjna oferta.
Jak na razie jestem zadowolony. Polecam.

A widzę AtroN ,ze jednak zmieniłeś Chello na naszego monopolistę :). Powiem szczerze, że wolałbym płacić za NEO niz mieć jakieś chore ograniczenia w sciąganiu, zwłaszcza ,ze sciągam duzo.
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#14 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.09.2003 - |08:17|

A widzę AtroN ,ze jednak zmieniłeś Chello na naszego monopolistę :). Powiem szczerze, że wolałbym płacić za NEO niz mieć jakieś chore ograniczenia w sciąganiu, zwłaszcza ,ze sciągam duzo.

He he he, to na razie jedynie test. Z Chello mam umowę do lutego, ale może coś wymyślę...... :rolleyes:

Widzę, że rozgorzała dyskusja. Za drogo, za mało. Proszę Państwa! Przesłanie mojego tekstu jest następujące:
Za jednego zeta testowanie Neo+ przez 30 dni, bez konsekwencji finansowych. Po 30 dniach zdajesz i masz w nosie. Proszę więc nie mówić, że się nie opłaca. Przez miesiąc mając Neo+ można sobie nieźle uzupełnić kolekcję SG1 i innych filmów. Dlatego przede wszystkim kierowałem ten tekst do ludzi z kiepskimi łączami.

A zauważyłeś, że cena za umowę bezterminową jest normalna (199 zł), a promocyjnie dostajesz tylko 12 miesięcy? Oszczędzasz w sumie 600 zł, jak dla mnie to nic

No Castor, jak dla ciebie 6 stówek to nic, to ja przepraszam. Mogę jedynie ci pogratulować. Dla mnie 6 paczek piechotą nie chodzi.

Użytkownik AtroN edytował ten post 03.09.2003 - |08:22|

• 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#15 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 03.09.2003 - |08:51|

...patrząc na ceny dostępu przez sieć telewizji kablowych,kilku innych ciekawych projektów TPSA zostanie zmuszona do obniżenia cen i mam nadzieję że to tylko kwestia czasu...reasumując obecna promocja to jeszcze nieto jak dla mnie... B)
  • 0

#16 Sinel

Sinel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 03.09.2003 - |09:30|

Dziś i ja wysłałem formularz zgłoszeniowy.
Ciekawy jestem ile to będzie trwało?
Rezygnuję jednocześnie z SDI - szkoda tych wydanych 999 złotych za instalację.
  • 0

#17 robnag

robnag

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 03.09.2003 - |11:11|

Ja w lanie place 135 zl za 128 a Neo + kosztuje 145 zl.Jak powiedzialem moje adminowi to nie mow uwierzysz ze tpsa tak tani liczy za pol mega.Jescze pary dni i neo mi zaloza .

:D :D
  • 0

#18 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 03.09.2003 - |13:44|

A zauważyłeś, że cena za umowę bezterminową jest normalna (199 zł), a promocyjnie dostajesz tylko 12 miesięcy? Oszczędzasz w sumie 600 zł, jak dla mnie to nic

No Castor, jak dla ciebie 6 stówek to nic, to ja przepraszam. Mogę jedynie ci pogratulować. Dla mnie 6 paczek piechotą nie chodzi.

Przecież te 600 zł to w skali roku... <_<
  • 0

#19 Bman

Bman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 03.09.2003 - |13:48|

Jestem uzytkownikiem Neo od pol roku i chwale sobie ta usluge
(byla 1 awaria ale udalo ja sie szybko usunac)
Wczesniej mialem SDI i musze powiedziec ze przy obecnej roznicy cen
SDI - 139 brutto
NEO - 149 brutto
nie ma sie co zastanawiac...

Pozatym TepSA obnizajac abonament wyszla naprzeciw konkurencji
a to tylko z zyskiem dla nas klientow...

W Warszawie
Chello - za ta sama cene (149zl) oferuje rowniez 512/128kbit ale haczykiem jest miesieczne ograniczenie transferu.
AsterCity - za 119zl mamy lacze 128/64kbit (download 512kbit w obrebie sieci)

Osoby ktore mysla o podlaczeniu wiecej niz 1 komputera w domu w Chello musza sie liczyc z dodatkowymi kosztami (w Neo+ kosztow brak o ile dzielimy lacze w obrebie wlasnego lokalu - dzielenie poza lokal jest niezgodne z regulaminem i mozliwe tylko przy wykupieniu uslugi DSL),
w Astercity w ramach abonamentu mozliwosc podlaczenia do 2 dodatkowych komputerow.

Co by nie mowic o naszym monopoliscie na tle innych wypada dobrze (nie biore tu pod uwage sieci osiedlowych bo nie kazdy ma pod reka paru kumpli albo mozliwosci techniczne zeby zlozyc sie na dobre lacze i podzielic to miedzy siebie)

Użytkownik Bman edytował ten post 03.09.2003 - |14:12|

• 0

#20 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 03.09.2003 - |13:54|

Osoby ktore mysla o podlaczeniu wiecej niz 1 komputera w domu zarowno w Chello
jak i Astercity musza sie liczyc z dodatkowymi kosztami (w Neo+ kosztow brak o ile dzielimy lacze w obrebie wlasnego lokalu - dzielenie poza lokal jest niezgodne z regulaminem i mozliwe tylko przy wykupieniu uslugi DSL)

I to zmienia postać rzeczy, zaraz zabieram się za wertowanie umowy z chello. Jak dobrze pójdzie to w ciągu tygodnia jadę na Neostradzie. Dzięki za info, dla mnie to szalenie ważna inforamcja.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych