Odcinek 022 - S01E22 - Why We Fight
Napisano 13.05.2007 - |09:10|
- www.gwrota.com
Napisano 13.05.2007 - |20:40|
Szkoda tylko, że pewnie na początku pierwszego odcinka przylecą helikoptery i zrobią żołnierze porządek
I co dalej? Polowanie na Hawkinsa? Zapowiada się bardzo interesująco.
Napisano 16.05.2007 - |15:16|
Użytkownik FilipKD edytował ten post 16.05.2007 - |15:18|
Napisano 21.05.2007 - |14:28|
Napisano 04.06.2007 - |16:49|
Napisano 17.06.2007 - |15:23|
Napisano 17.06.2007 - |17:25|
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 07.07.2007 - |09:41|
Szczerze mowiac, wolalbym jednak, zeby dali sobie spokoj. Nakrecili 7-odcinkowe zakonczenie i skonczyli te historia raz na zawsze. Nie jest ona szczegolnie porywajaca i nie zalezy mi wielce na jej kontynuacji. Poza tym istnieje ryzyko, ze nakreca 7 odcinkow i znowu dostana cancela, a my pozostaniemy z niedokonczona historia, tym razem juz definitywnie. Tworcy dostali szanse na wyjscie z honorem i załatanie serialu po I sezonie i dopisanie zakończenia. Mam nadzieję, że nie spartolą tego.
Użytkownik Haes edytował ten post 07.07.2007 - |17:05|
Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.
Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).
Napisano 09.07.2007 - |09:18|
Mam nadziejęe, że następny sezon będzie bo jest to dla mnie jeden z lepszy seriali.
Pozdrawiam.
Bill Gates
Napisano 29.08.2007 - |00:38|
Jak to nie zaczęto walczyć? Oczywiście, że zaczęto. To nic, że właśnie w tym momencie skończył się odcinek. Poza tym pewnie nikt nie zwrócił na to uwagi, że tytuł odcinka nie jest pytaniem. Jego zadaniem nie jest pytać "Po co walczymy?" Pytanie brzmiałoby "Why do we fight?", o ile się nie mylę. Tytuł jest zdaniem oznajmującym. "Po co walczymy." Cały odcinek to jakby wyjaśnienie, po co walczą. Walczą dla siebie, dla swoich rodzin i bliskich, by ich nie stracić (tak, jak Johnstona), dla swojej ziemi i tego, co się działo tam wcześniej, przed wydarzeniami, których jestesmy swiadkami w serialu. Na przykład takich, jak ślub Erica...A ja byłem bardzo niezadowolony z finału. Bywały w Jericho lepsze odcinki. Dodatkowo twórcy, wiedząc chyba iż 2 sezonu serialu nie będzie postanowili poświęcić cały finałowy odcinek na śmierć jednego z głównych bohaterów (czy aby na pewno potrzebną? zapychacz.) I na wspomnienia z dnia ślubu Erica. Chyba tylko po to, żeby April mogła się na ekranie pojawić. Wątek z Heather i z obozem wojskowym ciekawy. Cliffhanger? Nie było takiego. Tandetne zakończenie, które nic nie wyjaśnia. Czemu nie zaczęto walczyć? Bo i tak by nieskończono, a twórcy nie znaleźli pomysłu na inny cliffhanger i wiedzieli, że nie ma sensu walczyć z New Bern, bo wątek i tak się nie wyjaśni. Stąd tytuł. Po co walczyć skoro i tak nie będzie 2 sezonu. No to nie walczyli.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych