Hipokryzja? Wiesz co to jest hipokryzja? Pozwól, że zacytuję PWN:Chciałbym dodatkowo powiedzieć, że Polska to kraj hipokrytów. Poniżają serial jak mogą, ale dalej go oglądają, by później dalej móc go poniżać. A jeżeli trafi się jakiś dobry odcinek, to wychwalają go pod niebiosa. Dla mnie takie działanie nie ma jakiegokolwiek sensu.
Chyba nie to chciałeś napisać.hipokryzja «obłuda, dwulicowość, nieszczerość»
A co do fragmentu:
To chyba bardzo dobrze, bo przynajmniej wiedzą co "poniżają". Znają temat i wiedzą o co chodzi. A że ich zdanie jest negatywne? Mają do tego prawo. Nie można wszystkiego przyjmować bezkrytycznie. Zapewne kiedy serial naprawdę osiągnie dla nich poziom dna, to pewno przestaną go oglądać i krytykować (no chyba, że będę musieli zawodowo to robić dalej).Poniżają serial jak mogą, ale dalej go oglądają, by później dalej móc go poniżać.
Musicie zrozumieć, że posiadanie negatywnej oceny o czymś, nie jest wyznacznikiem czy się to będzie dalej robić/oglądać.
W ogóle te przepychanki skrajności ("dno, nie da się oglądać" vs "super, innej oceny nie wystawiać, albo spadać"), nie mają sensu, do niczego nie prowadzą i tak naprawdę reprezentują ten sam poziom. Nie wolno prowadzić w ten sposób dyskusji - bo to nie jest dyskusja, to burda. Każdy ma prawo krytykować, negować, podziwiać, wychwalać. Należy tylko pozwolić drugiej stronie na przedstawienie swoich argumentów a następnie np próbować je zbić, zmienić.
Ale gdy co chwilę od kogoś słyszę (czytam), że skoro coś mi się nie podoba, to mam wyjść i nie wracać (nie pisać, nie oglądać), to mam szczerą ochotę tą osobę wyprosić (zbanować). A dlaczego, to chyba już jasne, prawda?