Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telewizja polska i zagraniczna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
242 odpowiedzi w tym temacie

#121 BigMaxX

BigMaxX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoKatowice - Kostuchna

Napisano 23.06.2004 - |19:18|

Witam :)

Tak sie zastanawialem, gdyz wszyscy na forum wiedza ze pierwsze odcinki
StarGate SG-1 sezon 8 i StarGate Atlantis beda lecialy juz za troszke na
kanale Sci-Fi :)
Na HBO czasem leca odcinki ale nie najnowsze i sie czesto powtarzaja :/
a pozatym jest to platna TV, ale są programy do dekodingu wiec nie jest tak
zle :)

Lecz poszukalem i znalazlem stronke Sci-Fi,
Sci Fi i tu jest potrzebna pomoc!
Czy jest mozliwe ogladanie tego kanalu w polsce??
Moze przez Kablowke? Satelite? Internet??
Moze ktos z was oglada w ten sposob?

Ja osobiscie mam dwa talerze, na jednym jest Cyfra + a na drugim normalnie :]
Na Cyfrze ostatnio szukalem ale nie znalazlem tego kanalu.

Moze trzeba na odpowiednia satelite ustawic? chyba ze Cyfra nie daje go, to
moze cos ze zwykla satelita??
A w ogole to ten program jest platny czy cos??

Ja osobiscie jestem juz po ogladnieciu 7 sezonu, wielu screenow
z sezonu 8 i atlantisa, wrecz nie moge sie doczekac :)

Jak ktos cos wie niech sie wypowie :D
A moze sa jakies inne kanaly, nie koniecznie z polskim jezykiem B)

DajCie znac i Pozdrowka ALL :)
  • 0
5.1 i 28'' ..... tak to można seriale oglądać :D
zbieram na rzutnik :D

#122 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.06.2004 - |19:43|

Czy jest mozliwe ogladanie tego kanalu w polsce??

Nie

Moze przez Kablowke?

Nie

Satelite?

Nie

Internet??

W pewnym nielegalnym sensie Tak

Moze ktos z was oglada w ten sposob?

W pewnym sensie wszyscy :>

Moze trzeba na odpowiednia satelite ustawic?

Scf-Fi to amerykański kanał daleko daleko stąd

A moze sa jakies inne kanaly, nie koniecznie z polskim jezykiem

Radze przejrzeć ten temat i...
... poczytać FAQ ( http://forum.gwrota....p?showtopic=593 )

Pytanie: Co to jest ten Sci-Fi Channel? Jak się to ma do Stargate:SG-1? Czy można ten kanał odbierać w Polsce? Jeśli nie, jakie stacje w Polsce nadają Stargate:SG-1?

Tam jest na to odpowiedź
Oraz FAQ GW ( http://www.gateworld.net/faq.shtml#1.5 )

Są chyba natomiast szanse złapania w Polsce brytyjskiego Sky One (który wyprzedza scf-fi channel w puszczaniu premier w drugiej połowie każdego sezonu), ale co do tego to kompletnie jestem zielony
Log65: Happy camper

#123 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 23.06.2004 - |22:15|

No dobrze ze sie topic na to znalazl bo juz sie wachalem czy takie nie zakaldac (ach te lenistwo)
Od 3 dni usilnie szukam informacji o SCi-fi Channel i Sg-1 sezon 8 :D

Do wiedzialem sie takich rzeczy (pewnie oczywistych :P)
Sci-fi channel jest w USA, ale jest tesz Sci-fi Brytyjski ale nie wiem kiedy tam jest SG1 wiem ze jest bo w programie sa jakies tam odcinki chyba z 5 sezonu (mniejsza z tym)
Jest tez SCi-fi w pakiece Premier niemieckiego jakies tam operatora czy czegos tam
Tam to na pewno nie bedzie stargate odrazu ale nic to.

Jesli ktos wie jak toj est z tym brytyjskim sci fi to niech cos sie wyprodukuje :D
Odnosnie lapania sci-fi brytyjskiego to na astrze 19 i 28,2 E tyle sie juz dowiedzialem
W piatek dostane karte DVB i zaczne namierzac te kanaly

Tam jest na to odpowiedź
Oraz FAQ GW ( http://www.gateworld.net/faq.shtml#1.5 )

Chyba jestem za pusty na tego Faqa

Są chyba natomiast szanse złapania w Polsce brytyjskiego Sky One (który wyprzedza scf-fi channel w puszczaniu premier w drugiej połowie każdego sezonu), ale co do tego to kompletnie jestem zielony

Chyba sie zlapie w sobote lub niedziele bede wiedzial duuuzo wiecej. Nie ma jak Empiria
  • 0

#124 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 23.06.2004 - |22:37|

Sci-Fi Channel poza wersją USA, ma jeszcze UK, GERMAN, i kilka innych. Te stacje NIE SĄ ze sobą powiązane i mają inną ramówkę. W UK wyświetlaniem SG-1 zajmuje się kanał SkyOne. Chcesz SG-1? Łap Sci-Fi Channel US albo od września SkyOne.
  • 0

#125 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 24.06.2004 - |06:59|

hcesz SG-1? Łap Sci-Fi Channel US

No to juz sobie obejrzalem :( chyba ze zastosuje system luster ;) na orbicie i ztedy zlapie sygnal amerykanskiego satlity ;)
W takim razie od wrzesnie sobie bede ogladal poraz drugi Stargate i nawet juz sobie bede mogl napisy podlozyc B) Ach ta cyfrowa telewizja. Pozostaje mi tylko sciagac odcinek z netu kotry pewnie sie pojawi pare minut/godzin po premierze :D

PEACE :P
  • 0

#126 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 24.06.2004 - |08:44|

"Łapanie" czegokolwiek z brytyjskiej paczki Sky mozecie sobie odpuscic. Raz ze wiazka jest ustawiona tak ze zlapanie czegokolwiek poza Wyspami jest baaaaardzo ciezkie, dwa - nawet jak juz sie komus uda to bez oryginalnej karty moze zapomniec o ogladaniu (system kodowania nie jest rozpracowany i pewnie jeszcze dlugo nie bedzie). A karte w Polsce legalnie moga wykupic tylko obywatele brytyjscy.
  • 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#127 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 24.06.2004 - |08:52|

"Łapanie" czegokolwiek z brytyjskiej paczki Sky mozecie sobie odpuscic. Raz ze wiazka jest ustawiona tak ze zlapanie czegokolwiek poza Wyspami jest baaaaardzo ciezkie, dwa - nawet jak juz sie komus uda to bez oryginalnej karty moze zapomniec o ogladaniu (system kodowania nie jest rozpracowany i pewnie jeszcze dlugo nie bedzie). A karte w Polsce legalnie moga wykupic tylko obywatele brytyjscy.

Tu sie z to z Toba nie zgodze
1* Sky one jest nadawany na Astrze 28,2 E ktora sie w polce na duzych talezach lapie (ja mam duzy pozostalosc po starym wlascicielu) Tu jest dowod na to gdzie jest Sky One nadawny
2* Karta dla obywateli brytyjskich o co chodzi :blink: Ja nie mam tunera do satki tylko karte do kompa do satki wiec na kompie tv saterlitarna jest kazda do rozkowania nawet przy zmienieniu klucza za pare dni mozna znalezc w eterze wlasciwy :P

• 0

#128 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 24.06.2004 - |09:57|

System kodowania jaki stosuje Sky (Videoguard jesli mnie pamiec nie zawodzi) nie jest "zlamany" i bez oryginalnej karty nic sobie nie poogladasz. A jak juz mowilem w Polsce nie ma nawet mozliwosci kupienia takiej karty.
Mozesz miec nawet 10 kart DVB zamiast stacjonarnego tunera - w wypadku brytyjskiego Sky nie ma to zadnego znaczenia.

Natomiast co do samego zlapania sygnalu to opieram sie na opinii innych, ktorzy maja wieksze anteny niz moja a i tak nie mogli sobie z tym poradzic lub to co otrzymywali niespecjalnie nadawalo sie do ogladania.
  • 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#129 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 24.06.2004 - |10:14|

hmmm no dobra nie jestem w te klocki jeszcze mocny bo dopiero tym sie zaczalem interesowac.
Ale za tydzien cos bede wiedzial i wtedy pokombinuje, poszukam i sie pochwale albo przyznam ci 100% racje :D

pozdrawiam :rolleyes:
  • 0

#130 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 06.07.2004 - |16:22|

Oto co sie dowiedzialem :)
Paczka Sky jest na Astrze 28,8* E da sie to w Polsce zlapac ale i tak sie tego nie rozkoduje bo to jest system ktorego nawet jeszcze nie rozgryzli :P
Ale np. Paczka Sky Italii pare dni temu zostala zlamana i jak narazie sie trzyma :) ciekawe kiedy znowu zniknie. Ale to nie o tym :)
Krotko mowiac nie ma szans na ogladanie SG-1 na kompie na zywo :(
Mozna by ogladac na HBO ale niestety on jest pakiecie Syfry+ ktora jest kodowana Seca2 i tez nie zostala zlamana :/ wiec zostaje tylko Torrent gdzie pewnie sie pojawi odcinek pare minut po wyemitowaniu :D
Co do samej karty ktora kupilem to troche sie rozczarowalem i chyba ja sprzedam w sumie i tak tv malo ogladam wiec po co mi to :) No niby mozna nagrac sobie film i odrazu to wrzucic na dvd i masz taka jakosc jak na DVD ale troche zachodu jest ;]
Hmmmm to chyba wszytko ;)

• 0

#131 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 06.07.2004 - |16:29|

Mozna by ogladac na HBO ale niestety on jest pakiecie Syfry+ ktora jest kodowana Seca2 i tez nie zostala zlamana

Chodzi o cyfre+ :D ??mój kolega ogląda na kompie cyfre :)
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#132 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 06.07.2004 - |18:25|

Caly myk jesli chodzi o Syfre polega na tym ze nie da sie jej rozkodowac :)
Jedyne co to moze miec w kablowce podane C+ jeden albo wszystkie i to moze rozkodowac na kompie bo to juz nie jest kodowane Seca2 tylko Nagravision :)
Wyglada to tak.
Provider kablowki ma tuner od Cyfry ona rozkodowuje sygnal bo ma karte. Provider puszcza to w kabelek sieci ale wczesniej koduje ten sygnal i to koduje wlasnie Nagravision :P Jak wiadomo jest to system stary jak swiat wiec tani i co za tym idzie ze jest stary jest tez rozlozony na czynniki pierwsze :P i dlatego sobie go oglada ale na pewno nie przez karte DVB tylko przez zwykla karte TV

• 0

#133 pogo

pogo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 10.07.2004 - |19:20|

B)

Cześć

Jeśli już ktoś zaczął dyskusje na temat kart DVB i łamania do ogladania to na dzień dzisiajszy wyglada to tak:

Sky Italia kanał FOX leci SG1 bodajrze powtarzają od początku (sprawdzałem jakiś miesiąc temu, odcinki praktycznie codziennie w różnych godzninach) to sie da ogladać bez większych problemów nie tylko na kartach dvb ale też na zwykłych tunerach.

Co do Cyfry, to prawda jest taka że ktoś pewnie ciężkie pieniądze zbja na pirackich kartach, nrmalny ludek może ogladać tylko w sposób taki że jedna osoba wykupuje abonament i dzieli kartę kodową np przez internet działa to równierz nie tylko na kartach dvb ale praktycznie na każdym tunerze do odbioru systemu MEDIAGUARD 8 do 10 osób może z takiej jednej karty skorzystać bez najmniejszych problemów (Sam korzystam :D )

Pozdrawiam
  • 0

#134 Proteus

Proteus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 10.07.2004 - |21:02|

Kiedy kożystałeś tzn. czy dziś np. też ci działa. Pytam bo chciałem z sąsiadem zrobić to samo ale Spliter podobno już nie działa .A co do Sky italia to zbyt często zmieniają Nano 92
  • 0

#135 pogo

pogo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 11.07.2004 - |11:19|

Korzystam cały czas (teraz też) ale nie ze splittera, tylko z paru programikow na kompach, z tego co ja wiem to splitter dziala jak najbardziej ewentualnie trzeba by mu firmware upgradnac ^_^
  • 0

#136 djcasey

djcasey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 20.07.2004 - |10:21|

Witajcie
Ostatnio zwrocilem uwage na pewien szczegol, otoz na GateWorld czesto podaj wskazniki ogladalnosci, no i ok, ale jak oni to mierza. Przeciez nikt nie chodzi po domach i nie pyta co kto ogladal itp..
Oczywiscie statystyki i bicie rekordow bardzo fajnie wygladaja na stronie ale jak oni to robia ?
Jesli ktos z Was zna jakas techniczna strone takich badan ogladalnosci niech da znac, gdyz jak pisalem bardzo mnie to zaciekawilo. Preciez w Polsce np. TVN tez juz takimi wskaznikami sie posluguja, a chyba daleko nam jeszcze do Stanow...

btw. bardzo mnie przy okazji zastanawia fakt jak potocze sie losy MGM jesli Warner lub jak kto woli NewLineCinema go wykupi..?

pozdrawiam
  • 0

#137 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 20.07.2004 - |10:26|

1. Złe miejsce wybrałeś na ten temat i pewnie Władcy niedługo coś z tym zrobią.
2. Proponuję wcisnąć to tutaj: http://forum.gwrota....p?showtopic=191
3. Sposobów na mierzenie oglądalności jest kilka z tego co pamiętam to robi się to za pomocą: ankiet telefonicznych oraz montowanych w telewizorach specjalnych urządzeń rejestrujących czas i program jaki oglądzasz - to tylko dla osób , które zgodzą się na takią współpracę.
4. Podobny temat był już chyba gdzieś na Forum poruszany, ale zabijcie mnie, nie wiem gdzie.

Użytkownik marcinssdd edytował ten post 20.07.2004 - |10:31|

• 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#138 djcasey

djcasey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 20.07.2004 - |10:29|

moze miejsce dla tego topica jest troche chybione...sorki, ale temat mysle w miare aktualny, gdyz na GateWorld ciagle podaja takie statsy..
  • 0

#139 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 20.07.2004 - |10:34|

wg. mnie te badania sa robione w oparciu o telemetrie (?) - widz ma takie małe urządzonko które rejestruje co w danym momecnie gośc ogląda i te wyniki przesyła do np. OBOP . w stanach to pewnie działa na tej zasadzie , a w Polsce - nie wiem .
  • 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#140 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 20.07.2004 - |10:40|

Już gdzieś to tłumaczyłem - w sieciach kablowych USA obowiązuje specjalny system (Nygera? Nemiana? Nazwa jakoś na N...). Oparty jest on na statystyce - wybrani ludzie zostają włączeni do takiego programu. To tzw. "boje". Teraz rejestruje się, co taka "boja" ogląda w danym momencie, po czym przemnaża przez współczynnik ludzi, jaki taka "boja" reprezentuje. Dla przykładu, w zależności od zagęszczenia ludności i innych rzeczy, jeden człowiek może być traktowany jako 5 000 albo 50 000 telewidzów. Dlatego wynik 2.4 podawany na Gateworld, to pomiar wg. tego systemu ratingowego, co odpowiada w przybliżeniu 3.2 milionom osób.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych