Skocz do zawartości

Zdjęcie

Twoj pierwszy raz z filmem Stargate

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jak pierwszy raz obejrzales Stargate - the Movie? (437 użytkowników oddało głos)

Jak pierwszy raz obejrzales Stargate - the Movie?

1. w kinie (85 głosów [20.88%])

Procent z głosów: 20.88%

2. w telewizji (218 głosów [53.56%])

Procent z głosów: 53.56%

3. na DivXie/Xvidzie (33 głosów [8.11%])

Procent z głosów: 8.11%

4. na video (50 głosów [12.29%])

Procent z głosów: 12.29%

5. na DVD (14 głosów [3.44%])

Procent z głosów: 3.44%

6. w ogole nie widzialem (tylko serial) (7 głosów [1.72%])

Procent z głosów: 1.72%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#121 Blood_Lord_Aule

Blood_Lord_Aule

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoSycylia :>

Napisano 15.10.2006 - |18:59|

Taaa...jak to się zaczęło, ha? :)
No pamiętam, że film oglądałem na krótko przed serialem. Nie pamiętam dokładnie, ale oscylowało to w granicach kilku miesięcy. Potem ojciec mi powiedział, że wyczytał w gazecie o "serialu Gwiezdne Wrota z MacGyverem"...kiedyś ubóstwiałem MacGyvera, od wtedy pałeczka przeszła na SG. W sumie zacząłem oglądać bardziej dlatego, że grał tam mój ulubiony aktor, czyli MacGyver. :D
Oczywiście mnie wciągnął, pierwsze dwie serie na TVNie oglądałem co tydzień w soboty po jakimś programie muzycznym Big Star. :blink: Pamietam, że zawsze się spóźniali o dobre 20 minut^^ Ah...to były czasy. ;)
Następnie był z rok jak nie dwa lata przerwy. O serialu ani widu ani słychu, praktycznie o nim zapomniałem. Czasem mi się zbierało na sentymenty jeno. I wtedy, nie pamiętam jak się dowiedziałem i jak się zaczęło, ale kumpel, który miał HBO nagrywał mi nowe odcinki. Miałem je nie po kolei, ale - zawsze to Stargate. :D tak było z 3,4 sezonem.
HBO wykupiłem akurat przed premierą 5 sezonu(był to w sumie jeden z 2-óch jedynych powodów). Oglądałem, choć wciąż pozostawały niejasności związane z faktem, że sezony 1,2 oglądałem wiele lat temu, a 3 i 4 nie po kolei. Potem jakoś się stało, że znalazłem stronę www.gwrota.com Tam przeczytałem krótkie opisy odcinków sezonów 1-5 i dzięki świetnej pamięci ułożyłem wszystko w logiczną całość. :P Oczywiście to pogorszyło sprawę, bo jeszcze bardziej napaliło mnie na stare sezony.
W trakcie nadawania/oglądania 8 serii na HBO w końcu miałem neta i tak oto w szybkim czasie nabyłem wszystkie epizody SG do sezonu 9! :o + Atlantis, film i dodatki. No i zacząłem wytrwale oglądać od początku nie patrząc na żadne odcinki nowsze, a 8 sezon oglądałem na bieżąco w TV. Szybko się uporałem i skończyłem całość. :D
Teraz od wakacji oglądam drugi raz na kompie i już kończę 6 sezon. :D
Nowe sezony SG i SGA ściągam ak na porządnego mieszkańca Tau'ri przystało, jestem też na bieżąco z newsami. :D Spoilerów staram się nie czytać. B)

Hmmm...zdaje się, że tu sie pisze tylko o filmie...mój błąd :/

PS. A sam film oglądałem jeszcze w międzyczasie z 10 razy. :>
  • 0
You are not even human fucking beings.

#122 Yazz

Yazz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 22.11.2006 - |15:17|

Mój pierwszy raz? W kinie. Był to rok 1994 bodajże, a ja w wieku podstawowym. Pamiętam, że na film wybrałem się z ojcem, którego też powaliły efekty specjalne w trailerach na niemieckich kanałach satelitarnych (RTL,PRO 7 chyba...) W dzisiejszym dniu miło wspominam seans filmowy bo był to mój pierwszy wypad do kina z ojcem, a także początek fascynacji światem Stargate (ojcu film też się podobał :) )
  • 0

#123 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 22.11.2006 - |22:42|

byłam młoda
..i zobaczyłam film na tywype1 po przypadkowym obejrzeniu kilku odcinków sg-1 na tvn-ie. tak zgrabnie wyjaśniło mi to całą historię, że z zapartym tchem śledziłam losy bohaterów serialu przez następne x miesięcy.
po paruletniej przerwie, dziś śledzę je ponownie i mam z tego taką samą kupę przyjemności jak w dzieciństwie ;)
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#124 PYREK

PYREK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 11.12.2006 - |14:20|

..........po obejrzeniu filmu w kinie - a podobał mi się bardzo, oglądałem z zapartym tchem - myślałem jakby to było fajnie obejrzeć następną część, chociaż coś więcej nawet niskobudżetowego, więcej tematyki, przygód no i powstał serial:) Sakromne marzenie ale się spełniło!!! To tak samo jak ktoś oglądał Alien - 8 pasażer nostromo i pojawiła się jeszcze lepsza następna część.....coś pięknego aż w sercu drga!!! ;)
  • 0

#125 lukas.vip

lukas.vip

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów
  • MiastoMragowo

Napisano 11.12.2006 - |16:07|

Ja pierwszy raz obejrzałem film na TVP1 potem zacząłem oglądać serial na TVN ale niestety urwał się w pewnym momencie ale znalazłem że na niemieckiej stacji RTL2 też emitują i zacząłem oglądać na niej, następnie HBO zaczęło puszczać wiec trochę miałem przygód :)
  • 0

#126 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 28.12.2006 - |23:55|

Ja oglądałem na Video pierwszy raz. Ale film zrobił na mnie wrażenie. Zwłaszcza RA (czy to facet czy to babka :P) A serial - przypadkiem obejrzałem na TVN pilota (dosłownie przełączyłem i zaraz się zaczął). I tak już zostało, zaraziłem się tym bakcylem i oglądałem kazdy odcinek!
  • 0
Dołączona grafika

#127 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 30.12.2006 - |14:51|

ja w TV i wkrotce potem pojawil sie serial - spodobal sie od razu :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#128 epona

epona

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.12.2006 - |18:47|

W kinie 3 razy i za każdym razem takie samo piorunujące wrażenie:) Pomijając zauroczenie za pierwszym razem Re , który okazał się być kobietą:)))
  • 0
There Are Some Days, You Take The Long Way Home...

#129 Lulu

Lulu

Szeregowy

• Email
  • 38 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 30.12.2006 - |19:02|

Pierwsze raz dawno dawno temu w TV na C+.

Pozniej ukratkiem zobaczylam kawalek odcinka serialu na TVN i... nie spodobalo mi sie. Zreszta nawet teraz jak troszke doroslam seriale w TV draznia (ech, ten lektor :| ), do serilu przekonalam sie dopiero ogladajac pozyczony na plytkach.
  • 0
"I mean - what have you got to lose?
You know, you come from nothing
- you're going back to nothing
What have you lost? Nothing!"
MONTY PYTHON - Brian Song

#130 Aya'ka

Aya'ka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoLublin City ^^

Napisano 13.01.2007 - |00:09|

Mój pierwszy stargate'owy raz z filmem? Nie pamiętam kiedy go po raz pierwszy oglądałam, ale było to jakieś kilka lat temu. Film nie zrobił na mnie jakiegoś szczególnego wrażenia, nie wybił się jakoś ponad inne w mojej pamięci. Z pewnością oglądałam go parę razy, ale jakoś tak... bez szczególnych emocji. Potem pojawił się serial, który nawet mi się spodobał, ale z powodu niedogodnej godziny jak na mój plan dnia nie miałam zbyt dużo możliwości oglądania go i tak jakoś wszystko zniknęło.

Dopiero parę miesięcy temu nastąpił przełom wraz z przyniesieniem przez mojego brata płyt z SG-1 :sam6: Film po raz kolejny odświeżyłam sobie jakieś dwa tygodnie temu, przy końcu drugiej serii ;)

I jednak wyszło na to, że wolę Richarda Dean Andersona w wiadomej roli :clap:

PS.
W filmie nie ma mowy o Goa'uldach... Nie widać nawet charakterystycznych X na brzuchach tych tam na dworze Ra. Ktoś wie jak to pogodzić z serialem? :unsure:
  • 0
O´Neill plays golf in the Gateroom.
Hammond: "Colonel O´Neill what the hell are you doing?!?"
O´Neill: "In the middle of my backswing?!?!?!!"

#131 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 13.01.2007 - |00:14|

ja wiem.
.
.
.
.
.
- zapomniec :D

jak tu juz czesto-gesto pisano, serial z filmem maja wspolny ogolny pomysl, i tyle. nawet moje radosne teorie na temat RA nie zdobywaja wiekszego poparcia.... :(

i - witaj nowa fanko :)
  • 0

#132 Aya'ka

Aya'ka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoLublin City ^^

Napisano 13.01.2007 - |00:20|

ja wiem.
.
.
.
.
.
- zapomniec :D

Aaaa.... dzięki :D Chyba to najlepsze wyjście ;)

I oczywiście witam, witam!

A można gdzieś te radosne teorie poczytać? Jestem ciekawa różnorodności pomysłów ;)
  • 0

#133 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 13.01.2007 - |00:22|

np tutaj :
http://forum.gwrota....?showtopic=8794
:)
  • 0

#134 Aya'ka

Aya'ka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoLublin City ^^

Napisano 13.01.2007 - |00:38|

Bardzo dziękuję, już spieszę czytać :)
  • 0

#135 Jarzabek

Jarzabek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14.01.2007 - |14:45|

Cze
Mój pierwszy raz to było dawno temu w Kinie .. :P Ale teraz nadrabiam zaległości ma wszystkie SG1 i oglądam non stop
PS.... Fajne Forum
  • 0

#136 bazyl71

bazyl71

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 04.02.2007 - |15:14|

Z tego co ja pamiętam to Maciej ma rację. Serial leciał tylko na TVN i HBO.
W TVN tylko 2 pierwsze sezony, :blink:

Oczywiście w KINIE :D obejrzawszy film, a serial i to były az trzy sezony (tak mi się wydaje ) tylko na TVN w soboty leciał kole 14, a trzeci sezon w Poniedziałki kole 20.00 to na bank :) potem od 4 sezonu na HBO oglądałem :D i jeszcze raz na divxach przypomniałem cąośc :) i tak mi już zostało heh
  • 0

#137 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 05.02.2007 - |22:32|

Obejrzałem kiedyś na Jedynce - niesamowicie mi się spodobał, potem jeszcze sobie film powtórzyłem i... zapomniałem o Stargate :) Teraz, jakieś 5 lat po tym wydarzeniu, skończyły mi się wszystkie seriale, które na komputerze oglądałem (tzn muszę czekać na następne odcinki, bo zrównałem się z tv) i postanowiłem poszukać czegoś nowego. Najpierw próbowałem Numb3rs i Kyle XY, nie spodobały mi się, więc zabrałem się za Stargate SG-1 (choć przyznaję, że liczba odcinków mnie trochę odstrasza)...
  • 0

#138 MaRmEt1

MaRmEt1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoTau'ri->Polska->Lublin

Napisano 03.04.2007 - |08:05|

Ja najpierw oglądałem serial na TVN, potem przy pierwszej okazji obejrzałem film. Później jak leciał SG1 na HBO to oglądałęm do 4 sezonu. Jakieś pół roku temu przypomniałem sobie o serialu i zacząłem ściągać wszystkie sezony. Oglądam cały czas i teraz jestem na takim etapie jak widać w podpisie :)
  • 0
http://www.lastfm.pl...rtstyle=Matrixx
SG-1: Odcinek 214 – S10E20 – Unending
SGA: Odcinek 80 – S04E20 - The Last Man
BSG: Odcinek 42 - S03E09 - Unfinished Business

Moje Felietony

#139 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 17.05.2007 - |13:34|

Jesli chodzi o mnie,to film juz widzialam kilka razy w tv,ale .....oj tak..teraz wszyscy wybuchna smiechem...nie zrobil on na mnie wrazenia :blush: Kilka dni temu,Stargate lecialo na TVN 7 i musze powiedziec,ze dopiero wtedy podeszlam do niego powaznie.Film zrobil na mnie wrazenie tymbardziej,ze wydaje sie on opisywac prawde.Wiem,ze to zabrzmi idiotycznie,ale po studiach historii patrzy sie na niego zupelnie inaczej.Nie od dzis wiemy,ze piramida w Gizie skrywa tajemnice,do dzis nie wiemy,jak w rzeczywistosci jest gleboka.Coraz wiecej dowod wskazuje na to,ze nie byla ona wybudowana przez jakiegokolowiek faraona,tylko przez niego przywlaszczona.Juz wykladowcy na Uniwerku mowili nam,ze w Egipcie istnieja wrota do innego wymiaru...a wiec.... :look: :look: :sma1:
  • 0

#140 Red_Devil

Red_Devil

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 18.05.2007 - |09:24|

Film z 1994 obejrzałem oczywiście w TV ;-) w tamtych czasach to jeszcze S-F mnie nie ciągnęło aż tak :D ale od samego początku zauroczyłem się w tym filmie i później kilka razy jeszcze oglądałem (a kilka dni temu wersję reżyserską ;)).
Później wydaje mi się oglądałem 2 serię SG-1 (dużo po lasach chodzili ;)) na TVP2, ale to tam nigdy nie leciało, więc nie wiem :rolleyes:
2 lata temu zabrałem się za serial, który oglądam teraz już 2. raz ;)

Użytkownik Red_Devil edytował ten post 18.05.2007 - |09:26|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych