Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy jesteś uzależniony od SG

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
181 odpowiedzi w tym temacie

#121 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 24.06.2005 - |23:15|

Wielu z nas robiło już dłuuugie maratony. Ja również nie odstaję od reszty. Uważam jednak, że odpowiednio dawkowane odcinki inaczej się odbiera niż te, które oglądało się ciągiem. Dlatego miałem już tak, że te odcinki które obejrzałem pod koniec maratonu musiałem ponownie na trzeźwo obejrzeć kolejnego dnia żeby do mnie dogłębniej dotarły.
  • 0

#122 bumbik

bumbik

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 29.06.2005 - |13:39|

Ulalal .. ale wszyscy się obruszyli (Katharn chyba najbardziej) po moim poscie. No więc – niektórzy poczuli się na tyle urażeni że domagają się przeprosin (co mnie niezmiernie bawi) – nic z tego nie doczekacie się.

Katharn domaga się konkretów – nie będę ich wymieniał bo moja wypowiedz (szczegółowa analiza odcinek po odcinku) była bardzo ale to bardzo obszerna. Wyraziłem swoje zdanie że „podziwiam uzależnionych” –czy ja tu kogoś zprzeklinałem, zwyzywałem itd ...

Zjechać serialu tak bardzo nie zjechałem – napiłem że jest kiepski – co zresztą widać jak na dłoni gdy obejrzy się p[pierwszy sezon. Nazwanie kogoś „fanatykiem” serialu jest jak najbardziej uzasadnione skoro się od nie go uzależnił (rozumie ze można uzależnić się od używek, no od kompa i neta również)

Ogólnie dużo oglądam s sci-fi , jedne lepsze jedne gorsze - porównując do nich SG-1 wypada nadzwyczaj słabo – wiec zaskakuje mnie wasz entuzjazm do tego serialu.
  • 0

#123 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 29.06.2005 - |15:34|

To ja stary chciałbym usłyszeć jaki ty serial fantastyczny uznajeś z dobry albo bardzo dobry?Bo szczerze mówiąc troche mnie wk :censored: :censored: .
...łeś tym wymądrzaniem się,jakbyś był jakąś wyrocznią co jest dobre a co złe?
Młody pewno jesteś.
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#124 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 29.06.2005 - |16:01|

rexus patrzeć na ostatni kilka postów i niw wierzyć …. ktoś nie lubić SG-1 nie możliwe tylko rexus nie lubić SG-1, bumbik chcesz dostać toporkiem

Ale żeś rozjuszył „zakochanych” w Sg-1 którzy zamiast misia do poduszki przytulają płytkę DVD z najlepszymi odcinkami Sg-1 (przebierając energicznie nóżkami pod pierzynką).

Bombik – nie przejmuj się rexus rozumieć sfrustrowanego fan SG-1 (no jakoś musiałeś przebrnąć prze te 8 sezonów – ja dotrwałem tylko do połowy 7 – nawet po kilku głębszych nie mogłem zmusić się by oglądać dalej)

A co do wypowiedzi przedmówcy to jest cała masa lepszych od SG-1 – tylko trzeba się zdeklarować jakim jest się fanem sci-fi. Taki co lubi bajeczki (czytaj komercje) czy takim który lubi prawdziwe sci-fi
  • 0

#125 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 29.06.2005 - |19:25|

Nadal nie otrzymałem odpowiedzi co moi przedmówcy uważają za ''prawdziwą sci-fi''? :( :( Rexus jak cię frustrowało oglądanie 7 sezonów to po co to robiłeś? :/ :/ Jesteś zdeklarowanym masochistą? :clap: :clap: :clap: Nie podobało się,nie oglądaj,nikt cię nie zmusza.Nie jestem uzależniony ;) ;) ;) ale nie podoba mi się takie radykalne twierdzenie że coś jest dobre a coś złe bo ja tak twierdze a inni się mylą(patrz bumbik)
Zalatuje mi to nietolerancją(trudne słowo) i ksenofobią(jeszcze trudniejsze słowo) :D :D :D
  • 0
1164 rok snu Pożogi

#126 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 29.06.2005 - |20:22|

Nadal nie otrzymałem odpowiedzi co moi przedmówcy uważają za ''prawdziwą sci-fi''?

Czy ja naprawdę usze się powtarzać ??? tyle razy już pisałem – tyle mega postów i wywodów na temat Sg-1 napisałem, poczytaj sobie a będziesz wiedział (czy to naprawdę aż tak meczy ?? – je wiem ze niektórym to sprawia trudności – plaga ta jest coraz bardziej powszechna w Polsce). Poszukaj moich postów a nie czekaj aż ci na tace wszystko się poda (swoją droga nie dziwie się ze lubisz Sg-1 – oglądając ten serial nie trzeba zbyt wiele główkować, ani pamiętać niuansów z poprzednich odcinków – ehhh .. niestety takie czasy)

Wyskakujesz z tu z „ksenofobią” a sam chyba zbyt dobrze nie rozumiesz tego słowa, (pewnie tak samo jak masochista patrząc na twoja wypowiedz)

Pytasz po co oglądałem aż 7 sezonów (i przy okazji nazywasz mnie słowem na „m” o którym chyba za bardzo pojęcia mnie masz). Gdybym był „m” to oglądnąłbym wszystkie 8 sezonów (wnioskuje ze ty jesteś „m” skoro sprawia ci to przyjemność).

Co do tolerancji – jestem bardzo tolerancyjny (aż sam się sobie dziwie, ale jestem też jak małe dziecko – aj mi się cos nie podoba to mówię w prost i bez ogródek – nie przekręcam ogonem < odnośnie aluzji z dzieckiem poczytaj moje posty a może zrozumiesz o co mi chodzi – bo nie będę się powtarzał> )

Moje poglądy są takie a nie inne – bumbik widzę myśli podobnie, ale ze jest nowy to się go karci. Każdy może mieć swoje zdanie na temat poziomu serialu. I jak czytam obruszenie Katharn’a, to aż się dziwie - ciekawe co maja powiedzieć wielbiciele telduperele jak przeczytają niemałą ilość postów co się o nich sądzi – ich można krytykować ale już jak na „nas” ktoś najedzie to obraz boska (tym bardziej ze SG-1 nie za bardzo różni się od zwykłego teleduperele)

Dajcie mi kropli .

KAYRON - link specjalnie dla ciebie gdzie zajdziesz kilka moich odpowiedzi na twoje pytania

http://forum.gwrota....p?showtopic=474

Użytkownik rexus edytował ten post 29.06.2005 - |20:26|

• 0

#127 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 29.06.2005 - |21:17|

Mam wrażenie, że co poniektórzy chyba chcą uchodzić za krytyków filmowych dla których ambitny film to taki przy którym trzeba się skupić na maxa i analizować każdą scenę. A żeby zrozumieć trzeba oglądnąć kilka razy. O co chodziło w tej scenie? Aha na początku coś tam było. Tylko co? Może następnym razem zrozumię.
Film powinno oglądać się gładko i przyjemnie. I tak jest z SG-1. Film jest za prosty? Same tylko efekty specjalne? Nie wydaje mi się.
Może ktoś mi zarzuci z tych "krytyków" że jestem głupi bo muszę oglądąć ambitne filmy kilkakrotnie. Nie, nie jestem. Oglądanie filmu ma być przyjemnością!
Widzę, że powoli rozgorzewa walka na liczbę postów. Jak dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś ma tych postów 5 czy 500. Pierwszemu się nie chce, a drugi to chyba siedzi 24/h na tym forum.
  • 0

#128 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 29.06.2005 - |22:13|

Przyznam że SG-1 jako serial nie jest czymś idealnym i na pewno jakościowo nie jest najlepszy w swojej kategorii. Zauważyłem że bardziej mnie wciągnął fandom zorganizowany wokół tego serialu (co oznacza to forum, zbieranie informacji, ich segregacja, zloty...) niż sam serial. Ale to jest ten element uzależnienia.
Jednak mimo wszystko ten świat wykreowany przez te lepsze i gorsze odcinki mnie wciągnął. Pachnie nieraz kichą, nieraz akcja wbija w fotel. To jest rozrywka, ostatecznie celem tego serialu powinno być dostarczenie rozrywki, a że gusta mamy różne. Nic się na to nie poradzi. Mnie to tak wciągnęło że robię tu co robię ;)

W związku z zarzutami zapewniam że nie przytulam płyt DVD (nie mam płytofili), ani też według mojej opini SG-1 nie jest przeciętnym serialem.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 29.06.2005 - |22:15|

Log65: Happy camper

#129 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 29.06.2005 - |22:18|

No i wszystko jasne,dzięki rexus za linka :clap: :clap: :clap: .Nie mam czasu latac po całym forum i czytac wszystkiego(praca zarobkowa niestety!) :wacko: :wacko: :wacko: Teraz moja odp.Sg 1 to mój drugi ulubiony serial sci-fi.Pierwsze miejsce ma zawsze Babylon 5 :clap: :clap: :clap: :clap: .A co do twojego opisu SG1 to zgadzam się z większością tego co napisałes.Są rzeczy co mnie tez wpienią ale ogólnie lubie ten seriel i teraz czekam na 9 sezon,może coś będzie z tego ciekawego.A co do Farka...to zacząłem go dopiero niedawno oglądac i już wiem że jest dla mne taki sam świetny jak Babylon 5
  • 0
1164 rok snu Pożogi

#130 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 13.07.2005 - |17:21|

Fanem byłem SG-1 jeszcze za czasów gdy forum nie było jeszcze takie rozbudowane. Zacząłem od emisji w TV i wciągnęło mnie to. Myślałem, że to jest koniec filmu (2 sezony) ale na szczęście kolega doinformował mnie, że nie. Że istnieje forum i "Flagowiec".
A co do otoczki jaka powstała wokół serialu czyli to forum, encyklopedia (szkoda, że nie do końca kompletna), zloty to myślę, że bardzo dobrze, że coś takiego powstało.
  • 0

#131 Lukas

Lukas

Szeregowy

• Email
  • 6 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 14.07.2005 - |20:36|

Czy jestem uzalezniony ? Bardzo mozliwe, wlasnie skonczylem ogladac 8 sezon i ... chyba zaczne ogladac od nowa, bo czegos mi brakuje:) Wiele objawow zawartych w spisie nie jest mi obcych, wiec moze przynajmniej czesciowe uzaleznienie, a z pewnoscia uwielbienie:)
  • 0

#132 Cortes

Cortes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 16.07.2005 - |10:32|

Wydaje mi sie ze jestem uzalezniony :)) z tych punktow to gdzies na 1/3 odpowiadam tak... Dobrze mi z tym i oby tak dalej.
Czym sie to objawia? Chociazby uzywaniem w codziennym jezyku slow: kree, shol'va, goa'uld, tak'ma'te, indeed :) Zainteresowanie starozytnoscia i astrofizyka sie nie liczy, bo to mnie interesowalo juz wczesniej :) poza tym nie ma dnia zebym nie ogladal SG-1 albo Atlantis...
  • 0

#133 Sawilos

Sawilos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 19.07.2005 - |01:26|

Cortes - mam to samo - codziennie wtrącę jakieś goa'uldzkie słowo do zdania:D

A dzień bez Stargate'a to dzień stracony :D

Co do testu miałem dużo punktów, ale może być gorzej, np. nie nazywam zwierząt domowych imieniami bohaterów SG(ale to tylko dlatego, że nie mam żadnych zwierzątek, ale ciiiiiicho... B) )
  • 0
[...]- Zapytuję, zapytuję was więc, Iscariote: czymże jesteście?
-[...] Myśmy są misjonarze, misjonarze śmierci! Którzy chyląc swe czoła nisko proszą Pana o przebaczenie. Którzy chyląc swe czoła nisko powalają wrogów Jego na kolana, którzy w mroku nocy wymachują sztyletami, którzy zatruwają wieczerzę, myśmy są zabójcy, myśmy są skrytobójczy Judasze![...]

#134 iceangel

iceangel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 28.07.2005 - |10:14|

Sawilos, Ty wiesz, ze z tym nazywaniem zwierzakow to nieglupi pomysl, w domu mam 5 :P i dwa kolejne w drodze :P

A co do uzaleznienia, to jestem uzalezniona, indeed
  • 0

#135 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 28.07.2005 - |22:23|

Mogę jedynie dodać, że moje uzależnienie objawia się też ślepym zapatrzeniem w serial. No bo jak słyszę od kogoś krytykę w odniesieniu do serialu to działa ona na mnie jak płachta na byka. To samo jest i na forum. Już parę razy były słowa krytyki i zamiast spokojnie przeanalizować je to ja zareagowałem w zgoła odmienny sposób. A w życiu codziennym to też nie raz na myśl przychodzą mi słowa z serialu...
  • 0

#136 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.08.2005 - |21:23|

MariuszL ja mam identycznie :D

A od czasu do czasu podczas trasy gadam sobie pod nosem w języku goa'uld.
Czy też cytuje ciekawe scenki z filmów. A windows przerobiony specjalnie na SGC :) ikony, tapety skróty. A na tylniej szybie auta logo SGC ukazujące się pod ultrafioletem w nocy :D

Ale musze przynajmniej kilka razy obejrzeć SGC w ciągu tygonia. A jak wyjdzie nowy odcinek to oglądam go po 10 razy.
  • 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#137 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 03.08.2005 - |16:41|

Aż tak moje "oddanie" serialowi się nie objawia żeby 1 odcinek oglądać po 10 razy pod rząd. Wydaje mi się że najlepiej ogląda się odcinki po jakieś dłuższej przerwie - wtedy wciąga on jeszcze bardziej. A co do sesji non-stop to jest super ale z umiarem bo w pewnym momencie widzi się za wiele wad ale i umyka wiele szczegółów.
A co do oglądania filmu po naście i więcej razy to jak na razie na 1-ym miejscu stoi seria Gwiezdne Wojny (oczywiście stare części). Jak na razie nie wiem ile ale sporo ponad 10 razy go oglądałem. A wydaje mi się, że jest to blisko 20. Już nie liczę tego... SG-1 raczej nie pobije tego ze względu na czas ale równie chętnie wracam do niego.
  • 0

#138 izrafiel

izrafiel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów
  • MiastoBrwinów

Napisano 07.08.2005 - |18:50|

eh to ze jestem uzalezniony to malo powiedziane:) ja żyje tym serialem :D dzien bez star gate sie nie liczy :) pozdrowki dla wszystkich choryh na sg1
  • 0

#139 MariuszL

MariuszL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 09.08.2005 - |11:10|

Uzależnienie z pewnością pochłania sporo naszego czasu na serial, którego tak dużo nie ma w odniesieniu do tak długiego serialu. Nieraz chciałoby się wrócić do wielu odcinków lecz niestety z braku czasu musimy wybierać i wszystkich raczej nie da się oglądać po kilka razy i trzeba wybierać te co bardziej ciekawe. Latem jest trochę więcej czasu więc korzystam jak i wielu z tego faktu bo później już tak wesoło nie będzie.
  • 0

#140 necor

necor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 16.08.2005 - |10:09|

Czy ze dopada mnie depresja kiedy nie widze choc jednego odcinka w ciagu dnia, to zle... - eetam...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych