Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#81 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 18.08.2007 - |10:21|

Ech @SliderOh lubisz nas nękać i dołować :unsure: ;) takimi newsami.

Za tyle to my u nas kupimy 2.5 sezonu :( jak tu nie być "wdzięcznym" naszym "wydaFcom" ;)

hmm... a wszelkie depresje wyleczy regularne odwiedzanie stronki www.tvshowsondvd.com, jeśli na samym amazonie coś przeoczycie, to zawsze tam znajdziecie linka... swoją drogą dzięki uprzejmości tej stronki można zaoszczędzić dodatkowe 5% na wybranych tytułach, ja akurat załapałam się na Dresden Files, Supernatural S2 i Jericho, zawsze to parę $$$ mniej :D

SlimSety są po 23,49$, czyli 65zł za sezon. Plus vaty i inne takie opłaty...

eeee, wrong :D Vaty i inne opłaty to masz na amazon.co.uk i innych europejskich sajtach, na amazon.com płacisz tylko za przesyłkę, co w tym wypadku wyniesie 6.98$ lądową albo 10.49$ lotniczą... za te 549$ to są zebrane po prostu sezony do kupy, a takie operacje zawsze są jakoś dziwnie drogie... jak komuś się nie spieszy a jednocześnie ma ochotę wydać trochę kasy, to lepiej zaczekać na X-Files Deluxe Edition, czyli cały serial w jednym boxie,

329.98 $ za całość, przy czym na amazon.com pewnie będzie jeszcze discount, do tego tyle dodatków, że można fiołka dostać... takiego czegoś Polacy na swoich półkach nigdy nie zobaczą!!

http://www.tvshowson...cfm?NewsID=7850

Użytkownik SliderOh edytował ten post 18.08.2007 - |10:32|

• 0
Dołączona grafika

#82 dUD3k

dUD3k

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 18.08.2007 - |15:28|

Witam
Chciał bym sie dowiedzieć na ile pewne są informacje o wydaniu pierwszego sezonu Heroes w polsce 30 sierpnia bo jest to zbyt piękne by było prawdziwe. Już chciałem zamawiać ten serial na amazonie ale znalazłem ten temat wiec sie na razie wstrzymałem.

LOL ;d
Po pierwsze ten serial ma premiere 28 sierpnia w (h)ameryce ;] , polska ma srednio tak rok opoznienia wiec moze na przyszle wakacje zobaczysz ten serial z PL lektorem ;].
  • 0

#83 Jaraxel

Jaraxel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 20.08.2007 - |20:27|

LOL ;d
Po pierwsze ten serial ma premiere 28 sierpnia w (h)ameryce ;] , polska ma srednio tak rok opoznienia wiec moze na przyszle wakacje zobaczysz ten serial z PL lektorem ;].

No właśnie dla tego sie pytałem na ile pewne są te informacje, czy z jakiegoś wiarygodnego źródła czy to tylko domysły. Zdaje sobie sprawę że ta data jest nierealna, ale chciałem mieć pewność. W Polsce wydawcy lecą sobie po prostu w kulki i maja klientów w głębokim poważaniu sprzedając chłam za kupę kasy. Chyba w ogóle oleje polski rynek i zacznę sobie sprowadzać filmy z UK lub stanów, tam przynajmniej kupie pożąda wydanie za niewielkie pieniądze. Tylko brak polskich napisów będzie problematyczny :/
  • 0

#84 tukcio

tukcio

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 93 postów

Napisano 20.08.2007 - |21:10|

Od 7 września wraz z Gazetą będą się ukazywać przedpremierowe odcinki Ekipy na DVD(http://forum.gwrota....showtopic=11776). Serial ten ma być emitowany na Polsacie. Całkiem dobre rozwiązanie. Jak ktoś nie ma Polsatu, albo w tym samym czasie będzie chciał oglądać coś innego lub akurat nie będzie mógł oglądać. Cena też pewnie w granicach 6 zł. Tak przynajmniej pojawiają się filmy z różnych kolekcji w Gazecie i w takiej cenie wydano Kryminalnych:)

