Telewizja polska i zagraniczna
Napisano 23.06.2004 - |19:18|
Tak sie zastanawialem, gdyz wszyscy na forum wiedza ze pierwsze odcinki
StarGate SG-1 sezon 8 i StarGate Atlantis beda lecialy juz za troszke na
kanale Sci-Fi
Na HBO czasem leca odcinki ale nie najnowsze i sie czesto powtarzaja :/
a pozatym jest to platna TV, ale są programy do dekodingu wiec nie jest tak
zle
Lecz poszukalem i znalazlem stronke Sci-Fi,
Sci Fi i tu jest potrzebna pomoc!
Czy jest mozliwe ogladanie tego kanalu w polsce??
Moze przez Kablowke? Satelite? Internet??
Moze ktos z was oglada w ten sposob?
Ja osobiscie mam dwa talerze, na jednym jest Cyfra + a na drugim normalnie :]
Na Cyfrze ostatnio szukalem ale nie znalazlem tego kanalu.
Moze trzeba na odpowiednia satelite ustawic? chyba ze Cyfra nie daje go, to
moze cos ze zwykla satelita??
A w ogole to ten program jest platny czy cos??
Ja osobiscie jestem juz po ogladnieciu 7 sezonu, wielu screenow
z sezonu 8 i atlantisa, wrecz nie moge sie doczekac
Jak ktos cos wie niech sie wypowie
A moze sa jakies inne kanaly, nie koniecznie z polskim jezykiem
DajCie znac i Pozdrowka ALL
zbieram na rzutnik
Napisano 23.06.2004 - |19:43|
NieCzy jest mozliwe ogladanie tego kanalu w polsce??
NieMoze przez Kablowke?
NieSatelite?
W pewnym nielegalnym sensie TakInternet??
W pewnym sensie wszyscy :>Moze ktos z was oglada w ten sposob?
Scf-Fi to amerykański kanał daleko daleko stądMoze trzeba na odpowiednia satelite ustawic?
Radze przejrzeć ten temat i...A moze sa jakies inne kanaly, nie koniecznie z polskim jezykiem
... poczytać FAQ ( http://forum.gwrota....p?showtopic=593 )
Tam jest na to odpowiedźPytanie: Co to jest ten Sci-Fi Channel? Jak się to ma do Stargate:SG-1? Czy można ten kanał odbierać w Polsce? Jeśli nie, jakie stacje w Polsce nadają Stargate:SG-1?
Oraz FAQ GW ( http://www.gateworld.net/faq.shtml#1.5 )
Są chyba natomiast szanse złapania w Polsce brytyjskiego Sky One (który wyprzedza scf-fi channel w puszczaniu premier w drugiej połowie każdego sezonu), ale co do tego to kompletnie jestem zielony
Napisano 23.06.2004 - |22:15|
Od 3 dni usilnie szukam informacji o SCi-fi Channel i Sg-1 sezon 8
Do wiedzialem sie takich rzeczy (pewnie oczywistych )
Sci-fi channel jest w USA, ale jest tesz Sci-fi Brytyjski ale nie wiem kiedy tam jest SG1 wiem ze jest bo w programie sa jakies tam odcinki chyba z 5 sezonu (mniejsza z tym)
Jest tez SCi-fi w pakiece Premier niemieckiego jakies tam operatora czy czegos tam
Tam to na pewno nie bedzie stargate odrazu ale nic to.
Jesli ktos wie jak toj est z tym brytyjskim sci fi to niech cos sie wyprodukuje
Odnosnie lapania sci-fi brytyjskiego to na astrze 19 i 28,2 E tyle sie juz dowiedzialem
W piatek dostane karte DVB i zaczne namierzac te kanaly
Chyba jestem za pusty na tego FaqaTam jest na to odpowiedź
Oraz FAQ GW ( http://www.gateworld.net/faq.shtml#1.5 )
Chyba sie zlapie w sobote lub niedziele bede wiedzial duuuzo wiecej. Nie ma jak EmpiriaSą chyba natomiast szanse złapania w Polsce brytyjskiego Sky One (który wyprzedza scf-fi channel w puszczaniu premier w drugiej połowie każdego sezonu), ale co do tego to kompletnie jestem zielony
Napisano 23.06.2004 - |22:37|
Napisano 24.06.2004 - |06:59|
hcesz SG-1? Łap Sci-Fi Channel US
No to juz sobie obejrzalem chyba ze zastosuje system luster na orbicie i ztedy zlapie sygnal amerykanskiego satlity
W takim razie od wrzesnie sobie bede ogladal poraz drugi Stargate i nawet juz sobie bede mogl napisy podlozyc Ach ta cyfrowa telewizja. Pozostaje mi tylko sciagac odcinek z netu kotry pewnie sie pojawi pare minut/godzin po premierze
PEACE
Napisano 24.06.2004 - |08:44|
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę
Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]
Napisano 24.06.2004 - |08:52|
Tu sie z to z Toba nie zgodze"Łapanie" czegokolwiek z brytyjskiej paczki Sky mozecie sobie odpuscic. Raz ze wiazka jest ustawiona tak ze zlapanie czegokolwiek poza Wyspami jest baaaaardzo ciezkie, dwa - nawet jak juz sie komus uda to bez oryginalnej karty moze zapomniec o ogladaniu (system kodowania nie jest rozpracowany i pewnie jeszcze dlugo nie bedzie). A karte w Polsce legalnie moga wykupic tylko obywatele brytyjscy.
1* Sky one jest nadawany na Astrze 28,2 E ktora sie w polce na duzych talezach lapie (ja mam duzy pozostalosc po starym wlascicielu) Tu jest dowod na to gdzie jest Sky One nadawny
2* Karta dla obywateli brytyjskich o co chodzi Ja nie mam tunera do satki tylko karte do kompa do satki wiec na kompie tv saterlitarna jest kazda do rozkowania nawet przy zmienieniu klucza za pare dni mozna znalezc w eterze wlasciwy
PEACE
Napisano 24.06.2004 - |09:57|
Mozesz miec nawet 10 kart DVB zamiast stacjonarnego tunera - w wypadku brytyjskiego Sky nie ma to zadnego znaczenia.
Natomiast co do samego zlapania sygnalu to opieram sie na opinii innych, ktorzy maja wieksze anteny niz moja a i tak nie mogli sobie z tym poradzic lub to co otrzymywali niespecjalnie nadawalo sie do ogladania.
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę
Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]
Napisano 24.06.2004 - |10:14|
Ale za tydzien cos bede wiedzial i wtedy pokombinuje, poszukam i sie pochwale albo przyznam ci 100% racje
pozdrawiam
Napisano 06.07.2004 - |16:22|
Paczka Sky jest na Astrze 28,8* E da sie to w Polsce zlapac ale i tak sie tego nie rozkoduje bo to jest system ktorego nawet jeszcze nie rozgryzli
Ale np. Paczka Sky Italii pare dni temu zostala zlamana i jak narazie sie trzyma ciekawe kiedy znowu zniknie. Ale to nie o tym
Krotko mowiac nie ma szans na ogladanie SG-1 na kompie na zywo
Mozna by ogladac na HBO ale niestety on jest pakiecie Syfry+ ktora jest kodowana Seca2 i tez nie zostala zlamana :/ wiec zostaje tylko Torrent gdzie pewnie sie pojawi odcinek pare minut po wyemitowaniu
Co do samej karty ktora kupilem to troche sie rozczarowalem i chyba ja sprzedam w sumie i tak tv malo ogladam wiec po co mi to No niby mozna nagrac sobie film i odrazu to wrzucic na dvd i masz taka jakosc jak na DVD ale troche zachodu jest ;]
Hmmmm to chyba wszytko
PEACE
Napisano 06.07.2004 - |16:29|
Chodzi o cyfre+ ??mój kolega ogląda na kompie cyfreMozna by ogladac na HBO ale niestety on jest pakiecie Syfry+ ktora jest kodowana Seca2 i tez nie zostala zlamana
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 06.07.2004 - |18:25|
Jedyne co to moze miec w kablowce podane C+ jeden albo wszystkie i to moze rozkodowac na kompie bo to juz nie jest kodowane Seca2 tylko Nagravision
Wyglada to tak.
Provider kablowki ma tuner od Cyfry ona rozkodowuje sygnal bo ma karte. Provider puszcza to w kabelek sieci ale wczesniej koduje ten sygnal i to koduje wlasnie Nagravision Jak wiadomo jest to system stary jak swiat wiec tani i co za tym idzie ze jest stary jest tez rozlozony na czynniki pierwsze i dlatego sobie go oglada ale na pewno nie przez karte DVB tylko przez zwykla karte TV
PEACE
Napisano 10.07.2004 - |19:20|
Cześć
Jeśli już ktoś zaczął dyskusje na temat kart DVB i łamania do ogladania to na dzień dzisiajszy wyglada to tak:
Sky Italia kanał FOX leci SG1 bodajrze powtarzają od początku (sprawdzałem jakiś miesiąc temu, odcinki praktycznie codziennie w różnych godzninach) to sie da ogladać bez większych problemów nie tylko na kartach dvb ale też na zwykłych tunerach.
Co do Cyfry, to prawda jest taka że ktoś pewnie ciężkie pieniądze zbja na pirackich kartach, nrmalny ludek może ogladać tylko w sposób taki że jedna osoba wykupuje abonament i dzieli kartę kodową np przez internet działa to równierz nie tylko na kartach dvb ale praktycznie na każdym tunerze do odbioru systemu MEDIAGUARD 8 do 10 osób może z takiej jednej karty skorzystać bez najmniejszych problemów (Sam korzystam )
Pozdrawiam
Napisano 10.07.2004 - |21:02|
Napisano 11.07.2004 - |11:19|
Napisano 20.07.2004 - |10:21|
Ostatnio zwrocilem uwage na pewien szczegol, otoz na GateWorld czesto podaj wskazniki ogladalnosci, no i ok, ale jak oni to mierza. Przeciez nikt nie chodzi po domach i nie pyta co kto ogladal itp..
Oczywiscie statystyki i bicie rekordow bardzo fajnie wygladaja na stronie ale jak oni to robia ?
Jesli ktos z Was zna jakas techniczna strone takich badan ogladalnosci niech da znac, gdyz jak pisalem bardzo mnie to zaciekawilo. Preciez w Polsce np. TVN tez juz takimi wskaznikami sie posluguja, a chyba daleko nam jeszcze do Stanow...
btw. bardzo mnie przy okazji zastanawia fakt jak potocze sie losy MGM jesli Warner lub jak kto woli NewLineCinema go wykupi..?
pozdrawiam
Napisano 20.07.2004 - |10:26|
2. Proponuję wcisnąć to tutaj: http://forum.gwrota....p?showtopic=191
3. Sposobów na mierzenie oglądalności jest kilka z tego co pamiętam to robi się to za pomocą: ankiet telefonicznych oraz montowanych w telewizorach specjalnych urządzeń rejestrujących czas i program jaki oglądzasz - to tylko dla osób , które zgodzą się na takią współpracę.
4. Podobny temat był już chyba gdzieś na Forum poruszany, ale zabijcie mnie, nie wiem gdzie.
Użytkownik marcinssdd edytował ten post 20.07.2004 - |10:31|
Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Napisano 20.07.2004 - |10:29|
Napisano 20.07.2004 - |10:34|
We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One
Napisano 20.07.2004 - |10:40|