No pamiętam, że film oglądałem na krótko przed serialem. Nie pamiętam dokładnie, ale oscylowało to w granicach kilku miesięcy. Potem ojciec mi powiedział, że wyczytał w gazecie o "serialu Gwiezdne Wrota z MacGyverem"...kiedyś ubóstwiałem MacGyvera, od wtedy pałeczka przeszła na SG. W sumie zacząłem oglądać bardziej dlatego, że grał tam mój ulubiony aktor, czyli MacGyver.
Oczywiście mnie wciągnął, pierwsze dwie serie na TVNie oglądałem co tydzień w soboty po jakimś programie muzycznym Big Star.
Następnie był z rok jak nie dwa lata przerwy. O serialu ani widu ani słychu, praktycznie o nim zapomniałem. Czasem mi się zbierało na sentymenty jeno. I wtedy, nie pamiętam jak się dowiedziałem i jak się zaczęło, ale kumpel, który miał HBO nagrywał mi nowe odcinki. Miałem je nie po kolei, ale - zawsze to Stargate.
HBO wykupiłem akurat przed premierą 5 sezonu(był to w sumie jeden z 2-óch jedynych powodów). Oglądałem, choć wciąż pozostawały niejasności związane z faktem, że sezony 1,2 oglądałem wiele lat temu, a 3 i 4 nie po kolei. Potem jakoś się stało, że znalazłem stronę www.gwrota.com Tam przeczytałem krótkie opisy odcinków sezonów 1-5 i dzięki świetnej pamięci ułożyłem wszystko w logiczną całość.
W trakcie nadawania/oglądania 8 serii na HBO w końcu miałem neta i tak oto w szybkim czasie nabyłem wszystkie epizody SG do sezonu 9!
Teraz od wakacji oglądam drugi raz na kompie i już kończę 6 sezon.
Nowe sezony SG i SGA ściągam ak na porządnego mieszkańca Tau'ri przystało, jestem też na bieżąco z newsami.
Hmmm...zdaje się, że tu sie pisze tylko o filmie...mój błąd :/
PS. A sam film oglądałem jeszcze w międzyczasie z 10 razy. :>

Logowanie »