Użytkownik tukcio edytował ten post 20.08.2007 - |21:11|

• 0

#85 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 21.08.2007 - |10:46|

eeee, wrong :D Vaty i inne opłaty to masz na amazon.co.uk

co do vatu na amazon.co.uk to przy x-files calej koleckcji to jest z 5 funtow wiecej przy wysylce do polski bo w uk zaplacisz tyle ile jest (czyli obecnie £135.97 ja i tak czekam az sie cena obnizy bo na poczatku maja byla okolo 90 ale wtedy kasy nie mialem)

a narazie ciesze sie cala kolekcja (oprocz oczywisice lost tales) Babylon 5 na amazonie tylko £96.97 wlasnie dzisiaj ja dostalem i jak tutaj isc do pracy ;]

wiec narazie trzeba cierpliwie czekac na obnizenie ceny x-files i farscape ktory narazie jest bardzo drogi 225 taniej wychodzi kupujac osobno ale to i tak drogo 170
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#86 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 21.08.2007 - |20:26|

w Anglii ta kolekcja X-Files to jest coś innego niż to wydanie USA, to w Anglii ma 2 płytki mniej... ale cena przystępna, czasami im się trafia, ale ogólnie, przy nowych serialach, jak np. Supernatural, kupowanie w UK mija się z rozsądkiem... ja jestem zdecydowanie za amazon.com i lubię również zaglądać na ezydvd :D

na amazon.com można już zamawiać całą kolekcję X-Files, cena 230 $ :)

http://www.amazon.co...p;link_code=as3

Użytkownik SliderOh edytował ten post 21.08.2007 - |22:17|

• 0
Dołączona grafika

#87 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.08.2007 - |22:23|

........ kupowanie w UK mija się z rozsądkiem... ja jestem zdecydowanie za amazon.com i lubię również zaglądać na ezydvd

No tak tylko do amazon.com trzeba mieć odtwarzacz dvd który obsłuży R1. :( a to w moim wypadku problem.
Pomijając tę kwestię czysto techniczną to faktycznie mają tam wiele atrakcyjnie wydanych pozycji i to również pod względem cenowym.
Ja jednak pozostanę przy wersji .uk korzystając z uprzejmości osób które tam zamawiają ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 21.08.2007 - |22:27|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#88 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 22.08.2007 - |06:55|

No tak tylko do amazon.com trzeba mieć odtwarzacz dvd który obsłuży R1. :( a to w moim wypadku problem.

Możesz poszukać w necie kodu do zmiany regionu, są chyba nawet strony, które takie kody do różnych modeli zbierają... żeby być całkiem safe, to musi to być kod pozwalający ustawić dowolny region, bo czasami potrzebny jest ustawiony R1, żeby poszły płytki z RCE :)
  • 0
Dołączona grafika

#89 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.08.2007 - |08:52|

Możesz poszukać w necie kodu do zmiany regionu, są chyba nawet strony, które takie kody do różnych modeli zbierają... żeby być całkiem safe, to musi to być kod pozwalający ustawić dowolny region, bo czasami potrzebny jest ustawiony R1, żeby poszły płytki z RCE :)

Tylko z tego co pamiętam jak mnie to kiedyś ciekawiło to część odtwarzaczy dvd pozwala na kilkukrotne zmienienie regionów i potem się blokuje na tym ostatnim.
Więc głupio by było gdybym się zagapił i okazało się,że zostanie mi akurat na R1.
Przynajmniej kiedyś tak było nie wiem jak jest teraz i nie piszę tu o sprzętach typu Manta itp
W każdym razie dziękuję za poradę.
I koniec już tego technicznego offtopu. :D
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#90 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 22.08.2007 - |11:16|

na info o ograniczonej liczbie zmian nie trafiłam, jak kiedyś zostanę pozbawiona kodu do Manty, to pozostanie mi kupić 2 odtwarzacze i jeden trzymać na R1, a drugi na R2...lol

ok, koniec offa...

wracając do X-Files,

http://www.tvshowson...cfm?NewsID=7905

tu można obejrzeć ostateczny wygląd, łącznie z luknięciem do środka, wygląda na to, że poszczególne sezony są w formie plastikowych boksów w formie książki, co nie jest zbyt szczęśliwym wyborem, taki pakiet powinien mieć digipaki... no cóż...

jest również oficjalnie już potwierdzone wydanie blu-ray Lost s3

http://www.tvshowson...cfm?NewsID=7909
  • 0
Dołączona grafika

#91 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 24.08.2007 - |08:47|

Babylon 5 taniej juz chyba nie bedzie £87.97 (mogli gdzies napisac ze beda jeszcze obnizac ceny :D )
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#92 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 27.08.2007 - |14:10|

No, no; ładnego offa żeście tutaj dali, aż mnie zatkało :blink: . No nic, przejdźmy do konkretów.

1. Od dzisiaj można kupić pierwszy sezon "Buffy" i "Millenium". Ceny są różne; od 129zł do 159 zł dla "Buffy" i 149zł do 189zł dla "Millenium". Dlatego rozglądajcie się uważnie. Moim zdaniem najtaniej jest w sklepie punkt44.pl. Z tego co mi wiadomo, to obydwa seriale nie posiadają niestety żadnych dodatków, ale nie jest to pewne na 100%.

2. Druga sprawa to przesunięcie premiery "Herosów" na 13 września TEGO roku. Wydanie ma być identyczne z wydaniem amerykańskim. Nie wiem tylko czy dodatki będą w polskiej wersji językowej.

Więcej informacji znajduje się tutaj:
http://www.stopklatk...z...&strona=dvd

A tutaj możecie zamawiać:
http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/8289
http://www.merlin.co...t/2,539531.html

3. W tym roku ukazać mają się również seriale: "Odwróceni", "Doctor Who", kolejne sezony "Ostrego dyżuru", "Nie z tego świata" i "Pogody na miłość" (szczegóły w pierwszym poście)

Użytkownik Inuki edytował ten post 27.08.2007 - |15:35|

• 0

#93 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 27.08.2007 - |17:51|

Na 1 stronie tego tematu jest info, że w tym roku wyjdzie u nas 1 sezon Twin Peaks. Czy wiadomo o tym cos więcej? Tzn. kiedy, kto wyda, czy będą dodatki itp.?
  • 0

#94 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 27.08.2007 - |19:48|

Na 1 stronie tego tematu jest info, że w tym roku wyjdzie u nas 1 sezon Twin Peaks. Czy wiadomo o tym cos więcej? Tzn. kiedy, kto wyda, czy będą dodatki itp.?

"Miasteczko Twin Peaks" miało ukazać sie w naszym kraju jeszcze nakładem Universal Pictures Polska. Potem prawa do tego wydania przejęło ITI Home Video, a teraz podobno ma je TIM Film Studio. Piszę "podobno", ponieważ z tego co słyszałem firma przejęła cały katalog ITI, więc z tego wynika, że "Twin Peaks" również; jednak potwierdzenia od TIM nie dostałem. Podobna sytuacja jest z serialem "Sex w wielkim mieście". Przez reorganizację naszych polskich dystrybutorów nie jest pewny los wydań tych seriali, jednak informacji mówiących o tym, że nie ukażą się one w naszym kraju nie ma lub nie są one pewne w 100%. Jednak żeby nie robić zamętu postanowiłem, że w pierwszym poście będę podawać tylko tytuły, które są potwierdzone przez dystrybutorów. Dlatego "Miasteczko Twin Peaks" i "Sex w wielkim mieście" znikają z zapowiedzi (oby na krótko).
  • 0

#95 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 28.08.2007 - |12:49|

20 września ukaże sie polska edycja DVD sezonu 1 Doctora Who.
Wydanie 3-płytowe, region 2, dystrybutor Best Film.
Format obrazu: 16:9
Ścieżka dźwiękowa: DD 5.1 angielski, polski (lektor)
Brak informacji o dodatkach (ale po ilości płyt wynika, że raczej nie będzie).
Cena: 55 zł

::. GRUPA TARDIS .::

#96 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 11.09.2007 - |07:09|

6 listopada natomiast wydany zostanie 3 sezon Doctora Who.
Region 1, disc 6
Preorder na amzonie 69.99$
:)

::. GRUPA TARDIS .::

#97 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 11.09.2007 - |09:24|

i jeszcze raz zaskoczyli mnie na amazonie universum babylon 5 za £79.97 ( taniej to juz chyba napewno nie bedzie :D )
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#98 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 11.09.2007 - |13:38|

i jeszcze raz zaskoczyli mnie na amazonie universum babylon 5 za £79.97 ( taniej to juz chyba napewno nie bedzie :D )

jak się trafi odpowiednia promocja... to może i będzie, wszystko zależy od serialu i humoru amazon.com :D
  • 0
Dołączona grafika

#99 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 11.09.2007 - |16:14|

Co sądzicie o tym??

http://www.amazon.co...1/dp/B000TJBNHQ

231$ jest kuszące (635zł za całość!)

Warto?
  • 0
VeeDee

#100 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 12.09.2007 - |05:41|

Pewnie, że tak... potem cena ciutkę podskoczy po premierze... ale pewnie kiedyś tam będzie znowu jednodniowa sale i będzie można kupić za grosze... jeśli ktoś chce czekać... ostatnio widziałam komplet Dawson's Creek przeceniony na jeden dzień z 224 $ na 109 $ :D

Ja się teraz czaję na King of Queens - Complete Series w takiej czadowej furgonetce, zdążyłam zrobić pre-order jeszcze za 161$, dwa dni później cena podskoczyła do 174$, także zaklepane jest, teraz trzeba na to tylko zarobić...lol

http://www.amazon.co...4410016-3687102
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych