Najlepsze horrory
Napisano 28.04.2007 - |13:43|
Moje typy to:
- The Blair Wich Project
- 13 duchów
- Egzorcysta
Napisano 28.04.2007 - |13:48|
OMEN ale ten starszy, nie ten nowy...
sporo filmów z gatunku horror widziałem, a do tego jako jedynego "boję" się wracać... to dobrze o nim świadczy...
Napisano 28.04.2007 - |18:16|
prócz podgatunku Wampiry, zwłaszcza akcji
Thrillery zdecydowanie TAK
głównie świetna seria Krzyk, oraz Piła
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 28.04.2007 - |18:38|
Ukryty wymiar - Event horizon
Pierwszy raz go oglądałem będąc samemu w domu za oknem ciemno i deszcz więc efekt był wstrząsająco-niesamowity. Do dzisiaj to pamiętam.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 28.04.2007 - |23:24|
Ręka Boga / Frailty
Klimat świetny, końcówka bomba.
Ojciec uważa się za "Ręke Boga" której zadaniem jest zabijać demony mieszkające w ludziach. Robi to za pomocą "boskiej" broni zesłanej przez Wszechmogącego, czyli jebitnej SIEKIERY . Dodatkowo zatrudnia do tego swoich dwóch małoletnich synów.
Po prostu RĘKA BOGA :hehe:
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 29.04.2007 - |04:18|
Napisano 29.04.2007 - |05:07|
Napisano 01.05.2007 - |17:59|
Omen-(stary) :evil:
Hellraiser 1
Ale moglabym tez dodac pare innych.
Blair Wirch Project - z Heather Donahue.(Mary w Taken)
Cube-ludzie mowia ,ze to horror -wiec zaliczam go do tej dziedziny
Aliens ( scifi horror?)
Wladca Zyczen 1
Napisano 01.05.2007 - |20:10|
ale moge polecic:
Alien 1, 2 i 3; 4 tez, od biedy:
Shaun of dead - horror - komedia, swietny!!!
Dog soldiers - fajny europejski horrorek
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 01.05.2007 - |20:28|
Napisano 01.05.2007 - |21:14|
Koszmar z ulicy Wiazów Freddy wymiata całosc
Piatek 13 calosc
Evil Dead
Napisano 02.05.2007 - |12:46|
Napisano 02.05.2007 - |13:13|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 04.05.2007 - |23:15|
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 05.05.2007 - |10:55|
Napisano 10.05.2007 - |22:05|
Takiego klimatu zagrożenia i bezradności amerykanie nie potrafią stworzyć. Końcówka zaskakująca na maxa!
Może jak ktoś oglada któryś raz, to zauwazy jakieś dłedy logiczne, ale co tam - film wymiata!
Z horroro-komedii swietny jest "Braindead" czyli "Martwica mózgu" Petera Jacksona oraz seria "Evil Dead".
A z fantastyki najlepszym horrorem jaki się ukazał to Alien.
Jak byłem na tym w kinie to prawie "gryzłem krzesło"
Fabuła, klimat, bezsilność, tajemnica, to prostu arcydzieło.
Aliens to juz nie horror, ale kino akcji.
Napisano 14.05.2007 - |20:11|
- Alieny [oprócz tych nowych ala vs.predator]
- filmy Kinga [za klimat, nie przeszkadza mi że długie, uwielbiam to]
- Sam Neill i jego "Descent i Dog Soldiers"
- Even Horizon, Lewiatan:), Faces of Death
- wszelkie serie z "trupami"
i wiele, wiele innych.
VRIP - SG1V
Napisano 03.06.2007 - |20:58|
1) "Królestwo" von Triera - bezapelacyjnie najlepszy. Oglądałem w biały dzień, na ściszonych głośnikach i do dzisiaj ze strachu nie potrafię tego choćby włączyć. Jeśli ktoś pamięta "Braciszka" i zwłoki dzewczynki w słoju, to przyzna mi rację
2) Krąg USA (niby nie jest jakoś okropnie straszny, ale ma genialny klimat - do dzisiaj widzę oczyma wyobraźni latarnię morską i to lśniące czerwonym blaskiem drzewo. Za to japońska wersja IMHO była kilka razy gorsza i nudniejsza)
3) Klątwa USA (zryło mi psychikę na jakiś tydzień, pewnie dlatego że oglądałem na dużym ekranie i z niesamowitym udźwiękowieniem. Do dzisiaj czasem aż się boję zajrzeć pod kołdrę czy do szafy )
4) Lśnienie Kubricka - niby nie straszny, ale ta mina oszalałego Nicholsona wbijającego siekierę w drzwi zapada w pamięć.
5) Stygmaty - za niesamowity artyzm i rewelacyjny soundtrack.
6) Egzorcysta 1 - bez komentarza...
7) Jeśli Lyncha można zaliczyć do horroru (tak sądzę), to wszystkie jego filmy, z Mulholland Drive i Zagubioną Autostradą na czele.
Napisano 03.06.2007 - |21:10|
A dalsze miejsca to już za dużo tytułów pretenduje, żeby któryś wyróżniać.
Wcześniej wymieniono parę fajnych tytułów i parę zupełnie przeciętnych. "Piła"? LOL, no ale to już kwestia gustu, więc nie powinienem się śmiać, bo nie jest powiedziane, że to mój gust nie jest do d..y
@Lord_Yu - "Dog Soldiers" i "The Descent" (oba zacne) to nie Sam Neill tylko Neil Marshall. Przejęzyczenie zapewne spowodowane obecnością w następnym myślniku słabiutkiego "Event Horizon", w którym najstraszniejszy był widok Neilla w majtkach.
@DanielP - końcówka (znaczy się rozwiązanie "zagadki") "Haute Tension" to zupełna bzdura po mojemu, w ogóle film po niezłym starcie dołuje "niemożebnie". Z francuskich horrorów polecałbym raczej "Calvaire".
Napisano 08.06.2007 - |23:39|
Piła 6 000 i Krzyk 12, do tego Teksańska Masakra Kablem od Żelazka i Płytą DVD 34 to robi się już nudne.... kiedyś były klasyki, nawet w Horrorach, ale teraz są to popłucznyny i zwykłe [beeep]. A the best oczywiście jest o Martwych Wymiotujących Prostytutkach, nie pamietam tytułu, ale widziałe trailer, Vomit Gore...... ŻENADA!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych